O podaljšanju turističnih ali novih bonov ministrstvo ne razmišlja.

Na ministrstvu za gospodarstvo ne razmišljajo o morebitnem vnovičnem podaljšanju veljavnosti lanskoletnih turističnih bonov ali o podaljšanju veljavnosti letošnjih t. i. bonov 21, je na novinarski konferenci v Ljubljani danes dejal minister Zdravko Počivalšek

Izkoriščenih okoli 75 odstotkov bonov

Prepričan je, da bo večina Slovencev bone do konca leta izkoristila.

Do ponedeljka so upravičenci unovčili 1,53 milijona lanskih turističnih bonov v vrednosti 215,86 milijonov evrov. 

Izkoriščenih je torej okoli 75 odstotkov bonov, je na novinarski konferenci ob prestavitvi Dnevov slovenskega turizma v Ljubljani danes povedal Počivalšek. Gre za bone, ki jih je bilo mogoče unovčiti v turističnih namestitvenih obratih za nočitev ali nočitev z zajtrkom.

Skupna vrednost bonov 21 okoli 187 milijonov evrov

Te bone je vsem prebivalcem Slovenije lani prinesel tretji protikoronski zakon, in sicer za polnoletne v vrednosti 200 evrov, za mladoletne pa v vrednosti 50 evrov. Skupna vrednost teh bonov znaša 356,86 milijona evrov.

Od letos izdanih bonov, ki jih je mogoče koristiti širše na področju turizma, gostinstva, kulture in športa - t. i. bonov 21 - pa jih je bilo unovčenih 972.000 v vrednosti 68,31 milijonov, navaja Počivalšek. 

Spomnil je, da to predstavlja okoli 48 odstotkov vseh bonov.

Boni 21 so prebivalcem Slovenije na voljo od 16. julija. Polnoletnim pripada bon v vrednosti 100 evrov in mladoletnim v vednosti 50 evrov. Skupna vrednost vseh bonov 21 je okoli 187 milijonov evrov.

O podaljšanju bonov ne razmišljajo

Turistični boni so se po besedah gospodarskega ministra »pokazali za odličen ukrep, ki je rešil številna podjetja«. 

»Odločali smo se med dvema možnostma: dati turističnemu gospodarstvu denar za to, da ne dela, ali dati denar vsem prebivalcem in se mora turistično gospodarstvo potruditi, da pride do teh sredstev. Mislim, da smo se pravilno odločili in da bo večina Slovencev bone do konca leta izkoristila,« je dejal Počivalšek.

»Jasno pa moram povedati, da ne razmišljamo o tem, da bi te bone podaljšali za naprej. Šlo je za pomoč turističnemu gospodarstvu za lansko in letošnje leto,« je še dodal minister.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ja ja (nepreverjen)

Potisnite si tej bone vrit, po drüjgoj strani nas pa güjlite z visokimi cenami na celem področju

Vestni_opazovalec

Z boni smo dobili tudi lažno sliko uspešnosti gospodarstva - drugo leto bo sledil padec zelo globoko, malo zaradi tega, ker bodo štartali z istimi , visokimi cenami, dosti ljudi pa je itak odšlo iz turizma, ker so jih delodajalci dali na borze brezposlenih in os si v tem času našli nove zaposlitve. Medvedja usluga vlade gospodarstvu? Verjetno!

In reply to by Ja ja (nepreverjen)

Ni panike vestni ... (nepreverjen)

Prihodnje leto nastopi KULvlada, tistikrat bo konec vseh kriz, denarnih, političnih, kovidnih, protestnih ... . Vsaj
tako mislijo nekateri - zmotno. Šele takrat bo vrag mlade imel. Plesalo se bo, kot bodo igrali Crveni korali.

sončekje (nepreverjen)

No potem pa povežite še ministra pa Logarco pa Beovičko pa še koga pri koritu pa jim razložite, kako bo v praksi funkcioniral njihov priporočen "prostovoljni lock down" med prazniki ... glejde na to, da je takšen cirkus okoli teh bonov, ki jih itak že vračamo z gorivom in podobnimi forami ... še mišja luknja bo polna zaradi bonov, ljudje en na drugem ... krivi bodo pa itak tisti, ki bodo šli na grobove ali na kavo k sorodniku ...

. (nepreverjen)

Drugki so namesto zapravljanja bonov naložili v investicije, ki so dolgoročno izboljšale življenje.

Starejše novice