Vir: BFV Feldbach
Minuli petek malo po 17. uri je v avstrijskem podjetju Feldbachu, kjer so zaposleni tudi številni Pomurci, prišlo do nesreče, ki je bila usodna za enega delavca.

Iz za zdaj še neznanega razloga je v proizvodnem obratu prišlo do uhajanja nevarnih snovi. Stik dveh med seboj reagirajočih snovi je sprva povzročil nastajanje plinov, ki so pri delavcih izzvali slabo počutje.

Zdravniško pomoč potrebovalo več delavcev

Kot izhaja iz policijskega poročila je 41-letnik pri tem izgubil zavest in bil hospitaliziran v bolnišnico v Feldbachu. Ob tem je zdravniško pomoč potrebovalo še pet njegovih sodelavcev starih med 32 in 57 let.

V torek pa je avstrijska policija sporočila, da je hospitalizirani 41-letnik izgubil zavest. Policijska preiskava je pokazala, da je do zdaj še neznani zaposleni pomotoma zmešal žveplo in natrijev sulfid, zaradi česar je nastal plin vodikov sulfid. Policija tako trenutno preiskuje povzročitev smrti iz malomarnosti. Posebno preiskavo pa je sprožil tudi pristojni inšpektorat za delo. 

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi do nesreče prišlo v proizvodnji usnja Boxmark. Preminuli 41-letnik pa je sicer občan Beltinec

Na delu so bili tudi gasilci

Kemikalije so po ustreznih meritvah nevtralizirali usposobljeni člani tamkajšnje gasilske enote, ki so bili oblečeni v posebno zaščitno opremo. Intervencija na kraju dogodka je potekala do poznih večernih ur. 

Na intervenciji je skoraj 88 gasilcev iz 17 gasilskih enot. V uporabi je bilo 25 gasilskih vozil.

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fuckauatria (nepreverjen)

Kda za 1200e zgibis zivlenje a prekletan svaban si samo stevilka

sožalje (nepreverjen)

smrt iz malomarnosti nekoga drugega......ka motaš švabe kcoj, mogoče bil kriv madžar, naš, Slovak, nej važno tou

In reply to by Fuckauatria (nepreverjen)

Odgovor (nepreverjen)

Smrt iz malomarnosti- mogoce sploh nihče drug ni bil kriv in je bil sam. Ampak spet tipično slovensko. Vse je ok, ko pa se kaj zgodi je kriv drug. Glede na to da je to delal že par let bi verjetno sam tudi moral ze poznati vonje in reakcije snovi s katerimi je delal. Pa se ni hotel umakniti na upozorila. Torej ne iščimo krivde drugje, najprej lepo od začetka

In reply to by sožalje (nepreverjen)

Hshsh (nepreverjen)

Kda pa prinas delavec z Bosne spadne z odra pa mergej za 600 evrov pa je vse vredi? Glavno ka mas kuco pa rit na toplon...

In reply to by Fuckauatria (nepreverjen)

Suholko (nepreverjen)

Kakšni Švaban, Avstrijci so nej svabi, malo presti prlej kakšno knjigo,pa te pisi. Ka tou se manjka rodi,svasta...

In reply to by Fuckauatria (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Vejpa prinas je isto ,ka motaš švabe švabe. :) vseposejdik ge se v proizvodnji zaposleni si ŠT . Dotečas ka si dober si dober. nikaj neje to nauvoga pac pa praksa.

In reply to by Fuckauatria (nepreverjen)

Picekkk (nepreverjen)

Aj, ne cvili Kalimero!

In reply to by . (nepreverjen)

Landini

Nihče te ne zaposli, ker bi te imel rad, ampak zato da opraviš za kar si tam. Premajhna plača? Pač greš drugam.

In reply to by Fuckauatria (nepreverjen)

Odgovor (nepreverjen)

Se popolnoma strinjam. Nihce ne sili nikogar da je tam. Vsak je tam zase

In reply to by Landini

!!!!! (nepreverjen)

Čeprav se je zgodila tragedija, je sedaj potrebno najeti dobrega odvetnika (seveda avstrijca) in iztožiti mastno odškodnino (brez ponujenih poravnav). Sožalje svojcem.

Odgovor (nepreverjen)

Zakaj pa če še vedno obstaja sum da je sam tekočini zmešal. Mogoče je bil sam kriv. Ker se preiskuje še

In reply to by !!!!! (nepreverjen)

Kmečka pamet (nepreverjen)

Baje ženo sploj nišče nej obvesto ka se zgoudilo. Večer ženska šla spat ka ga nej čakala ka pride z dela. Vgojno ji bilou čudno ka ga nega pa te začala telefonariti okoli.

Jashari Jahnez (nepreverjen)

Baje, baje, baje ...

In reply to by Kmečka pamet (nepreverjen)

8PO9 (nepreverjen)

Gdo je umrl?

In reply to by Kmečka pamet (nepreverjen)

pp (nepreverjen)

nige ne piše, da je bil delavec iz Slo?

Pax (nepreverjen)

Zgoraj piše: "Po neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi do nesreče prišlo v proizvodnji usnja Boxmark. Preminuli 41-letnik pa je sicer občan Beltinec".
Je pa res, da Sramotainfo ni ravno verodostojen vir informacij!

In reply to by pp (nepreverjen)

pp (nepreverjen)

ups pa rejsan, se opravičujem, hvala za inf

In reply to by Pax (nepreverjen)

8PO9 (nepreverjen)

Res je, piše zgolj da je iz Beltinec

In reply to by pp (nepreverjen)

kebabčič (nepreverjen)

švabi so bili le v 2.sv.vojni kao nacisti-zdaj so le Nemci-malo spoštovanja

B (nepreverjen)

POČIVAJ V MIRU,sodelavec in prijatelj..!

ŽALOSTNO (nepreverjen)

Zelo žalostno, ko tako končaš v svojih najboljših letih, prisiljen iskati kruh za sebe in družino v tujini, celo če si iz Prekmurja od Boga in države zapostavljene, pozabljene pokrajine. SRAM NAJ VAS BO POLITIKI še posebej prekmurski OD KUČANA PA VSE DO DANAŠNJEGA DNE, razen, da skrbite za svoje riti nikoli popolnoma nič niste storili. Med tem ko v Ljubljani, delomrzneži, svobodni umetniki v glavnem priseljeni iz bivše juge, od dolgega časa in polni socialnega, NAŠEGA denarja rušijo ustavno ureditev, uničujejo slovensko NAŠE premoženje, je prekmurski človek vedno moral hoditi po tujini in si tam služiti zelo britki kruh, da preživi sebe in družino. Kljub vsemu temu prekmurski človek NIKOLI NI PROTESTIRAL KOT TO POČNEJO V LJUBLJANI. Še enkrat sram naj vas bo vse slovenske politike in 95% medijev ki ste ODGOVORNI za stanje v Sloveniji in Prekmurju.
ISKRENO SOŽALJE VSEM NJEGOVIM, IN POČIVAJ V MIRU V SVOJI DOMAČI ZEMLJI.

res žalostno (nepreverjen)

prekmurci ste vedno bili hlapci in hlapci boste ostali.. ker ste od vekomaj navajeni klečati. še tistih nekaj malo kritičnih ki si upajo povzdigniti glas, opozoriti na probleme in predlagati drugačne rešitve, tudi javno in protestirati pa takoj popljuvate in napadate in vlečete s sabo v svoje maloumje in svojo gnojšnico. morda si pa res drugega pač ne zaslužite da je tako kot je.

In reply to by ŽALOSTNO (nepreverjen)

ZA RES ŽALOSTNO (nepreverjen)

HVALA, pokazal si pravi obraz in odnos do Prekmurcev. SRAM NAJ TE BO, kdo si ti, da si upaš tako zaničevalno in neresnično pisat o PREKMURCIH, delo ti ni vrednota, upam celo zapisati, da si se v Slovenijo pri tepel iz Balkana ti in tebi podobni delate v Sloveniji samo sranje še enkrat SRAM NAJ TE BO.

In reply to by res žalostno (nepreverjen)

bralka (nepreverjen)

Tak je,kak si napijsau.Tezko je zivljenje prekmurskoga cloveka.Cejlo zivljenje se mantra.Sozalje vsem domacim...

O.B. (nepreverjen)

boris počivaj v miru

doktorskinovinar (nepreverjen)

Boris pogrešali mo te! prosim sobotainfo ka ukine komenteranje zaradi zalovanja druzine, zene in otrok! malo spostovanja pokazite. sicer pa zamujate z novico ze kar par dni.

Rrmm (nepreverjen)

Jojjj nekateri res nimate pojma in se ne zavedate kaj pišete.
Res tragična zgodba Slovenskega delavca, ki je bil priden in deloven. Ampak mimogrede tudi sama delam v Boxmarku. In nehajte pisati o nečem kar ne veste in ne poznate. Ne poznate ne odzadja in ne okoliščin nesreče. Pa predvidevam da vas večina tudi ne pozna ne kemikalij in ne njenih stranskih učinkov, s katerimi se srečujemo na firmi. In bi bilo res na mestu da nehate žaliti Boxmark, predvsem če tam nikoli niste bili. Pa da si v Avstriji samo številka morda res drži, a dragi moji v večjih Slovenskih firmah tudi ni ka veliko drugače. Pa tudi nihče nikogar ne sili da je tam in tam dela. Toliko negativizma kot ga nekateri tu imate, ga preminuli nikoli ni imel in se ni tožil čez delo ki ga je opravljal.
Torej zgodba res tragična, a na žalost ni ne prvi delavec, in ne zadnji ki je umrl zaradi kakršne koli nesreče na delovnem mestu. Pa tudi ni subjektivna krivda zaenkrat ni izklučena zato je obtoževanje kogarkoli res nesmiselno.

ŽENSKA POJMA NIMAŠ (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ne brani ženska firmo pred odgovornostjo, ker nimaš pojma o. varnosti na delovnem mestu in pravu ter avstrijski zakonodaji. Avstrija je za razliko od komunistične in mafijske Slovenije pravna država in bo dober odvetnik že vedel poskrbeti da bosta majhna otroka in žena vsaj finančno preskrbljeni, ob tako hudi izgubi, ki je ne nadomestljiva. Ženska tvoja lahkomišljenost in pomanjkanje morale me moti, kaj če bi se to tebi zgodilo? Trikrat premisli preden kaj takega pišeš in ne dopusti da ti jezik pamet prehiteva. (odvetnik))

In reply to by Rrmm (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice