Mura bo v letošnjem letu odigrala še dve preizkušnji, nato pa črno-bele čaka zasluženi tekmovalni premor. Kako naprej? Bo Ante Šimundža tudi spomladi strateg Mure?

V skorajda končanem tednu je spletni portal Nogomania postregel z novico, da naj bi bil Ante Šimundža v krogu kandidatov za prevzem vodenja bolgarskega Ludogorca, ki išče novega trenerja.

Bolgarski prvak, ki je poleti gostoval tudi v soboški Fazaneriji, se je pred tedni razšel z Valdasom Dambrauskasom. Litovec je medtem že sedel na klop Hajduka, ekipo Ludogorca pa od oktobra začasno vodi Stanislav Genčev.

Kdo bo serijske prvake Bolgarije vodil v prihodnje? Po pisanju Nogomanie je med kandidati za novega trenerja vodilne ekipe bolgarskega prvenstva tudi strateg Mure.

Šimundža sprva brez komentarja

Ker črno-beli pred tekmo s Taborom niso imeli medijskega termina, smo osrednjega akterja zgodbe o tej temi povprašali po zmagi v spopadu s Sežanci. 

Šimundža o vroči temi, ki je razgrela tudi bralce Sobotainfo, ni bil pretirano zgovoren. »Ni zdaj čas, da govorimo o tem,« je pričakovano in v svojem slogu dejal štajerski strokovnjak.

Takšno pisanje je del nogometa

Ker seveda nismo pričakovali, da bo Šimundža razkril, če je na tem področju dejansko kaj dogajanja, smo trenerja črno-belih povprašali še glede komentarja teh medijskih zapisov?

»Vedno se piše, tako kot ste dejali tudi o prestopu Žana Karničnika, kar je sicer področje športnega direktorja. Dokler se stvari ne realizirajo, ni ničesar, je pa to del nogometa in mimo tega ne moremo,« je poudaril petdesetletnik.

Pa mu takšno pisanje prija? »Meni godi današnja zmaga, veliko bolj,« je o tej temi še dejal dolgoletni strateg Mure in po novi zmagi odhitel v klubske prostore.

Kakšna bo prihodnost nekdanjega napadalca? Zagotovo lahko zapišemo, da si je Šimundža z letošnjimi uspehi še dvignil »ceno« in nase opozoril tudi klube širom Evrope.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sgđ (nepreverjen)

Če je pameten, v kar ne dvomim, bo sedaj spakiral kufre in izkoristil dano priložnost, kajti ta ekipa je dosegla svoj limit, pa tudi prestopni rok je pred vrati, marsikateri igralec iz sedanje garniture Mure bo verjetno tudi odšel.

Vrana (nepreverjen)

Zakaj bi odles, mislis da vseh moznosti ni pretehtal, da bo imel tam tako avtonomijo kot jo ima tukaj, in njegov karakter to mora imeti, drugace ne gre z njim z rokonv roki, njemu je cilj z Muro pomoje LP

In reply to by sgđ (nepreverjen)

A (nepreverjen)

Ne bojte smejšni kakšen Ludogorec ta nede šau san siguren. Da de kama šou de sigurno šau v kakšen bole priznani klub kak pa Ludogorec.

njiva

Ges mislin,ka je njemi v Soboti dobro in je v Muri tata mata zato mislin de ostal.Ne je fajn biti trener v drugoj državi,tan nede sigdar tak kak on povej in do po moje tudi drugi odločali v klubu,nej kak prinas,ka je delo san in še poleg svojoga marsikatere druge stvari,ka so drugi nej znali.
Nej je se samo v pejnezaj in tan si leko hitro na cesti.
Karničniki želin,ka de špilo tak dobro naprej in še bokše,ka si je resan zaslužo in naj zbere klub ge de špilo in de se še naprej razvijo, nej pa takšoga ka de na klopi sedo.

realnoo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

koga briga razen pescice fanatikov.
Ce mura zmaga ali zgibi majo od toga nekaj samo clani mure. Vsi ostali zapravljajo pejneze

naša mura (nepreverjen)

šušnjara baje ide nazaj k MURI -trenutno je brez kluba.

1919 (nepreverjen)

nenücamo toga zaletenkoja, smo se ga komaj rejšile

In reply to by naša mura (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Ante ni trener za takšen klub. Mislim, da mu je Graz biu dobra šola. V Mure jo gospod trener tam bo pa samo trener do prvih treh slabih tekem. Po tem pa več to ne.

ddd3 (nepreverjen)

Dokazal je da znanje ima in če je to res kar se piše je to idealen klub za njega in njegovo kariero.

Starejše novice