Padla bodo tudi drevesa na Ulici Štefana Kovača. 

V teh dneh bodo začeli s podiranjem dreves - kroglastega javorja, na severni strani Ulice Štefana Kovača, od križišča s Kardoševo ulico do Gledališča Park.

Le redka drevesa popolnoma zdrava in vitalna

Na soboški občini pravijo, da so stara drevesa v drevoredu različne starosti, tako da je bil razpon med njimi tudi deset let in več. 

»Več dreves je bilo čez leta zaradi dotrajanosti in poškodb odstranjenih, tako, da je v samem drevoredu ostalo le še redkokatero popolnoma zdravo, vitalno drevo,« dodajajo na občini.

Zasadili bodo novih 27 dreves

Sicer pa bodo stara drevesa nadomestili z novimi, tako bo zasajenih 27 dreves iste vrste, kroglasti ostrolistni javor, ki zraste v manjše listopadno drevo s kroglasto kompaktno krošnjo z živo zelenimi listi, ki se jeseni obarvajo rumeno oranžno.

Vrednost del, ki se bodo končala predvidoma 11. novembra, je ocenjena na okrog 20.300 evrov.

Pred zasaditvijo bodo delavci Komunale odstranili obstoječa drevesa in izkopali štore ter odstranili obstoječe travne plošče.

Nove klopi, koši in stojala za kolesa

Okrog dreves bodo namesto trave, zasajene okrasne rastline - pokrovnice. Postavili bodo tudi klopi, koše in šest stojal za kolesa. 

Na soboški občini še dodajajo, da bo z ureditvijo ulica dobila nekdanji videz, pod krošnjami dreves pa bo mogoče tudi posedeti na novih klopcah. 

Urbana oprema bo preprečevala tudi nedopustno parkiranje med drevesi.

S spleta

Komentarji (33)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
falko (nepreverjen)

Jevšek majster!

. (nepreverjen)

vse ka je dotrajano v opčini naj posekajo, da pride zdrava, sveža kri?

vickoll (nepreverjen)

o sranje, potem se občinski upravi na čelu z županom slabo piše :)

In reply to by . (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Jevšek specialist za zapravljanje našega denarja.

. (nepreverjen)

Te pa naj rajši đejđej kakšnega svojega kimavca nastavi? Potem pa res nič nede.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

AHAM (nepreverjen)

Predlagan zelenico kot je pred občino, ali pa vsak tisto na slovenski ulici! :)

Livio (nepreverjen)

Sto je pa tebej srmaka, kaj pito?!!!

In reply to by AHAM (nepreverjen)

ah (nepreverjen)

Naslov takšen, ka misliš, ka do pol pragozda podrli. Te pa v članku vidiš, ka do samo drevesa zamenjali. Jao...

Problem s kolesi (nepreverjen)

Nisem strokovnjak za drevesa, zato me to niti ne zanima. Če so stara, bolna... v redu, vse mineva.
Ampak, piše tudi, da bodo postavili stojala za kolesa? V sami Soboti skoraj ni stojala, katero bi bilo primerno za kolesa z disk zavorami. O tem nihče ne razmišlja, kajti novejša kolesa so oz. bodo več ali manj z disk zavorami, pa tudi čedalje več jih je, kateri nimajo tistih nogic za postavljanje. Tako jih pač naslanjamo vsepovsod, na zidove, na drevesa, ograje...
Več ali manj edino primerno tako stojalo je, verjeli ali ne, staro vsaj petdeset let in več in stoji pred frizerskim salonom na vogalu Slovenske in ulice Arh. Novaka. Pa verjemi, če moreš?
Župan?

Problem s kolesi (nepreverjen)

... in tudi, da če ta nova drevesa niso tako košata, jih zasaditi bližje zgradbam in preseliti kolesarsko stezo k cesti in naj je na enakem nivoju, kakor sama cesta. Zadnji čas je, da se o tem razmišlja, ne pa da imamo hupsle vsepovsod, sam dostop do ceste z dvorišč je lahko tvegan, da se koga povozi in obratno, nevaren za kolesarje!
Zadnji tak primer neprimerne rešitve po mojem, pa tudi dražje, je Kroška ulica!

In reply to by Problem s kolesi (nepreverjen)

nebluzi (nepreverjen)

Ka bluziš? Kroška je zdaj končno prevozna brez problema za kolesara. Edina ulica ge je kolesarska tak kak more biti, če je nej v nivoji ceste. Ob cesti, vmes pa še pločnik za pešče in pa zelenica je super in varna rešitev za kolesarje. To ka pa omenjaš nekše hupsle pa samo pomeni, ka se po kolesarski na Kroški še nejsi pelo z biciklinon.

In reply to by Problem s kolesi (nepreverjen)

Tudi kolesar (nepreverjen)

Uh, strokovnjak za kolesarjenje. Ti se po mojem ne voziš... ravno veliko s kolesom. Če že ni hupslov, pa je nenivojsko prečkanje ulic, pa naenkrat zmanjka dvosmerne kolesarske in moraš, hočeš, nočeš preko ceste, kar ne bi bilo potrebno, če bi delali malo bolj z glavo. To je slika Kroške ulice, pa po svoje ne pravim, da ni v redu. Ampak, ker se je vse delalo na novo, bi lahko bilo bolje.
Nasvet? Res, sravi se na kolo, pa se vozi, ne samo po Soboti, Prekmurju, Sloveniji, širše...Italiji, Švici, Avstriji... še Hrvaška ima marsikje te kolesarske bolje urejene (Koprivnica - Varaždin - Čakovec...).

In reply to by nebluzi (nepreverjen)

Livio (nepreverjen)

Uh,strokovnjak za kolesarjenje.

In reply to by Tudi kolesar (nepreverjen)

Nepušač (nepreverjen)

Vse se prenavlja, za vse je denar. Kolesarska steza Bakovci-Dokležovje pa tudi letos ni bila narejena. Samo obljublja se že nekaj let. Drugo leto so volitve. Upam, da župan Jevšek, če bo ponovno kandidiral, ne bo imel v vasi Bakovci tolikšne podpore. Smo edini kraj v občini MS, kjer se je v času njegovega župovanja najmanj naredilo.

Mikimaus (nepreverjen)

Pa kolesarska steza od MS do Obija in Martjanec fali. Bi marsikdaj šau peški tanta ali pa z biciklinon pa je preveč nevarno.

In reply to by Nepušač (nepreverjen)

falko (nepreverjen)

Glejta vidva, Štihec je v 10 ih letih nej napravo nič(niente, nada, zero)!!! Nemre najbaokši župan v zgodovini sobote, vse takoj zriktati! Sobota se razvija, po totalnem mrku v Štihecovon časi!

In reply to by Mikimaus (nepreverjen)

Tudi kolesar (nepreverjen)

Ta kolesarska manjka. Veliko turistov se vozi po glavni cesti Sobota - Martjanci, kar je skoraj samomorilsko početje. Pač ne vejo, predvsem starejši, kateri nekih navigacij ne uporabljajo, da je varneje od OMW do toplic, ali pa nekje odzadaj skozi Markišavce, Nemčavce in potem dalje po kolesarski. Tudi sam kot kolesar se zelo, zelo izogibam ceste Čarda - Sobota oz. BTC.

In reply to by Mikimaus (nepreverjen)

. (nepreverjen)

te bi še kakšen slovenec prišo z moravec v soboto, pa nemamo telko stojal za bicikle.

In reply to by Mikimaus (nepreverjen)

Livio (nepreverjen)

Če bi popuso,bi mogoče že bila.

In reply to by Nepušač (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Komunala, če bi drevje pravilno vzdrzevali, bi bilou bole zdravo. Redno, sakso leto ali bar na par lejt, obrejzes največ 10, 15 % krošnje, brez velikih rez of, pa ide. Vi pa 10, 20 lejt nika, te pa isti z žago pa doj vrezi čin več. Te pa nej čudno, ka propada, tou de tudi, če nete meli več pameti. Pa pravo vrsto izbrati, takso, ka de bole odporna na slab zrak pa vročino, nej pa, ka gledate, kak lejpa de krošnja jeseni.

Falko (nepreverjen)

Tu vsi neka minuse talajo tistim ka pohvalijo najbaoksoga zupana sanjija, te do pa spet volitve in pa de 80% dobo!

Yusuf (nepreverjen)

In tak je tudi prav. Prvi župan Sobote od osamosvojitve keri resno dela nekaj. Sobota se več kak očitno razvija. Tisti ka to ne vidijo ali so celo proti temi so ali totalni bebci, ali Goričanci, lendavčari, marki in ostali kerin Sobota v nous ide ali pa pač serejo po strankarski liniji, ker se nemrejo sprijazniti ka mamo končno dobroga župana za razliko od prejšnjoga keri je Soboto skoraj bujo do konca.

In reply to by Falko (nepreverjen)

Tudi kolesar (nepreverjen)

Nisem kritiziral župana, nenazadnje... Podal pač pripombe glede koles. Ampak, kolikor slišim, se na veliko res dela in to na puf, kakor se temu pravi. Dobro, nihče ne bo nekam nesel Slovenske ulice, pa verjetno Expana...? Vseeno...?
Kaj pa dolgovi tovariši? To bo potrebno vračati, sama Sobota pa ni neko industrijsko središče z razvojno strategijo, katera prinaša denarje in s tem se dolgovi lažje vračajo. Kovanci imajo pač dve strani!

In reply to by Yusuf (nepreverjen)

falko (nepreverjen)

Ka maš rajši? Ka se kaj dela ali ka se nika ne dela? Štihec je z Rakičana pa niti lesenoga mosta v Rakičani nej zrikto, ge na Jevškovon mesti tudi ne bi! Če se domačomi je. be je naj tak..

In reply to by Tudi kolesar (nepreverjen)

Tudi kolesar (nepreverjen)

Na to vprašanje je po svoje nemogoče odgovoriti: ne delati dolgov in veliko delati? Nekaj je potrebno delati, mogoče pa tudi paziti, da dolgovi ne narastejo preko realnih zmožnosti za normalno odplačevanje. Samo o tem sem pisal!
Kaj je naredil Štihec (morda gledal na stroške, dolgove... preveč ali premalo?), kaj glede tega Jevšek... pa presodi sam. Itak se ne bomo strinjali, a?

In reply to by falko (nepreverjen)

Falko (nepreverjen)

zakaj bi se morali? Vazna je normalna cloveska komunikacija! ;)

In reply to by Tudi kolesar (nepreverjen)

Tudi kolesar (nepreverjen)

Saj, ampak vsaj na tem portalu velikokrat normalna komunikacija preide v žaljenje, grobosti...

In reply to by Falko (nepreverjen)

Vestni_opazovalec

Če že doma ne gre (škoda za ta leseni most, ki je resnično ne samo sramota, pač pa postaja tudi nevaren), bo pa Štihec nekaj naredil za Radence...morda bo del sil za preimenovanje Titove ulice v XY osamosvojitvenega junaka, razen, če se ta "državljanjska" nepokorščina (sploh prebivalcev te ulice ki imajo kar nekaj argumentov za proti) ponovi.

In reply to by falko (nepreverjen)

Livio (nepreverjen)

Kdaj in katera država vključno z občino ni imela dolga?

In reply to by Tudi kolesar (nepreverjen)

Livio (nepreverjen)

Barvo,po dugon časi en komentar,v keron je čista resnica

In reply to by Yusuf (nepreverjen)

Za zeleno mesto (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=zLQaLkiKk3E

Kmečka pamet (nepreverjen)

Če že delajo bi lejko zasadili še živo mejo .kak je prejk ceste. Nej ka ista ulica prejk ceste v vidi kak, če bi čist drüga ulica bila

Vrnil sem se (nepreverjen)

Katastrofa. Iz ms delate ruglo. Nimate sploh okusa kako naj mesto zgleda. Vse ste unicili. V sredisce mesta postavljate bloke ki nicemu ne sluzijo. Tocno se vidi da so na pozicijah sami neizobrazeni s pokupljenimi faksi.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice