Foto: Branka Keser
Med policijskima sindikatoma in vodstvom policije se po torkovem protestu stopnjujejo napetosti.

V Policijskem sindikatu Slovenije, ki ga vodi Rok Cvetko, so v četrtkovem dopisu generalnemu direktorju policije Antonu Olaju zapisali, da je za vse ukrepe in aktivnosti policistov na torkovem protestu odgovoren generalni direktor. Zaradi tega s pooblaščeno pravno pisarno preučujejo vse oblike Olajeve odgovornosti.

V zapisu na Twitterju je Olaj v četrtek nato odgovoril, da ima vsakdo lahko svoje mnenje, vodjo sindikata Roka Cvetka pa je pozval k spoštovanju pogodbe o zaposlitvi. S tem je po mnenju drugega policijskega sindikata neposredno grozil z odpovedjo. 

V Sindikatu policistov Slovenije so drugemu sindikatu in Cvetku izrazili trdno podporo in solidarnost.

S spleta

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Policaj cvetko1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Toga cvetka naslednjic posljite v prvo vrsto, pa naj bedak vidi kak je ko te kamenjajo opice..

Milan Veliki (nepreverjen)

Sigurno mas redno maloga pimpeka ka si za policaja sau,ka te kda se za pistolo pa to ogabno uniformo skrivas kompenzejras,ha?

In reply to by Policaj cvetko1 (nepreverjen)

tuncika

Samo vprašam : koliko članov pa ima ta sindikat ?????????? Po zakonodaji EU v državnih organih (policija, vojska) ni sindikatov (Boštjan M. Zupančič).

Grk (nepreverjen)

Gospod M, prosim, če točno navedete to evropsko zakonodajo. Ali pa gre za zakonodajo SDS Slovenija? Namreč, Vi ste pravni strokovnjak SDS-a.

In reply to by tuncika

2021 (nepreverjen)

Policijski sindikat je še vedno na Balkanu. Sindikat zagovarja nenapovedane protesta, nej pa državljane, ki jim daje kruh.

In reply to by tuncika

Ajej (nepreverjen)

Resno bi rad, ka se pokaže ta EU zakonodaja! Naši državni organi majo svoje sindikate, eni so del tudi ZSSS. In vsaka sprememba znotraj organizacije more iti prek sindikata, preden je veljavna. Telko o ton. Zakonodaja nalaga, ka če maš sindikat, ga moreš upoštevati. Saj to je temelj demokracije. Samo enin še skouz neje jasno, ka je to demokracija.

In reply to by tuncika

SindiKatt (nepreverjen)

Kelko ges znan so več ali menje vsi policaji v sindikati, ali v enon ali v drugon. Što je torej v torek zmeto nenormalne količine solzilca po LJ in strejlo z gumijastimi nabolji kak na divjon zahodi? Olaj mogoče? Pa nej ka branin toga kretena ali mislin ka so to delali policaji, keri so člani sindikata. Policaji so itak vedno bili piizde in vedno do piizde in orodje v rokah politikov. Tak ka, če bi resno tej sindikat biu za koj bi naslednjič pozvao svoje člane ka naj ne mečejo solzilca na deco, turiste in mimoidoče, isto tak naj ne strejlajo z gumijastimi naboji vse povprek po narodi. Nej pa ka se zdaj gor prosijo gda je bila škoda že napravlena, pa nejso jo napravili politiki ampak policaji! Pa nej mi zdaj ka je to bil ukaz pa morejo bougati. Tej izgovori več ne valajo. A.C.A.B.

Si prepričan? (nepreverjen)

Ja, kaj ne praviš? Tako milo rečeno, kdo daje plače policajem? Že, da tudi neka pravila morajo biti, ampak to je osnovno? Sindikata delujeta politično, kar je v popolnem nasprotju z zakoni, kakor se trdi.
Delo sindikata ni, da ocenjuje, kako so policisti in policistke posredovale, ampak da ZAHTEVA, da imajo plače, solidno opremo, da je kar se da poskrbljeno za njihovo varnost. Ostalo, je bila "komanda" za posredovanje preostra, ali ne, je naloga drugih, da to ugotavljajo.
Od vseh mogočih zdrah, kakršne povzročajo tile grintavi levičarji, so sedaj "aktivirali" sindikat policije, pa še tu je vprašanje, če lahko sploh obstaja? Politični sigurno ne, ampak tak, kakršnega sem omenil malce višje, pa tak, kateri organizira kakšne ekskurzije, novoletne zabave, uredi mogoče cenejše telefonske pakete ipd...

In reply to by SindiKatt (nepreverjen)

Lla (nepreverjen)

Edini čeden komentar zadenjih par dni

In reply to by SindiKatt (nepreverjen)

centralalj (nepreverjen)

Proti policiji pa jamrajo samo kriminalci, narkomani in policijski sindikati, običajni državljani smo z njo zadovoljni.

Lla (nepreverjen)

Dokič jih ne nucaš tak dugo si zadovolen

In reply to by centralalj (nepreverjen)

sssobota (nepreverjen)

Sto sce protestejrati naj ide v Ljubljano k zabaron, sto pa sce meti mir v Prekmurji pa naj ostane v nasi Soboti!

Durokte (nepreverjen)

Policija je že zdavnaj izgubila zaupanje ljudstva.
Bolj kot jih njihov pajac, ki je nepreklicno odstopil zmerja z lenuhi in mehkužci, bolj slepo mu sledijo in ubogajo. Storijo vse, da bi se priliznili kumrovškemu diplomantu. Želijo si njegove pohvale. Zato tudi tekmujejo kdo bo bolj mlatil.

Si prepričan? (nepreverjen)

Hojs ni nobenemu policaju kot takemu rekel, da je lenuh. To je izrekel vodstvu sindikata, katero ni pripravilo neke zakonske podlage za nekaj... kar so zahtevali. Toliko!

In reply to by Durokte (nepreverjen)

Sereš na pune (nepreverjen)

Hojs: "Ste izdelali oceno tveganja? Niste! ZAČNITE DELATI LENUHI!!!"
.
Što dela oceno tveganja? Policija ali sindikat? Nehaj se blamejrati.

In reply to by Si prepričan? (nepreverjen)

Fonzekk (nepreverjen)

Pa saj to jim je povedal. Da niso oni delali ocene tveganja in da naj gredo delat!

In reply to by Sereš na pune (nepreverjen)

Don Mentony (nepreverjen)

Policisti sindikat niti SLUČAJNO ni v povezavi s strankam SD, LEvica .

Malej (nepreverjen)

Če ni policije ni izgredov.. jasno kot sonce!!

Don Mentony (nepreverjen)

če ni na ulicah politično motiviranih levih homostupidusov ni na ulici policije...jasno kot sonce .

In reply to by Malej (nepreverjen)

KRŠITE ZAKONODAJO (nepreverjen)

Po zakonodaji EU v državnih organih (policija, vojska) NE SME BITI SINDIKATA (Boštjan M. Zupančič). Če je Slovenija v EU zakaj to za našo policijo in vojsko ne velja ? Vir vsega zla pa so ti stari upokojeni miličniški šefi, ker še niso pogruntali, da nismo več v JUGOSLAVIJI IN SOCIALIZMU in stalno drek mešajo. Odvzeti jim te dobre penzije.

gost34637 (nepreverjen)

nad določeno število zaposlenih se lahko ustanovi sindikat v podjetju, pod določenin številon pa svet delavcev. vseeno keroga maš na firmi vsak more pomagati zaposlenome

In reply to by KRŠITE ZAKONODAJO (nepreverjen)

Ajej (nepreverjen)

Resno bi rad, ka se pokaže ta EU zakonodaja! Naši državni organi majo svoje sindikate, eni so del tudi ZSSS. In vsaka sprememba znotraj organizacije more iti prek sindikata, preden je veljavna. Telko o ton. Zakonodaja nalaga, ka če maš sindikat, ga moreš upoštevati. Saj to je temelj demokracije. Samo enin še skouz neje jasno, ka je to demokracija.

In reply to by KRŠITE ZAKONODAJO (nepreverjen)

Vili76 (nepreverjen)

Policisti so pičke, vij komentatori desnicarski pa posranci...

Don Mentony (nepreverjen)

Vili...ti si pa tisti ga je sosedov đouži naguzil v gomili . Levi pederitoti

In reply to by Vili76 (nepreverjen)

Sereš na pune (nepreverjen)

Sosedov đouži je pa sigurno član SDS ali pa mađarskoga fideza.... tan se takši guzonje zbirajo.

In reply to by Don Mentony (nepreverjen)

_______ (nepreverjen)

Vili na protestaj je drugace v vidlo, gda so nametali solzivec pa te bizdarije je narod razbejzo pa jokal in stokal kak so bogi…sto je zaj tu pička? Ce narod nebi bil pička te bi se kontra postavo in cejli parlament skup spotro. Ale tak ge to prinas, samo lapajo lapajo gda bi pa terbelo vse skup strejte te pa rep med noge.

In reply to by Vili76 (nepreverjen)

Milan Veliki (nepreverjen)

Ko jebe vse policaje,napadajo svoj narod,pfuuuj....raje bi biu drek kak pa policaj

gost34637 (nepreverjen)

napadajo čefure

In reply to by Milan Veliki (nepreverjen)

Fonzekk (nepreverjen)

Olaj pozval vodjo sindikata k spoštovanju pogodbe o zaposlitvi in s tem, po mnenju drugega sindikata, grozil z odpovedjo? Je vodja sindikata zaposlen na policiji? Seveda je! Ga lahko predpostavljeni opozori, da naj dela to, kar mu pogodba nalaga? Seveda ga lahko, pravzaprav mora, opozoriti! In kaj je tu narobe? Samo zato, ker je sindikalist, še ne pomeni, da mu ni treba opravljati dela! To je bilo takrat, ko so bili podaljšek ZK!

Športna slačilnica (nepreverjen)

Točno seveda ne vemo, kaj ti policaji vse počenjajo, pa vendar: zadnjič tisti zamaskirani, pa ni bilo prvič, potem verjetno krožijo še kakšne anonimke, pa ti "šefi" sindikatov. Začne se pač leva propaganda, sedaj so v prve bojne vrste privlekli sindikaliste v policiji. Pa so res vsi policaji nezadovoljni s pogoji, plačami? Vsaj po besedah Hojsa, pa ga ni nihče negiral, torej je res, so dobili policaji boljšo plačo in veliko boljšo opremo. Ne pozabimo, dve, tri leta nazaj so se vozili naokrog s tehnično neispravnimi vozili.
Če je v policiji res vse tako narobe, morajo to naprej razčistiti med sabo, torej tako, kakor bi se moralo delati v športu, kakor pravimo, problemi se rešujejo prvenstveno v slačilnici. In v "slačilnici" se mora npr. ta policaj razkriti... če ima prav ga naj sindikat podpre, če ne... mora pač vedeti, kaj sledi, če širi neresnice v javnosti. Čisto preprosto!

In reply to by Fonzekk (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice