Občina Grad potrjuje: letos prireditve, ki je že 12 let na Goričko privabila več tisoč ljudi, NE BO.

"Na Občini Grad smo se včeraj na skupnem sestanku z društvi ob upoštevanju vseh pogojev dogovorili, da letošnje 13. Noči čarovnic ne bomo izvedli," sporočilo za javnost začenjajo na občini. Kot pravijo, je bilo že pred lansko prireditvijo je veliko težav pri dogovarjanju za uporabo prostora v parku ob gradu in znotraj grajskega dvorišča, takoj po prireditvi pa so prejeli tudi kazensko ovadbo inšpektorata za kulturo in medije. Prireditev so namreč izvedli brez kulturno varstvenega soglasja.

Kakor koli, letos so za pogoje zaprosili, prav tako so pogoje za izvedbo postavili tudi na Krajinskem parku. "Med predstavljenimi dokumenti je bila tudi varnostna študija, po kateri bi bila izvedba tako množične prireditve v gradu in okolici nevarna in celo nemogoča. Ker je šlo za preveliko varnostno tveganje in s tem tudi odgovornost tako uprave parka kot občine in društev kot organizatorja prireditve, smo se odločili, da prireditve ne izvedemo," dodajajo na občini, kjer so se na včerajšnjem sestanku že dogovarjali o novi lokaciji, na kateri bi naslednje leto izvedli 13. Noč čarovnic.

Preberite tudi: 

Noči čarovnic pri Gradu na Goričkem letos resnično NE BO?

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mickeycek

Kakšna varnostna študija, ka se što na drejvo poščij pa de se posüjšilo? Zajebali ste še to ka smo meli dobroga...

bylyboy

SRAMOTA ZA VSE PREKMURCE !!! PREDVSEM OBČINO GRAD !!! SRAMOTA dugega ne morem povedati...

siniček

eh pa dajte .. tej gorički park kaj je to sploj ka ??????????????????? ka drejve ščitijo na goričkon pa žabe pobirajo na kraškon jezeri ma dajteeee. edijno to smo meli na goričkon pa še zdaj toga nedeeeee .. svaka čast vseem..

dončec

Toliko lepih običajev je bilo nekoč v Prekmurju, ki jih več ne hranijo ljudje. Namesto teh pa imajo Hallowyn, ki nima korenin v Prekmurju

Jumpi

Ide se za peneze. Definitivno.
Tisti, ka ste zadnje čase organizerali kakšo veselico, te se strinjali.
Za organizacijo nucate za en fascikl papirov, varnostno službo, redarje, higienske minimume, v tun primeri organizerani brezplačni avtobusni prevoz do kraja dogodka, varovana parkirišča, mize, klopi, šanke, DIXI-je, streho, ker je ogenj-gasilce, reklame, muziko... nazadnje je pa potrebno pridobiti še soglasje krajinskega parka in v tun primeri spadne vö kak dežurni krivec.
Pa se še sploh nesan dotekno DDV-ja, SAZASA,...
Ite skozi to ceremonijo, za mogoče 500€-1000€ dobička, se ne splača. Če dela 100 ljudi, jih pride falej, ka vržejo vsak 20€, si zriktajo piknik in se majo fajn. Ovače pa še morejo celi večer kšenki delati.

bono1

To varnostno študijo so pa res delali največji strokovnjaki KPG - ja, vsaka jim čast strokovnjaki za uničevanje turizma na Goričkem, seveda je sodeloval tudi župan, ki zelo podpira turizem v Grački občini, samo zdaj še čakamo študijo, Dešnikove, Gorška, Kalamara in kompanije o vulkaniji...........
Do rezultatov te študije so pa prišli na praktičen način, ko dobijo obiskovalce na gradu z avtobusom stoji vsak od teh STROKOVNJAKOV pod drevjem in lovi veje, da ne padejo na obiskovalce. Je pa zgleda njim že dolgo nazaj nekaj padlo na glave.
Povedano po domače zajebali so največjo enodnevno prireditev v Prekmurju.Sicer pa roko na srce z tem kvazi parkom nismo Goričanci ničesar pridobili, kvečjemu imamo samo več težav in dodatnih poti, če kaj delaš.
A rabimo neke kvazi naravovarstvenike, da nam solijo pamet, mislim da ne.

marianne1789

Bravo!

zaj še narod nede iger meu, kruj ste njemi tak že zeli.

Vi ste zaj pravli ka nete meli eno največ družbeno-zabavnih noči, v sloveniji??

Tou superministrstvo (zgleda ka to prejk ide) naj fajn sisa. Li nekša birokracija, pa sto dovoljenj pa pm.

Ge ne ven kama ta država brode v 3 pizde materine?? Najprle jin znižati dohodke, te pa še turizem ukinjati? Vaj, v 3, 4 lejtaj mo gli tak razviti kak 2. litva...

In to študijo si lejko tej keri je to (verjetno za davkoplačevalski pejnez!!) izvedo, si lejko fajn, globokoo gor v luknjo porine.. Ka nas mate tak za budale, ka mo nasedli ''prevelkome varnostnome tveganje''?? Pač neka ste mogli cuj porinoti, ka nebi vse spadnolo na občino pa državo.

Zapravili ste to pokrajino, zapravili ste tej narod... Nvn. Če se nemre 10 goričkih županov pa soboški, lotmerški (vsi pomurski) pa še kakše zgučati pa iti na minstrstvo te pa so rejsan ali nesposobni ali pa lublanski cujceki.

Ali to mo pač požrli. Požrli smo ukinjanje delovnih mest tu, pa odpejranje v lublani (v javnon sektore, ka nede pomote). Požrli smo preseljevanje delovnih mest iz prekmurja v maribor. Požrli smo, kda so nan pravli ka nega pejnez za projekte javnoga interesa - v pomurje požrli smo.

Pa znankar mo še dale. še dale mo volili iste nesposobneže in kradljivce na oblasti, še dale mo se jebali što je lejvi-desni, što je naš pa vaš in što je javni sektor, što je zasebni, što je študent, što je upokojenc..

pa neka , ukrivlen hrbet je bole navada kak prisila, trda palca pa zbita gruda pa itak naša bit.

živela črednost, živela brezglava pokornost!

Daddy_Cool

Baje je gnes Goršak gnes na murskon vali pravo, ka je varnostno študijo napravo tip, keri je brezposelen in brez referenc. Eden, ki je pač iskal službo

BB

Kakša varnostan študija, prosim vas?

Za kero borovo gostüvanje je bilja napravljena? Tan celou z motorkami pa sikerami besnejo okolik pa je vse ok, ali? No vüpan ka še tou ger ne prepovejo...

blindluck88

@Jumpi: se strinjam, da gre za pejnaze. Prireditev enostavno ni rentabilna, beri se ne splača. Poleg toga je pa park okrog grada zaščitena naravna dediščina oz. je to kar celi krajinski park za tiste ki ne to ne vedo. Park okrog grada pa je pač dvojno zaščiten kot del KPG in kot kulturna dediščina samega grada, saj spada v grajsko posest in so na njem redke vrste dreves.

bono1

@blindluck88
Ka so ti plačali, ali pa delaš tan na KPG, ka pišeš noirosti???

Starejše novice