Tu mislim predvsem glede posoje različne šare, ki trenutno kje leži in jo bi kdo hotel posoditi za kako simbolično ceno ali več.
Iščem namreč mtb kolo & opremo za downhill steze, da bi malo zadevo malo sprobal (takoj v nakup pač ne bi šel). 2 "izposojevalnici" koles (murania in ebike - fririder) v prekmurju na žalost tega ne nudita, člani pa razumljivo niso pripravljeni posoditi svoje opreme in kolesa..... Zanima kje iskati dalje? (V maribor se pa res ne bi fural....). Tak princip v Ljubljani fura "Knjižnica reči" (sicer tudi nima koles).

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
🚵‍♂️ (nepreverjen)

A celo Maribor ti je daleč? Zastonj pa bi imel…👎🏻

Sanyi
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kolko si imel bralno razumevanje v OŠ/SŠ?
Poznaš situacijo v Mariboru ali KG? Kolko sem razbral iz pogovora s šefom društva, boljše da se kot začetnih res ne spravljam tja. No, v Ljubljani so tudi opcije, bom kar tam ostal, bo boljše.

In reply to by 🚵‍♂️ (nepreverjen)

Kahm (nepreverjen)

Premala sociala? Delat se spravi in ne boš imel problema.

Sanyi
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ne vem od kod ti ideja? Ti verjetno tudi nebi hotel dat čim več ven za neko stvar. Pač hočem parkrat sprobat preden si dejansko SAM kupim spodobno kolo & opremo za stvar. A, če se mi ne bo vidlo & bom prodajal, boš me spet šinfal zakaj sem si kupil stvar? Zaradi takih kot si ti in drugih splošno zanih stvari, me boš v prekmurju videl le še ob rojstnih dnevih, obiskih sorodnikov in njihovih grobov.....

In reply to by Kahm (nepreverjen)

mauntnbajker (nepreverjen)

Razumem kaj iščeš, ampak pomoje si precej optimističen glede tega. Downhill kolesa so hitro vredna par tisočakov, downhill vožnja pa tudi ni glih nekaj, kjer bi se nesreče redko dogajale. Sploh, če si začetnik. Tak da dvomim, da bi kdo posodil kar tak za 20 evrov svoje kolo za 3 ali 4 tisočake, da nekdo proba.

¯\(°_o)/¯ (nepreverjen)

Če si nekaj športnika že v osnovi se lahko brez problema pelješ v bike park pohorje, predvsem zdaj po novi zeleni progi. Definitivno tudi po modrih prograh v bike park rogla. Tudi bolj orejeno je kot neki traili po gozdu, kjer moraš biti malo bolj pozoren kot pa na lažjih progah v bike parku, predvsem če traila ne poznaš. Izposoja opreme na dan je astronomsko draga (okrog 130€ kolo + oprema + karta), sploh za nekoga ki želi zadevo samo sprobat, ampak tega ljubitelji kavča, taki kot zgoraj, ne razumejo. Nova kolesa pa že skoraj kot avti, pa še za dobiti jih ni :). Predlagam, da podaš vprašanje na MTB Enduro Slovenija skupina na facebook. Dosti je ljudi s starimi DH kolesi ki jih prodajajo za 500€, pa jim morda ne bo odveč posiditi za kakšen dan. Bi ti pa priporočal, da imaš koga z izkušnjami zraven. Že zato, ker ti svetuje stvari, vodi po progi pa morda opozori na kakšen nevarnejši odsek.

Shanji (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

@mauntnbajker in @¯\(°_o)/¯ Hvala za konstruktivne komentarje. @mauntbajker: Ja sj razumem situacije, tudi sam bi težko kaj komu posodil, celo ob takih vrednosti. Ja no, glede na situacijo sem upal, da vsaj ti dve izposojevalnici kaj imata (pa še mamo vaučerje :D). Sprobal bi pa bolj zaradi tega, da če si kupim pa se navolim, da 1. mi ne leži samo tak in 2. da ni brezveze stran vržen denar. @¯\(°_o)/¯ ja bom podal vprašanje na tisto skupino, bi pa vprašal če mogoče veš kaj povedati za MTB golovec, sem slišal da je tam tudi fajn.

¯\(°_o)/¯ (nepreverjen)

Fantje so golovec odlično spedenali z večimi progami, tak da je super. Če se vrnemo čisto na začetek, kaj si pa predstavljaš pod "downhill"? Sprašujem zato, ker je ljudem vsesplošna beseda, pomeni pa specifiko. Dejanski downhill je tehnična vožnja po zelo strmem pobočju po koreninah, skalah, dolge skakalnice, ... To je npr. world cup proga na pohorju (črna proga). Temu primerna so tudi kolesa. Kar želim povedati je, da imaš morda v mislih da s takim kolesom prideš "samo nekam" z uporabo gondole/vlečnice, ker je pedaliranje praktično nemogoče (malo pretiravam, a želim da dobiš neko osnovno sliko). Tudi težja kolesa so, pa morda za res čistega začetnika "overkill". Primer takega kolesa je recimo Santa Cruz v10. Dolga medosna razdalja, agresivna pozicija voznika in maksimalni hod vilice in amortizerja. Tako kolo je primerno tudi za bike parke, kjer imaš nek način transportacije na vrh. Če te pa poleg tega mika vsesplošno gorsko kolesarjenje, pa gledaš enduro, trail kolesa pri katerih lahko zakleneš vzmetenje pa tudi geometrija je malo bolj "prijaznejša". Razlika med enduro pa trail pa je, da gre enduro malo bolj proti downhill strani (bolj agresivna geometrija pa več hoda napram trail kolesu). Primer enduro kolesa je recimo YT Capra, primer trail kolesa pa Giant Trance. Če povzamem na hitro je downhill kolo namenjeno samo za dol, enduro za gor in dol ampak bolj naklonjeno za dol, trail pa za gor in dol ampak bolj naklonjenu za gor. Vse je v prvi fazi odvisno od tega katero kolo ti najbolj (po domače povedano) "sede". Obstajajo še drugi stili koles, ampak predvidevam da te bolj zanima ta neka bike park vožnja, pa sem povzel - še premalo, ker se je celotna zadeva razvila v nebo :). Če te pa kaj specifičnega zanima, pa vprašaj bp.

In reply to by Shanji (nepreverjen)

Shanji (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ma pod downhill si predstavljam presežek adrenalina, če glih sem cohones malo potem tak-tak :D. V bistvu bi bil to zame dober trening za hitro odločanje & prilaganje trenutnem terenu. No ja, saj začel bi z malim, potem pa da pridem na neko stopnjo kjer bom s težavnostjo zadovoljen. Kar se splošnih zadev tiče, me te tako ne mikajo, mika me bolj kaka "specializacija". Sem en čas fural specialko, drug "šport" za katerega pa sem resno ogret pa je bordanje. Sicer se v naslednjih dnevih prazni/-jo kolesarnica/-e v študentskih domovih (okej spet večni optimist :D, ja vem, šanse so manjše od 0 :D ampak okej pogledati ni greh :D), pa videl če kaj tam dobim :D

In reply to by ¯\(°_o)/¯ (nepreverjen)

lulu123 (nepreverjen)

Preveč kompliceraš majster, idi v bikepark rentaj kolo in opremo pa boš vido či je za tebe ali nej... Na žalost je šenki mrau, fal pa je tudi že proti konci

In reply to by Shanji (nepreverjen)

komposter (nepreverjen)

Samo ti si redno čuden človek. San si gor prišo ka je ta oprema draga za tejbe, tak ka je verjetno draga tudi tistin ka to izposojajo. Misliš ka oni zastonj dobijo? Pa tudi, če bi to što meo za izposojo v Prekmurji (ka mislin ka je totalno zgrešena investicija) bi ti verjetno za iste pejneze rento kak ovi na Pohorji. Se pa verjetno nikoli nede najšo heroj, keri de investejro 10-20-30 tisoč evrov v downhill kolesa in opremo in napravo izposojevalnico v Prekmurji. To moreš biti redno pritisnjeni, in verjetno tudi tisti ka to zahtevate od izposojevalnic v Prekmurji nemate glih razčisščenih pojmov glede tega. V tujini v bajkparkih to poteka tak ka prideš v izposojevalnico, najameš opremo in vodnika in se ideš pelat ob strokovni pomoči. Tudi pri nas se to nudi na določenih destinacijah, samo ka če je pri nas lidan vse predrago. Ti pa celo zdaj tu izjaviš ka razumeš situacijo in bi ti tudi komi težko kaj posodo, še vedno se pa pritožuješ ka ti nišče nešče to posoditi, ka bi ti težko drugomi posoudo. Idi v bajkpark, plačaj, probaj pa boš vido. Brezveze težiš in sitnariš.

In reply to by Shanji (nepreverjen)

Mmmm (nepreverjen)

Čuda jes jemlen tau isto kak ce bi nekoga ka ma MASERATIJA proso ce mi posodi za simbolicno ceno ka mo vido ce je za mene ali nej ka mo probo tak za foro

norčeki (nepreverjen)

sorry, sam vas je večina tle navadnih idiotov. OP poglej si knjižnico reči in si izposodi to kar hočeš, sem si za mali denar sposodil kitaro, verjetno pa se tudi najde kaj za tebe. Te kretene pa ignoriraj, ker ja so pač kreteni. Predlagam prav tako da prekmurje pošlješ v 3pm.

🚵‍♀️ (nepreverjen)

TLE si idiot edino ti!

In reply to by norčeki (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.