Foto: Jure Banfi
Odbojkarji soboške Panvite Pomgrad leta 2022 niso odprli po željah. Izbranci Dejana Fujsa so v prestolnici dobili uvodni niz, a nato vseeno izgubili s Črnučami in zdrsnili šesto mesto lestvice.

Sobočani so minulo leto sklenili s tesno zmago v dvoboju s kranjskim Triglavom, po prazničnem premoru pa so v Ljubljani ostali praznih rok. Črnuče so z zmago 3:1 splezale pred Panvito Pomgrad.

Odbojkarji soboškega kluba so odločno vstopili v dvoboj sredine lestvice in prvi niz dobili s 15:25. Po tesnem porazu v drugem so Prekmurci izgubili še tretji in četrti niz, točke pa so ostale v Ljubljani.

Gostje so imeli največ težav s Črtomirjem Bošnjakom, ki je dosegel 21 točk, dvomestno število točk (11) pa je vknjižil še Aljaž Gornik. V soboški ekipi je bil z 21 točkami najučinkovitejši Jakob Rojnik, Connor McConnell je tekmo sklenil s tremi točkami manj.

ČRNUČE - PANVITA POMGRAD 3:1 (15:25, 25:23, 25:21, 25:15)

ČRNUČE: Mihelčič, Prevorčnik, Vilar, Gornik 11, Tepič, Bošnjak 21, Sešek 17 Oman 4, Slovnik, 3, Jančič, Mejal 3, Verdinek, Karadža Pevc. Trener: Jurij Žavbi.
PANVITA POMGRAD: Vinkovič 12, McConnell 18, Drvarič 2, Radović 5, Rojnik, 20, Lakner 2, Bedrač 3, Fužir, Novak, Hafner, Grabar, Vori, Vrabl. Trener: Dejan Fujs.

Gladko v prvem, poraz v drugem nizu

Četa trenerja Dejana Fujsa je z odliko opravila s prvim nizom, v katerem so imeli domačini precej težav s sprejemom servisa. Prekmurci so tako že sredi niza vodili z izidom 8:16. Connor McConnell je dosegel šest točk, dve tudi z asom po začetnem udarcu.

V drugem nizu pa povsem obratna slika. Domača zasedba si je hitro nabrala debelo prednost, Dejan Fujs pa je ob izidu 9:2 posegel že po dveh polminutnih odmorih, namesto Dina Vinkoviča pa je v igro poslal Urbana Fužirja

To ni zaustavilo Ljubljančanov, ki so tlakovali pot do izenačenja, vodili pa so že z 11 točkami prednosti. Sobočani so se uspeli prebuditi, v končnici niza pa so se pri izidu 24:23 povsem približali. Domačini niso dovolili preobrat, žogo za osvojitev niza je z uspešnim napadom izkoristil Črtomir Bošnjak.

Preveč napak olajšalo delo Črnučanov

Zmagovalca tretjega niza je odločil odličen začetni udarec gostiteljev, Sobočani pa so imeli precej težav s sprejemom le-teh. Za nameček se je ustavilo še McConnellu, ki je dosegel zgolj točko, Črnučani pa so si v končnici nabrali nekaj točk prednosti, ki je niso več izpustili iz rok.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so si v zadnjem četrtemu nizu privoščili še več napak, kar sedem so jih storili ob začetnem udarcu, zato domača ekipa ni imela pretirano zahtevne naloge. 

Tudi menjava Conorja McConnella z Urbanom Fužirjem in podajalca Urbana Drvariča z Urbanom Hafnerjem ni preobrnila poteka zadnjega niza, Ljubljančani pa so po zaslugi napak tekmeca zadržali vodstvo in niz dobili z rezultatom 25:15.

Črnučani so se s peto zmago na lestvici zavihteli pred Panvito Pomgrad, ki je zdaj s točko manj, skupno pa s 14, šesta ekipa Sportklub 1A. državne odbojkarske lige.

Po prvem nizu so se ustavili

Črnuče so kar 39 točk osvojile po zaslugi napak nasprotnika, z lastnimi napadi zgolj eno več. Na drugi strani so si gostitelji privoščili 22 napak, Sobočanom pa tako ni kaj prida koristila niti višja številka uspešno izvedenih napadov.

»Po dobrem začetku smo kar nekako 'nehali igrati'. V preostalih nizih nismo imeli dovolj razpoloženega napadalca za zaključevanje, čeprav so bile podaje dobre, ena na ena. 

Z našim servisom danes nismo mogli parirati nasprotni ekipi, ki je odigrala po svojih zmožnostih, z odličnim sprejemalcem Bošnjakom, ki ga nismo ustavili.

Zaslužena zmaga domačih, mi pa nismo niti približno pokazali tistega, kar smo sposobni,« je po osmem ligaškem porazu dejal soboški strateg Dejan Fujs.

Soboške odbojkarje v 14. krogu prvenstva čaka izjemno zahtevna preizkušnja, 22. januarja bodo pred kamerami Sportkluba gostili Merkur Maribor. Dvoboj v dvorani Osnovne šole I se bo pričel ob 18. uri.

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Z8 (nepreverjen)

Serija se nadaljuje 8 porazov in vmejs ena tezka zmaga z zadnjimi. Bravo!

trenercicko (nepreverjen)

Stroka dela svoje.

U2 (nepreverjen)

kakšno delo, takšni rezultati....Fujs ne nakladaj ka te je že zdavnaj povozo čas....iz leta v leto večje sranje...pa toga Drveka si si potegno ka je daleč najslabsi podajalec v ligi, samo se ti v rit vleče pa evo fajn špila, rezultatov nega, mij pa tou sranje gledamo na žalost....Či de Drvarič v keronkoli klubi v prvi ligi redno špilau, te jez neman pojma od odbojke....Polanič zaposli Fujsa na Pomgradi ka de živcerau delavce, v klub pa pripelaj Človeka, ka bar malo zna od odbojke, samo ka je Človek....rezultati do gvišno bouši,.....ka slabši nemrejo biti. hahahahhha

12 (nepreverjen)

To je realnost..pa saj nima ne vem kaksne igralce.Lahko bi bilo slabse ,dost boljse pa tezko.
Koga bi pa ti nastavil..konkretno?

In reply to by U2 (nepreverjen)

U2 (nepreverjen)

Klub kot celoto so vodilni odpelali v božju ma.ter....pred par leti je bil klub dva koraka pred Mariborom, zdaj je pa deset korakov za MB....v klubi ni nobenega bivšega igralca, niti kot gledalci ne hodijo na tekme....saj jih odbojka verjetno zanima, samo ta klub sestavljajo sami brezvezneži in glede na rezultate tudi nesposobneži ka se odbojke tiče.....dajte mesto drujgin ljudem ka probajo dvigniti klub, prej kot bo prepozno....če že ni prepozno....v pomurji edini trener z rezultati je Novak, trener odbojkašic Ljutomer, mogoče Marič iz Radenec.....ta dva sta vsaj Človeka za razliko od Fujsa, Flisara st. in podobne paciente

In reply to by 12 (nepreverjen)

odbojkas bivsi (nepreverjen)

12 ti si očitno vernik Fujsa, ka napišeš takšno norost. Vej pa so na začetki pred prvenstvon pravli, ka do probali priti med 4 v državi. Vsi drugi razen tebe znajo, ka je selekcijo igralcov napravo Fujs in nišče drugi. Tudi o vsen drugon odlocča več ali menje samo on. Tak ka tou je njegov rezultat. To je princip one man banda nej pa nekšne prave skupine. Tomi primerna je tudi muzika in rezultati toga kluba.

In reply to by 12 (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Ga ne poznam
Ocitno je to one man band klub..pac potem Fujs odgovarja in verjetno vse vodi....ga pa zamenjate al pa...lahko je srat a nekaj denarja ocitno pripelje....pac nevtralno gledam.zmente se ..okoli pa tudi ni kaj kvalitetnega tako da ta vlecni konj tudi vlece naprej...sama druga liga in slaba kvaliteta...
Igralci pa tudi niso ne vem kaj pa ce to hocete slisat al pa ne..sredina lestvice je realnost..
Veliko uspeha

In reply to by odbojkas bivsi (nepreverjen)

U2 (nepreverjen)

Fujs je brez ok panvite socialni problem.....kelko je on penez v klub pripelau man jez zdaj v denarnici.....iz kluba odnesel je pa v teh 10 letih kar nekah denarja....brez Polaniča je Fujs na cesti socialaš.....glede na tou kak zadnja leta kvalitetno dela si kaj vec niti ne zaslujži

In reply to by 12 (nepreverjen)

U3 (nepreverjen)

Če bi zdaj što drugi bil trener namesto Fujsa bi ga že zdavnaj menjali. Politika kluba pač je taksna. Zato pa so šesti od osmih ekip v ligi.

šef5 (nepreverjen)

Resan je zdaj že vsako leto slabše vej pa naj odgovorni v ton klubi neka napravijo. Što je direktor toga kluba?

U.... (nepreverjen)

U2, odbojkaš....imaš mogoče vsaj B licenco? V vseh pomurskih odbojkarskih klubih rabijo trenerje za mlajše selekcije. Pa da te vidimo na delu...Plačilo zagotovljeno. Da ne boš preveč v ekran bolščal in se boš malo razmigal.
Boš zmogel pogum ali boš rajši še naprej po stari dobri prekmurski navadi prek tipkovnice šinfal.
Mogoče ti uspe še velik met in te "vodilni" v Panviti Pomgrad angažirajo za glavnega trenerja. No tam rabiš A licenco.

U2 (nepreverjen)

Pubec.....noben klub mene nemre plačati, za te pejneze jes sidin v kafiči, ka tou je dosti premalo....tij lejko maš 100 licenc pa itak nede nič s tebe....meni fejst fajn ide v življenji in zatou nemren gledati te nesposobne preseratore....jez san v tem ka delan prokleto dober pa prokleto dobro plačani....Panvita pa je bougi klub kak tij al pa še bole....jez bi samo rad odo na dobre odbojkarske tekme...

In reply to by U.... (nepreverjen)

U2 (nepreverjen)

U... tebi se kak večini pomurskim treneron ide na denar ka ga drugje nemreš dovolj zaslužiti ka si nesposoben....ali pa tak paroven....te pa ideta v klub trenejrat pa mislite ka vse znate....pubec nejde tou tak v življenji, samo te stvarij tebi nedo nikoli jasne

In reply to by U2 (nepreverjen)

U10 (nepreverjen)

Vepa trener je bil več kak pol svoje kariere brez licence....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice