Fotografija je simbolična
Voznica skiroja hudo poškodovana.

Danes ponoči se je 41-letni voznica skiroja peljala po kolesarski stezi na Gregočičevi ulici v Mariboru.

S skirojem je zapeljala v udarno jamo, pri tem je padla in se hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so ugotovili, da je voznica imela v organizmu 0,46 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, izdali so ji plačilni nalog.

Obveščen je bil vzdrževalec kolesarske steze, prav tako pa bodo policisti s poročilom obvestili pristojno tožilstvo.
 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tudi kolesar (nepreverjen)

Kolikokrat smo kolesarji že opozarjali na to, da so vožnje s skiroji zaradi cestnoprometnih predpisov dobesedno nevarne! Predpise sprejemajo "prometni strokovnjaki", kateri pa s prakso več ali manj nimajo nobenih izkušenj. Njim je glavno, da so skiroje spravili na kolesarske steze oz. dobesedno na pločnike s polno luknjami, hupsli in še čem. Po svoje tudi ulice niso veliko boljše... pač naša realnost.
Skiro s tako majhnimi kolesi rabi ravno vozišče, če pa tega ni in v večini primerov ni, je potrebno omejiti kot prvo največjo hitrost. Se vozil po cesti, se vozil izven naselja... po ulici ali po pločniku, omejiti je potrebno hitrost. V nobenem primeru ne sme hitrost skiroja kaj prida presegati hitrost pešca. In bo mir! Kot drugo uzakoniti, da ima vsak skirojist obvezno čelado. Vožnja s skirojem je bistveno bolj nevarna od vožnje s kolesom, kjer odraslim pač ni potrebno nositi čelade. Pameten jo, preveč zavarovan vase sicer ne, ampak...
To, da je bila voznica pijana je enako kot, da je nekdo umrl zaradi kovida in imel pridružene bolezni. Pri kovidu so zraven še druge bolezni, pri tem primeru pa tudi vse našteto, ne samo pijanost.

Stiv (nepreverjen)

Tudi kolesar,popolnoma prav ugotavljaš,ampak prvo kot tako,je treba v glavi imeti, kateri se tega ne zaveda,mu tudi omejitev ne bo koristila !! Bi prej rekel,da zakonski omeliti najmanjši premer koles in le takih samo dovoliti za cestno uporabo in vse ostalo samo za poligone primerno temu !!??

In reply to by Tudi kolesar (nepreverjen)

Musa (nepreverjen)

Nega problema , naj se gospa lepo pozdravi , te pa ji izstaviti račun.

Stiv (nepreverjen)

Musa,kdo komu !!?? Veš,da je vsak/vsaka lastnica cest in kolesarskih stez,tudi zakonski odgovoren za vzdrževanje le teh !! Kvečjemu poškodovana bi iztožila lahko,seveda,če nebi bila alkoholno prestrašena !! Hitro in uspešno okrevanje lahko samo zaželimo,ker ne vemo kje nas lahko kaj podobnega doleti !!

In reply to by Musa (nepreverjen)

ED (nepreverjen)

Marsikateri, ki rad "leče" s skirojem, vznemirja tudi druge udeležence prometa na pločniku, kakor tudi
samega sebe. Če je pa zraven še maligan, pa še toliko bolj. Proč s tem klumpom, pa na Saubermacer!
Ta navlaka se je pojavila za potrebe kapitala, proizvajalca in na škodo kupcev in ostalih, ki jih ta ogroža.
Naj hodi peš, bolj bo zanesljiv, pa še zdrav. Denar, človeku sicer daje krila, nemalokrat mu jih pa tudi polomi.

Musa (nepreverjen)

Strinjam se Stiv , samo vseeno mislim, da čim je alkohol prisoten težko kaj iztožiš , mislil sem njej izstaviti račun za zdravljenje.

someone1 (nepreverjen)

tudi sam sem bil zadovoljen uporabnik el. skiroja. Približno 3 leta sem se veselo vozil s to zadevo. No pred dvem mesecema sem doživel dokaj hud padec prek krmila na roke in glavo. K sreči sem na skiroju vedno uporabljal čelado. Padec na glavo je bil tako močan, da je čelada počila. Sam pa sem utrpel bolečine v obeh rokah in na dlani leve roke sem si natrgal vezi. Na srečo si ničesar nisem polomil, roki pa me še vedno bolita. Dlan leve roke pa verjetno še ne bo kmalu takšna kot je bila pred padcem. Aha vzrok padca pa je bil kamen (kamenček) na cesti, ki sem ga povozil. Hitrost pa je bila tudi manjša od 15 km/h. Nobene nerodnosti in modrije ni bilo poleg pač normalna vožnja. Kamenček pa sem žal spregledal oziroma ga nisem videl. Tak da iz prve roke vem kako nevarni so ti el. skiroji. Vsem uporabnikom svetujem uporabo čelade.

IO9H (nepreverjen)

piše ka so bili obveščeni komunala ka je luknja na pločniki. zdaj do bar zakrpali. mogoče pa če nebi bil oliknje nebi spadnila. zato ker 0,46 si nej tak pijan. to že p odveh pivah telko fudnes

Tudi kolesar (nepreverjen)

Saj sem ravno to mislil, ko sem se razpisal o primerjavi z različnimi razlogi za padec z kovidom. Sicer ženske manj nesejo, vseeno je pa res vprašanje, če je bila ta višina res tako usodna za padec. Ampak, pripisali bodo samo alkoholu, dočim se bo tisti, kateri bi moral skrbeti za čiste kolesarske, za brez lukenj, izvlekel brez posledic.
Naredijo kolesarske kot iz sanj, ampak... Bistrica - Melinci - Ižakovci - Dokležovje to trenutno ni. Tam skiristom popolnoma odsvetujem vožnjo. Vse izgleda kot razkopan teren za neko gradnjo. Nove bankine iz "šodra" poškodovane... še najbolj pri vhodu v Farmo Nemščak. Pa res ni pri nas nobenega reda, da vsak traktor, drugi vozni park farme, tako na veliko jemlje ovinek proti vhodu, da se vozi še po novi bankini in s tem dobesedno riva šoder na stezo. Ta je namreč vsaj pol metra niže od ceste, kar je spet bedarija, ampak pri nas...?

In reply to by IO9H (nepreverjen)

Starejše novice