Pomurski sodnik ponovno žrtev znanega napadalca, ki ga je pred leti fizično napadel in ga poškodoval.

Ljutomerski sodnik Gorazd Tivadar ponovno žrtev napada.

Znani storilec mu je po odhodu s sodišča na parkirišču pred sodno zgradbo vsem na očeh s kladivom povsem uničil obe vetrobranski stekli na osebnem vozilu.

Gre že za drugi napad na sodnika v relativno kratkem času, ki je povezan z njegovo sodniško službo, leta 2020 ga je isti storilec fizično napadel in ga poškodoval.

Gre za brutalno in zavržno dejanje

V Slovenskem sodniškem društvu so sodniki šokirani in ogorčeni ob novici napada na sodnika. Sodniku Tivadarju ter vsem drugim kolegom na Okrajnem sodišču v Ljutomeru, ki so bili s tem brutalnim in zavržnim dejanjem tarče ustrahovanja, v sodniškem društvu izrekajo vso kolegialno in moralo podporo v upanju in prepričanju, da se tovrstni napadi ne bodo obrestovali.

Ker pa je napad na sodnika napad na to, kar sodnik predstavlja – sodno oblast – pristojne institucije, konkretno Ministrstvo za pravosodje, policijo in Državno tožilstvo, v sodniškem društvu pozivajo, da v okviru svojih pristojnosti naredijo vse, da se sodnikom takoj zagotovi bolj učinkovita varnost, ki bi take incidente preprečila, ter pomoč, če do česa takega kljub vsem ukrepom pride.

Prav tako, da se zagotovi pregon tovrstnih dejanj po uradni dolžnosti, in da se konkretni napad obravnava enako resno, ažurno in odločno, kot če bi se dogodil kateremukoli predstavniku katerekoli veje oblasti, članu vlade, poslancu, sodniku.

Ob tem skrajnem dogodku v sodniškem društvu opozarjajo na skrb vzbujajoče ustvarjanje družbene klime, v kateri se sodnih odločb, sodnikov in sodišč ne spoštuje, pač pa ob vsaki priložnosti na različne načine omalovažuje, kar posredno le napeljuje na take oziroma podobne incidente.

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jack0000 (nepreverjen)

...kaj češ, pred takim, ki verjetno nima kaj za izgubit in ima ogromno časa, da razmišlja o bedarijah, ni legalne pomoči.. :(

nepravica (nepreverjen)

Žal je pri nas še vedno ogromno zmontiranih sodnih procesov.
Dokler tega ne občutiš na lastni koži se tega ne zavedaš .

In reply to by Jack0000 (nepreverjen)

Zavarovalniske… (nepreverjen)

Ta je pri transport koprivniku zasluza po 3-4 jurje neto...... A ta nema kaj zgubiti........? A se mu sodnik Tivadar ni vse pokradno....?

In reply to by Jack0000 (nepreverjen)

Fafanfauči (nepreverjen)

Tale pa mora res met čist odklop da se v belem dnevu spravlja na sodnikov auto. Na aute se samo hlapčeki spravljajo. Če bi bil pravi ded bi to mogel drugače rejšiti!

In reply to by Jack0000 (nepreverjen)

Dr.. (nepreverjen)

In s tabo zažeti!

In reply to by Fafanfauči (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Če dobro razmin, je kriminalec napadno avto, nej pa sodnika.

Cesar (nepreverjen)

najprej naj oni nehajo kiksati, izvajati mafijske posle, pa potem se naj oglašajo, solijo nam pamet, predvsem pa predstavljajo to, kar pravijo. ne pa da so policija, sodniki, tožilci itd. sami največji kriminalci. še več takih dejanj, in bi se sodstvo bolj skuliralo.

žrtef (nepreverjen)

SVETICE ... nika neboš komentejro?

Zavarovalniske… (nepreverjen)

Sodnik kaj ti to pises pa se delas zrtev........?

In reply to by žrtef (nepreverjen)

ED (nepreverjen)

Sodstvo je samo zapravilo svoj ugled, dostojanstvo, spoštovanje, zato mu zdaj sodijo drugi.
Včasih, tudi po nedolžnem in krivično.

Fafanfauči (nepreverjen)

Od totih niti eden je nej nedolžen, ka pa ti je?

In reply to by ED (nepreverjen)

pozorni (nepreverjen)

Glede toga bi se dalo razpravlate. Avto njemi je nej nika krijv, razsaodo je sodnijk. Pijtanje je če je sodnijk pravično opravo svoje delo. Gospoda sodnijke, pa policaji, pa tožilce morejo najprvlej razlaučiti plevel iz svoji vrst, pa te nekoga navadnoga obsojate pa kaznüvate. Če je dotične podvrženi kriminalnen dejanjon, ali ga država slučajno finančno ne podpijra in ali si podporo zaslüjže. Konec koncov pa same vrhovni predstavnike naše države ne upoštevajo sodne odločijtev, se ne udeležavlejo obravnav, špekulejrajo pa zavlačüvlejo, pa se ne strinjajo z razsodbame, pa ne priznavajo sodišč pa zahtevlejo izločijtve sodnikov, štere nemajo na svoje vajetaj, edijno je se v rejdi če je razsodba v njigvo korist te je se v rejdi. Ostale, štere so nej na pozicije pa je potrejbno "rejdno disiplenejrate".

Zavarovalniske… (nepreverjen)

To je en sofer kamiona, ki hodi k nam nakladat...... Ka nam vse soferi ne povedo v tem primeru....... Policija mu pusti ka se vozi z neregistriranim avtom zaradi kriminala totega sodnika..... Soferi nam kazejo slike kak ma avto nomstop parkiranega pri sefu...... Pa sam nam to pove

Zavarovalniske… (nepreverjen)

To so sej sodbe zmenili v gostilni Rock kafe v Murski........ Ta sofer je mel place 3-4 jurje neto pri transport Koprivniku v Strocji vasi........ Pizajte to gazdo vam bo marsikaj povedu.... Pa povejdo vam bide kak mu je mogo dati odpoved, ka je fejst preve delo.... To je inspektor od njega zahteva. Na sodiscu pa inspektor ni nika dosegnu ka ni mogo dokazati da en clovek lahto tolko dela

Zavarovalniske… (nepreverjen)

V Ljutomeru imajo 3 sodnike.... Gucijo jim sudac lopovslav, sudac kradislav, sudac tatic-tatkoslav

HojSS PRESS (nepreverjen)

Lahko se pa zadeva že enostavno reši, da se primer dodeli na neko drugo sodišče v večji kraj v Sloveniji, kjer ne bo poznal sodnika in mu tam sodijo !!!
Sicer so se nekoč kar miličniki s takim malo pogovorili in je bil potem mir !!!!

Zavarovalniske… (nepreverjen)

Ta Tivadar hoce, da mu sodi njegov pejdas-sodelavec......pritiskavljejo na njega, da mora biti tiho. Ja milicniki mu dajejo bomboncek, da se lehko vozi z neregistriranim avtom, ker so mu povedali, da zoper sodnika Tivadara nesmejo ukrepati

kol00 (nepreverjen)

a ima kasko??

Fafanfauči (nepreverjen)

Nej, ima pa masko!

In reply to by kol00 (nepreverjen)

989789 (nepreverjen)

v članku pogrešam, opis vzroka , čemu ga je napadel.? Verjetno sta imela nek stik ali srečanje, kakšno zadevo, zakaj se je šlo??? kar tako se ne napada?

Cesar (nepreverjen)

seveda, ampak bimbo portal to že ne izbrska, torej prav motiv, bistvo, poanto, vzrok, razlog zakaj je do tega prišlo. a očitno si je sodnik zaslužil, hihihih.

In reply to by 989789 (nepreverjen)

vickos (nepreverjen)

Mogoče, ugibam, pa ga je BMW pooblastil, da testira trdnost vetrobranskega stekla? kdo bi vedel.
p.s. zavarovalnica časti.

turk

Sodniki so bili šokirani?
Mi smo tudi ko spremljamo njihove
podkupljene odločitve.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice