Velika zasedenost bolniških postelj s seboj prinaša obvezno testiranje v šolah, omejevanje delovnega časa lokalov in morda tudi PC pogoj.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar je danes pojasnila, da so že konec poletja, ko so se začeli pripravljati na jesensko obdobje, predvideli, da bi ob veliki zasedenosti postelj v intenzivnih enotah prišlo do omejevanja delovnega časa lokalov, da bi se ti zapirali ob 22. ali 24. uri.

Da bi šole ostale odprte, pa bi iz prostovoljnega testiranja prešli na obvezno, morebiti tudi uvedli delno hibridne programe.

Ideje o principu PC pogoja niso opustili

Ostale stvari so odprte in odvisne od tega, kako bo potekala epidemija. Še vedno upajo, da bo zavedanje o pomenu pogoja PCT in testiranja ter ostalih ukrepov vplivalo na to, da se bomo bistvenemu zaostrovanju morda uspeli izogniti, je dejala Logarjeva. V strokovni skupini pa po njenih besedah niso popolnoma opustili ideje o PC-principu in je to ena od možnosti, o katerih se pogovarjajo.

Ob tem je Logarjeva pozvala k upoštevanju strokovnih priporočil, »tudi če niso vedno popolnoma podprta z zakoni«. Kot je dejala, so bile v zadnjih tednih številne stvari razumljene, da niso potrebne, ker nimajo zakonske podlage.

»Ne moremo imeti vseh stvari vedno zapisanih v zakonu. Epidemija se ni pojavila napovedano, da bi lahko zakone spremenili in popravili,« je dejala.

Ponovila je, da je od nas odvisno, kaj se bo zgodilo.

Menila je, da se mora vsak vprašati, kako bi se počutil, če bi se okužil s koronavirusom in prebolel blago obliko okužbe, ob tem pa okužil koga s slabim imunskim sistemom, sodelavko, ki je noseča, ali pa otroka, ki je končal zdravljenje kakšnega hematološkega obolenja.

Ob tem pa je izpostavila, da tudi mladi, zdravi lahko zbolijo in imajo dolgotrajne posledice tudi, če prebolijo blago obliko okužbe.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Idiotizem na kubik (nepreverjen)

In kako boste za ta ukrep sprejeli pravno veljavne podlage? Ali kar z odlokom, kot vedno? Potem pa US reče svoje, simpatizerji Klempavoga lifrarja orožja pa v jok in na drevo; odkoder se derejo: to je politično, to je politično....

Hjfzuuzf (nepreverjen)

Jaja vse je to NATEG IN PREVARA poserjem se na lažnive odloke kateri ne veljajo nič!

In reply to by Idiotizem na kubik (nepreverjen)

gost512412 (nepreverjen)

torej tisti, ki se nočejo cepiti bodo morali stakniti covid, da bodo potem dobili status prebolevnika? bodo potem tudi jokali, da je x število ljudi okuženih?

tetapehta (nepreverjen)

512412,
pa tij si še nej ugotovo, ka se narod san od sebe prekužuje rajši kak bi se cepil?
good morning!!!!

In reply to by gost512412 (nepreverjen)

Koppp (nepreverjen)

Zaščitim življenja ljudi, sploh mladih, pa jih pošljem po šus Janssena? A ne stroka.

tihi (nepreverjen)

Jaooo... vse druge traparije vlačijo iz evrope, tega, da v drugih državah s tem cepivom cepijo predvsem starejše, pa ne vejo najti...

In reply to by Koppp (nepreverjen)

Sawerp (nepreverjen)

Samo grozijo in ustrahujejo. To da bi zdravili bolne, to pa jim ne disi. Naj spokajo ce so nesposobni, placanci.

.. (nepreverjen)

Okužujejo se cepleni. Kakšen je delež okuženuh ceplenih?

tetapehta (nepreverjen)

aj, cepleni se ne okužijo, sploj pa NE raznašajo virusa, če ga v nos potegnejo!! aj, kje pa!
.... in tako počasi vse njihove teorije padajo v vodo (cepiva so varna in učinkovita - to lajno redno redko še čuješ!

In reply to by .. (nepreverjen)

Radna skela (nepreverjen)

Starejše novice