Foto: Jure Banfi
Gregor Balažic se po šestnajstih letih vrača v Mursko Soboto. V črno-belem je debitiral daljnega 30. aprila 2005. Z Muro je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto.

NŠ Mura je na spletni strani potrdila, da se Gregor Balažič, otrok Fazanerije, vrača v klub.

Ob vrnitvi v klub je Balažič povedal: »V prvi vrsti so me pritegnile ambicije kluba. Mura je aktualni državni prvak in vrniti se v Prekmurje v takšnem obdobju je prava odločitev. Vemo, kako se je Mura letos odrezala v Evropi in sam želim pripomočti k temu, da se Evropa tudi poleti vrne v Fazanerijo. Igralski kader je skupaj že nekaj let, zato vem, da prihajam v uigrano ekipo, v katero se želim čimprej vklopiti. Vračam se v domači kraj, tudi zato so prisotne posebne emocije. Verjamem, da bom s svojimi izkušnjami lahko pomagal tako mlajšim igralcem, kot klubu na splošno.«

Po odhodu iz Mure leta 2005 je igral za mnogo priznanih klubov: Benfico, Espanyol, Águilas, Gorico, Karpaty, Partizana, Ural in Enosis Neon. Zdaj ga je pot vodila nazaj v Prekmurje.

»Gregor Balažic je otrok Mure, ki se po šestnajstih letih tujine vrača v Mursko Soboto. Njegova pot v karieri je zagotovo lahko za vzgled marsikomu, tudi mlajšim nogometašem, ki igrajo v Muri. Verjamemo, da bo bogate izkušnje iz tujine znal prenesti med soigralce, kar je lahko izjemnega pomena. Prepričani smo, da bomo z njim dobili nekoga, ki bo lahko vodja tako na igrišču, kot izven njega,« je povedal športni direktor Mure Denis Rajbar.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mirko mirci (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mura bude spusila i bude pristala na solidnemu sedmo (7.) mestu lestvice

Goricki kralj (nepreverjen)

Ni igral segreval je klop nikoli ni bil v prvi 11 not

Z2 (nepreverjen)

Borili se boste za obstanek. Rasfukali ste dober klub

Fuj vaxerji (nepreverjen)

Mura sredina slo lige,to je resnica

Keeway (nepreverjen)

Kakšna močna okrepitev!

fickecbbb (nepreverjen)

za muro je zaj sake dober.naj ide paradajz brat v avstrijo

JAOOOOOOOOO (nepreverjen)

Ka pišete norije, ge je pa te on igral za te klube tu pa tam je sedel na klopi in gledal kak drugi špilajo, in tako nekvaliteto pa še penzionista vi vlačite v Muro, KO DOBESEDNO VEČ NIMA KAM ITI, PA KA SE VAM JE DO KONCA ZMEŠALO.

Starejše novice