Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Po ostrem odzivu direktorja Kovača na izgubo koncesije Avtobusnega prometa Murska Sobota za izvajanje javnih linijskih prevozov po Pomurju, so se za uredništvo odzvali tudi iz skupine Arriva.

Znano je že, da je Avtobusni promet Murska Sobota ostal brez koncesije za javne linijske prevoze po Pomurju, te bo odslej izvajal ponudnik avtobusnih prevozov Arriva. Kako se je na izgubo koncesije odzval Darko Kovač, direktor Avtobusnega prometa, lahko preberete tukaj

V Pomurju ponujenih 1,8 evra, drugod po Sloveniji 1,95 evra

Spomnimo. V postopku oddaje javnega naročila »Izbira koncesionarjev za izvajanje gospodarske javne službe - javni linijski prevoz potnikov na območju Republike Slovenije« je bilo za Pomurje namesto Avtobusnega prometa Murska Sobota izbrano avtobusno podjetje Arriva.

Na nov razpis ministrstva za infrastrukturo glede izvajanja javnih linijskih prevozov potnikov znotraj Slovenije, sta se za pomursko regijo prijavila dva ponudnika, in sicer Arriva in Avtobusni promet Murska Sobota.

Arriva je po vsej Sloveniji podala enako ceno za prevoz potnikov, in sicer 1,95 evra, v Pomurju pa 1,8 evra. Medtem ko cena za prevoz potnikov z Avtobusnim prometom Murska Sobota znaša 1,94 evra na kilometer.

Ministrstvo za infrastrukturo je po premisleku in predlogah ponudnikov za javne linijske prevoze v Pomurju izbralo ponudnika Arriva. 

Prejšnji teden smo se tako obrnili tudi na Arrivo, največjega slovenskega linijskega prevoznika, ki s svojimi družbami opravlja linijske avtobusne prevoze na območju Slovenije, a jih takrat nismo uspeli priklicati.

Danes so postregli z odgovori na zastavljena vprašanja.

»Širitev našega poslovanja v Pomurje je bila logična«

Zakaj so se pri Arrivi odločili za nižjo ceno v Pomurju kot drugje po Sloveniji?  
 
»Pri Arrivi smo se odzvali na razpis ministrstva za infrastrukturo in pripravili ponudbe za Izbor koncesionarjev za izvajanje gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov na območju Republike Slovenije in sicer za sklope, kjer bi želeli izvajati dejavnost in kjer menimo, da bi storitve, ki jih lahko ponudimo, bile pridobitev tako za naročnika kot uporabnike storitev.

Glede na to, da smo močno prisotni že v Podravski regiji, je bila logična širitev našega poslovanja v Pomurje. Pripravili smo najboljšo možno ponudbo in bili z njo uspešni. Našo ponudbo za Pomurje smo oblikovali na podlagi ekonomskih in prometnih analiz ter preteklih dolgoletnih izkušenj.

Že topografije terena v posameznih regijah so različne, prav tako dolžine linij in s tem posledično poraba goriva, zato so cene temu primerno tudi različno oblikovane,« pojasnjujejo za Sobotainfo

Kaj bo z avtobusno postajo?

Na Arrivo smo se obrnili tudi z vprašanji, ali se bo v prihodnje lokacija avtobusne postaje v Murski Soboti spremenila, glede na to, da je zdajšnja v lasti Avtobusnega prometa Murska Sobota ali imajo namen odkupiti avtobusno postajo? 

»Arriva že danes uporablja storitve avtobusne postaje Murska Sobota. Od lastnika Avtobusne postaje Murska Sobota, smo tik pred oddajo ponudb dobili obvestilo o zvišanju cen storitev. Strošek peronizacije se je iz 3,5 evra po dogodku zvišal na pet evrov, kar predstavlja skoraj 43 odstotni dvig cen. Spremembo cene smo vzeli v obzir in avtobusno postajo še vedno uporabljamo,« odgovarjajo. 

»Zaposlovati nameravamo lokalno«

Za uredništvo so dodali še, da je določanje voznih redov in cen vozovnic v izključni pristojnosti koncedenta Ministrstva za infrastrukturo, zato »Arriva cen za linijske prevoze ne more in ne sme sama določati.«

Tako, kot drugod po Sloveniji, bodo, kot pravijo, tudi v Pomurju prebivalcem nudili varne, kakovostne in zanesljive storitve.

»Zaposlovati nameravamo lokalno. Delo in zaposlitev bomo ponudili voznikom, voznicam, tehničnemu in podpornemu osebju v regiji, ki jih bomo potrebovali za izvajanje koncesije na tem področju in širitve komercialne dejavnosti.

Zaposlenim pa ponujamo urejeno, varno in stabilno delovno okolje z možnostjo strokovnega, kariernega in osebnega razvoja ter vključitev v dodatno pokojninsko shemo podjetja,« še zaključijo. 

Komentarji (44)

Voznik apms (ni preverjeno)

Če mislite, da bomo obrnili hrbet našemu podjetju se zeeeelo motite. Vozniki apms sigurno ne bodo vozili pri vas.

realnooo (ni preverjeno)

KA VOZNIKI DELAJO ZA FIRMO ALI ZA PLACO???
BREZ SKRBI KA JIH NOBEDEN NEDE SILO KA DO SLI NA NAUVO FIRMO;)

In reply to by Voznik apms (ni preverjeno)

Bodoči vardist (ni preverjeno)

Ti boš prvi letel k njim v objem!

In reply to by Voznik apms (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

ne delan v apms oz.san cista v drugi branzi;)

In reply to by Bodoči vardist (ni preverjeno)

Gostja426 (ni preverjeno)

Vörvlen, ka se držite apms-ja. Razen voznikov tan ne dela nišče, cejle dneve stojite na postaji pa se pogučavlete. Takšne lagodne slüžbe van verjetno Arriva ne bi nüdila, ali?

In reply to by Voznik apms (ni preverjeno)

Salafist (ni preverjeno)

te pa boš na cesti pač

In reply to by Voznik apms (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Že topografije terena v posameznih regijah so različne, prav tako dolžine linij in s tem posledično poraba goriva, zato so cene temu primerno tudi različno oblikovane,« pojasnjujejo za Sobotainfo.

Tako je v Pomurju poraba goriva dosti manjša kot v ostali Sloveniji. Lažnivci!

. (ni preverjeno)

Iz topografije se vidi da je povprečno več ovinkov na 100 kilometrov kot v sloveniji. Ker je zassnova cest iz časov rimljanof. Slovenci pa ne znajo na ravnici ovinke ven zravnati, ker država zanemarja to področje.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Naj si sami napravijo avtobusno postajo. Če so že zajebali prekmurce, naj nedo tak nori, pa jim predali postajo. Bomo vidli če bojo lahko shajali s tak nizko ceno. Blesavi slovenci morejo vse ka je našega uničiti, če kdo od vodilnih par efronof v žep dobi.

realnooo (ni preverjeno)

avtobusni postaji placuvlejo. Avtobusna postaji so v interesi;)
Ne pisite nekaj na pamet...KA VAN JE KAJ APMS SENKO KER GA TAK ZAGOCARJATE?

In reply to by . (ni preverjeno)

totalnooo (ni preverjeno)

Logično je ka domačo podjetje in lidi podperamo. To so lidje keri tu živijo in jin je nej vseeno za regijo.

Ka pa briga enga ljubljančana ali tujca če/kak/gda/počen de se prekmurski narod vozo z avtobuson

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Gostja426 (ni preverjeno)

Glij v ton je problem, ka se prekmurski narod NE vozi z avtobuson, razen tistih, keri nemajo drüge izbire, torej dijaki, eni upokojenci, pa redke drüge izjeme, med kere spadan tüdi sama. Glih zatou, ka znan, kak nizka je kvaliteta naših prevozov (z izjemo AC linij v LJ), mi je čisto vseeno, što de me pelo, samo naj me prpela vredi pa čin hitreje.

In reply to by totalnooo (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Kakšno kvaliteto bi pa ti rad imel? Avtobusi so nej stari 30 let, izdelani v TAM Maribor. Mogoče bi ti imel še stewardese, ka bi stregle kavo.

In reply to by Gostja426 (ni preverjeno)

Povezan (ni preverjeno)

Po celi Sloveniji vse avtobusne postaje to zaračunavajo in sigurno ne po nižji ceni ko v MS

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

lepi (ni preverjeno)

postajo že leta selijo iz centra, zdaj je priložnost za to, Arriva si naj postavi svojo

iziBizi (ni preverjeno)

Vse to Polaničovo maslo?

LokalPatriot37 (ni preverjeno)

Odločili so se za dumping, ponudijo nižjo ceno, ka pridejo notri, te pa čez čas pa nazaj gor.

čarni vrag (ni preverjeno)

Tomi blesavomi Vrtovci je nej jasno, ka je to doping. To je prodaja izpod ekonomske cene s ciljem uničenja konkurence. Točno to dela zdaj Arriva.

totalnooo (ni preverjeno)

NSI še zadnje koruptivne posle sklepa pred volitvami

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Bejli vrag (ni preverjeno)

Hahaha ti locis doping pa dumping?
Upam samo ka ne zvijas igle v rizlo.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Tecumseh (ni preverjeno)

Doping? Verjetno si mislil "dumping"?

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

jakaracman (ni preverjeno)

čarni vrag, si na dopingi?
Ali si pa tak zabiti, ka ne ločiš dopinga od dumpinga? Ja, najbrž, glede na tvoje komentare!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

San se pač zatipko. Se pa iz posta vidi ka san mislo. To je zadosta, ka se najde pet pametnjakovičev, ka obravnavajo mojo napako. Zakoj ne pišete, ka si mislite o uničenju še enega domačega podjetja?

In reply to by jakaracman (ni preverjeno)

asdasd (ni preverjeno)

kaj bo z avtobusno postajo in zaposlenimi ? Zapreti jo in porušiti !!

Tecumseh (ni preverjeno)

A ni bila mišljena ne tako daleč nazaj lokacija ob železniški postaji? Seveda bi bilo potrebno urediti ulico Arhitekta novaka, pa še en podvoz zaradi dostopa z Industrijske ulice.

In reply to by asdasd (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Podhod že obstaja. A ti misliš ka bi še podvoz delali? Čul san ka pejnezi rastejo na drejvi.

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

Povezan (ni preverjeno)

Ali država sploh ve kaj dela ali pa je Vrtovec s tem dobil glasove?

Hrib (ni preverjeno)

Najprej se naj ta avtobusna postaja OČISTI KER JE POLNA SMETI in obnovi ker izgleda kot neko zabačeno Albansko selo. ZELO JE GRDA IN ZASTARELA , STOPNICE PRI KIOSKU RAZPADAJO,ZARJAVELI KONTEJNERJI,....

xyz123 (ni preverjeno)

Tipični primer kako uničiti konkurenco in čez čas zelo povečat dobiček. Ponudiš zelo nizko ceno, četudi leto ali dve ustvarjaš tam minus, nato prevzameš to podjetje in naviješ cene, saj ni več nobene konkurence ...

Joka (ni preverjeno)

V redu je tak voznik avtobusnega prometa je iz Lj do Mb imel sedem telefonskih klicev in se dogovarjal za svoje delo ki ga opravlja po sluzbi med voznjo a vozi ljudi

Prekmurec11 (ni preverjeno)

Joka, a ti pa ne nucaš telefona med vožnjo ali ka???
Daj ne seri s takšnimi.
Logično ka vsaki podpera svoje domače podjetje.
Saj te vidli odnos voznikov Arrive do potnikov pa njihove cene vozovnic.
San že sprobo, pa znan povedati s prve roke

In reply to by Joka (ni preverjeno)

ombbb (ni preverjeno)

Nej zato ka je to NELEGALNO! Taksne soferje trbej posneti in takoj prijaviti policiji in direktno na firmo! Kama pa pridemo… De pomale ok ce si enoga scukne se po poti…

In reply to by Prekmurec11 (ni preverjeno)

Berkej (ni preverjeno)

Pa ka nej je Brzi Đouži tuj v toj stranki kak tej infrastrukturni minister? Ka on je nikše rejči nej meu pri ton? K*** pa takši prekmurski poslanec!

Speedy Gonzales (ni preverjeno)

Žr vozim za Arrivo, hombre tekila of Mexico.

turopol (ni preverjeno)

zakoj bi podpejro domače, či je dražje in slabše, zakoj?
meli so čas, ka se pripravijo a so mislili, ka de šlo kak vsako leto.
Strategija za nič!

lendavčan1 (ni preverjeno)

UKINITI JE TREBA TRIČETRT AVTOBUSNEGA PROMETA KER SI NEMOREMO PRIVOŠČITI TAK DRAGE VOZOVNICE.

. (ni preverjeno)

Javni razpis pa različne cejne po regijaj tou je čijsti dumping z lopovščino v ozadji.

Prekmurec.. (ni preverjeno)

Jasno kot beli dan! Večni poslanec Jožef Horvat iz Žižkov, je tiho kak r.t. Minister NSi-ja je odločil v škodo APMS, za to je Horvat tiho. Pa saj nas ne preseneča, tako se obnaša do Prekmurja vsa leta, pa ponovno kandidira za poslanca, ker ni uspel vriniti svojega sina. Upam, da boste volilci že enkrat ugotovili, koliko mu je mar za Prekmurje. Če bo pa slučajno izvoljen, pa ima že načrte za sebe. Jeseni ima pogoje za penzijo, vzel bo 40% penzije in plačo. Pa najbolj glasen je bil, da je potrebno ljudi s pogoji za penzijo prisilno upokojiti. Ustavilo jih je na srečo, Ustavno sodišče. Ja tako se dela po krščanskih vrednotah.

Magyar Bacsi (ni preverjeno)

Yusuf je posranec ne pa poslanec. Julka pa je za njega prava gospa.

In reply to by Prekmurec.. (ni preverjeno)

Magyar Bacsi (ni preverjeno)

Prekleti, posrani Yusuf, moj stric je šofer pri APMS in je povedal, da bo Yusuf zato odgovarjal in še kaj bo sledilo, da ne bo preveč gobezdal in gobcal.

In reply to by Magyar Bacsi (ni preverjeno)

jakaracman (ni preverjeno)

ja, Prekmurec,
čas je, ka stavimo toga Joužeka, ka samo gobezda, zrikta pa nič!
No, mogoče njemi uspe fracking v Pomurje pripelati!!!!!!
Pa ka bi te sinek bil poslanec - samo za usrano poslansko plačo, če ata lejko vleče 40% od (lepe) penzije plus poslansko plačo z vsemi dodatkami!?!?
Oboževalci NSI, prosim, da njemi omogočite nebesa na zemlji in glasujete za njega oz. NSI!!!
No, to tak samo v info, ka nete mislili, ka "za vas" kandidejra!!!

Magyar Bacsi (ni preverjeno)

Anju MARIŠKA je večna ostali vsi pa GOLAZEN.

šprinter (ni preverjeno)

nič pa se ne omenja ka de s klasom, pa kavarno ka ovi ide penzijo. upam da arriva ne bo dovolila toliko pijancev v okolici.

Potnica (ni preverjeno)

15 .10 ob 19,20 avtobus iz Maribora.Zelo sem razočarana nad obnašanjem službene osebe (plavi dolgolasec)čeprav ga neka oseba razburi še vedno je on tisti ki je v službi Slovenskega avtobusa.Na avtobusu smo bili tudi starejši in ni primerno se da nekomu .,... Mater.Razen tega nas potnike moti zakaj so zaprti prvi asedezi,če zaradi korone potem morajo biti zaščiteni tudi potniki .

Starejše novice