Sočna vilica je nazaj! Na Slovenski ulici se danes predstavljajo prvi ponudniki letošnje sezone. Zadišalo je po slastnih burgerjih, langašu in sladkih vafljih.

Po lanskoletni, šesti sezoni Sočne vilice, ki je bila zaznamovana s prilagajanji na epidemiološke ukrepe, se tokrat sedma sezona kulinarične ulice vrača v polni zasedbi. Prvi izmed kulinaričnih dogodkov se tako odvija že danes, in sicer od 11. do 20. ure na Slovenski ulici. 

Prva Sočna vilica letošnje sezone

Za otvoritev letošnje sezone Sočne vilice so poskrbeli Foodstock z okusnimi burgerji, domači langoši z Vinariuma Langoš, sladki vaflji in še mnogo drugega. Ne manjka pa niti niti pestre ponudbe domačega piva in vina.

Za glasbeno popestritev prve kulinarične ulice skrbi skupina Špirit band

Na prvem kulinaričnem dogodku so že številni obiskovalci, v kolikor želite tudi vi uživati na soncu, v dobri družbi in razvajati svoje brbončice, imate še do 20. ure čas, da se ustavite na eni izmed stojnic na Slovenski ulici. 

Tudi letos zanimivi ponudniki

Kot obljubljajo organizatorji Sočne vilice, se je tudi letos na povabilo k sodelovanju odzvalo veliko zanimivih, tudi novih imen, iz regije in drugod. 

»Med drugim bomo ob preverjeno dobri tradicionalni kulinariki in starih kuharskih znancih spoznali puhaste palačinke, Vilmošovo župo, zanimive koktajle, tudi iz slovenskega gina, nove orientalske okuse, osvežujoče domače sladolede.

Pričakujemo tudi nekaj novih zanimivih foodtruck -ov. Prijavljenih je več kot 22 različnih ponudnikov,« sporočajo iz Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Po današnji otvoritvi, sledi še devet terminov, in sicer Sočna vilica bo še na naslednje termine: 3. junij, 17. junij, 1. julij, 15. julij, 29. julij, 12. avgust, 26. avgust, 16. september in 30. september.

Več utrinkov iz prvega kulinaričnega dogodka si lahko pogledate spodaj. 

Komentarji (11)

Hrib (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Brezvezna lokacija v tej vročini se beton segreje na 50 stopinj. Lahko bi sočno vilico preselili na expano. Bi bilo boljse . Center Sobote tako in tako nebo zazivel,raje počistite SMETI po centru mesta in pokosite travo ker je prevec vse zanemarjeno

mafioo (ni preverjeno)

resnoo ka je letos komunala kstastrofaaa vse zaraščeno. vred se poberte

In reply to by Hrib (ni preverjeno)

Azbekistan (ni preverjeno)

Dobri delavci so odišli zaj se pa naj jeb3jo debeloga za kosilnico vprešti pa naj švica !! ka o pokopališčah ne güčimo katastrofa 2 delavca delata za sebov pa mata 3 šefe keri šče en pred drugoga prite golazen ....

In reply to by mafioo (ni preverjeno)

Sonce99 (ni preverjeno)

Točno tako, res bi ga trbelo vprečte ka be vido kak se dela nej ka samo jebe lidij . Žalostno ampak resnično!!!

In reply to by Azbekistan (ni preverjeno)

Falko (ni preverjeno)

Najbolj pa ne moti uriniranje kar za sotori

In reply to by Hrib (ni preverjeno)

Kakadu (ni preverjeno)

Ob cestah resno katastrofa nika pokošemo kanal pa je pokošeni sramota

Kakadu (ni preverjeno)

Ob cestah resno katastrofa nika pokošemo kanal pa je pokošeni sramota

tanja flaškon (ni preverjeno)

Pa kaj če strežejo same pice
Mene ne moti
Pa tudi upokojenci so mahnjeni na pice

ges modrüvlen (ni preverjeno)

Šli smo somo na pijvo, mijslen, ka je zadejva predraga. Pouleg izbranoga pijva, tou je bilou bevog, be lejko bilou tüde klasično laško ale union? Na splošno je predrago, za rajo je tou glij nej. Lidij se je nej trlo, pa se jeh ob takšneh cejnah znonkar nite nede v bodouče? Po svoje škoda, če je tou namenjeno liden?
Lokaceja je pač tü, vrouče ale nej, mamo pač beton, drejve pa nizke.

Falko (ni preverjeno)

Seres

In reply to by ges modrüvlen (ni preverjeno)

Ajdiii (ni preverjeno)

Ite vi samo na to sončno vilico, ovce ste pozabile ka so vas lani talali na ceplene pa ne ceplene z gasilskim mizami pa trakom za vstop do sankov

Starejše novice