Velenjski nogometaši se domov vračajo s štirimi zadetki v svoji mreži. Mura je danes povsem prevladovala na igrišču in zasluženo osvojila tri točke.

Fantastična predstava Mure! Končno, moramo reči. Trener Bogatinov je srečanje začel z napadalcema Jeličem in Eterovićem ter ofenzivnima Boharjem in Buzetijem. Muraši so takoj odločno krenili v tekmo, se visoko postavili in bili več pri žogi. Velenjčani so bili potisnjeni pred svoj kazenski prostor, črno-beli pa so iskali pot do mreže. V uvodnih minutah se je trikrat v priložnost znašel Bohar, vendar so mu zadetek preprečili branilci Rudarja. Mura je povedla v 19. minuti. Po daljšem pritisku na vrata Rozmana je Buzeti prodrl po levi strani, pred vratmi našel samega Eterovića, kateremu ni bilo težko popeljati Mure v vodstvo. Mura se z minimalnim vodstvom ni zadovoljila, ampak so še naprej napadali. V 36. minuti je bilo že 2:0. Po igranju Berka z roko v kazenskem prostoru je sodnik Jug pokazal na belo točko, zanesljivo pa je zadel Eterović. V 2. polčasu so črno-beli nekoliko umirili svoj juriš na velenjska vrata, a so še vseeno imeli zelo lepe priložnosti. V 50. minuti je Bohar 'osmešil' Jeseničnika in pred golom našel Jeliča, ki pa se je zapletel in iz povišanja vodstva ni bilo nič. Zato pa je bilo 3:0 v 59. minuti. Horvat je izvajal kot, na drugi vratnici je bil najvišji Cipot, ki je podal pred vrata, kjer samemu Travnerju  iz dveh metrov ni bilo težko zadeti. Le minuto kasneje je zadnji žebelj v krsto Rudarja zabil Bohar, ki je uspešno zaključil izjemno domiselno akcijo njegovih soigralcev. Mura je do konca srečanja nadzirala potek srečanja in slavila s 4:0.

Začetni postavi obeh ekip:

Mura 05: Šafer, Janža, Travner, Cipot, Majer, Maruško, Aborah, Buzeti, Bohar, Jelič, Eterović.

Rudar: Rozman, Jeseničnik, Berko, Stakić, Jahić, Rotman, Radujko, Bratanović, Firer, Klinar, Podlogar.

0' - Tekma se je začela z minuto molka v spomin na preminulega Branka Elsnerja.

6' - Prva priložnost za Rudar, čez vrata je z glavo meril Klinar.

13' - Lep prodor Buzetija, ki je podal pred vrata, Bohar pa je ustrelil čez vrata.

 16' - Lep preigravanje Aboraha na desni strani. Sledila je podaja v sredino, kjer so velenjski branilci blokirali strel Boharju.

18' - Nova priložnost za Boharja. Po podaji Janže se je znažel na sedmih metrih s hrbtom obrnjen proti golu, ustrelil, Stakić pa odbil v kot. Po podaji s kota je do priložnost prišel Cipot, a so gostje spet izbili.

19' - Gooooool!!! V nadaljevanju je na levi strani preigraval Buzeti, preigral nasprotnika, podal pred gol, kjer je Eterović zadel za 1:0.

29' - Lepa kombinacija Mure. Po podaji danes zelo razpolozenega Boharja do strela Jelič, a je bil strel prešibak.

34' - Mura nadaljuje z ofenzivo. Po podaji Buzetija je bil na drugi vratnici prekratek Eterović.

36' - Enajstmetrovka za Muro! Eterović jo je izkoristil in Mura vodi 2:0!!! Po igranju z roko je rumeni karton prejel Berko.

45' - Minuta sodnikovega podaljška.

Konec polčasa.

46' - Trener Bogatinov je menjal Majerja s Horvatom, velenjski trener Čeh pa je opravil dvojno menjavo. Iz igre je vzel Firerja in Podlogarja, v ogenj pa poslal Črnčiča in Čonka.

50' - Lepo preigravanje Boharja na desni strani, nato je podal pred vrata, kjer pa se je zapletel Jelič in priložnost je splavala po vodi.

59' - Gooooooooooooool!!! Po podaji Horvata iz kota je bil na drugi vratnici najvišji Cipot, podal pred vrata, kjer samemu Travnerju ni bilo težko poslati žoge v mrežo.

61' - Goooooool!!! Šah mat. Domiselno akcijo je zaključil Bohar s strelom v daljši kot.

75' - Zadnja menjava pri gostih. Iz igre Bratanović, v igro Rošer. Obenem tudi menjava pri Muri. Dvakratnega strelca Eterovića  je menjal današnji slavljenec Sačer.

81' - Zadnja menjava pri Muri. V igro Vaš, iz igre Buzeti.

86' - Nevaren strel Vaša iz 20. metrov.

 88' - Kakšna priložnost za Boharja! Sam se je znašel pred Rozmanom, vendar meril mimo vrat.

90' - Do konca srečanja še 2 minuti sodnikovega dodatka.

Konec srečanja.

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mcmario

gol eterovic

mcmario

gol eterovic

Plemeniti

Neverjetno :)

Vipko
KRT

se pozna že vpliv naše nove pridobitve - MUZE

Plemeniti

Prej bi rekel, da sove na rolki.

sasopitbullMura 05

Ja Končno!

BAMBINO

tome gnes lejko povejmo IGRA!!! kak če be gledo drugo ekipo, druge igralce!! torej deške znajo špilate, ČE ŠČEJO!!! bravo MURA!!!

Starejše novice