V sklopu Evropskega tedna mobilnosti se je danes na Slovenski ulici izvajalo več aktivnosti.

Z današnjim dnem se zaključuje že 20. Evropski teden mobilnosti, ki je tokrat potekal pod sloganom »Živi zdravo. Potuj trajnostno«. Namen projekta je bilo spodbujanje aktivnih oblik mobilnosti.

Ob svetovnem dnevu brez avtomobila so na Slovenski ulici potekale promocije lokalnih organizacij v zvezi s trajnostno mobilnostjo, kolesarski poligon za osnovnošolske otroke, kjer so se preizkusili v spretnostni in polžji vožnji, kreativne delavnice in gibalne delavnice ter gledališka predstava za otroke. 

Slovenska ulica je bila tako do 13. ure zaprta za ves motorni promet.

Aktivnosti, usmerjene k spodbujanju, izobraževanju in ozaveščanju

Spomnimo, da je v času Evropskega tedna mobilnosti je Mestna občina Murska Sobota izvedla več aktivnosti usmerjenih k spodbujanju, izobraževanju in ozaveščanju različnih ciljnih skupin o pomenu trajnostne mobilnosti in njenih pozitivnih učinkov na kakovost bivanja, zdravja, okolja ter varnosti v cestnem prometu. 

Določene aktivnosti so bile povezane tudi s sosednjo občino Moravske Toplice z namenom integracije trajnostnih in človeku prijaznejših oblik mobilnosti.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti se je izvedlo več različnih kampanj in dogodkov, ki so promovirali pomen trajnostnega ravnanja vseh udeležencev v cestnem prometu.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
magyar bacsi (nepreverjen)

Tudi debelemu Šandorju ne bi škodilo malo telovadbe!!!!

HojSS PRESS (nepreverjen)

Kaj Slovenija res mora kopirat vsako norost ?????
Da bi pa porihtali javni prevoz, kot ga imajo visoko razvite države v EU pa je znanstvena fantastika !!!!

Starejše novice