FOTO: Jure Banfi
Valižanke bodo jutri, ob 20.15, tretja ovira ženske nogometne reprezentance v lovu na svetovno prvenstvo 2023. Mateja Zver je pred tekmo v Lendavi poudarila, da bodo Slovenke dale vse od sebe.

Ženska izbrana vrsta se v Moravskih Toplicah od ponedeljka pripravlja na oktobrski tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Reprezentanca Walesa vsaj glede na položaj na lestvici FIFA brani naslov favorita. Svojo računico pa imajo tudi gostiteljice s kapetanko Matejo Zver na čelu. 

Prekmurka, ki je pred mesecem zatresla mrežo Francije in Slovenke popeljala na rob odmevnega remija, želi s soigralkami storiti pomemben korak do želenega cilja:  

»Dobro smo trenirale v teh pripravah in se dobro pripravljale na tekmo z Walesom. Vzdušje je pravo, vsaka posameznica se zaveda, da nas čaka zelo pomembna tekma. V obračun bomo šle tako, da bomo dale vse od sebe.«

Nasprotnice stavijo na fizično moč

»Reprezentanca Walesa je ekipa, ki igra na fizično moč. Gre za telesno zelo močne nogometašice, igrajo v angleškem stilu. Igra je drugačna kot jo goji Francija. 

Vsi vemo, da so Valižanke na jakostni lestvici Mednarodne nogometne zveze uvrščene višje od nas, vendar se dobro pripravljamo in bomo dale vse od sebe, da iztržimo pozitiven rezultat,« še pravi Mateja.

Valižanke so septembra s šestimi gol odpravile gostje iz Kazahstana, več težav pa so imele v Estonij. Čvrste domačinke so četi Gemma Grainger, sicer Angležinje, dovolile zgolj zadetek.

Selektorica ni edina, ki prihaja iz Anglije, tam namreč igra tudi večina reprezentantk, v trenutni zasedbi zgolj tri igralke niso članice angleških klubov. Tudi zato ne čudi, da gre za tekmeca z značilnim angleškim stilom igre:

»Kot sem že dejala, Valižanke gojijo angleški stil igre, na kar se moramo dobro pripraviti. Od prve minute moramo iti odločno v vsak dvoboj na igrišču.«

Rada zaigra v Prekmurju

Domačinka iz Gornje Bistrice bo tudi v njej bližnji Lendavi pomembno orožje slovenske izbrane vrste. Članica avstrijskega Sankt Pöltena se veseli igranja pred domačimi gledalci: 

»V Prekmurju je vedno lepo igrati. Rada zaigram doma, na prekmurskih tleh, tukaj se vedno zbere veliko gledalcev. Upam, da bo tako tudi jutri, želim si, da bi bile deležne številčne spodbude, saj bi nam to dalo dodatno spodbudo.«

V slovenskem taboru sta se zgodili dve kadrovski spremembi. Saro Agrež in Zalo Vindišar sta zamenjali še ena Prekmurka Anja Prša in Lara Klopčič. Predvsem Agreževa je pomemben člen zadnje vrste.

Kako se bodo Slovenke lotile tokratnih nasprotnic? »Igrale bomo tako kot vedno. S hitrimi protinapadi, v katerih smo zelo močne, bomo skušale presenetiti nasprotnice,« še poudari najboljša strelka Slovenije.

Obračun Slovenk in Valižank se bo v Lendavi pričel ob 20:15, vstopnice pa lahko kupite na tej povezavi.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
navijač pa pou (nepreverjen)

ob 21 tekma?..pa nej so normalni.

Starejše novice