V Miklavžu na Dravskem polju stoji prvi tortomat v Sloveniji.

Simona Stiplošek se s peko slaščic ukvarja že 15 let, njena blagovna znamka pa se imenuje Sladkarije Sladko.

Ker svojega lokala, kjer bi prodajala kose tortic, nima, se je odločila, da pred svojo delavnico postavi tortomat, v katerem lahko stranke kupijo kos torte za domov.

»Zaradi korone, ker nismo smeli imeti stika s strankami in zaradi povečanega obsega dela, ker ni bilo časa, da postrežemo stranke. To je pripeljalo do avtomata,« je za Mariborinfo pojasnila Simona.

Avtomata za torte pri nas še ni

Čeprav pri nas obstajajo že številni avtomati, je Simona prva, ki je postavila avtomat za torte.

Pri avtomatu je najbolj pomembno, da ima dobro hlajenje. Skozi dvojno steklo pa se vidi tudi, kako izgledajo kosi tortic.

»V njem se prodajajo torte po kosih, tortice pa so pakirane v prozorni embalaži. Skozi avtomat se vidi, kateri kosi so notri na voljo in tudi ob strani imamo napisano, kateri kosi so na kateri polički, poličke pa so označene s številko,« razloži.

Kako pa avtomat deluje?

»Najprej daš denar notri, cena torte je določena. Ko si izbereš številko, katero tortico želiš, na tipkovnici pritisneš številko in potem se vratca odprejo, da lahko vzameš tortico. Ostanek kovancev pa pade v prostor za kovance,« še pojasni.

Avtomat sprejema bankovce in kovance, prav tako pa vrača razliko v denarju.

Tortice so vedno sveže

Ker tortomat stoji pred proizvodnjo, kjer pečejo torte in ostale slaščice, imajo nad njim vedno pregled. Ne more se zgoditi, da bi v njem našli pretečeno tortico.

»Vsak dan so notri tortice in vedno so sveže. Ko rok poteče, jih damo ven, to obvezno. Imajo svoj rok veljave, zato skrbimo, da so tortice vedno sveže,« pojasni Simona.

Ker imajo tortomat na dosegu rok, pa z njim spremljajo tudi želje kupcev.

»Skos imamo pregled nad torticami, kako grejo, koliko jih ostane, koliko jih moramo dati ven in sveže notri. Ne rabimo se nikamor voziti, ampak jih imamo kar tukaj pred nosom in lahko takoj pogledamo, kakšno je stanje,« še pravi. 

V tortomatu na voljo tudi peciva

V tortomatu lahko kupite tako kose tortic, kot tudi peciva: »Za poroke, za rojstne dneve, če so ljudje hoteli našo torto, so morali naročiti celo torto in niso vedeli kakšne okuse imamo. Zdaj, ko je pa ta tortomat, pa jim lahko rečem 'Pridite in probajte in boste videli, če so vam všeč in ta okus potem naročite'.«

Kot še pojasnjuje, pa po tortice ljudje hodijo tudi ponoči, saj avtomat deluje 24 ur na dan.

»Ali pa imaš obisk v nedeljo, nimaš kaj dati na mizo sladkega in ne veš kaj bi ponudil in skočiš v tortomat. Tudi pecivo damo včasih notri in ljudje vzamejo,« pravi.

V tortomat vedno nastavljajo različne sladice, zato boste tam vedno našli nekaj novega: »Radi izdelujemo recepte za nove torte, potem damo to v tortomat in vidimo odziv. Če se cela proda, vemo, da je torta dobra, če se ne proda, pa je ne delamo več.«

Koliko boste morali odšteti za kos?

Kos tortice v tortomatu stane tri evre.

Simona pa skrbi, da so tortice vedno sveže, domače in dosegljive vsem.

Komentarji (13)

yt (ni preverjeno)

Lepo!

tuncika

ČESTITKE za to pogruntavščino. Se mi zdi zelo primeren ta pristop : sveže, dobra cena, 24-ur na dan. Še enkrat čestitke.

David brezbrige (ni preverjeno)

Naj bi rajsi nekaj zdravoga dali

cmoon (ni preverjeno)

mas zdravo drugje!

In reply to by David brezbrige (ni preverjeno)

90923 (ni preverjeno)

Kak da nega že zadosta debelih lidi. Cuker je najbole razširjeno mamilo gnesden, smatra se ga pa za zdravilo, za panacejo tako rekoč (vse drüjgo pa je največji grej: pivo, meso, trava, cigareta itd.). Še zdravstveno osebje je bole ali menje debelo. Nej trbej posebej zgüblate besed o Kreke. Debele pravijo, ka nejso debele, oni pokajo od zdravja, hahahahaha.

8747888 (ni preverjeno)

Rajse debele kak pa idiot...

In reply to by 90923 (ni preverjeno)

opaa (ni preverjeno)

Ka mas taksne travme pa se sekeras za debele lidi? Ti naredo sto kaj? Ale je bil tisti ka te ke spolno nadlegoval debeli?

In reply to by 90923 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Oprosti neje samo cuker krijv. Ci se lidgej ne gijblejo so se same krijve. Sami so si krijve ci prijdejo z dela pa se rajsi dol sednejo za tv pa čips odprejo. Debeli ne gratas zaradi maščob , ogljikovih hidrotof ali pa beljakovin ampak od prenažejranja oz, kda si v kaloričnon pluse oz po kmečko obrazloženo več energije (hrane) daš v sebej, kak pa jo ponucaš. Pač či ne pazeš na sebej oz ne napraves nekaj za svojo telau boš pač debeli .

In reply to by 90923 (ni preverjeno)

hombre (ni preverjeno)

obstajajo liposukcije ipd. seveda da ko zmantran pridem s službe, semi ne da nič. najprej se jede in se spočije, pa potem spet dalje domača opravila-seveda tisti v blokih v mestih nimajo kaj za delati, razen obdelovanja gostiln.

In reply to by . (ni preverjeno)

ombbb (ni preverjeno)

Mene debeli ne motijo, ker me ne ogrozajo, me pa motijo pijanci, ker so nevarni na cesti, motijo me tudi kadilci, ker zaradi njih smrdin, pa motijo me tisti z nevzgojeno deco kera so kak armagedon, pa motijo me tisti keri parkerajo na mestaj za invalide pa so nej invalidi, pa tisti keri se rivlejo naprej v vrsti pred blagajno. Zdaj pa ce ma nesce pac vec kil, naj jih ma, zaradi toga mene nika ne boli

In reply to by . (ni preverjeno)

Rigverc (ni preverjeno)

Fašist

In reply to by 90923 (ni preverjeno)

11222 (ni preverjeno)

Komunist

In reply to by Rigverc (ni preverjeno)

carni vrag . (ni preverjeno)

Ne jem sladoled

Starejše novice