Foto: Nika Škrilec
Letos se nadaljuje kulinarična zgodba v središču mesta. Kaj bo novega? 

Lanskoletna, šesta, sezona Sočne vilice je bila zaznamovana s prilagajanji na epidemiološke ukrepe. Kljub vsemu je ekipa Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota z minulo sezono več kot zadovoljna. Na prenovljeni Slovenski ulici, je bilo izvedenih osem Sočnih vilic, en dogodek je bil zaradi dežja odpovedan.

29 ponudnikov, nešteto okusov

Na izvedenih Sočnih vilicah je hrano in pijačo ponujalo 29 različnih ponudnikov, ki so obiskovalcem postregli tradicionalne, orientalske in moderne jedi.

»Ob znanih kulinaričnih ponudnikih, smo na dogodku predstavili tudi nekaj novosti, kot je sladoled KORU, ploske grške kruhke Habahaba, pizze najboljšega prekmurskega picopeka, zmagovalno pivo Skubeer iz Šaleške doline. Vsak dogodek je bil tudi obarvan z živo ulično glasbo, kar se je pokazalo za zelo dobrodošlo potezo in je privabilo veliko obiskovalcev.«

Veliko zanimivih in novih imen

Tudi letos se je na povabilo k sodelovanju odzvalo veliko zanimivih, tudi novih imen, iz regije in drugod.

»Med drugim bomo ob preverjeno dobri tradicionalni kulinariki in starih kuharskih znancih spoznali puhaste palačinke, Vilmošovo župo, zanimive koktajle, tudi iz slovenskega gina, nove orientalske okuse, osvežujoče domače sladolede. Pričakujemo tudi nekaj novih zanimivih foodtruck -ov.

Prijavljenih je že več kot 22 različnih ponudnikov. Že na prvi Sočni vilici se nam obetajo novosti. Veseli nas, da je vedno več ponudnikov, ki so svojo kulinariko nadgradili in se s stojnice preselili v lastne foodtrucke. Tako bosta že na prvi Sočni vilici lačne s svojo ponudbo razveselila Foodstock in Iskreno gostinstvo,« sporočajo iz Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Prenovljena Slovenska ulica se je izkazala za dobro lokacijo, prostor so obiskovalci in ponudniki dobro sprejeli. Tudi v sedmi sezoni bo tako Sočna vilica potekala ob petkih, med 11.00 in 20.00.

Prva Sočna vilica bo že v petek, 20. maja, sledi še devet terminov: 3. junij, 17. junij, 1. julij, 15. julij, 29. julij, 12. avgust, 26. avgust, 16. september in 30. september.

Prvi na odru bodo Špirit band

V lanski sezoni je bila vsaka Sočna vilica obarvana z živo glasbo, kar se je po besedah organizatorjev pokazalo za zelo dobrodošlo potezo in je privabilo še več obiskovalcev. Zato z živo glasbo nadaljujejo tudi letos.  

»Na prvi nas bodo zabavali Špirit band, ostali nastopajoči naj še ostanejo skrivnost  obljubljamo pa, da bodo na svoj račun prišli ljubitelji vseh žanrov.«

Aktualna bo tudi Ulica popustov

Na Slovenski ulici je v dogodek vsako leto vključena tudi Ulica popustov, kar bo aktualno tudi letos. Ob petkih, ko je Sočna vilica, povabimo ponudnike trgovin in butikov, ki se nahajajo na Slovenski ulici, da se vključijo v dogajanje s popusti oz. ugodnostmi. Številni so akcijo dobro sprejeli, zato bomo s tem nadaljevali tudi v letošnji, sedmi sezoni Sočne vilice.

Vključitev mladih v soustvarjanje

Letos bodo v soustvarjanje Sočne vilice vključili mlade. Leto 2022 je namreč Evropsko leto mladih in tako bodo, ob uveljavljenih glasbenikih, ki bodo nastopali zvečer, v popoldanskih urah dobili priložnost tudi mladi.

»10. maja pripravljamo Odprti oder, na katerega smo povabili vse mlade v regiji, da predstavijo svoje glasbene talente. Najboljši izmed predstavljenih talentov bodo dobili priložnost, da nastopijo na Sočnih vilicah,« pojasnjujejo.

»Skupaj sledimo zelenim smernicam«

Letos organizatorji ne pričakujejo poostrenih higienskih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom, kar bo zagotovo prispevalo k bolj sproščenim petkovim druženjem.

»Obiskovalce pa prosimo, da skupaj sledimo zelenim smernicam. Sedaj ko smo postali občina z okoljskim znakom Slovenia Green destination, pa še toliko bolj. Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota se namreč z Mestno občino Murska Sobota zavzema za organizacijo dogodka brez plastike, tako tudi vsi ponudniki hrano ponudijo v ekološki embalaži.

Na samem dogodku je zagotovljeno večje število zabojnikov za ločevanje odpadkov, tako lahko skupaj skrbimo za čisto podobo dogodka in ustvarjamo čim manj mešanih odpadkov,« zaključujejo organizatorji.  

Komentarji (22)

Cezar (ni preverjeno)

moglo bi se začati kesnej pa ta do pol nouči. ob 11 smo v službaj ge delamo, mogouče je pa nan sočna vilica nej nanenjena

.... ..... (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec od kda pa te tij odiš v slujžbo? Vej pa cejlo življenje si socialne problem v toj državi.

In reply to by Cezar (ni preverjeno)

carni vrag . (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Jaz tako slabe hrane ne mislim jesti sploh
To ni za nas Slovence pametne

.... ..... (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec prvo kak prvo tij si nikoli nej bil pameten drugo si pa takšoga jesti nemreš privoščite ka si socialne problem.

In reply to by carni vrag . (ni preverjeno)

carni vrag . (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Jaz tako slabe hrane ne mislim jesti sploh
To ni za nas Slovence pametne

. (ni preverjeno)

carni vrag tij si nemreš privouščiti pa tij si dsleč od pametnoga.

In reply to by carni vrag . (ni preverjeno)

Tehnik190 (ni preverjeno)

Pa tij se maš za pametnoga Slo ? Hmm sodeč po kom... ti doste fale ka boš pameten👍

In reply to by carni vrag . (ni preverjeno)

Kaj nas caka (ni preverjeno)

Ob prvem omejitvenem ukrepu, ki ga bo nova vlada uvedla ob morebitnem novem valu covida ali česarkoli že, bo podpora GS takoj padla za 30%. Srečno, Slovenija!

54554354323131321 (ni preverjeno)

Se spomnite leta 2020. Ko so bolnice po celem svetu trdile da so
polne in preobremenjene s c19 pacijenti?
To ni bila pandemija to ja bila globalna prevara,
katero človeštvo še ni doživelo.
Vsi smo bili celi čas lagani in prišel je čas da se VSI prebudimo! https://www.facebook.com/100055981178962/videos/527942368711212/

In reply to by Kaj nas caka (ni preverjeno)

334234234e23 (ni preverjeno)

Što pa te ma ob 11 vgojno čas bluzite tan tiste kere nika ne delajo napravili be ob 3-11. bumbari eni.

. (ni preverjeno)

Ka filozofejraš ka pa tisti keri idejo popougnjevi delat, tak kak je zdaj je za se praf. Pa tou je nej pijanka nego stvar za probati nekaj ka je nej na mizi sakši den.

In reply to by 334234234e23 (ni preverjeno)

carni vrag . (ni preverjeno)

Jaz tako slabe hrane ne mislim jesti sploh
To rajši futrajte onim drugorazrednim

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

carni vrag tij si nemreš privouščiti pa dobre hrane si v življenji še nej probo.

In reply to by carni vrag . (ni preverjeno)

brutusX (ni preverjeno)

Ja pa te ideš popoldan tele eno zarukano... pizdo eni ste resno idioti na kubik. Vej pa do 20:00 je ta zadeva osel eden zahojeni.

In reply to by 334234234e23 (ni preverjeno)

Pecipec (ni preverjeno)

Ka se veseliš vilice - te pa vidiš cejne... Zaj de valda še hüjše, ka vse tak drago.

brutusX (ni preverjeno)

Za tejbe je itaj pajdo... ne ven ka se brezveze sekejraš.

In reply to by Pecipec (ni preverjeno)

Munt (ni preverjeno)

Občinski delavci se že veselojo že po službeni dolžnosti morejo ta. Vači nega raje.

Amebix (ni preverjeno)

Za vas klosare sta Beli pa Pajdo.

In reply to by Munt (ni preverjeno)

Hvala....... (ni preverjeno)

Ka bi mi brez Debeloga debila?

337890d (ni preverjeno)

Jeben jas fse sočne stvari.

Dejan svinskoglaavi (ni preverjeno)

Tam bom opravljal preglede mednozja

GinkoG (ni preverjeno)

Enin cvetkan je že štrto (ali peto?) sezono vilice nej jasen koncept toga dogodka - neje to festival visokohranljivih, poceni, delavskih malic - sorry, če je to zdaj preveč šokantna novica za vas, keri to nejste mogli že sami dojeti.

Poanta je, ka probaš kaj novoga, in ka lejko ponudniki dajo na jedilnik kakšno "specialiteto" ali pa jed kero načeloma zaradi svoje specifike (zaradi sezonsko omejenih sestavin, dražjih sestavin, težavnosti priprave, časovnih omejitev .....) nemrejo ponujati vsaki den v leti za F4k1ng 3,5 eure pa ti naložiti pun tanjer, ka si boš te lejko še polovico domov neso pa v mikrovalovki segrejvo zvečer za večerjo.

Prosin, ka to dojamete že enkrat.

Starejše novice