Foto: BoBo
Premier Janez Janša se je na Twitterju odzval na dogajanje na današnjih protestih proti vladnim omejevalnim koronskim ukrepom. Zapisal je, da napadi in grožnje niso ustavna pravica do zborovanj.

Janez Janša je ob dogajanju Ministrstvo za notranje zadeve pozval, naj ukrepa, saj vodstvo policije v Ljubljani »očitno ni sposobno preventive«.

Janez Janša z objavo na Twitterju

»Fizični napadi, grožnje s smrtjo zdravnikom, novinarjem itd., ki zgolj opravljajo svoje delo, oviranje prometa in kršenje ukrepov proti covidu-19 niso ustavna pravica do zborovanj. Vodstvo policije v Ljubljani očitno ni sposobno preventive in čas je, da ministrstvo za notranje zadeve ukrepa,« je še zapisal.

Protestniki nad novinarske ekipe

Protestniki, ki so se zgodaj popoldne zbrali v središču Ljubljane in protestirali proti pogojem PCT (preboleli, cepljeni, testirani) ter zahtevali takojšnje predčasne volitve, so se nato podali po ljubljanskih ulicah in za nekaj časa ohromili promet, med drugim na Celovški cesti in ljubljanski severni obvoznici.

Kritični so bili tudi do zdravnikov in tudi do poročanja medijev, ob tem pa so ob vklopih ovirali nekatere novinarske ekipe, med drugim ekipi Kanala A in POP TV, in proti njim metali različne predmete in pljuvali. Varnostnik, ki je spremljal omenjeni ekipi, je tudi lažje poškodovan.

Napade sta obsodili obe novinarski združenji.

Na protestih uporaba prisilnih sredstev

Velika večina ljudi, ki so se po pohodu po Ljubljani, vrnili pred parlament na Trg republike, je tega že zapustila, tudi zaradi ukrepov policije, ki jih je večkrat pozvala, naj se razidejo, proti nekaterim protestnikom pa uporabila tudi prisilna sredstva.

Policisti bodo za zagotovitev varnosti in vzpostavitev javnega reda ravnali skladno s svojimi pooblastili, v primeru neupoštevanja ukazov pa bodo uporabili tudi prisilna sredstva, so že sredi popoldneva sporočili policisti.

Foto: BoBo

Komentarji (36)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
magyar bacsi (nepreverjen)

Janša, ti si govedo z vodeno glavo.

Kumho (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Po tvojon pisanje se vidi ka maš ti vodeno glavo.

In reply to by magyar bacsi (nepreverjen)

Lešnik (nepreverjen)

A ti pa boš plüvo po delavcaj, štere delajo kapital??? Te pa se ove smigejo, ka dobro živejo??? Mogauče se te tij tüde eden imed tisteh, štere majo paper, napravete pa ne vejš nika

In reply to by Kumho (nepreverjen)

Anonimes (nepreverjen)

Vodilni pljuvajo po policajih šteri jih ščiti... Pa ka si ti ja nor kake bedake imamo za policiste da jih še dale ščitijo!
Nej so vodilni idioti, ampak tile zabiti policajeki so totalno bolani v glavo,. policajeki vij ste rejsan nič drucga kot telebajčeki s pendrekon!

In reply to by magyar bacsi (nepreverjen)

sijo1972 (nepreverjen)

Kje je bil mevža Hojs, naj bi se pojavil tam skupaj z Olajem in naj bi vodila varovanje.

borja (nepreverjen)

On se je držal mamice za krilo, nad narod je poslal svoje mevže, kot jih imenuje. Saj pa 'generali' so se vedno skrili, na fronto pa poslali 'mevže'.

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

Anonimes (nepreverjen)

Hojs, olaj in stevanovič sta pobegnula včeri od protestnikov. Le zakaj?

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

tako je grobo treba naj se vidi JANŠE DISCIPLINA ---> https://youtu.be/TJoNqGqaox4

Karl Marx (nepreverjen)

Ne razumem medija, ki največjemu kriminalcu v državi pravi "premier". Povejte bobu bob, Janez Ivan Janśa je klasićni kriminalec. Krade, ropa, laže, pretepa državljane, jih strelja z naboji in vodnim topom, drżavo prodaja Madžarom.... Lopov nad lopovi.

Tejjja (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Lewi bi jo pa podarili muslimanom. Torej, raje Madžarom, kot muslimanom, a ne?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

PRAJAVA POLICIJI (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

TVOJ KOMENTAR JE PRIJAVLJEN POLICIJI, PREČITAJ SI KZ KAJ TE ČAKA, PA DA BOMO VSI VEDELI KDO SI, KI JE SPOSOBEN TAKEGA SOVRAŽNEGA PISANJA. PA KRIMINALCE BOŠ MORAL DOKAZATI.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ljudem se jebe za te tvoje prijave. Tak živeti se več nemre. To je počasno davljenje.

In reply to by PRAJAVA POLICIJI (nepreverjen)

ja rejsan je

Težko ga boš toužo? Un je bil tak nabit od par policajof, ka njeme tikef itak več ne dela!
Pa še kriminalec je... če tou se zna o Janše, te je sigurno biu poleg?
San pa mnenja, ka mamo slabo policijo! Nej so krijve navadne policaje, štere nosejo glavou na tnale, kak pravemo! Vodstvene strukture policije enostavno ne delajo svojega posla. Bilij proteste upravičene ale nej, na način, kakšne so, se nesmejo dogajati. Tou drhal, vaček nemren napijsate, be mogli razgnate v prveh peteh minutah in pika! Vaček je gučo tüde oča od umrle Katje. Ka njeme je težko nej trbej pijsate, ale un, pa drüge so tak prejk palca obtoužele vlado, stroko, ka so krijve za njejno smrt. Ges po svoje tüde vörvlen, ka je cepijvo vzrok, ale stavemo konje in počakajmo, ka stroka povej točno se. Tüde obdukceja de znonkar, pa še ka. Če je bilou s ten cepijvon odsvetovano cejpete predvsen mlade ženske, mora nekak odgovarjate. Čeglij mlade same sijlejo, ka se cejpijo glij s ton cepijvon (potrejben somo en odmerek) tou še ne da pravico zdravstve, ka jeh poslujša! Ale kak praven, počakajmo na konec preiskave, znonkar do ka povedale?
Pa kak zdaj vijdemo, nücamo bar še en vodne top, če že nej dvaj, ale trij! Opravijčeno njin Hojs prave, ka so lenuhe. Nej navadne policaje, ka še ednouk tou napijšen, vodstvo policije je lenuharsko!
Lejve politeke je nej bilou nindrek na vidike, skrijvajo se izza obrazov lidij, štere se tü, pa tan, deklarejrajo kak organezatore. Kak en Stojanović, pa što je tou, ka de vabo "ljudstvo" na proteste?
Fčeraj je bijla tüde oddaja na TV3 Faktor, ge sta dva razpravlala glij o teme nestrpnost. Eden je biu Lukšič, deklarejrane lejve politek (nekdanje šolske minister, pa predsednek novodobneh slovenskeh komunistov) in je tüde un povedo neka močneh na račun lejveh politečneh strank in tej protestnikof. Tak ka?

In reply to by PRAJAVA POLICIJI (nepreverjen)

-brez komentarja (nepreverjen)

In ka te zdaj po tvoje naj lejvi delajo?
Včeraj so se kao skrili in protestof nej udeležili.
Ob petkaj so kolesarili, pa so jih Grimsi pa Anje Bah in ostali iz Jajotove sekte slikali, pa te slike po parlamentarnih odborih in sejah kazali!!!
Ka naj naredijo, ka de dobro - se pojavljajo ali se ne pojavljajo? Obojega nemrejo!!!!!!

In reply to by ja rejsan je

ja rejsan je

Ne ven, zakoj spitavleš, ka naj lejve delajo, če je tou kristalno jasno:
1. Za začejtek naj upoštejvajo tao, ka je nekšno zbejranje v čase tej epidemiološke krijze prepovejdano.
2. Dale naj ejnjajo uničavlete imoveno, štera je nej njüjva (pijsanje po fasadaj, rijsanje svastek na privat kučaj, parlament, pa še...). Tou naj delajo na svojeh kučaj, mlatejo naj po svojeh aftojaj!
3. Ne be bilou slabo, ka ejnjajo grozite dobesejdno fizično novinaron, snemalcon. Kelko je bilou tej primerof? Kelko novinarof, fotoreporterof so fizečno napadnole s težkeme telesneme poškodbame?
4. Ne ven, od kejc njin pravica, ka vderejo v prostore nacionalne televizeje?
5. Kak kokouše brez glavej, pa kokouta idejo blokejrat aftocesto, ne zavedajo pa se, ka je tou nevarno, nespoštlijvo do lidij, štere so v srejdo mele mogouče velko silo, ka nekan prijdejo. Mogoče so zablokejrale še kakšen rešilec...
6. Kelko je bilou verbalneh napadof na politeke, plüvale so na njij, jeh polejvale z vodouf. Tou somo kaže na primivitizem!

Znonkar se še dosta sega pozabo napijsate, za konec pa: politečne boj se v demokracijah odvija v parlamente. Nej na ceste! Pa zdaj kakšen "genejalne" odgovor ne pijše, ka boš težko ka sestavo!

In reply to by -brez komentarja (nepreverjen)

Represija.. (nepreverjen)

Janša, mirno odkorakaj nazaj na Dob ali pa te naj prevzame psihiatrična stroka v Polju, kamor pošiljaš svoje državljane! Psihopat in sociopat v enem! Kako te ni sram svojim otrokom pogledat v oči?!

PRAJAVA POLICIJI (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

TVOJ KOMENTAR JE PRIJAVLJEN POLICIJI, PREČITAJ SI KZ KAJ TE ČAKA, PA DA BOMO VSI VEDELI KDO SI, KI JE SPOSOBEN TAKEGA SOVRAŽNEGA PISANJA.

In reply to by Represija.. (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

. (nepreverjen)

Janez ne upa pridet na proteste.

Za preventivo (nepreverjen)

Policija pospravi MafiJJca u zapor

In reply to by . (nepreverjen)

Anonimes (nepreverjen)

Bole bi blou če bi Mafija policijo pospravila u zapor. Ostalo bi že mi sami lejko spucali!

In reply to by Za preventivo (nepreverjen)

Kumho (nepreverjen)

Zato ka je pameten,pa se ne izpostavlja nasilnezem

In reply to by . (nepreverjen)

Orbanistan (nepreverjen)

Brez panike twito, orban ti za pomoc se skos lejko posle razne placance iz hungarije ka do "red delali".

Muraa pfuj (nepreverjen)

Jansaaaa celaveeeeeee bojis se????celava opica govna od govne z hojseki pa kreki obstrani,dreki ste navadni dreki

PRAJAVA POLICIJI (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

TVOJ KOMENTAR JE PRIJAVLJEN POLICIJI, PREČITAJ SI KZ KAJ TE ČAKA, PA DA BOMO VSI VEDELI KDO SI, KI JE SPOSOBEN TAKEGA SOVRAŽNEGA PISANJA.

In reply to by Muraa pfuj (nepreverjen)

Abd (nepreverjen)

Ti si tudi prijavljen, ker groziš.

In reply to by PRAJAVA POLICIJI (nepreverjen)

barcelona (nepreverjen)

Večini komentatorjev priporočam, da se malo seznanijo, kako se drugje v Evropi soočajo s korona virusom. Če ste vsaj malo realni, boste spoznali, da se virus imenuje drugače, kot ga imenujete.

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

V Sloveniji se virus imenuje IVAN JANUZAJ JANSHA - ORBAN. In tega zgleda ni mogoče pozdraviti. Edino iztrebiti.

In reply to by barcelona (nepreverjen)

pozorni (nepreverjen)

Smrdljivi zblojenec ne pošiljaj med mirne protestnike svojih plačancev, ki delajo zgago

čarni vrag (nepreverjen)

Glede na dejstvo, da so ljudje skrajno razkurjeni, bi priporočal, da je Falcon natankani in pripravljeni za polet. Pilota pa naj spita v hangari. Bejžati je sramotno ali koristno¨!

-brez komentarja (nepreverjen)

---> pilotejra pa naj Hojsi!!!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

IVAN JANUZAJ JANSHA - ORBAN - TI si edini krivec da se to dogaja. Ker se imaš za najbolj pametnega in Boga. Odstopi in pusti državo na pot ozdravitve in napredka. Dokler boš ZI&CO na vladi, od tega ne bo nič. Pod tvojo " šapko " ni trohice pameti. Zato pa smo tam, kjer smo. Na repu vsega.

Busybee (nepreverjen)

Levuharji zdrogirani kriminalec na begu Anis Ličina čistokrvni slovenec in produkt grupnega posilstva Df to druščina je prava. Bravo Df od 20 neumnih komentarjev je 19 tvojih. Debil

-brez komentarja (nepreverjen)

- sploj znate, ka je (posle Trumpa) en pacient za zmago čestital tudi nemškomi Lascheti.
Malo pogooglajte in si prečitajte!!

. (nepreverjen)

samo še bole stisnite narod pa dobite odgovor nazaj.

. (nepreverjen)

Preventivo bi mogli delati ukrepi, nej ka narod popizdi zaradi njih.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice