Vir: Osebno z Valentino Plaskan (posnetek zaslona)
V novi Planetovi oddaji Osebno z Valentino Plaskan je voditeljica gostila Milana Kreka, direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje, v kateri je spregovoril tudi o pritiskih, ki jih doživlja njegova družina. Pogovor ga je spravil do solz.

Na Planet TV je včeraj premiero doživela nova pogovorna oddaja Osebno z Valentino Plaskan, katere prvi gost je bil direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek.

Kot so zapisali na Planetu, bo voditeljica v odkritih pogovorih gostila vrhunske strokovnjake, ki premikajo meje znanosti, športnike, ki nas z izjemnimi dosežki puščajo odprtih ust, gospodarstvenike in inovatorje ter politike, ki tako ali drugače upravljajo naša življenja.

V prvi oddaji je Plaskan gostila trenutno medijsko zelo izpostavljenega Kreka, ki je spregovoril o politični pripadnosti, delitvi na leve in desne ter tudi o podajanju informacij v času koronavirusa.

»Jaz, ko grem pred kamero, nikoli ne lažem, vedno povem resnico. Resnica vedno boli. Tudi jaz mislim, da je prav, da slovenskemu narodu povem, kaj nas čaka, kakšni so problemi in kakšne so rešitve, to je moja naloga kot direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje,« je v oddaji poudaril Krek.

Pri tem je dodal, da se od prvega maja, odkar je prevzel funkcijo direktorja, še ni sprostil. »Praktično nisem bil na dopustu, na bolniški, delam praktično vsak dan,« pravi Krek.

Krek ob govoru o družini na robu solz

Dotaknil se je tudi svoje družine, ki zaradi njegovega dela nosi določene posledice, ki pridejo z medijsko izpostavljenostjo. Kot je poudaril v oddaji, se boji izpostaviti svoje štiri otroke ter ženo, saj po njegovih besedah že sedaj doživljajo neprijetne stvari.

»Ko se enkrat podaš na to pot, jim moraš povedati, da bo hudo in težko. Sem ponosen na njih in upam, da bodo zdržali,« je na robu solz dejal Krek.

V pogovoru sta se z voditeljico Valentino Plaskan obregnila tudi ob lansko dogajanje in napad Zlatana Čordića - Zlatka.

»Sram me je, da živim med takimi ljudmi, ki mi grozijo in živijo takšno življenje, da ne spoštujejo svojih sodržavljanov. Nivo komunikacije je padel pod ničlo. To, kar jaz prejemam dnevno na elektronsko pošto, ni vredno niti branja,« je med drugim povedal Krek.

»Slovenci se moramo distancirati od vseh oblik nasilja ​To je bilo nasilje, definitivno je bilo nasilje.  Jaz oprostim vse, kar nekdo naredi v šali. Nasilje se ne sme oproščati, to je treba v slovenskem prostoru jasno povedati, in ker tega ne povemo, imamo toliko nasilja, nad ženskami, otroki. Zato, ker ga toleriramo, ker dovolimo, da so ljudje nasilni,« je v oddaji Osebno z Valentino Plaskan še povedal Krek.

Odlomke iz same oddaje pa si lahko ogledate na Planetovi spletni strani.

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ja (nepreverjen)

ne se sekirat krep, nas je tudi sram, da živiš med nami in nam dirigiraš svobodo

pipić (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

idi v avstrijo, butl, pa boš vido svobodo, anticepilsko

In reply to by ja (nepreverjen)

ja (nepreverjen)

piše ge ka san nej cepleni?? butl te je napravo, drugi pa ven prdno

In reply to by pipić (nepreverjen)

Hm... (nepreverjen)

Pa res. V Avstriji so popolnoma omejili necepljen narod. Z hitrim testom lahko grej ˇsamoˇ v trgovino, cerkev, frizerju...v glavnem povsod, razen v gostišča, galerije... (na kratko, zabaven del jim je omejen). Ampak pazi to, do zdravnika in zobozdravnika niso omejeni in ne potrebujejo testa kot v SLO. Toliko o vaši vsakdanji primerjavi z Avstrijo...

In reply to by pipić (nepreverjen)

Gasilski vici (nepreverjen)

Naj si predpise antidepresive ...

In reply to by ja (nepreverjen)

Norx (nepreverjen)

Ce nebi lagal drzavljanom in sebi nebi jokal

Statistik (nepreverjen)

Oportunisti najnižje vrste imajo dneve jokic? Prejšnjič Simonovič, Perič... Kar seješ to žanješ.

Gostja11 (nepreverjen)

Kakorkoli mi Krek niti slučajno neje pri srci, se mi ne zdi korektno, ka se grozi njegovoj familiji. Pika.

krampec+motika (nepreverjen)

Gostja11............. Mi smo ,že ogroženi drugo leto in nikomur nič . Zdaj naenkrat že vsem grozijo .

In reply to by Gostja11 (nepreverjen)

Klik5g (nepreverjen)

Vsi kadijo travo, samo Milan krek

34 (nepreverjen)

hahahahahaha

PUSSI (nepreverjen)

Verjamem, da je marsikdo velikokrat na robu solz zaradi situacije katera se že predolgo vleče in ljudje enostavno več nimamo potrpljenja za razne izjave kot so : še malo potrpite...( še leto ali dve). Kar pa seveda ne sme biti izgovor za nobene grožnje in žaljive izjave na račun raznih strokovnjakov kateri so se nažalost prodali . Spoštujem in cenim take ljudi ne glede na to , če se z njimi strinjam ali ne saj ima vsak pravico do svojega mnenja katerega pa lahko izrazi na kulturen način. Mi je pa zares žal , ko vidim kaj so določeni pripravljeni storiti za covid dodatek. Prodati sebe , prodati ljudstvo . A zato ste se tako izobraževali , da ste prišli na vodilne položaje za katere vam strokovnosti noben ne more očitat a v pokoj boste odšli na najbolj milo rečeno grd način. Mislim , da si tega noben ne zasluži. Ne Vi , ne Mi.

Bučkoe (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vas ni sram komentarjev. Zanima me kako boste pogumni če fašete korono

šiplijč (nepreverjen)

Bučkoe Še eden tistih,ki so mu oprali možgane sramota .

In reply to by Bučkoe (nepreverjen)

slo-10 (nepreverjen)

BUĆKO že smo ga preboleli 10 dni dopusta.

In reply to by Bučkoe (nepreverjen)

krampec+motika (nepreverjen)

Dajte enjajte z tejm Krekom .Vse ta ceremonija je njegovo delo in Beovičkino ter Logarjevo in ostalo bando. Virus bo tak dugo kak dugo do oni hoteli in to samo zavolo velikih dodatkov .Za kaj pa te delavci v tovarnaj in gradbišči ne dobijo dodatka ter trgovke ?

en (nepreverjen)

A zdaj gda njemi grozijo se joče, a to pa ka on že skoraj 2 leti grozi celotni Sloveniji, a to ga pa ne gane? Gnoj smrdlivi!!!!!

Jack000000 (nepreverjen)

Nazadnje je necepljene primerjal s teroristi in ugrabitelji Slovenije..

In reply to by en (nepreverjen)

Grk (nepreverjen)

Odstopi, odidi, pa ti nihče več ne bo grozil. Želel si si to funkcijo in tu jo imaš. To je cena za kariero in korona dodatek. Če si mislil, da te bodo ljudje nosili na rokah si se pač za...... Moraš si priznati, da enostavno nisi za to funkcijo.

ksantipa (nepreverjen)

jezušmarija, kak bi pa te njega nosili na rokaj?!?!

In reply to by Grk (nepreverjen)

vujs (nepreverjen)

JJejev nesposoben peezdolizec. Odstopi pa speezdi! piši kuči propalo

uztianek (nepreverjen)

Stari lekar misli, ka je to dedna funkcija, pa ka nemre več kraj.

Aja saj je z SDSSa, iste mokre senje domobranskoga komunista.

Pa ja (nepreverjen)

Sami si kuhate pol pa jokate nehajte z tem virosom in vas bo vsak pusto pri miru. Kdo pa ima voljo vas poslušat nihče ker vemo kaki ste sam bi služili na veliko sram vas naj bo

Denominacija (nepreverjen)

Krek, nehaj se tako očitno pretvarjati. Nismo vsi zaljubljeni v jajčka, da bi vam še sploh kaj verjeli!

Janssen 1 (nepreverjen)

Nemren ga viditi, nej poslušati, nej njega nej nikoga drugoga od teh kvazi strokovnjakov... cepo san se zaradi vsega drugoga kak zaradi toga ka so mi oni nakladali leto pa pou. Človeka je lejko v rit sran kelko neumnosti je javno povedo, kelkokrat na den je spreminjo mnenje, kelko je brezsramno lago, če glih smo vsi znali ka laže... resno ga je lejko v rit sran. Očitno se sploj ne zaveda ka de ga tej madež spremljo cejlo življenje. Ali to ka pa grozijo njegovi družini to pa ne odobravan in če glih bi ga v žlici vodej vtoupo, to nebi odobravo tudi, če bi što grozil Janšovi družini.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice