Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 16. septembra, opravili 6703 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1143 novih okužb, gre za 17,5-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 31.268 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6703 PCR testiranjih potrdili 1324 novih okužb. Šlo je za 19,8-odstotni delež.

V Sloveniji je trenutno 12.436 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Pomurju 33 novih okužb v 12 občinah

Največ novih okužb v Pomurju so tokrat potrdili v Murski Soboti, in sicer osem. Sledita Ljutomer in Beltinci, kjer ima vsaka občina po štiri nove okužb. Tri nove primere imajo v Apačah in Črenšovcih

Po dve novi okužbi so zaznali v Cankovi, Lendavi, Puconcih in Tišini. Po eno pa v Radencih, Rogašovcih in Veržeju. 

Brez novih okužb je tako 15 pomurskih občin, najboljšo epidemiološko sliko pa ima Hodoš, kjer nove okužbe niso zaznali že od 8. junija. 

S spleta

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Yutrty (nepreverjen)

Spomladi smo pri cca. 1000 pozitivnih na dan sproscali ukrepe, zdaj jih pa pri priblizno istih stevilkah do onemoglosti zategujemo, ob tem, da se je vmes milijon+ ljudi cepilo z vsaj enim odmerkom pa verjetno se kakih 100 tisoc prebolelo covid ... Zakljucke naj si vsaj naredi sam 

Ni logoke (nepreverjen)

Kaka logika je to da bojo virus ustavili s prepovedjo T, če se virus širi tudi preko P in C ja ?

3232 (nepreverjen)

Narod bi to lejko rejšo san: enostavno nišče več ne bi šel na cepljenje, pa amen!! Ka bi pa te??
Ali vidite, ovce so ovce, in kovid inkvizicija to dobro zna!!

huuup (nepreverjen)

Tebi je jasno ka zaradi Covida ljudje zbolevajo? Pa tudi če "samo" starejši. Pa tudi če samo EDEN na 1000 lidi! Te eden je lejko nešče tvojih. In ka bi pravo na to ka bi bila bolnica puna in gli za tvojo mater ale očo nebi bilo placa? Pa bi ti keri ale oba doma mrla?! Ka pa bi te? Se pa pizdo kak sta mela !!!PRAVICO!!! za plac v bolnici glede na to ka sta plačuvala celi život zdravstveno zavarovanje pa sta placa nej dobila. Ka pa bi te? V đoč pa na drevo? Ale sitnarit na forume. Boj srečen za "ovce" ka zaradi njih de mela tvoja mati plac na intenzivni kda de nucala. Takšne bedake kak si ti celi život more nešče drugi rešavati. Tudi davki od lidi ka delajo idejo za tvojo socialno

In reply to by 3232 (nepreverjen)

3232 (nepreverjen)

Pismo tvoje mame, pa ka je tebi vsaki socialec?
Kak lejko to blekneš, če nemaš pojma nej što san, nej ka san in nej ge delan!!
Vidin, ka si IZOBRAŽEN, PRIVILEGIRAN, SOCIALEN in pa predvsem cepljen!!!
Zaj vidiš, ka cepivo dela?!?!

In reply to by huuup (nepreverjen)

3232 (nepreverjen)

******SOLIDAREN (ne socialen - ker to ščeš biti, pa si nej!)

In reply to by 3232 (nepreverjen)

- (nepreverjen)

3232:brez veze se pogajaš , tau je še eden takšnih, ka ne vidi dale od svojoga naša!

In reply to by 3232 (nepreverjen)

Ajaj (nepreverjen)

Huuup, te lejko spoznan? 👍

In reply to by huuup (nepreverjen)

AA430 (nepreverjen)

huup...hvala za napisano. Ljudje,kateri niso zboleli,ali zboleli za rahlimi simptomi in nikoli niso videli tistih,ki so se borili za lastno zivljenje in se dobesedno borili,nezavedajoc,da jim tisti cas,ko za to vec vedeli niso...drugi pomagali in skrbeli,da so se med nami,tisti ljudje brezpredmetno in na lastno pamet pisejo komentarje in kazejo kake pameti so!! In lahko jih je sram,da sploh kaj omenjajo.
Vsak clovek ima svojo voljo in vsak je svoje srece kovac,ampak tisti,ki je proti ceplenju in proti zdravju obenem,tisti se mora brigat zase.
Pazite nase...pa lep pozdrav vsem.

In reply to by huuup (nepreverjen)

ti znaš (nepreverjen)

ka so do zaj zbolevali lidge tudi za gripo, pristali v bolnici pa merali tudi pa neje bilo takše gonje glede cepljenja? si opazo ka odkec obstoja Covid, nega več gripe pa drugih sezonskih bolezni, za kere se je do zaj nej bilo potrebno oz. obvezno cepiti? Tak ka ne bluzi ti od enoga Covida, za kerin lidge zbolevajo. ob sezonaj do lidge zbolevali, pa nema veze za ken, pa merale do tuj. Ovca si ti, ka se daš pokloniti toj represiji in diktaturi ka jo tera naša vlada od leta 2020 dale.

In reply to by huuup (nepreverjen)

˘˘˘˘ (nepreverjen)

huuup.................. Še eden od tisočih,ki verjameš v virus ,ki ga ni . Če rabiš ti odstopim cepiva mene in moje družine ,da boš bole zdrav in pameten . Tij in ,drugi 100 % ne boste in ne rešujete nobenih stvari .Živi ,kot ,živiš in ne bodi prepameten ker si eno navadno pezde .

In reply to by huuup (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti maš pamet bole slabo prišrajfono. Po tvoje bi se zdaj morali zaradi kovid bolnikov zapreti v klet. Zato ka lejko zmanjka placa v bolnici. Dragi moj, če bo gospodarstvo zaradi genialnih kovid ukrepov propadalo bo intenzivnih postelj vedno menje. Zato ka so te postele skupaj z opremo in osebjem zelo drage. In pejneze za njih je treba zaslužiti. Če mo vsi doma sedeli in se bojali virusa bomo pomali ostali brez ICU postelj. Zaradi slabih plač in preveč dela je tak že več sto izkušenih sester zapustilo naše bolnice v zadnjom leti. Postela brez osebja pa je kup železa. Lejko bi piso še dva dni in ti razlago osnove ekonomije, samo bojim se ka ti to ne boš razmo. Ne razmi niti Janša, samo on je šef in mu nej trbej nič znati.

In reply to by huuup (nepreverjen)

To je to (nepreverjen)

PCT je nezakonit, protipraven in ne upošteva 17. člena uredbe (EU) 2021/953. Nihče ni dolžan upoštevati PCT-ja, saj se mora PCT izvajati v državah članicah EU samo v času PANDEMIJE! PANDEMIJA v Sloveniji NI razglašena. Uredba je v celoti ZAVEZUJOČA in se neposredno uporablja v vseh državah članicah. Začetek veljavnosti te uredbe začne veljati na dan objave v Ur. l. EU. Uporablja se od 1. julija 2021 do 30.junija 2022. Javni uslužbenec, ki zahteva PCT je odgovoren za nevestno delo v službi, zlorabo uradnega položaja po 257 in 258 čl. KZ -1. Prav tako se s to zahtevo krši Nurmberška deklaracija, po kateri je sodišče DOLŽNO KAZNOVATI in skladno s 16. členom Ustave RS v povezavi z 29. členu (genocidno ravnanje posameznika..). Vsi državni uslužbenci (zdravniki, policija, inšpektorji, učitelji..) se bojijo samo ODŠKODNINSKE TOŽBE na njihovo osebno ime in priimek po 2. odstavku 26. člena USTAVE RS. V kolikor kdorkoli od strank zahteva kakršne koli osebne podatke, krši 91. člen Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), ki pravi: 1) Globa od 4.170 do 12510 se kaznuje pravna oseba, ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost. 2) Če obdelujejo osebne podatke , ne da bi imeli pravno podlago v zakonu ali v osebni privolitvi posameznika (8, člen). Z globo od 200 do 800 EUR se kaznuje vsak posameznik, ki stori dejanje iz 1. odstavka tega člena. REZIME: Za vsako fizično ali pravno osebo, ki na podlagi nezakonitih in protiustavnih vladnih ukrepov, kršijo človekove pravice, se v skladu z veljavno zakonodajo lahko vloži pri pristojnem Okrožnem državnem tožilstvu kazenski pregon. Iz tega ni izzvet NIHČE (natakar, receptor, učitelj, medicinsko osebje, policaj, varnostniki etc). TUDI, če se izgovarjajo na to, da samo opravljajo svoje delo. USTAVA je spisana za ljudstvo, ZAKONI pa za javno upravo. Uredbe in odloki so PODZAKONSKI AKTI. Zakon mora biti v skladu z USTAVO, podzakonski akti pa v skladu z Zakonom IN Ustavo. SVET EUROPE, katerega je Slovenija članica, se je s podpisom UREDBE ZAVEZALA v celoti. Če je odlok protiustaven in nezakonit, NE more biti pravno zavezujoč. Pravna podlaga za vladni odlok o PCT ne obstaja, zato je odlok nezakonit in protiustaven. Odlok ni in ne more biti zakon, ker ustava in mednarodne konvencije tako zahtevajo. V temeljne človekove pravice se lahko posega samo z zakonom. Pravna podlaga za vas mogoče obstaja v Zakonu o nalezljivih boleznih (ZNB). Tam je možnost omejevanja gibanja in prodaje blaga. Vendar so ustavni sodniki odločili, da je ta člen ZNB neustaven. Tudi če ne bi, ZNB ne daje pravne podlage, da bi vlada prek odlokov regulirala prav vse v zvezi z epidemijo.

Kroko (nepreverjen)

Zadnje čase objavljate nikše pravne akte, pa člene, ustavo, skupinske tožbe, pravice, pa ne ven ka še nej. Trdiš, ka pandemije nega? Ka rejsan? Pandemija je razglašena že od marca 2020, še itak traja. Prle kak kaj takšno ga objaviš, malo prebrskaj, nej samo kopejrati, ka ge što objavi, te pa vsi dale, pa mislite, ka ste pametni. Pa nej san cepljeni.

In reply to by To je to (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

Ge san pa cepljeni:)

In reply to by Kroko (nepreverjen)

A2A (nepreverjen)

Jaz nisem...

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Gggjhhh (nepreverjen)

Nobene epidemije nega taka si ne zmišlavli gre se za ČISTI NATEG IN PREVARO že dve leti nega gripe ne prehlada ka ti ne zvejže ti bumbar eden podkupleni!

In reply to by Kroko (nepreverjen)

Kroko (nepreverjen)

Znaš šteti? Ge piše epidemija? Ka naj ti poven? Ka si bumbar zabiti?

In reply to by Gggjhhh (nepreverjen)

To je to (nepreverjen)

Krko, ne bluzi, ce ne znas brati uradnega lista je tvoj problem. Zadnji odlok o razgladitvi epidemije je bil 17 maja 2021 in je veljal 30 dni. Ce ti zivis v letu 2020 se zbudi. Epidemije vec ni, razglasene.

In reply to by Kroko (nepreverjen)

Kroko (nepreverjen)

To je to, zdaj si me rejsan na smejo, še naprej bluziš, pa nakladaš. Napiso sam, ka pandemija še itak razglašena in to drži!!! Meni kristalno jasno, ka je epidemija v Slo preklicana in nej san epidemije sploj omenijo. Daj se ti malo zbudi, pa sine delaj sramote, zdaj si rejsan svojo nerazgledanost pokazo
Malo ogooglaj pa najdeš, ka je svetovna zdravstvena organizacija 11.3.2020 razglasila svetovno pandemijo, ki še vedno traja. Pomeni, ka jo mamo! Tvoj problem pa je, ka lekar sploj ne vejš šteti.

In reply to by To je to (nepreverjen)

A (nepreverjen)

Tele pravno. Tocno zaradi taksnih kak si ti v Sloveniji sodstvo ne deluje. Ka se jebete za pravne vejice, ne vidite pa smisla zakonov.

In reply to by To je to (nepreverjen)

Vanek76 (nepreverjen)

To je nateg in prevara kriminal globalistične diktatorske elite (Babilon) da preverijo med ostalim tudi koliko imajo vpliva na vsako državo posebej, preden bi se lotili popolne vzpostavitve novega svetovnega reda ki je že zdaj pravzaprav v teku, med ostalim pa tudi da čim več ljudi pobijejo da bi potem lažje zavladali iz enega centra moči ter zasužnjili človeštvo. Nihče se temu suženjstvu nebo mogel izogniti če se ljudi ne bomo pravočasno temu uprli niti tisti ki ste zdaj priviligirani ne.

Niinnaa27 (nepreverjen)

Tako je saj pa je KRISTALNO JASNO DA SE GRE ZA NATEG IN PREVARO!

In reply to by Vanek76 (nepreverjen)

Sodstvo (nepreverjen)

Vanek in Nina mata isti IP. Tak si zmesni ka se zdaj ze pogucavles san s sebof? To pa je skrajnost no

In reply to by Niinnaa27 (nepreverjen)

Vanek76 (nepreverjen)

Kaj bi ti z mojim IP-jem, imaš kakšne prebavne motnje?

In reply to by Sodstvo (nepreverjen)

deefvbbt (nepreverjen)

Dvakrat cepljeni,1.6. in 22.6,druga doza pred 3 meseci.
Sedaj pozitiven z malo vročine, močan glavobol, brez ukusa, celih 5dni pocutje za umret, naslednjih 5dni slabovidnost, zabuhlo krvave oči.
Vprašanje za zdravnico zakaj je do tega prišlo, če sem pa dvakrat cepljen?
Odgobor zdravnice, gospod ta odgovor pa ni za javnost, veste veeeliko več se jih okuži cepljenih kot pa necepljenih.

dobrojutronarod (nepreverjen)

Nobeno cepivo, zdravilo ale poseg ne garantira 100%uspeh. To seposedi pise. Tudi pred operacijo podpises ka se zaveda ka lejko mrges pa se vseeno odocas za njo!!! Mogoce pa te je cepljenje obvarovalo pred hujsin potekon bolezni, ka si zdaj nej na intezivni. Sicer pa tezko ka si resan betezen, ka Delta razlicica ne povzroca izgube okusa in voha! Pa tudi k zdravnici nejdes kda si pozitiven, ampak doma prelezis. Tak ka je to ocitno zgodbica za dobro jutro. Drugic edino pazi detajle pa si zmisli taksno brez lukenj ka mo lejko malo bole vrvali.

In reply to by deefvbbt (nepreverjen)

- (nepreverjen)

Gé pijše delta
Ģé pijše ,ka je un šau !
Čitaj!!!

In reply to by dobrojutronarod (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Zdaj pa ne povzroča izgube voha in okusa, ta delta različica. Mogoče pa povzroča izgubo pameti. Kakšna naj bi to bila bolezen, če nema enotno klinično sliko? Pa tudi gripe in pljučnice nega več.

In reply to by dobrojutronarod (nepreverjen)

magyar bacsi (nepreverjen)

Vsepovsod naokrog polno vodenih glav - cepleni.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice