V Postojni se odvijajo Dnevi slovenskega turizma. Danes so bile podeljene najprestižnejša priznanja Turistične zveze Slovenije v natečaju Moja dežela - lepa in gostoljubna.

V kategoriji ocenjevanj mestnih jeder je Murska Sobota zaradi urejenosti in gostoljubnosti osvojila prvo mesto.

»Delamo prav in smo na pravi poti«

Tako je Murska Sobota edino mesto v Sloveniji, ki je letos prejelo kar dve najvišji priznanji, prvo mesto za mestno jedro, posebno priznanje pa za Regijski promocijski center Expano

»Odlične novice sem pravkar prejel iz Postojne, kjer so bila na Dnevih slovenskega turizma podeljena najprestižnejša priznanja Turistične zveze Slovenije v vseslovenskem natečaju Moja dežela – lepa in gostoljubna 2021. Murska Sobota je prejela kar dve priznanji in sicer prvo mesto za mestno jedro, posebno priznanje pa za Regijski promocijski center Expano.

Prejeta priznanja nam potrjujejo, da delamo prav in da smo na pravi poti!« je ob doseženih priznanjih zapisal župan soboške občine Aleksander Jevšek. 

Ob priložnosti se je še zahvalil vsem, ki prispevajo, da je Murska Sobota čudovito mesto, v katerem je po njegovih besedah lepo živeti in kjer se obiskovalci zmeraj počutijo dobrodošli.

Vir: Mestna občina Murska Sobota
Vir: Mestna občina Murska Sobota
Vir: Mestna občina Murska Sobota
Vir: Mestna občina Murska Sobota

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A (nepreverjen)

Bravo župan pa in vsi keri ste k tomi prispevali.

Jug (nepreverjen)

👏👏👏MOMS, pa tako naprej 💪💪👍

Rdeči (nepreverjen)

Mirno, lepo, obnovljeno mesto!
Na oblasti so RDEČI!
Samo tako naprej...

RDEČI RDEČIM (nepreverjen)

RDEČI DELILI RDEČIM KAJ PA DRUGO LAHKO PRIČAKUJEŠ. SOBOČANCI PIJTAN VAS KAJ KONKRETNO IMATE OD TOGA ? DOBILI BOSTE VIŠJE POLOŽNICE, ŽIVEL KOMUNIZEM V SOBOTI.

In reply to by Rdeči (nepreverjen)

Ofeden (nepreverjen)

kak prvo je tou Sobota in nej nikša Murska, kak drügo Sobote pravimo varaš in nej mesto, kak treče nan je fseeno ka si Slovenija misli...

Kralj Tomislav (nepreverjen)

Hahahahaha navadna vukojebina nič drugega.Čakovec je metropola za MS.

- štera (nepreverjen)

Pa štera je ova debela, Brižit Bardot?

In reply to by Kralj Tomislav (nepreverjen)

VukoJeb (nepreverjen)

Ja itak.... Čakovec je pa vukojebina za Split, Split pa za Beograd, Beograd pa za London.... pa tak dale..... s tem ka je Lendava vukojebina za Soboto, Beltinci pa za Lendavo.....

In reply to by Kralj Tomislav (nepreverjen)

sobotaprekmurje (nepreverjen)

Po slikaj je lekar pol slovenskih mest dobilo priznanje. Trbelo bi se pitati, kelko je kaj koštalo vse tou po posameznomi mesti, pa bi te naj talali nagrade.

Vitonesco (nepreverjen)

Prestizno nagrado za koj???? Mestno jedro.... Ka je v sobote mestno jedro... Se na cintore ge vec lidij kak v sobote.... Jedru... Pa tu so kak kaze vsa mesta daubile prestizne nagrade.....strasna nagrada rejsan

kty.... (nepreverjen)

Politicne nagrade. Kdo je predsednik te zveze? 2tdk itd.

Cezar (nepreverjen)

nejsan znau ka trupla dobijo nagrade ....

Cestitke (nepreverjen)

Bravo! Sobota se pocasi ampak vstrajno spreminja iz socialisticnoga zmazka v sodobno mestece.

gasgas (nepreverjen)

Za novi sluzbeni avto MS smo nej dobili nagrade???

Livio (nepreverjen)

Li van se na k...C ide,po vašo se nebi smelo Nika razvijate ite na Goričko v največjo vukojebino živet pa zaprite gobce.

goooosssst (nepreverjen)

No pa so tam, da je betonska plošča lepota!?!? So pa nagrade izgleda dobile skoraj vse občine.

domači pojeb (nepreverjen)

Mislin, kakši modrijaši ste eni. Glava boli kakšen zabiti narod živej v ton našon dragon Prekmurji. Eni bi očitno rajši ka bi še vedno makadam meli pa se s koulami vozili. Ali očitno ne pišejo samo imbecili, ampak najbole tisti kreteni ka se prepucavajo po politični liniji.... tej vaši - naši triblingi večini naroda že redno idejo na jetra. Nan ka tu živimo je vseeno kera stranka vodi občino, dokler se nekaj dela v dobrobit prebivalcov mesta. Tisti ka pa sere po ton ka se je Slovenska ulica preuredila pa je itak ali nej še biu v Soboti, ali sere zaradi toga ka spada med prej omenjene, ali je pa resno tak maloumen ka pač iz hudobije piše. Sobota se je začnola končno malo bole razvijati po Štihecon. In pod Jevšekon se to samo nadaljuje. Pred tema dvema županoma pa se je nej mrdnolo okoli ureditve mesta. Tak ka podpejra vse ka se v mesti dela.

Čisto res (nepreverjen)

Meni je novo mestno jedro všeč! To ne zanikam, tudi precejšnja umiritev prometa je več, kakor v redu. Kdor bi se pa hotel pripeljati točno do lokala, do npr. Blagovnice z avtom, pa ne spada sem in pika. Enkrat se moramo znebiti epiteta zaplankih prebivalcev, kateri niso sposobni iti tristo metrov peš.
Druga plat zgodbe pa je v tem (predvsem je to pri "drvarnici" oz. Expanu), koliko je to stalo, kdo je to plačal in tudi, je bilo to v teh časih najbolj potrebno? Mislim, da sem tule tudi prebral, da bi se gradila športna dvorana pri Expanu... in če je to res, kaj bo občina s tem? Neka navadna dvorana za tisoč gledalcev je čisto brez veze, trenutno imam štiri nekoliko večje dvorane, v okolici še kakšno, manjšo na dveh osnovnih šolan in še v okolici se najde, tako, da je za šport in rekreacijo več ali manj preskrbljeno. Ja, vedno bo kaj manjkalo, ampak vsega ne moremo imeti. Če pa ima občina denar, potem je pri jezeru edino smiselno gradi veliko dvorano, za pet, šest... tisoč gledalcev. Pa spet vprašanje, bo izkoriščena?

Sobota mu (nepreverjen)

Bravo ...ka so pa napravle? BETONSKI VARAŠ FUUUUJ...

Komedija (nepreverjen)

Prekleti beton pa ostalo sr., što ga je zmislo , poleti nemreš peški iti ka je 60 stopinj , van se pa to dopadne , tan si malo poglednite kak se recimo Dunaj spopada z vročino , tudi Sobota bi se lahko tako , pa čeprav v 100x manjšem obsegu , redno se je vse zajebalo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice