Ob izvedbi celovitega projekta elektrifikacije in rekonstrukcije železniške proge Pragersko – Hodoš se v Murski Soboti obeta izgradnja podvoza, objekt bencinskega servisa pa bo porušen.

Prometni krč, ki se pojavlja na vpadnici Cankarjeve ulice, posebej v času prometne konice, želijo na Mestni občini Murska Sobota (MOMS) odpraviti z ureditvijo prometnega režima in izgradnjo podvoza. V okviru državnega prostorskega načrta za elektrifikacijo in rekonstrukcijo železniške proge Pragersko - Hodoš je predvidena rušitev obstoječega bencinskega servisa Petrol, javnost pa ima ob današnji javni obravnavi ob 17.uri v sejni dvorani možnost podati predloge ter spregovoriti o možnostih gradnje omenjenega objekta. Pričetek del na omenjenem projektu je načrtovan po administrativnih postopkih, torej potrditvi odbora za urbanizem in urejanje prostora ter gospodarsko infrastrukturo, potrditvi mestnega sveta ter dokončnemu sprejetju in objavi v Uradnem listu.

Rušenje Petrola in gradnja podvoza

"Petrol bo padel in išče nadomestno lokacijo. Gre za lokacijo na Cankarjevi ulici ob železniški progi, kjer bo potekala rekonstrukcija in gradnja podvoza," so pojasnili na Mestni občini Murska Sobota pred današnjo javno razpravo. Projekt bo izvajan na podlagi Uredbe o državnem prostorskem načrtu za elektrifikacijo in rekonstrukcijo železniške proge Pragersko–Hodoš. Bencinski servis Petrol na Cankarjevi ulici želi podjetje Petrol  nadomestiti na novi lokaciji, vendar tako, da bi bil v bližini mestne prometne vpadnice, tako kot je obstoječi servis. Omenja se izgradnja objekta v bližini kompleksa tovarne Mura, in sicer v bližini bodoče vzhodne obvoznice. 

Sredstva za elektrifikacijo in rekonstrukcijo železniške proge potrdilo ministrstvo

Tokratna javna obravnava se bo dotikala predvsem dotičnega bencinskega servisa in omenjenih del, ki sovpadajo v celoviti infrastrukturni projekt v bližini izvedbenega področja. Sredstva za rekonstrukcijo in elektrifikacijo je potrdilo gospodarsko ministrstvo, dodatna sredstva pa so še na voljo v evropskem skladu za projekt. 

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sebeborszag

Naj njivo napravijo.

Vipko
tinka78

Zanimivo, skoraj vse črpalke v Murski Soboti bodo na drugi strani železniške proge. Ne vem zakaj se nihče ne spomni postaviti črpalke nekje v bližini Maximusa.

KIRA

ja halo?? ob obnovi Petrola pred leti je bilo rečeno, da je pod spomeniškim varstvom. zdaj pa ne duha in sluha o tem?

komentator

Se spomnim ka so nej smeli novo streho napraviti.. zdaj do pa podrli... Tej novi podvoz de v deževnem dnevu potoplen.Ker tam že zdaj stoji večkrat voda.

Sobochanec

Samo si poglente, ka je zrijsala projektantka.

Najjmenje kilometer robnijkov, trij pentlje pa štirikrat po pou rondoja za eno posrano pumpo. Pa ešče znankar predvideno, ka se moreš trijkrat okouli pumpe pelati prlej, kak natankaš, pa dva pa pou krouga leteti, ka spijzdiš iz pumpalanda. Tak kak ne tišinskoj, ka se ešče zaposleni v Kaliji ne znajdejo, če naj semen odavlejo ali benzin. Pa tak kak na OMW lendavska, ka se trij krouge moreš pelati do pumpe pa dva od pumpe. Ka o avtocestni pentlaj sploj nemo pijso. Ešče Temišvar ma čednej rejšeni promet.

Očitno tisti šteri plačajo nevejo broditi, pa naroučiti racionalni projekt (načrt).

dupont

tinka si že čujla za tišinski petrol? si se že pelala v tisto smer? celo dva sta tan.

podvoz de že druga glupost občina. prva je bila prvi podvoz. zaj več ne boš stal na saki strani štreke, boš pa gužvo doj po industrijski.
s prvin podvozon so telko zajebali ka se zaj z drugin nede dalo nika rejšiti. pretok pri prvon podvozi je premali

BorutB

...gledan tou sliko, projekt, pa gledan, pa san se zgujbo...ge je tou?...na njivi za MUro proti Rakičanu?
Torej Petrol na 'petrol'-MOL....izgleda ka še samo tankamo...kak pri BTCju...OMW na MOL...smešno ven vidi či drujgo nej...lejko bi še na šodri pri knjižnici enoga napravili, ka se nemo ta ven vozili s centra, pa pri kopališči enoga pogrešan, pa še enoga pri Agroservisi...pa te bi nekak bilou.

BB

Za večjo propustnost prvoga podvoza samo trbej skinoti semafore pri Hoferi pa lidij nafčiti voziti pa de vse OK ! :)

BB

Ka se je rejsan zgodilo s spomeniškim varstvom?

feniks3.0

mater ej sami diplomirani inženirji arhitekture, prostorskega planiranja in urbanega razvoja. čudno, da ste kjer ste, ko pa vas je toliko vseznalcev (mogoče pa je ravno to vzrok??).

ne razmem, kako lahko nekega jebivetra muči posodobitev cest, povečana pretočnost, dodatna delovna mesta,...??

zares moraš iskati iglo v kopici sena, da najdeš nek pozitiven komentar na katerokoli temo.

morda pa razumem. to so ti falirani vseznalci, ki se spoznajo na vse od teoretične in praktične smeri finančnega sistema do psihologije, arhitekture in umetnosti. pa se mala buržoazija, ki hoče postati velika, čudi, da ni razvoja in napredka..

Vipko
tinka78

S tabo na čelu, ne? Še na nobeno temo nisi podal nekega normalnega, argumentiranega odgovora, kjer ne bi nekoga žalil. Res se ti je moral nekdo ali nekaj zameriti, da kar tako vsepovprek pljuvaš. Tudi tu znamo ločevati pleve od zrnja in si takih plehkih provokacij ne jemljemo k srcu.

Pa lep vikend ti želim.

feniks3.0

oh tinka tinka, paradni konj nevednih komentatorjev!

kot sem že rekel, jaz samo nastavljam ogledalo in se ne pretvarjam, da vem vse o vsem, kot ti in večina komentatorjev tukaj.

odraz tega je recimo najbolj 'opljusan' komentar tukaj (prvi). zelo dobro argumentiran, kajne? prej odraz mentalitete tega naroda. Poglej si recimo tudi zadnje komentarje pri vaši neslavni muzi. Kar eno nabijanje, da se postavi kip za njo, kjer jo bo dobro 'naguzil'.

smešno kaj? daj, če bi ti in ostali komentatorji dobro, amapak resnično dobro prebrali vsebino zapisov, bi sklonjenih glav hodili po svetu.

toliko bedarij, toliko mazohizma, toliko pametovanja, vseznalstva, hlinjene svetosti in skromnosti, toliko škodoželjnosti, toliko hinavščine,....

kot sem že zapisal, jaz vam samo nastavljam ogledalo, vi pa tolčete po tem, ki vam ogledalo drži in ne samo podobo v njej!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice