Slika je simbolična.
Koordinacija zdravniških organizacij opozarja, da se zdravniki v zadnjem času vedno pogosteje srečujejo z grožnjami bolnikov. Zato prosijo in pričakujejo, da jih bolniki, ki pridejo po pomoč, tudi zaradi covida-19, obravnavajo brez žalitev in groženj.

Kot so zapisali v Koordinaciji zdravniških organizacij, se zdravniški poklic od večine drugih intelektualnih poklicev razlikuje v tem, da morajo svoje znanje, zato da ohranijo zdravniško licenco, potrjevati vsakih sedem let.

Dodali so, da pridobljeno znanje temelji na dosežkih moderne, zahodne, uradne medicinske znanosti, pri čemer so zdravniki vse pogosteje uspešni tudi pri težkih boleznih, ki so še pred nekaj leti pomenile smrtno grožnjo bolnikom.

V koordinaciji zdravniških organizacij so ob tem izpostavili, da se pacienti po pomoč zdravnika obrnejo prostovoljno, ter dodali, da je nesprejemljivo, da se pri tem vedejo žaljivo in nespoštljivo.

»Zato prosimo in pričakujemo, da nas bolniki, ki pridejo po pomoč prostovoljno, tudi zaradi covida-19, obravnavajo brez žalitev in groženj,« so sporočili.

Komentarji (39)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
cpo0 (nepreverjen)

Zlato pravilo. Kaj dajes, to prejemas.

Neko (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vejpa te ti ide k veterinare kda boš betežen, kreten zabite. Kera koza te li skotila. Fuknjeni debili idiotski.

In reply to by cpo0 (nepreverjen)

_______ (nepreverjen)

Neko….ka se pa gor vizigas, cistak praf je napijso. Tij ga pa tu ze zalis pa zmerjas…malo se bremzaj.

In reply to by Neko (nepreverjen)

Gadafii (nepreverjen)

ENAKO ZAHTEVAJO PACIENTI OD ZDRAVNIKOV V RAKIČANI, ŠE POSEBEJ TISTI HRABRI NECEPLJENI! ZDRAVNIKE PA POZIVAM DA SVOJE DELO OPRAVLJAJO KOREKTNO, MORALNO IN ETIČNO DO SVOJIH PACIENTOV.

In reply to by _______ (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Vodstvo, prosim ukrepajte na ginekološkem oddelku, tam je potrebno narediti potres. Obnašanje zdravnikov, predvsem dveh je nezaslišano.

In reply to by cpo0 (nepreverjen)

Enako (nepreverjen)

Prosimo, da se spoštljivo obnašate tudi do nas.

In reply to by cpo0 (nepreverjen)

4334343434342 (nepreverjen)

TO NISO ZDRAVNIKI TO SO SATANISTI KI ZAVESTNO SODELUJEJO PRI GENOCIDU NAD LJUDMI BOLNIKI ENI!

Drej (nepreverjen)

Te pa idite naslednjič kda boste meli probleme k avtomehanike, če zdravnike ne verjamete, ker mislite ka ste pametnejše in znate vse baukse. Ali je zdravnikova krivda, ka vam priporoča primerno rešitev, katero vi z vašim zdraviskim znanjem zavračate. Neverjetno kama smo gnes prišle..

In reply to by 4334343434342 (nepreverjen)

543555454544353 (nepreverjen)

PODKUPLJENI mediji vam lažejo 24ur 10x na dan! NATEG in PREVARA po celem svetu! https://www.facebook.com/100055981178962/videos/939050340295424/
NOBENE NEVARNOSTI NI RAZEN ZDRAVJU ŠKODLJIVIH MASK IN STRUPENIH CEPIV!
EVROPSKO SODIŠČE JE PRESODILO DA GREJO VSI SODELUJOČI V TEJ PREVARI V DOŽIVLJENSKI ZAPOR!

Kageste (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vej pa vsi ka ste tak proti, vej pa te ne odite k doktoran. Nišče vas ne sile. Rajši doma crknite.

per (nepreverjen)

Ka se ti je spelalo ali si od rojstva tak fuknjeni?

In reply to by Kageste (nepreverjen)

Kageste (nepreverjen)

Idi rajši dale igrice špilat, de več haska od tebe.

In reply to by per (nepreverjen)

Fuj vaxerji (nepreverjen)

To si zasluzite,podkupljeni dreki ste po domace povedano,serete sestram po glavi kateri se niso se cepili in jih sinfate itd itd...vase super bolnice so pa vse prazne...ide malo se sprehodite po bolnicaj vi slovenke hlapce cepljene pa si napravete sliko

U zapor z mafijci (nepreverjen)

weltbildde/artikel/buch/die-medizinmafia

TexAS (nepreverjen)

Tisti ka skous najbole blatijo pa nergajo, lejčejo okoli doktorof, kda majo 36,9 vročine,...pa cvijlijo tan kak mali mački!

VSE SE VRAČA (nepreverjen)

Gospodje doktori, pa ostali medicinci, pa ka se čudite ? Narodi je dosta toga cirkusa, država davle denar za skrajševanje čakalnih vrst, čakalne vrste pa se zelo povečujejo. Gospodje doktori dan ima 24 ur, nikjer v Sloveniji še nisem zasledil, da bi katera ambulanta delala več kot 6 ur NA DAN, da se nebi gospoda pretegnola, ja kdo bo pa delal popoldan privat za 100 € za en pregled in si jutri na vrsti. Komi je zdravstveno stanje tako resno, da dobim napotnico pod ZELO HITRO

Sploh ne hodi (nepreverjen)

madicinski mafiji sve dijagnoze su mafijske kriminalaci u bjelim haljima

In reply to by VSE SE VRAČA (nepreverjen)

NARODI JE ZADOSTI (nepreverjen)

Gospodje doktori, pa ostali medicinci, pa ka se čudite ? Narodi je dosta toga cirkusa, država davle denar za skrajševanje čakalnih vrst, čakalne vrste pa se zelo povečujejo. Gospodje doktori dan ima 24 ur, nikjer v Sloveniji še nisem zasledil, da bi katera ambulanta delala več kot 6 ur NA DAN, da se nebi gospoda pretegnola, ja kdo bo pa delal popoldan privat za 100 € za en pregled in si jutri na vrsti. Ko mi je zdravstveno stanje tako resno, da dobim napotnico pod ZELO HITRO, kar pomeni, da moram biti obravnavan v največ 14 dneh (tako piše v zakonu) v bolnici v Soboti pa so čakalne dobe take (vir. splt. stran bolnice) KARDIOLOŠKI PREGLED POD REDNO 830 DNI, POD ZELO HITRO 160 DNI (več kot polovici bolnikov to ne dočaka umrejo prej ) PAZITE, FIZIKALNA TERAPIJA POD ZELO HITRO 300 DNI POD REDNO 600 DNI (pa jebenti komu je koristna terapija po 600 dnevih ali 2 letih čakanja) ORTOPEDIJA - KATASTROFA TU MI ZNANEC ČAKA NA ZAMENJAVO KOLKA ŽE 1010 DNI. Pa iz koga se vi norčujete ? pa to ni samo norčevanje TO JE POVZROČITEV SMRTI IZ MALOMARNOSTI v pravni državi, kar Slovenija NI
VI GOSPODJE DOKTORI PA SE PITATE ZAKAJ JA NARODI ZADOSTI - SRAM NAJ VAS BO. Mi vsi pa to zdravstvu redno plačujemo brez odloga do 800 dni pa jebenti kdo je tu nor vas pitam? REŠITEV ???? Resetirati celotni zdravstveni sistem ali pa ljudska revolucija in sodba v imenu ljudstva.

Pregorelič (nepreverjen)

Aja? Največji arogantneži pričakujejo prijazen odnos? Naj si prlej še ednouk preštejo Hipokratovo prisego.
Plače jin letijo v nebou, od korona dodatkov de se jin pomali zmejšalo... te pa cvilijo kak so preobremenjeni in pregoreli.... dejansko pa resno bolnice na pou prazne..... glavno ka se lejko po preobremenjenon in pregorelon delovniki v javnon zdravstvi, še vecno najde mouč iti delat do večera v privat ordinacije za 100€ na uro.

Gadafii (nepreverjen)

Če so naenkrat pacienti tisti kateri so nesramni, potem tudi povejte vzrok zakaj so nesramni do zdravnikov. Reakcija izziva reakcijo!

2022 Zdravnik (nepreverjen)

Mi delamo kako nam uprava bolnišnice naloži, drugače se večina zdravnikov trudi da pomaga še več pacijentom kot je trenutno možno.Nujni pacijenti so takoj oskrbljeni.

Gadafii (nepreverjen)

Torej če san vas dobro razmo, ko de van uprava bolnišnice dala ukaz da se slečete do golega in se po glavnoj cesti šečete do Sobote pa nazaj bi ta ukaz tudi sprejeli?
Izgleda ka ja! Vi edni ste po mojen že izgubili svoje duše in ste samo vodene ovce... Žalostno je vse to...!

In reply to by 2022 Zdravnik (nepreverjen)

2022 Zdravnik (nepreverjen)

Morate vedeti da v zdravstvu obstaja hijerarhiska organizacija posebno izdražena v izrednih situacijah takrat uprava bolnipnice odgovara za vso organizacijo dela a ne posamezni zdravniki.

In reply to by Gadafii (nepreverjen)

Repata (nepreverjen)

Nepismen zdravnik? Po tolikih letih šolanja?

In reply to by 2022 Zdravnik (nepreverjen)

Mjkox (nepreverjen)

V torek bil z sinon na otroskon oddelke, doktorca pa sestra kera je delala vsaka jima cast, taksoga odnosa od doktora nejsan dozivo ze dugo dugo nej... doktorca vse razlozila ka de se delalo, kak de se zdravilo od a do ž vse... tudi z stranij sestre kda doktorce nej bilo super odnos... ci bi vsi bili kak tejve 2 bi n3j bilo nikjer problema.. znamo pa vsi kak se nesterne v rakicane obnasajo, te pa se cudijo kda sto popizde pa njin v zgucij...

Gadafii (nepreverjen)

Če je to res ka si napiso o tej doktrci, zakoj jo nej omenjaš s ime in priimkom, zakoj šparaš? Tudi ona bi bila vesela če bi jo pohvalo javno, ali?
Nek se zna šteri so še ljudi med nami in šteri so genocidniki!

In reply to by Mjkox (nepreverjen)

Znon ale nej (nepreverjen)

Mene je nej jasno, ka velka večijna, štera tü pijše, ma probleme z doktorame, pa sestrame? Ne držij bole, ka ste ništerne pač pokvarjene, seposejde vijdete nekšno zlo, se znate, tüde, kak bolneca delüvle, pa še küp stvarij.
V bolnece na preiskavaj san biu tak v četrtek, kak v pejtek. Ene slabe rejče nemren povedate, čako san malo, se je šlo, kak trbej. Oba doktora sta svoje na konce pravla, pa rejsan ne ven, ka be ništerne štele?
Aja, da te doktore nücale, te te štele, ka van sakšne še da pejtstou ovrov v žepko?
Pa ne mijslen, ka une ne delajo napak, tüde nej, ka se precej izkoriščavle sistem v tej epidemije. Slüjžejo rejsan, znan pa tüde, ka majo odgovornost. Ale se tou, pa plače, pa pogoji, pa delo popougnjejve indrek, je drüjga zgodba, se van ne zdij?

eden iz čakalnice (nepreverjen)

"Slüjžejo rejsan, znan pa tüde, ka majo odgovornost. Ale se tou, pa plače, pa pogoji, pa delo popougnjejve indrek, je drüjga zgodba, se van ne zdij?"
- Nej, neje drüjga zgodba. Ges san na en specialističen pregled čako zdaj v toj koroni več kak leto pa pou pri enon ortopedi keri ne dela na kovid oddelki in se nemre zgučavati na tej zadeve. Predlani gda so bolnice palik začnole sprejemati pacijente san sicer doubo en termin za pregled keri bi mogo biti te čez 3 mesece. Samo ka, če so te prlej palik vse zaprli in san ponovno izvijso. Gda so pa začnoli malo delati san se čuo z doktoron po telefoni pa mi je pravo ka letos (lani je tou bilou) nega šanse ka priden na vrsto pri njemi v bolnici, mi je pa takoj povedo ka, če me resno tak fejst boli lejko priden že naslednji den k njemi v privat ambulanto, samo mo mogo plačati. San njemi direkt povedo, ka če se odločin za samoplačniški pregled sigurno nemo šou k njemi ka se mi to resno zdi hinavsko ka plačujen osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje, zdaj bi pa mogo še ekstra plačati, če bi ščeo na pregled brez ka bi čako dvej leti. San šou na Hrvaško in tan opravo pegled za malo več kak pou cejne od tistoga ka mi je tej doktor pri nas povedo za samoplačniško. Verjetno bon odpovedo dodatno zavarovanje in se od zdaj naprej odločo za samoplačniško, ampak nej pri nas. To ka tej doktori delajo resno več nema nikše forme.

In reply to by Znon ale nej (nepreverjen)

Znon ale nej (nepreverjen)

Bolneca ma program, ma doloučeno, kelko operacej, preglejdof, ultrazvokof... lejko naprave na leto, ka njej tou delo zavarovalneca plača. V tvojon primere je lejko bilou čista tak: mele so program zasedene za mejsece naprej. Privat ambulanta pa je npr. nej zasejdena, pa te je povabo ta! Tou je odličen scenarej, ka javno zdravstvo dela, privat pa je somo dopolnijtef odnosno za takšne, štere majo dosta pejnez. Delo san v bolnece, pa znan, ka se je navadno proute konce leta doubelo dodatne pejneze za doloučene programe in se je gučalo, ka de se delalo praktečno cejle den, kak npr. na radiologije. Če je toga nej bilou, so pač naročavale paciente na dugše termijne, rejsan pa so nujne gemale. Lejko me vörvleš, ka je tak bilou.
Ka pa koncensionarska ambulanta? Mene so na naročilaj v Rakičane pred dvema lejtoma fčasek pravle, ka mo prinje dugo čako, lejko pa iden privat kardiologe, štere je koncensionar, pa tan prijden prlej na rejd. Pa san šau, narouče me je mijslen ka za mejsec dnij, v bolnece pa be tou bilou lekar okoule trijfrtale leta. Dobro, tüde primene je biu te problem koved, pa so ambulanto zaprle, ale za trij mejsece san biu tan. Plačo san seveda nika nej, koncesionar dobij pejneze od zavarovalnece, pa tüde un ma lejko problem s programe, kak san pijso zgoraj.
Ka be te pravo? Če kakšen doktor zanalaš zanemare zdravlenje v javne bolnece, pa lidij usmerja k sebe, je tou po svoje nečloveško, zločin, kaznijvo! Tou se oba strinjava. Naše zdravstvo ma dosta slaboga, neorganezejrane so precek, ale tüde se v gnejšnjon čase nej krijve. Greje se vlečejo desetletja, nej so si probleme gratale zdaj.
Glene, tij se pač zbral varianto na Hrvaškon in vüpan, ka se zadovolen. Mogouče se šou na prvo labdo kak se prave, mogouče be lejko najšo kakšnoga koncensionara, nenazagnje lejko ideš v drüjgo lavno bolnece, če tan prlej prijdeš na vrsto.
Tak, ka se s tvojen zagnjen stafkon strinjan somo bole na malo. Nej so si doktore t. i. "dvoživke", štere rejsan mijslejo somo na sebej, na žepko.
Ges san z uslugame v Rakičane, pa tüde pre svojon doktore več kak zadovolen!

In reply to by eden iz čakalnice (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kelko razredov si pa ti končo, ka si osto polpismeni. Vpiši se na kakšno večerno osnovno šolo.

In reply to by Znon ale nej (nepreverjen)

Juhica (nepreverjen)

Ko pri 12 kovidnih bolnikih in 9 na ontenzivni imajo kolaps, nekdo pa čaka na nujni operacijo dve leti, je najbrž smešno pričakovati rqzumevanje do zdravnikov in spoštljiv odnis, saj ne delajo in za to nedelo dobicajo velike korona dodatke. Jih je treba zapravit v tujini...

sokkkkk (nepreverjen)

Vsi bi naj imeli spostovanje do vseh, najprej pa se mora resiti odnos v samem zdravstvo, samo na kirurgiji si poglejte vodilne kao sestre kak se obnasajo do svojih sester pa nad njimi izvajajo mobing, groza kaksne govorijo o njih. vsak naj pred yvojim pragom spuca pa bomo imeli vsi vse cisto

Survival (nepreverjen)

Časi ko ste bili bogovi v belem so minili! Zaspali ste na lovorikah! Ljudje plačujejo dodatno zavarovanje a ne pridejo na vrsto! Če si kdo zlomi nogo mora čakati zunaj na test.. in vi pričakujete, da vas častimo kot Kima v severni koreji? Sprijaznite se, ljudje vedo koliko dodatkov dobite a telefoni zvonijo v prazno, kaj pa če kdo res potrebuje pomoč? Niti pomilovanja niste vredni, Hipokrat se pa obrača v grobu.

Majster1 (nepreverjen)

Dodatno zavarovanje je 35 eur, pa tij mijsliš ka si premoženje dau🤣

čarni vrag (nepreverjen)

Jaz mojoga doktora nemren nadlegovati, pa žaliti, ker je celo na telefon nedosegljiv. Dela prek klicnoga centra. To je nekaj takšnoga kak vroči telefon. Svoje tegobe moraš zaupati nekšnoj ženski, ki de te posredovala naprej. Ne vem, če zdaj tudi te ženske v klicnon centri dobijo korona dodatek.

Znon ale nej (nepreverjen)

Mene je čüjdno, ka maš somo tij probleme, pa tebe podobne. Moj doktor se rejsan fčasek ne oglase desejt minut, ale pa ga moran zvate nazaj. Da san prinjen, njeme dostakrat zvonij telefon. In čista pravilno je, ka ga ne zdigne, če ma pacienta v ordenaceje. No, fčasek seeno zdigne, mogouče ma na displaye kakšno obvestilo, tou ges ne ven. Te je tou nej jasno? Rejsan pa je, ka ma tüde un po svoje "klicne center", se njegve klice usmerja medicinska sestra.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Nišče nema nikše pravice, ka se božno ponaša proti bilo komi ar je tou doktor ar sestra ar bilo šteri človik. Brez filozofejranja, isto tak tou vala za prepucavanje prejk sobotainfo.

cocoko (nepreverjen)

potem naj delajo človeško in naj gledajo na zdravje ne na prokleti denar

popek (nepreverjen)

do ta čas pa ima da smo nesramno do njih koliko r so oni do nas, in če nam želijo sranje, tudi mi njim. naj delajo plemenito, s srcem, pa ne bo tožbe. do ta čas pa zarad mene naj bankrotira ta najslabša bolnica v sloveniji. ničvredna je.

In reply to by cocoko (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice