Prav gotovo ima občina Razkrižje tako kot tudi druge občine v Pomurju, dobro organiziran odvoz odpadkov iz gospodinjstev. Zakaj takšna dejanja?

Nekateri posamezniki se požvižgajo tako na pravilno ločevanje odpadkov kot tudi na to, da se smeti enostavno odvržejo v koš. Tako odpadki največkrat pristanejo kar v naravi.

Na obrežju reke Mure pri Razkrižju so mimoidoči opazili kup odpadkov, ki nikakor ne sodijo v ta neokrnjeni prostor.

Domačini se tako vsakodnevno spopadajo z vprašanjem, kako dvigniti ekološko ozaveščenost takim posameznikom. Opozorili so še, da odpadke namerno odmetavajo tudi posamezniki kar med vožnjo.

Med odpadki je v zadnjih časih največ zaščitnih mask, ki so eden izmed ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s covidom-19.

J.Ž. 

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hgsabo (nepreverjen)

Gre za vzgojo mladine, ki je v druzini vec ni. Ko smrkavec rece, ko vrze papir po tleh, in ga opozoris: zakaj so pa cistilke? Bi moral dobiti vzgojni ukrep: 1 dan ciscenja skupaj s cistilko.

asdasd (nepreverjen)

Kje je ekološka zavest? Je NI !!

In reply to by Hgsabo (nepreverjen)

Fafanfauči (nepreverjen)

Kje pa je moralna vest pohlepnih politikov kateri so izdajalci Slovenskega naroda. Kot prvo ta odvržen papirček primerjajte z frakingom..! Fraking je prepovedan po cejlon sveti, pri nas pa želijo ubit cejlo regijo, uničit želijo celo podtalnico in vi se zaj tü sekejrate za ta vržen papirček.. Vprašajte se kdo je tu onesnaževalec!!!

In reply to by asdasd (nepreverjen)

VojkoZMajolko (nepreverjen)

Ni samo mladina problem. Se mi zdi, da so pogosto starejši še hujši. Da ne omenjam kako nekateri sortirajo odpadke (plastične vrečke v biološke, kartonaste škatle v embalažo, elektroniko v emabalžo,...). Bi bilo boljše, da dajo vse skupaj v mešane. Bi vsaj tisto, kar ostali ločujemo, ostalo pravilno razvrščeno.

In reply to by Hgsabo (nepreverjen)

Vrana (nepreverjen)

ZANIMA ME , ČE STE SMETI POBRALI ALI SAMO SLIKALI??????????

In reply to by Hgsabo (nepreverjen)

hud stric (nepreverjen)

ogromno ljudi je še na zelo nizkem stanju zavesti.. sami take delajo, pol se pa še zmrdujejo kako narava ni čista..

S-love-nija (nepreverjen)

CIGANI SO KRIVI!!!!!!

Neko (nepreverjen)

Eh... oni ne smetijo na majhno. Oni s pohištvom in s tehniko smetijo, z vsem kar ne vsebuje železa in bakra.

In reply to by S-love-nija (nepreverjen)

Lipovčar (nepreverjen)

Nej dugo nazaj sta dva šmrklavca fküp trla table z dobrodošlin napison, vö mlatila količe za snejg, lani so po cejloj vesi okoli obrnoli prometne table. Kre Vučje jame se lidge špancerajo, mečejo odpadke nakla, pa tou poleg koša za smeti, bivakejrajo, körijo, grilijo . Vöni na cesti pa se lejče z autojami, kak če bi bili na autocesti.Pa ka jin što more, nišče nika, navadimo se.

someone1 (nepreverjen)

pa nej samo ob muri dejansko vsi obcestni jarki so puni smeti. Kak da bi se svinje vozile po naših cestaj. Pločevinke piva zdaj pozimi??? Sami alkoholiki se vozijo z avtoji. Tou ka ideš v čisto naravo, pa tan vržeš smeti moreš biti ekstra inteligenten. Alipa bedaki, keri mečejo smeti pridejo naslednji den na isto lokacijo pa se čudijo što je telko smeti vkraj vrgo. Pravin inteligenca na viški.

Štrunferaci (nepreverjen)

to so tej štajerci pa žabarji keri nemajo olike niiti pri parkeranje ka gli telko ka se v ižakovcaj v vodo ne odpela ka bog ne daj ka bi mogo 20metrof peški iti.. butalcii

bratončar (nepreverjen)

v vuče jame se zgrabijo včuke okole jarkov… 😂 telko o ton

KONTRA bratončar (nepreverjen)

ka tou pomeni, ka si napiso ????

Robin hud. (nepreverjen)

In te te palik pametni kak motoristi pa kolesari kre mure unicujejo okolje? To so vasi sprehajalci, keri so ponavadi najbole pametni pa glasni za vse!

HojSS PRESS (nepreverjen)

To nihče ni vozil tja smeti.
To se je mularija tja pripeljal.
Spotoma so si na črpalki nabavili pijačo po vzoru iz ameriških filmov !!!!!!!!
Itak en stari karavan nemške proizvodnje !!!!
Da so izpadli še bolj butasti, kot že so, pa so še odvrgli embalažo, ko so vsebino požrli !!!!!!!!!

dvoličneži (nepreverjen)

Aja? Ka pa tisoče ton zavrženih mask v naravi, tisoče ton plastike od raznih testov in ostale somarije.... to vas pa ne moti? Marš!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice