Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 22. januarja, opravili 18.424 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 13.911 novih okužb, gre za 75,5-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 73.328 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih.

Za primerjavo: Dan prej so ob 14.650 PCR testiranjih potrdili 9945 novih okužb. Šlo je za 67,9-odstotni delež. 

Pomurje beleži 564 novih okužb 

V Pomurju so v zadnjem dnevu največ novih okužb potrdili v občini Murska Sobota, in sicer 114. Sledi Ljutomer s 70, Lendava s 46, ter Beltinci in Puconcih s 35 novimi primeri.

Tem sledi občina s Gornja Radgona, kjer so potrdili 33 novih okužb, občina Črenšovci, kjer so jih potrdili 31, Turnišče 28, Tišina 23, Moravske Toplice 21 ter Odranci 20. 

15 novih primerov imajo v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, 14 pa v občini Križevci. Tema sledi občina Grad, kjer imajo 11 novih okužb in občina Radenci z desetimi novimi primeri.

Nove okužbe imajo tudi v občini Apače, in sicer devet, osem jih imajo v občini Veržej, sedem pa v Rogašovcih in Dobrovniku. Šest pa so jih potrdili v občini Šalovci, pet v Gornjih Petrovcih, po štiri pa imajo v občinah Velika Polana in Razkrižje.

Tri nove primere imajo v občini Cankova in Kuzma, enega pa na Kobilju. 

Brez novih okužb je le občina Hodoš.

Najbolje kaže Hodošu

Najbolje v Pomurju še vedno kaže občini Hodoš, kjer trenutno še vedno ne beležijo nobene aktivne okužbe s koronavirusom. Zadnjo pa so potrdili 13. decembra.

Na drugi strani ima največ aktivnih okužb Murska Sobota, in sicer 561 okužb, sledi občina Ljutomer s 345 in Lendava s 318 aktivnimi primeri.

Precepljenost v Pomurju

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 68.885 oziroma 60 odstotkov posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 66.326 posameznikov oziroma 57,8 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Pomurju cepljenih 32.247 oseb oziroma 28,0 odstotka posameznikov.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
HUZGTZI (nepreverjen)

PODKUPLJENI mediji vam lažejo 24ur 10x na dan! NATEG in PREVARA po celem svetu! https://www.facebook.com/100055981178962/videos/939050340295424/
NOBENE NEVARNOSTI NI RAZEN ZDRAVJU ŠKODLJIVIH MASK IN STRUPENIH CEPIV!
EVROPSKO SODIŠČE JE PRESODILO DA GREJO VSI SODELUJOČI V TEJ PREVARI V DOŽIVLJENSKI ZAPOR!

.... ..... (nepreverjen)

Debeli fuknjenec dosaden si že s temi enimi pa istimi komentarami. Crkni že enkrat.

In reply to by HUZGTZI (nepreverjen)

5454542232 (nepreverjen)

Ljudje ne se cepit s temi strupi veste koliko ljudi so že pobili genocidniki eni vsi sodelujoči v tej prevari boste pristali najmanj v doživljenskem zaporu!
Sodnik se je postavil na stran zavarovalnice, ki je zavrnila plačilo zavarovanja otrokom milijonarja, ki je umrl po cepljenju.
V Franciji je velik odmev povzročil primer premožnega starejšega pariškega poslovneža, ki je svoje življenje zavaroval za več milijonov in umrl zaradi cepljenja proti COVID-u. Zavarovalnica je sorodnikom pokojnika zavrnila izplačilo denarja, sodišče pa je ugotovilo, da ima družba prav, poroča Unser Mitteleuropa.
Zdravniki so priznali, da je njegova smrt posledica cepljenja. Zavarovalnica je družini zavrnila izplačilo denarja, ker zavarovalna polica izključuje uporabo eksperimentalnih zdravil in zdravljenja, vključno s cepljenjem proti koronavirusu.
Družina je tožila zavarovalnico, a izgubila. Sodnik je odločil, da so bili stranski učinki poskusnega cepiva objavljeni in pokojni ni mogel trditi, da zanje ne ve, ko je prostovoljno prejel cepivo. Sodišče je tudi poudarilo, da v Franciji ni zakona, ki bi ga prisilil v cepljenje.
Zato je njegova smrt pravzaprav samomor! Je odločilo sodišče.
Zavarovalnica je opozorila, da samomor, tako kot smrt zaradi eksperimentalnih zdravil, ni zavarovani primer!

In reply to by .... ..... (nepreverjen)

.... ..... (nepreverjen)

Debeli fuknjenec in tij si strokovnjak za vse glede na to kak vse povprek pijšeš.

In reply to by 5454542232 (nepreverjen)

...nnd (nepreverjen)

Januar 2022, zima, pri nas so tudi prehlajeni, kot ze veliko let prej. Noben pa NI hospitaliziran.

Smešnež (nepreverjen)

😂😂😂😂😂😂😂

Starejše novice