Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 27. septembra, opravili 4785 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1037 novih okužb, gre za 21,7-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 37.051 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 1440 PCR testiranjih potrdili 285 novih okužb. Šlo je za 19,8-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 13.138 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Pomurju 32 novih okužb v 11 občinah

Pretekli dan so v Pomurju največ okužb zaznali v občini Beltinci, in sicer deset, sledi Ljutomer s sedmimi primeri.

Tri okužbe imajo v občini Cankova in Murska Sobota. Dve novi okužbi so zaznali v občini Puconci in Tišina, po eno pa v Gornji Radgoni, Križevcih, Lendavi, Radencih in Svetem Juriju ob Ščavnici.

Brez novih okužb je bilo zadnji dan 16 pomurskih občin. 

V Pomurju imajo najslabšo epidemiološko sliko Beltinci, kjer imajo 77 aktivnih primerov. Tej občini sledi Ljutomer z 75 in Murska Sobota z 49 aktivnimi okužbami.

Najbolje pa še zmeraj kaže Hodošu, kjer niso nove okužb zabeležili že od 8. junija. Odlično epidemiološko sliko imata tudi Šalovci, kjer so nazadnje okužbo odkrili 7. septembra in Kuzma, kjer so nazadnje okužbo odkrili 11. septembra. 

Precepljenost v Pomurju

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 63.369 oziroma 55,2 odstotkov posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 56.027 posameznikov oziroma 48,8 odstotkov prebivalcev.

Samo v zadnjem dnevu je bilo v Pomurju cepljenih 262 oseb.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
g (nepreverjen)

Pišite o tem zakaj Matej Zavec NI VEČ RAVNATELJ glasbene v Beltincaj

tanja flaškon (nepreverjen)

Moj do jebač Dejan svinskoglavi se je cepil sedaj se mu pa ne digne več ga bom prodala administratorji za ženskiog Pedra bo že dober baje je tudi administratorjev sef tudi pedrr

In reply to by g (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

V UKC-ju Ljubljana so potrdili, da obravnavajo 20-letno žensko, ki je bila pred slabima dvema tednoma cepljena s cepivom Janssena. Po naših informacijah je klinično mrtva, trenutno je na intenzivni negi.

Dvajsetletnica po cepljenju klinično mrtva. Toda cepivo je popolnoma varno in preiskušeno pravijo člani svetovalne grupe. Menda majo pogodbo s Svetim Petrom. Banda morilska. Na vsakih milijon doz 411 mrtvih.

🐥 (nepreverjen)

Budalo blesavo anticepilsko!!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pazi ka si ji ne pridružiš! Stranski učinki so neznani.

In reply to by 🐥 (nepreverjen)

Kark Marx (nepreverjen)

Si predstavlate, ka de pravo oča od bouge dikline , gda de v živo srejčo Janšo, Kacina, Kreka, Beovičko...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Do zdaj so lagali, ka je mrla samo ena ženska. Zdaj ka do se mlajši pakivali se to nede več dalo skrivati. Lepo san van piso, ka je po cepljenji mrlo sedem mojih znancov starih 65+. Gvušno do pa lagali, ka je imela pet teških bolezni. Kda pa 85 letnik umre pa nema nikšnih drugih bolezni. Vi pa toj bandi psihopatov še verjete.

DOGAJA SE TO ....... (nepreverjen)

Vsi vemo zakaj je v Beltincih toliko okuženih razen kvazi pisunov na sobotainfo, ki ne vedo ali si pa ne upajo napisati.

Jes ne ven (nepreverjen)

Zakoj

In reply to by DOGAJA SE TO ....... (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pričakovati je mogoče, da bo vladna ekipa delavski dom zapustila pri zadnjem izhodu, saj so od tam že odstranili protestnike.
v Trbovljah so nad vladno ekipo več kot navdušeni. Bežali bodo pri zadnjem izhodu.

Lujgizauc (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA CEPIVA ZA POBIJANJE LJUDI KRISTALNO JASNO Z VSEMI SODELUJOČIMI V TEM KRIMINALU V DOŽIVOTNI ZAPOR Z NJIMI!

Starejše novice