Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 1. oktobra, opravili 4997 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 993 novih okužb, gre za 19,9-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 32.967 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5330 PCR testiranjih potrdili 970 novih okužb. Šlo je za 18,2-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 12.387 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Hospitaliziranih 426 oseb

Trenutno je v bolnišnicah hospitaliziranih 426 covidnih bolnikov, od tega je 118 pacientov na intenzivni negi

V Sloveniji smo včeraj zabeležili pet novih smrtnih žrtev s koronavirusom. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4570 oseb.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Me zanima, če mamo koga, ka se razmi na to testiranje. Tak majo Hrvatje gnes 4,4% pozitivnih, mi pa stalno okoli 20.
Smo mi izumili PCR test? Po moje je to samo tiranje lestvice okužb čim više. Vsakomi ka ma 5 gramov možganov je nejasno kak je lejko na Hrvaškon, ki je še zdaj puna turistov menje okuženih kak pri nas. Izgleda ka virus pozna državne meje. Kar je seveda nemogoče.

ombbb (nepreverjen)

Kak pa te Egipt prakticno nema okuzb? In podobni? Mas 5g mozganov ka to premislis? Kda ti je turizem tak pomembna panoga kak je Hrvaton, Egipcanon itd. Se naredi ka so pac okuzbe mense, za dobrobit drzave. Mislis ka do oni dali realne informacije ka so v rdeci? Daj daj. Na Hrvaskon lejko doktorat kupes in te se cudes naj njihovo statistiko cccc Telko o 5g mozganaj, ocitno mas ti 3 gramske

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

heh (nepreverjen)

či misliš ka pri nas ne nafudavlejo statistike ti nega pomoči

In reply to by ombbb (nepreverjen)

fakterus (nepreverjen)

Kakšo opravičilo majo pa Slovaki, Mađari in Romuni glede na to ka majo ful malo pozitivnih, pa nej glih nekšo vzorno precepljenost? To so nej glih nekše tursitične destinacije ka bi nucale potvarjanje podatkov. Mi Slovenci bi to bole nucal glede na to ka smo zanimiva turistična destinacija. Gda je samo ena mala država temno rdeča, vse okoli pa zeleno in oranžno (razen hrvatov), se tudi ges spitavlen, če so resno nej tisti težki milijoni evropske pomoči krivi za širjenje virusa pri nas.

In reply to by ombbb (nepreverjen)

Tinka13 (nepreverjen)

Po podatkih NJZ bi morali zdaj že vsi tisti, ki nismo cepljeni bili preboleli ali okuženi. Očitno nas je v času korone ratalo več kak Kitajcev

Ggghjbggtg (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA ČLOVEŠTVA!

- brez komentarja (nepreverjen)

Takoj ukiniti vse ukrepe in na vsakem volu ponuditi možnost testiranja - pa boste videli, kako bo lepo narod sam od sebe opravil z epidemijo!! Brez Bebovićke!

- brez komentarja (nepreverjen)

*** na vsakem VOGLU

Mebolik (nepreverjen)

Pametni smo se cepili, pa nam nič ni in ne bo, anticepilcev pa tak ali tak ni škoda, tudi
če vsi "podurajo". Vsaj protestov ne bo!

Mebolik (nepreverjen)

Pametni smo se cepili, pa nam nič ni in ne bo, anticepilcev pa tak ali tak ni škoda, tudi
če vsi "podurajo". Vsaj protestov ne bo!

COVID je gripa (nepreverjen)

Si verjetno en izmed redkih cepljenih, ko si tak samozavesten in preprican v svojo nezmotljivost. Večina cepljenih je v stiski, ker živijo v negotovosti, kaj so jim to not dali in kake “učinke” lahko prićakujejo v kratkem, da ne rečem dolgoročno. Pa ti veš, da se boš moral v roku 9 mesecev spet cepit, ker to že NIJZ veselo oznanjuje??? Z drugimi besedami, po NIJZ velja cepljenost 9 mesecev... malo poguglaj ne da samo Rtv pa 24 ur gledaš

In reply to by Mebolik (nepreverjen)

Starejše novice