Na četrtkovi seji mestnega sveta soboške občine tudi o novi ceni vrtca, ki bi naj bil dražji.

Jutri, na 20. redni seji Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota bodo mestni svetniki na dnevnem redu imeli tudi predlog o novi ceni programov predšolske vzgoje in plačila staršev v javnem vzgojno varstvenem zavodu Vrtec Murska Sobota

Cena se bo povišala za skoraj 30 evrov

Cena dnevnega programa, ki je do zdaj znašala 439,70 evra, bi se ob sprejetju predloga zvišala za 28,54 evra. To pomeni, da bi nova cena dnevnega programa za otroka znašal 468,24 evrov na otroka mesečno.

Kot osnova za izračun plačila je sedanja cena, ki je bila v veljavi od 1. februarja 2019 in je s subvencijo znašala 369,50 evra, se sedaj za otroka s stalnim bivališčem v Mestni občini Murska Sobota, poviša na 398,04 evra.

Nova cena dnevnega programa za otroka naj bi tako znašala 468,24 evrov na otroka mesečno.

Vir: Mestna občina Murska Sobota

Razliko krije občina, a le za tiste s stalnim prebivališčem

Razliko do dejanske cene dnevnega programa v višini 70,20 evra bo za otroke, ki imajo stalno bivališče v Mestni občini Murska Sobota, pokrivala ustanoviteljica javnega vzgojno - varstvenega zavoda oziroma soboška občina. Razlika se bo krila iz sredstev občinskega proračuna za otroško varstvo.

Ekonomska cena za otroke z motnjami v razvoju, integrirane v redne oddelke pa se za vsako znižano normativno mesto v oddelku, zviša za 442,57 evra.

Z dvigom ekonomske cene Vrtca Murska Sobota se izdatki v proračunu soboške občine mesečno povečajo za okrog 20 tisoč evrov mesečno. 

To je vplivalo na novo ceno vrtca

Kot je razvidno iz gradiva za četrtkovo sejo, je za novo ceno vrtca bilo upoštevano napredovanje 45 delavcev v plačilne razrede, aneks h kolektivni pogodbi, ki večini delavcev povišal osnovno plačo ter povečanje regresa za letni dopust,

Na povišanje cene vrtcev je vplivalo tudi predvideno izplačilo štirih solidarnostnih pomoči, ponovna uvedba izplačila redne delovne uspešnosti ter povišanje minimalne plače in izvzetje dodatkov iz minimalne plače.

S spleta

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ubn 7 (nepreverjen)

Pa vij ste nej normalne

Vrtec puconci (nepreverjen)

Poglednite ceno drugih vrtcov, Ms vrtec je se med najfalejsimi.

In reply to by Ubn 7 (nepreverjen)

Cezar (nepreverjen)

vrtec bi mogo biti šenki, zato pa nega dece ... nej ka jih nebi ščeli meti, zato ka si jih nemrejo privoščiti ...

Slovenskiovcar (nepreverjen)

Cigoji si jih lejko vec privoscijo

In reply to by Cezar (nepreverjen)

Krokodil11 (nepreverjen)

Cigo ti je sral v usta

In reply to by Slovenskiovcar (nepreverjen)

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp Cezar

Nič na svetu ni zastonj (ker če je zastonj potem tudi vzgojiteljice naj delajo zastonj). Nehče vedno plača. Po Tvoji logiki, bi potem moralo biti zastonj tudi bivanje v domu starejših občanov, in marsikaj drugega, da ne bom našteval.

Ldan

In reply to by Cezar (nepreverjen)

JAUUUUUUU (nepreverjen)

Župan si kupuje pregrešno dragim osebni avto, vrtec pa seveda gor, mislim ka de trbelo na tej občini poskati najprej vse notranje rezerve in ukiniti vse splošno zapravljanje denarja in šele nato dražiti. Sicer pa ka ste izvolili v Soboti to zdaj imate, da so volitve te je potrebno napraviti selekcijo.

ja rejsan je

Ja, tak populistečno napijsano in maš po svoje praf. Narod ka takšnoga rad štej! Ale realnost, dejstva? Gnesden, tou moraš razmete, nega skoron nika šenke! Če be biu vrtec šenke, te be se bunele tiste, štere so mele malo deco pred petdesejtemi, štiridesejteme lejte in so ga plačüvale. Se pa strinjan, ka be se lejko mogouče, pijšen mogouče, bole subvencionejralo cejno. Nekak se znonkar da, somo volou je potrejbno najte?

Auto? No ja, župan ma, kelko ges znon fejst stare auto, pa je po svoje smiselno, ka se neka küjpe, tej pa oda ale ga što drüjge nüca. Edijno, mogouče se tou, ka so se zamislele pre nouvon autoje, ne be trbelo? Kak daleč, pa kelkokrat na leto de se župan koma pelo? Je un ogrožena oseba, pa trbej "blindejranoga"? Znonkar nika od toga!

In reply to by JAUUUUUUU (nepreverjen)

PunkRock (nepreverjen)

Zakoj pa te občina subvencionejra plačilo vrteca? Tou te tudi mouti? Kak bi bilo, če nebi bilo subcencije? Niti enoga diteta nebi bilo v vrteci. Zdaj so pa vrteci puni in niti mesta nega za vso deco. Očitno je nej tak slabo kak ščekte eni prikazati samo zaradi politične pripadnosti in nasptovanja drugi politični opciji.

In reply to by JAUUUUUUU (nepreverjen)

Nzs (nepreverjen)

Ajh nej na pamet. Še vedno je plac v vrtecaj.

In reply to by PunkRock (nepreverjen)

Čefur (nepreverjen)

Točno tak , župan Radencev tega nikoli ne bi dopustil .

Radencan (nepreverjen)

Ne govori norij. Vrtec v Radencih je drazji kot v MS. Zupan pa je ukinil subvencijo za starse, ki imajo stanovanjski kredit

In reply to by Čefur (nepreverjen)

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp Radencan

A resno ne ga serji! Kako pa je župan zvedel kdo ima stanovanjski kredit???
A tistim, ki imajo kredit za avto, leasing, potrošniški za potovanja pa ni ukinil subvencije?
Radencan serješ inLAŽEŠ tak ka prek Mure smrdi.

Ldan

In reply to by Radencan (nepreverjen)

Radencan (nepreverjen)

Tisti kateri je imel stanovanjski kredit je vlozil vlogo za subvencijo in potrebna dokazila. Ce ne ves je bila subvencija za vse, ki imajo stanovanjski kredit (ne potrosniski,leasing) s tem si lahko znizal placilo vrtca za en dohodkovni razred. Malo se prej pozanimaj pa preberi kaj, preden koga obtozujes, da laze.

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

lari fari (nepreverjen)

Rejsan nehigienično. Župan si za sebej (protokolarne zadeve) kupuje nov avto z zatemnjenimi stekli...., občanom (mladim družinam) pa povišuje ceno vrteca, hallllooooo. Župan Jevšek lejko te je sran!!!!!

regerg (nepreverjen)

Gnes de v toj države baukše meti minimalca pa meti vseposejdi subvencije kak pa to ka man pač 1000€ neto plače pa vseposejdi pune cejne plačuvlen. Na kunce mi menje ostane kak socialaši.

tetapehta (nepreverjen)

regerg,
dugo si nuco, ka si to gor prišo!
Sicer pa, deco imamo za sebe, nej zavolo subvencije vrtca.
Pa še neka: najboukši mobitel je nej predragi, vrtec za dejte pa je predragi!

In reply to by regerg (nepreverjen)

regerg (nepreverjen)

Ja o ton bi se dalo dugo pa na šurko debatejrati. Večinoma majo tiste ka majo menje pejnez več dicej. Hkrati zato ka majo več dicej pa malo pejnez malo plačajo. Zaradi toga so tiste ka majo malo dicej pa malo večjo plačo ( noben čudež od plače) biti ker plačuvlejo za obauje. Prav tak te s čason prijde do toga ka majo deca državne štipendije, subvencijo pri hrani, prevozi, zvezkaj in dale v dijaških in študentskih domovih. Poleg toga majo razne olajšave in dodatke starši.

Nič neje narobe s ten ka maš nekšno boniteto, če maš več dicej. Jasno ka nemreš plačati 3 otrokon po 300€ vrteca kristalno jasno. Po drujgi strani pa je rahlo betežno ka maš 200€ več plače kak nešče drujge pa si zato prikrajšani vsega in tij namesto njih plačuvleš.

Primer preprosti: Mati ma 2 dicej pa minimalca. Vrtec 120€ drujge polovička. V OŠ, subvencionerana prehrana in zvezki. V srednji šauli saki mesec 150€ državne štipendije, subvencionejrana vozovnica, subvencionejrana prehrana, subvencionejrani dijaški dom.

Mati 2 dicej, 1000€ plače. 200€ vrteca drujge polovica. V OŠ brez subvencije za gesti, deca v srednji ne dobijo 150€ štipendije, kar je 300€ mesečno. Prav tak odpadejo vse možne olajšave pri xyz aktivnostih, športnih klubih itd.
Prav tak si na vseh čakalnih listah med zadnjimi, kak dijaški tak študentski.

Na kunci materi kera ma 1000€ plače ostane dosta menje kak materi ka ma 800€ plače.

In reply to by tetapehta (nepreverjen)

Nasa90 (nepreverjen)

Prav prosijo si, ka se narodi zmejša pa poči nekoga pred parlamenton.

mašala (nepreverjen)

poči tij nikoga pred svojo občino, pusto zdaj parlament, ka nika nej kriv, župana primi za kujones

In reply to by Nasa90 (nepreverjen)

bogpomagaj (nepreverjen)

Zakoj se itak vsi mislite, ka mate pravico nekaj zahtevati senki ale van neka pripada senki? V prvi vrsti trbej meti zadosti pejnez pa te meti deco!! Nej meti za kruj pa se te ploditi, te pa sitnariti pa prosjaciti stvari za deco

covid-kovid (nepreverjen)

Nasa90,
oni točno znajo, ka se to nede zgodilo.
Karađorđeviči/Obrenoviči so se klali med sebof (tudi s sekirami), Ferdinanda je počo Princip,....., Slovenec pa,
kda njemi vse doqurči, vzeme štrik, pa se obejsi, namesto ka bi nabrani gnev v pravo tarčo namero.
Oni to dobro znajo!! Zato si tudi vupajo to vse z nami delati, ka zaj delajo.

CKs (nepreverjen)

idi, pa župani tajnico nategni, pa bo spusto cenno vrtca

In reply to by covid-kovid (nepreverjen)

Cezar (nepreverjen)

no pa me zanima koga te kleti volili ....

car (nepreverjen)

opet jefšeka!?

In reply to by Cezar (nepreverjen)

Koga ti foliraš (nepreverjen)

Pa ka ste tak nevoščljivi , vej pa naj si nabavi te avto , z lastnih izkušenj vam povem ka je nej fajn sedeti z nagov zadnjicov na sedežih brez ogrevanja , vrtec pa , vrtec in višjo ceno pa ko jebe , bodo že starši plačali , vej se pa nemre raztrgnoti , vej je pa samo policaj.

Oni345 (nepreverjen)

Mater nrj ste normalni! Drca so pa tricetrt casa vsi doma zaradi betegov kere dobijo v teh vasih vrtecaj! Drca mi idejo po 4-5 dni v vrtec pa smo ze pa betezni! Placuvlen van pa pune cejne!
To pa zato ga vgojno kda v vrtec stopen na vse vejke prepihe pa vse odprejto, te pa drujge starse betezno deco še kcuj vozijo! Kda de seto koncalo???

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice