FOTO: Jure Banfi
Reprezentanca Slovenije konec marca gostuje v Katarju, kjer se bo pomerila z domačini in Hrvati, del čete selektorja Matjaža Keka pa bo prvi tudi Tomi Horvat.

Tomi Horvat se je danes razveselil krstnega povabila v člansko izbrano vrsto Slovenije, ki se bo konec meseca pomerila z reprezentancama Hrvaške in Katarja.

Pred prvoligaši je le še 28. krog Prve lige Telemach, nato pa bo po zgoščenem marčevskem sporedu preizkušenj čas za reprezentančni premor. V Fazaneriji se bodo lahko znova pohvalili s članskim reprezentantom. 

Konec prejšnjega leta je črno-bele barve v dresu z državnim grbom predstavljal Žan Karničnik, še prej Nino Kouter, zdaj je ta čast doletela še Tomija Horvata, ki si je dober teden pred 23. rojstnim dnevom priigral prvo povabilo selektorja Matjaža Keka.

Horvat sicer ni edini reprezentant iz vrst Mure. Samsindin Ouro je bil pravtako prvič uvrščen na seznam reprezentance Toga, Tio Cipot pa je dočakal prvi vpoklic v slovensko reprezentanco do 21 let, ki se bo dvakrat pomerila s Kosovom. Miha Kompan Breznik je uvrščen na čakalno listo.

Nov korak v karieri

Ko je Nogometna zveza Slovenije razkrila seznam nogometašev za tekmi s Hrvaško in Katarjem, so nogometaši Mure v Fazaneriji pričeli trening, po koncu le-tega pa je Tomi Horvat spregovoril za Sobotainfo.

»Prvi vtisi so fenomenalni. Sanje vsakega nogometaša so, da dočaka vpoklic v člansko reprezentanco. Zelo vesel sem, da sem danes prvič vpoklican tudi sam,« Horvat ob osebnem mejniku ni skrival zadovoljstva.

Dvaindvajsetletnik je nase opozoril že v šampionski sezoni, v kateri je Muri pomagal do naslova državnih prvakov. Kek ga je že avgusta uvrstil na širši seznam, a pred tekmami s Slovaško, Malto in Hrvaško ni dočakal naknadnega vpokica.

Je pa Mariborčan na čelu izbrane vrste nogometaša iz Turnišča pod svoje okrilje povabil nekaj dni po tem, ko je bil Prekmurec osrednji junak tekme s Celjem, v nedeljo pa je zadel na tekmi v Ljudskem vrtu:

»To je nov korak v karieri in dokaz več, da sem na pravi poti. Tako moram nadaljevati in trdo delati še v prihodnje.«

Ni si predstavljal, da bo ta mejnik prišel že tako hitro

»Seveda sem sanjal tudi o tem, nisem si pa predstavljal, da bo vse to prišlo tako hitro. Z dobrimi igrami in z vsem, kar smo tukaj v Fazaneriji ustvarili z ekipo, je tudi to uspelo tako hitro.

Ustvarili smo zelo dobre rezultate, prebili smo se v skupinski del evropskih tekmovanj, celotna ekipa je igrala zelo dobro. To se potem pozna tudi pri posameznikih. Vesel sem glede tega,« na vprašanje, če si je pred leti po povratku v Fazanerijo predstavljal, da bo pri 22 letih že članski reprezentant.

Horvat je bil dobro leto nazaj član mlade reprezentance do 21 let, ki je na domačih tleh gostila evropsko prvenstvo, zdaj bo vadil z najboljšimi slovenskimi nogometaši, med katerimi resda ni Josipa Iličića.

Prekmurec priznava, da se veseli pričetka reprezentančne akcije, da od blizu vidi, kako trenirajo Jan Oblak in ostali prvokategorniki slovenskega nogometa.

Ob Gregorju Sikošku, članu Maribora, ki pa že premore nekaj reprezentančnih izkušenj, je zgolj eden od dveh reprezentantov iz klubov domačega prvenstva. Je to dokaz, da se je iz Prve lige Telemach težko prebiti v reprezentanco?

»Mislim, da ni tako enostavno, saj veliko dobrih nogometašev igra že v drugih ligah. Menim, da je to tudi nekakšno priznanje za dobro delo in tako je potrebno nadaljevati.«

Najprej opraviti s klubskimi obveznostmi

Sobočani bodo pred reprezentančnim premorom gostovali še v Sežani. Vezist Mure poudarja, da so do sobote v ospredju klubske obveznosti, zato se ne bo težko osredotočiti na gostovanje v Sežani.

»Vsak igralec si želi igrati tekme, veselim se že sobote, da spet igramo proti Taboru in tri točke odnesemo v Mursko Soboto,« je optimističen Horvat.

Mura v zadnjih tednih niza pozitivne rezultate, s točko se je vrnila iz Maribora, čeprav je bila v praznem Ljudskem vrtu že na pragu treh. Domače izenačenje ni omajalo samozavesti državnih prvakov.

»Z zmagami in pozitivnimi rezultati se dvigne samozavest, tudi z dobro igro. Tako moramo nadaljevati, trdo delati, se boriti na tekmah in rezultati bodo dobri tudi v prihodnosti,« je sklenil novopečeni reprezentant.

Slovenci se bodo s Hrvaško merili 26. marca, tri dni zatem bo odigran še dvoboj z domačini svetovnega prvenstva Katarci.
 

Komentarji (5)

njiva

Čestitke Tomi, to si si najnazadnje tudi zaslužo. Ne moren se znebiti dejstva:že pred leton dni in še več se je glasno govorilo za Bobija, da bi vzel Slovensko državljanstvo in potem bi imeli celi vezni red Murin. Horvat, Bobi in Kouter. Kaj je zdaj s tem? Ve kdo kaj?
In potem naj še kdo reče, da ni prekmurcev v reprezentanci, kvaliteta, je pa že druga stvar.

Blabla!!!!!!! (ni preverjeno)

😱

Lominos (ni preverjeno)

Hahahaa,to so tvoje sanje,nej sanje vsakega nogometasa. Posere se ti messi ,Ronaldo... na tej sanje.
Malo skrci tej sanje na vas navadne smrtnike,pa te de to logicno,ka so sanje za vas,keri ste nej na viskon nivoji.

. (ni preverjeno)

Lominos tvoja pamet je glij tak nej na visokon nivoji. Športnik keri špila za svojo državo je lejko ponosen na sebej, ka tij nikdar ne boš.

In reply to by Lominos (ni preverjeno)

Lominos (ni preverjeno)

Komentejro san naslov,keri nej dobeo postavlwni. Seveda fant nej na visokon nivoji. Za sebej san pa nige nej izjavo,ka san na visokon nivoji. Tak ka brezvezni tej tvoj komentar. Resnica boli,zato pa so se oglaso. Ne sekejraj se,doj se lezi,la si kaj ne napravis!

In reply to by . (ni preverjeno)

Starejše novice