Po ocenjevalnih kriterijih uredništva revije Manager je tudi letos prvo mesto med najbogatejšimi Slovenci zasedel Sandi Češko z družbo Studio Moderna, med pomurskimi podjetniki se je GMT z družino Karoly povzpel na 16.mesto.

Slovenski vlak multimilijonarjev po izboru revije Manager še vedno vodi lanski najbogatejši državljan, Sandi Češko z družbo Studio Moderna, premoženje katerega je ocenjeno na vrtoglavih 410,6 milijona evrov. Sledita Joc Pečečnik z 183,7 milijona evrov in Samo ter Iza Login, ki sta z družbo Outfit7 ustvarila 127,1 milijona evrov premoženja. Družba GMT družine Karoly iz Murske Sobote je letos presegla lansko uvrstitev in pristala na 16., Stanko Polanič pa na 26. mestu.

Dvig čistega dobička, prihodkov in prodaje

Družina Karoly je z družinskim podjetjem GMT najvišje uvrščena pomurska družba na letošnji lestvici slovenskih multimilijonarjev, ki jo vsako leto pripravi revija Manager. Iz lanskega 18. mesta se je družba, ki svoje poslanstvo opravlja v trgovinski dejavnosti z rezervnimi deli in opremo za motorna vozila ter z zastopstvom za nekatere prepoznavne blagovne znamke motornih olj, povzpela na 16. mesto. Družba GMT je ocenjena na 32,4 milijona evrov, kar je za 12,1 odstotka več kot v lanskem poslovnem obdobju, ko je bilo podjetje “težko” 28,9 milijona evrov. Poslovanje uspešno širijo preko meja, v ovojih je trgovinska dejavnost v Bolgariji, kjer je trenutno en zaposleni, nova poslovalnica pa je nedavno na voljo tudi v Ljutomeru. Beležijo 46 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, čisti dobiček pa je z rekordnimi 5,2 milijona evri zrasel za sedem odstotkov. Nenazadnje pričakujejo dvig prodaje za 12 odstotkov navkljub trenutnim finančnim razmeram.

Stanko Polanič “zrasel” za tri mesta

Kot drugouvrščeni pomurski milijonar na letošnji lestvici revije Manager je pomurski podjetnik Stanko Polanič, ki obvladuje delež v Panviti in Intering Holdingu. Po lanskem padcu iz 12. na 29. mesto in zabeleženim padcem ocenjenega premoženja za 44 odstotkov je letos Polaniču uspel dvig za tri mesta na 26. mesto. Premoženje deleža družb je ocenjeno na 22,5 milijona evrov, za 1,7 odstotka manj kot lani.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Pri družini Karoly je pomembno tudi to ka je ena redkih bogatih družin, ki zna pojasniti izvor svojega prermoženja tudi javno. Za ostale prekmurske bogataše to v glavnom ne velja. Saj so do bogastva prišli na razne sumljive načine, predvsem v časi privatizacije.Druga pomembna stvar pa je odnos teh bogatašev do zaposlenih in njihovih plač. Tudi v tem pogledu kot sem slišal je družina Karoly solidna, saj so plače redne in primerne opravljenemu delu, kar pa spet ne velja za marsikaterega drugega prekmurskega bogatega podjetnika. Zaradi teh dveh razlogov večina prekmurcev družini Karoly nej nevoščljiva ka so bogati kot so. Zato so eni redkih bogatašev, ka lejko med navadnimi ljumi na uluci hodijo z dvignjeno glavo, kar za večino ostalih naših bogatašev ne velja.

Vipko
čevapčič na ražnje

.. za glavo se držim, ko breme zogodbo o Samotu in Izi Login .. ;)

.. uspela njima je prava pravljica z tem Talking Friend .. ah, v spletnem globalnem gospodarstvu so še možne finančne pravljice in kar je še najpomembnejše - pri investiciji imaš minimalne stroške, ob tem pa se ti obračajo pravi dnarci .. povsem drugače in lažje, kot če tiraš ostale sektorje v gospodarstvu .. ;)

.. jaz njima dam nagrado za idejo in izvedbo, pa še srečo sta imela na svoji strani - nekateri sicer pravijo, da naključja in sreča ne obstajata .. ;)

David887 (nepreverjen)

To so najbolj bogate "JAVNE" osebe v Prekmurju. Osebno poznam enega gospoda iz Ljutomera ki ima dosti več v žepu kot pa pičlih 30 mio eur...

Vipko
čevapčič na ražnje

berem zgodbo*

divjejabolko

To novico je lepo brati. Več takih prosim.

Me veseli, da v "Pomurju" niso samo takoimenovani prejemniki socialne pomoči ampak tudi taki, ki znajo svoje ideje prodajati in zanje dobit plačilo.

anja1

Mene pa zanima ali sploh lahko živijo z tem denarjem ? ha ha ha ha

Vipko
čevapčič na ražnje

.. "s priljubljenimi zabavnimi aplikacijami sta premoženje povečala tudi Samo in Iza Login, ki sta s 127 milijoni evrov, ustvarjenimi v pičlih dveh letih, letos na tretjem mestu" ..

.. glava me boli .. :)

feniks3.0

Tako je! Lepo je videti vsaj dva inovativna prekomurca. pa še od teh je eno mađarska familija, drugi pa od dol.

kot je divjejabolko povedalo, da niso smao zgodbe o socialnih prejemkih, ker jih je ravno v prekomurju veliko, največ!

Spy

Zaj če ma nešče priimek na -IČ že takoj pomeni ka je od dol? Jaj feniks ide malo spat.

feniks3.0

ja ne, ker to pa bi bilo strašansko čudno kaj?

Vipko
KRT

Vladimir Puklavec na 9.mesti je tudi naš človek - Ljutomer/Ormož

feniks3.0

Jaa, prištejte še Planico povrhu vsega!

tonek

Vsebina komentarja

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice