Murska Sobota je na predvečer praznika sv. Nikolaja zažarela v soju skoraj 60.000 prazničnih lučk.  

Poleg Slovenske ulice je okrašeno še ožje mestno središče: Kocljeva, Slomškova in Ulica Štefana Kovača, Trg zmage, Trubarjev drevored in drevored Martina Luthra.

Tudi v letošnjem letu na Trgu zmage najmlajša čaka Pravljična dežela z motivi likov iz klasičnih pravljic. 

Na Slovenski ulici je postavljena ulična razstava Fotokluba Murska Sobota na temo Praznična Murska Sobota, ki zajema fotografije različnih praznikov, kakor jih praznujemo v našem mestu.

Zaradi epidemiološke situacije odpovedano praznično dogajanje

Spomnimo, da so v Murski Soboti zaradi zaskrbljujoče situacije glede okužb s koronavirusom, do nadaljnjega odpovedali vse dogodke prazničnega decembra.

»Odločitev ni bila lahka in razumemo stiske občank in občanov, vendar se zavedamo, da moramo kot skupnost v tem trenutku narediti vse, kar je v naši moči, da ustavimo virus,« pravijo na soboški občini. 

Ključnega pomena je, da omejimo druženja in z doslednim upoštevanjem navodil stroke pripomoremo, da se bo trend okužb obrnil navzdol. 

»Naj ta praznični december žari v solidarnosti in misli na vse, ki se trudijo, da zmagamo v boju proti epidemiji,« še poudarjajo na občini.

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Un (nepreverjen)

Vse druge občine imajo veseli december jevšek pa vse zapro

Neko (nepreverjen)

Veseli boj če maš družino, pa če te majo rade, ne nucaš nika drujgoga. Što pa indre srečo išče, pa je doma nema. Nite nikdar z niken nede zadovolen.

In reply to by Un (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Neko, pa ka misliš, ka vsi, ka smo po miklošovon senji pleli pa pred božičon po ulicaj šanke podperali nemamo družin pa nas nišče nema rad?
Znaš ka, mij mamo in družine in krog prijateljev, s katerimi se družimo in veselimo na sto načinov - ti pa doma ženo moriš, in si srečen, pa ne nucaš nika drugoga (ona pa?).

In reply to by Neko (nepreverjen)

ph3 (nepreverjen)

Se vidi, ka si dale od Sobote nej prišo ti si gvušno domoljub.

In reply to by Neko (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Moreš od doma ite, ka ga znaš komaj najbole cejnite. Skouz svoj prag poglejdnen, prvle kak kaj pijšen.

In reply to by ph3 (nepreverjen)

pakate (nepreverjen)

Glavno, ka de un Jezušeka v jaslice dejvo, za narod se njemi jebe;
sicer pa: što de pogrejšo njegov silvesterski počjub?? Nišče!

In reply to by Un (nepreverjen)

prdni lujza (nepreverjen)

pridi v radgono gledat kaj je žalost gasilci nekaj gor obesli in to je to

Ooppu (nepreverjen)

Cemu krasit, ce je vse prazno. Elektrika je se prepoceni.

. (nepreverjen)

zakaj nič ne vlagajo, ka bi iz megle pridobivali elektriko

In reply to by Ooppu (nepreverjen)

grozdlek (nepreverjen)

Ite malo prek v Čakovec, Varaždin, Zagreb ali pa kama malo še dale, lejko tudi na Mađarsko.... tan lekar nega virusa.
Zanima me, če je ovi ka se je v eni drugi temi hvalo že začno na Slovenski v Soboti odavati kostanje s klobaso in kostanje v küjanon vijni?

Dreg (nepreverjen)

Dzevsek te lucke si v rit pikni!!! Drsalisce za otroke bi rajsi napravo ,!!! 🤮🤮🤮🤮

čarni vrag (nepreverjen)

»Odločitev ni bila lahka in razumemo stiske občank in občanov, vendar se zavedamo, da moramo kot skupnost v tem trenutku narediti vse, kar je v naši moči, da ustavimo virus,« pravijo na soboški občini.

Nete voervali a za padanje okužb imajo največ zaslug cepljeni. Veselo so odili okoli in okuževali vse živo. Tak zdaj zmanjkuje ljudi ka bi se okužili. Janša si je s tem PCT dal avtogol. Sicer pa naši nonstop lažejo. Nemre virus in cepivo pri nas delovati drugače kak v V. Britaniji. Tam pa deluje etak:

Glede na to, da cepljena populacija predstavlja 6 na vsakih 10 primerov Covid-19, 6 na vsakih 10 hospitalizacij Covid-19 in 8 na vsakih 10 smrti zaradi Covid-19, ali obstaja res kakšno opravičilo za govorjenje, ki se je zdaj začelo v osrednjih medijih okoli obveznega cepljenja v Združenem kraljestvu, po zgledu Avstrije, Grčije, Nemčije in kmalu Francije? Ali obstaja kakšna utemeljitev za potne liste za cepivo, ki so bili uvedeni na Škotskem in v Walesu in bodo nedvomno uvedeni po vsej Angliji do konca leta? Ali obstaja kakšna utemeljitev, da se omejitve za necepljeno populacijo, tako kot so bile v Avstriji, v nekaj dneh v Avstraliji, ob koncu leta pa v Nemčiji? Injekcije Covid-19 ne preprečujejo okužbe. Injekcije Covid-19 ne preprečujejo prenosa. Po podatkih tudi ne kaže, da bi preprečili hospitalizacijo ali smrt. Edino, kar trenutno preprečujejo injekcije Covid-19, je spoštovanje osnovnih človekovih pravic, ki so bile zagotovljene vsakemu človeku pred letom 2020.

pmbhaha (nepreverjen)

Tebi se praf vidi ka nemas niksnoga zivota. Ka si nej ti tisti vecni otrok iz Bakovec ka pri 35 se itak spilike letala boza pod krilami a?! Si nej? 100%!! Ale se vec taksnih bedakov je?! Ce drugo nej je Covid zdaj pokazo kelko neksnih mentalno betenzih lidi je med nami. To konstantno anonimno cesanje na interniti je nej zdravo pocetje

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

ferdamt (nepreverjen)

vsaka čast! končno san en pameten komentar keroga bi trbelo vsakomi anticepilci na čelo zalepiti!

In reply to by pmbhaha (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Na spletu imaš uradno statistiko, ki te tvoje grde laži postavi na tla anticepilske domišljije.
Sram te bilo gnoj lažnivi proticepilski.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

KoronaNATEEEG (nepreverjen)

Vse odpreti lokale terase do pol noči brez natega PCTja če pa ne pa vse to razsvetljavo dol zmonterati kera bv troše elektriko če je vseli december naj bo kak trbej bite!

. (nepreverjen)

naroda je ogromno

jušjuš (nepreverjen)

Komi so to gor zmontejrali? Ka so zdaj ščeli s ten pokazati? Nekšo praznično vzdušje?
Jeebi se Jevšek pa vsi tisti keri nan že drugo leto na podlagi ukrepov keri nemajo veze s to korono, vničavlete praznike.
Nigdar san nej biu proti Jevšeki, zdaj pa san. Mojoga glasa več ne dobi, pa vupan ka tudi več nigdar nede kandidejro.

MSobotaAaa (nepreverjen)

Kakšen socializem.

tanja flaškon (nepreverjen)

Moj do jebač Dejan svinskoglavi se je cepil sedaj se mu pa ne digne več ga bom prodala administratorji za ženskog pedra bo že dober

Lepotec Cigo (nepreverjen)

Prekmarci imajo skoz srečo.
V Beltincih,Ižakovcih pa seveda po celem prekmarji prekmurcem mi lejpi cigani pojebemo vse ženske zato ka pravijo ka imajo prekmarci duge šurce pa kratke kurce.Hahahahaha
Veselo veselo prekmarci babe vam nabijamo mi lejpi cigani,Hihihihihi

necepec (nepreverjen)

Ge si pa te tij vido lejpoga cigana?

In reply to by Lepotec Cigo (nepreverjen)

Terminator (nepreverjen)

Sem bil v Dokležovju na obisku pri sorodniku kateri seveda ni prekmurec,ker bi ga tudi bilo sram,če bi bil in sem videl kako ta pritegnjena golazen z avtomobilskimi sirenami trobi čez ležeče policaje na cesti.Hahahahaha
Pa takih kmetavzarskih zasmojencev brez malo možganov ni nikjer drugje v sloveniji kaj šele na svetu.
Ko sem vprašal sosede kaj pomeni,ko trobijo čez ležeče policaje so mi povedali,da so to predvsem guzaški dvospolni tranzvestiti in se tako iščejo med sabo.
Vsi so pa tudi posiljevalci kokoši katere imajo med vožnjo nataknjene na njihove baje male penise in ko se pelje čez ležeči policaj ga zabije kokoši bolj globoko v rit in od zadovoljstava zatrobi.
Ti dvospolno usmerjeni buzeranti si včasih tudi z sabo vozijo ženske oziroma so to moški preoblečeni v ženske in ta Ižakovska stran prekmurja je zaradi teh guzaških tranzvestitov sramota Slovenije.
Seveda niso vsi enaki ampak je teh tam kar nekaj med njimi tudi neki trije pleskarji iz Ižakovec kateri nimajo žensk in posiljujejo kokoši ter vse domače živali katere ujamejo na cesti ali v bližini.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice