Foto: Bobo
V veljavo so stopile obsežne spremembe za omejevanje širjenja epidemije covida-19, ki uvajajo pogoj PCT v veliko večino javnega življenja v državi. Zanimalo nas je, ali naši bralci podpirajo uvedbo pogoja PCT. Rezultati so presenetljivi.

Odlok, ki ga je vlada sprejela v soboto na dopisni seji, določa, da morajo od srede dalje pogoj PCT izpolnjevati tako zaposleni kot tudi uporabniki storitev ali dejavnosti. Izjema je nujna oskrba z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami, zagotavljanja javnega reda in miru, varnosti in obrambe, nujne medicinske pomoči ter zaščite in reševanja.

Pogoja PCT tako ni treba izpolnjevati le mlajšim od 12 let oziroma ob obisku trgovine z živili ali lekarne. Izjema je še obisk zdravnika zaradi nujnega zdravstvenega stanja.

Izpolnjevanje PCT pogoja zaposlenih

Pogoj PCT morajo za čas opravljanja dela izpolnjevati vsi delavci in osebe, ki na kakršni koli pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu, ali samostojno opravljajo dejavnost.

Preverjanje pogoja PCT so dolžne organizirati odgovorne osebe, ki izvajajo ali organizirajo opravljanje dela. Oseba, ki za izpolnjevanje pogoja PCT potrebuje negativen test, lahko to dokazuje s PCR testom, hitrim testom ali samotestiranjem.

PCT pogoj tudi za skoraj vse storitve

Pogoj PCT morajo izpolnjevati vsi uporabniki storitev ali udeleženi oziroma prisotni pri izvajanju dejavnosti, uporabniki zavodov za prestajanje kazni zapora, prevzgojnih domov, centrov za tujce, azilnih domov in integracijskih hiš ob sprejemu v nastanitev ali po vrnitvi v nastanitev, če so bili odsotni več kot 48 ur.

Ni pa treba izpolnjevati pogoja PCT potrošnikom ob obisku trgovine z osnovnimi življenjskimi izdelki, drogerije ali lekarne, zagotavljanja javnega reda in miru, varnosti in obrambe, nujne medicinske pomoči ter zaščite in reševanja.

V nujno oskrbo z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami se štejejo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila in pijačo, vključno s prodajo živil in pijače zunaj prodajaln. Prav tako izjema od izpolnjevanja PCT pogoja velja za stranke specializiranih prodajaln s farmacevtskimi, medicinskimi, kozmetičnimi in toaletnimi izdelki. V to izjemo ne sodijo prodajalne znotraj trgovskih centrov.

Pogoj PCT je potreben tudi za vstop na pošte, banke in celo na bencinske servise, prav tako ga morajo izpolnjevati udeleženci verskih obredov. Pogoj PCT je obvezen tudi za uporabnike zdravstvenih storitev, razen, če gre za nujno medicinsko pomoč.

Kako poteka dokazovanje pogoja PCT?

Pogoj PCT posameznik izpolnjuje z dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali testiranju. Prebolelost se dokazuje s potrdilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni in ni starejši od 180 dni.

Cepljenost oseba dokazuje z dokazilom o cepljenju proti covidu-19, če je prejela drugi odmerek cepiva proizvajalcev BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac Biotech ali Sinopharm oz. cepiva Sputnik V. Poleg tega za izpolnjevanje pogoja cepljenosti velja tudi potrdilo o prejetem odmerku cepiva Janssen.

Za osebe, ki so prebolele covid-19 in so cepljene, pa velja dokazilo, da so se v obdobju do 240 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov cepile z enim odmerkom katerega koli od naštetih cepiv. Prebolevnik status cepljenega pridobi z dnevom prejema cepiva.

Kot dokazilo o cepljenju se priznava izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju.

Rezultati ankete o izvajanju pogoja PCT

Zaradi novega strogega preverjanja pogoja PCT nas je zanimalo, koliko bralcev podpira odločitev vlade, ki je uvedla izpolnjevanje pogoja PCT za vse zaposlene in uporabnike storitev. Takšni so rezultati.

V anketi je sodelovalo 1811 udeležencev oziroma bralcev. Pri tem jih je 623 oziroma 34,40 odstotka glasovalo, da podpirajo odločitev vlade o izpolnjevanju pogoja PCT za vse zaposlene in uporabnike storitev, 1150 oziroma 63,50 odstotka jih je glasovalo, da odločitve ne podpirajo, 38 udeležencev oziroma 2,10 odstotka posameznikov pa je glasovalo, da o tem niso prepričani.

Komentarji (84)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kritik (nepreverjen)

JE KOMI ŠE KAJ NEJ JASNO ?

dagsaga (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Lejko bi dali še zraven vprašanje kero šolo ma keri končano. Tisti ka so šli delat po končani osnovni pa srednji ziher največ znajo o cepivih

In reply to by kritik (nepreverjen)

Jajajajajaja (nepreverjen)

Pa glaven vir je facebook in podobno… 😂😂😂

In reply to by dagsaga (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Ojoj "cepi se" naciji, ste spet na pohodu. Dajte ljudem mir. Vsak ima pravico da se sam odloči kako bo delal. A mislite da to, da se grejo ljudje cepit zaradi papirja, z cepivi dvomljivega delovanja, kaj priporore k celotni situaciji. Edino maršal twito in njegova strokovna skupina si malo dvigujejo ego, pa enim cepljenim je ta ego tudi stopil v glavo in se nosijo kot da so kaj več.

In reply to by Jajajajajaja (nepreverjen)

3232 (nepreverjen)

Gost5, pa so več - imajo veliko več, preveč rdečih krvničk!!
Samo naj se njim skup ne zlovijo!!!

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si gvušno kakšni dvojni doktor.

In reply to by dagsaga (nepreverjen)

3xprav (nepreverjen)

Očitno tebi. Ljudstva se o takih temah ne sprašuje. Kot da bi vprašal "Ste za znižanje davkov?" ali "Ste za opustitev kazni prehitre vožnje?" Res primitivna anketa...

In reply to by kritik (nepreverjen)

madona (nepreverjen)

Ti si pa rejsan malo čuden - ide se za poseg V TELO, nej poseg v denarnico, jebote!

In reply to by 3xprav (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

DAJ DAJ, ANKETE ZA KLIKANOST PORTALA!!!
KIRI, LAZI TI TVOJIM DOMA!

Proizvodnja (nepreverjen)

Ja se strinjam, da je proticepilcov vec. Zanima pa me ali so pripravljeni podpisati izjavo, da ce slucajno zbolijo za Covidom, da jih ni potrebno dati na raspirator ali se kaj hujsega? Ostante zdravi eni in drugi!

- (nepreverjen)

Tij cepljeni sé pripravljeni podpisati ?

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

Proizvodnja (nepreverjen)

Nejsan, zato san se so cepit, ka mogoce pa de sto bole nuco, kok ges ce betezen za Covidon gratan. Varnosti sto procentne nega. Avto tuj k mehaniki pelas, ka san se nevejs, tak tudi doktori idemo je pa gratalo zadnji cos dosta fscebook doktorov, ka so par clankov ptesteli s kerimi se strinjamo-te

In reply to by - (nepreverjen)

Tunnnk (nepreverjen)

Kakšin kovidon če je to prehlad NATEG IN PREVARA tak da ne seri!

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

Leonleon (nepreverjen)

Ti si tisti strokovnjak ,ka vse zna. Samo definirati svojo izjavo nevejs. Če,pa znas,nan pa te dokazi,zakoj nega Covida...??

In reply to by Tunnnk (nepreverjen)

.aaaa (nepreverjen)

ali so pripravljeni podati izjavo da prevzemajo odgovornost za varnost cepiv, ce kdo zboli. Ne, niti proizvajalec, niti drzava, niti politika ki prisiljuje v obvezo. ostanite zdravi, ceprav ste cepljeni.

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

3232 (nepreverjen)

:aaaaa, maš prav;
vidiš, tudi mene bodo cepili šele takrat, ko oni podpišejo izjavo, ki jo jaz sestavim!

In reply to by .aaaa (nepreverjen)

3xprav (nepreverjen)

Ja, okpli tebe se itak svet vrti... te pa na hrenovke pa cocacolo :)

In reply to by 3232 (nepreverjen)

Kuki (nepreverjen)

Zaradi taksnij kak si ti smo tu ge smo. Nej ka bi slucajno mislil ali mislila ka si tij center sveta ka mas pravico nekomi gucati ka un je nej lol ce si bog al ka?😃 brigajte se za sebe ker ogrozate clovesko raso.

In reply to by 3xprav (nepreverjen)

Leonleon (nepreverjen)

Hahaha,njih boli k... če se boš cepil ,se bole pa za tvojo izjavo sto si pa ti?hahaha

In reply to by 3232 (nepreverjen)

otrokk (nepreverjen)

Sto pa prevzame odgovornost za kar koli? Tudi kda ides na operacijo podpises ka se zavedas ka lejko zaradi narkoze mrges pa so oni nej krivi. Tudi pri sakon zdravili so opisani stranski ucinki in kda jih zemes se strinjas s stranskimi ucinki. te ti dejansko mislis ka za vse ostalo sto prevzema odgovornost?? ka si otrok ale ka? ale se to nige na facebooki nejsi presto??

In reply to by .aaaa (nepreverjen)

edewse (nepreverjen)

cetudi bom cepljena, bom se vedno proti prisilnemu cepljenju zdravih ljudi.

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

anton77 (nepreverjen)

Bravo!!!!!!++++ Mijslin enako!

In reply to by edewse (nepreverjen)

Mojamalenkost (nepreverjen)

Ni lepo lagati. Do sedaj ste se že cepili, za kaj drugega, takrat ste bili zdravi, ali pa ste dali cepiti svoje zdrave otroke.. Cepi se vedno samo zdrave ljudi. Pa saj to itak veste, le malo ste se želeli pokazati, povabiti, a ne? Zakaj že?

In reply to by edewse (nepreverjen)

heh (nepreverjen)

ja, takoj v ton momenti či trebej

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

black panter
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tej majmune naj te pijtajo facebook doktore ka se naj zdravijo

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

kaj te briga (nepreverjen)

informacije iz bolnisnic pravijo, da je treba bejzat stran od ventilatorjev in remdesivira. tako da....nas je kar nekaj, ki ga z veseljem odstopimo tebi, pa bodi namesto ambulantnega zdravljenja in primernih zdravil ala ivermectin in kidroksiklorokin priklopljen 24ur pa da vidimo, kaj ti naredi iz pljuc

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

Proizvodnja (nepreverjen)

To odstopad dokec nebos nuco....

In reply to by kaj te briga (nepreverjen)

kaj te briga (nepreverjen)

poisci si vire koliko smrti so povzrocili ventilatorji.....vse je na dosegu....

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

3232 (nepreverjen)

Vej pa kak naj polupismena "proizvodnja" kaj najde, pa če slučajno najde, kak naj razmi??
Blagor ub........

In reply to by kaj te briga (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Ti samo žri tablete za parazite pri živalih, si jako informirani hahahahaah

In reply to by kaj te briga (nepreverjen)

Lujdzi (nepreverjen)

Mas Ivermectin za zivali pa Ivermectin za ljudi. Uporablja se ze 70 let in je varnejsi od aspirina. Na na cemu.

In reply to by narod je čuda (nepreverjen)

Lujdzi (nepreverjen)

Mas Ivermectin za zivali pa Ivermectin za ljudi. Uporablja se ze 70 let in je varnejsi od aspirina. Nema na cemu.

In reply to by narod je čuda (nepreverjen)

kritik (nepreverjen)

Zato plačujemo obvezno in dodatno zdravstveno zavarovanje. Zakaj bi podpisovali za nekaj kar ti pripada.

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

Tinka13 (nepreverjen)

Pa koga se bojiš, če si cepljen?
Jaz vas res ne razumem

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

madona (nepreverjen)

Heeeeeeee, či bi tij znal, kelko so jih z respiratori poslali v krtovo deželo - ka so jih prehitro na respirator dali!! Blagor neumnim, v njih je božje kraljestvo.

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

Dizel (nepreverjen)

Ka mislite da vi cepleni ste zasciteni se motite še prej na vrsto pridete pa še viros raznasate.

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Se bo kdo od politikov opravičil za tako nepremišljene, neživjenske odloke?

anton77 (nepreverjen)

Po njuvon tudi či se cipijš trij kedne, do drujgoga odmerka nemreš k doktori, na tankštelo....? Pa lidgej dragi, povejte mi kelko IQ.ja majo tej "strokovnjaki" na NIJZ, pa debela Logarca???? Kak ona skrbij za svoje zdravje? Naj se pred ogledalo postavi, pa malo zamijsli.....

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

neje to telko problem kelko je to, ka nijz ja ne poslušajo in spreminjajo pogoje vsaka dva dni po svoje, za nimake nas majo.

In reply to by anton77 (nepreverjen)

alalaoop (nepreverjen)

ce ste novinarji v pomenu besede, boste objavili koliko zaposlenih v % je cepljenih na NIJZ?

se poslanci niso vsi cepljeni, ker so se sami odlocali.

anti-kitajski virus (nepreverjen)

Včera so me cepili z Pfizerom (mDNA bazirano cepivo). Malo boleča glava in vročina 37, gnes boleča roka in normalno naprej... Rajši to kak kitajski virus v meni.

heh (nepreverjen)

haha

In reply to by anti-kitajski virus (nepreverjen)

. (nepreverjen)

druga doza bo napravila 38,7, pa par dni težko dihanje...

In reply to by anti-kitajski virus (nepreverjen)

- (nepreverjen)

Imel boš KV+C v sebi!

In reply to by anti-kitajski virus (nepreverjen)

magyar bacsi (nepreverjen)

PCT- penis cel trd........pijan cel teden......

Muraa pfuj (nepreverjen)

Grem kam hocen isto kot prej kaki pct...kje?kdaj?

100-100 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Samo pitan, zakoj lejko v Lidl , Hoffer odijo necepleni, brez PCT , či pa je bilou zapovedano ka samo v baute z nujnimi živilskimi potrebščinami. Tehnične stvari štere odavlejo v Lidli, Hofferi pa so ja nej nujne.

čarni vrag (nepreverjen)

Ne piši o ton, ka do vladni kreteni še to zaprli. Letos spomladi san rešavo življenja, tak ka mi je žena krpala nogavice. Namreč vladni kreteni so prepovedali prodajo posranih nogavic. S ten so rešili pol Slovenije.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

3232 (nepreverjen)

Pokažeš cepilni listek, pa kavni mlinček in sesalec ter vodovodno pipo lejko vzemeš,
ges, necepleni pa samo krumše, jogurt in kruh. Pralni prašek več nej, ka nej je za gesti!

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pa san zvedo za enoga staroga 60 let. Preživel je raka, zdaj se je še šo cepit. Še isti den je umrl zaradi možganske kapi. Cepivo je varno nam lažejo znanci s TV ekrana. Ljudje božji pa ta cepiva so pobila v malo več kak pol leta, več ljudi kak vsa ostala cepiva v zadnjih 30 letih. In s tem sranjon naj bi cepili nosečnice, kak naklada Poklukar. To je že sedmi od mojih znancov, ka so mrli po cepljenji.

100-100 (nepreverjen)

Eh, vejpa ne laži. Edno pa maš praf, fsi šteri so se cepili do mrli, samo pitanje časa.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

opacaj (nepreverjen)

s kec? malo vec podatkov daj ce sces ka vrvlemo. 7 tvoji znancov je mrlo?! to si ze cul ka kda lazes o smrti, smrt doleti tvoje bliznje. si cul?! puno si vupas

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Evri.evri (nepreverjen)

Prvi korak do konca te norosti je takojšnje prenehanje plačevanja bolnišnicam za vsakega covid pacienta. PA bomo takoj videli drastičen upad številk. VIdeno v Nemčiji, videno še marsikje drugje po svetu in ne dvomim, da tudi pri nas, kjer že leto in pol lomastijo kralji lepljivih prstov.

Agendsa (nepreverjen)

Povprečna starost umrlih je še vedno nad 70-75 let, a na vsak način želijo pocepiti določeno kvoto ljudi, na vsak! Tu ne more iti za zdravje ljudi, to se vidi z neba, zadaj so neke pogodbe s kvotami katere morajo izpolnit do nekega datuma (ki se bliža).

agaand

San čul, ka vlade ščejo po vsej sili zapraviti gli ljudi v najboukšoj kondiciji, na višku življenjske moči tiste, ki lahko najbolj delajo in prispevajo v državno blagajno stare med 30 - 60 lejt. Naslednji na vrsti so vojaki, policaji, doktori, medicinske sestre. Te ostanejo tem vladam po svejti samo še starčki in deca. Zapraviti ščejo tudi vse, ki so ubogljivi in jim je mar za soljudi torej tiste, ki smo se cepili. Po uničenju vseh bodo vladali samo še tem, ki se zdaj nočejo cejpiti. Tak ka če dobro premislin je moja odločitev prava, ker v takšnon svejti, ge živejo egoisti v sebe zaglednjeni anticepilci neščen živeti. V takšnon svejti, ge nega nikšne civilizacijske odgovornosti tudi nej. Mimogrede če še nevejte s cepivom so vbrizgali tempirano mini mikro nano vodikovo bombo, kera se aktivejra prejk 5G omrežja, kda de ceplenih več kak 80% populacije. Necepleni te tak komot živeli dale v svojon egoističnon svejti. Samo što de vas zdravo, če zbolite? Što de vas brano pred zombiji??? Bedaki anticepilski samo fantazejrate brez enoga pravoga strokovnoga mnenja kokršnoga koli dokaza. Edino ka znate je lapati pa gučati neka na pamet. Ste odgovorni samo za sebe in se vam jebe za sočloveka. Ges osebno san se šou cejpit najprle zavolo zdravja, te pa zavolo civilizacije. Zavolo solidarnosti do soljudi. Ampak vidin ka tou anticepilcon ne pomejni nič. Dobro mi bar zdravje ostane. Neven pa ne razmin zakoj takšna propaganda prouti cepljenji, če je cepljenje edini izhod iz sranja v keron smo že leto pa pol. Biti cepleni je trenutno boukše, ka biti nej cepleni pa če se van tou vidi ali nej. Če je tvoja odločitev nej se cejpiti pač prenašaj ukrepe pa bodi tiho. Kogas konec koncov biriga zakoj se neščeš cejpiti. Ges ne delan propagande ka se morete cejpiti samo odgovarjan na bluzenje z bluzenjon..... ostante zdravi pa čim več minosov prosim!

In reply to by Agendsa (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Zadel si bistvo, samo v nasprotno smer, na žalost.
".....če je cepljenje edini izhod iz sranja v keron smo že leto pa pol. " Samo en problem je: TO ABSOLUTNO NE DRŽI !!! Izrael je svetlobna leta pred nami po razvoji, inteligenci, finančnih zmogljivosti,.... pa so že davno ugotovili, ka je cepljenje nej izhod. To je DEJSTVO, na žalost.

Vejpa pogledni realnost: zmotili so se v vseh predvidevanjih. Od "naslednjih 14 dni je ključnih", do "cepivo je 95% učinkovito, izginile bodo maske, omejitve, normalno bomo zaživeli", potem "cepivo deluje super, ne moreš zboleti, ne prenašati...". Zdaj je zgodba "reši te pred potekom težjega covida, lahko prenašaš, lahko zboliš"... Pa kljub temu tudi zbolijo težki potek covida!!! Ali jebano je tou, ka so Izraelci pogruntali, ka pred meseci cepljeni imajo zdaj še samo 30% zaščito, od začetno obljubljene 95% in ki bo trajala "večno"... Zato zdaj TRETJI odmerek !!! Kaj je tebi bolj logično, da bo 3.odmerek držal "večno" (kakor cepiva proti nekaterim otroškim bolezni), ali pa da bo izzvenel, kot sta prva dva odmerka??? To pomeni potem konstantno poživitveni šusi, booster shot, revival shot,..... Jaz rad napišem prispodobo "Prvih 14 cepljenj je ključnih"...

In reply to by agaand

3xprav (nepreverjen)

Ti si vrana pa sraka v enem. Kaj ti znas kaj je Izrael ugotovil,.kje pa si to nasel, na facebooki spet verjetno... jao kak ste eni kratkega dosega in pod vplivom antivaxerjev pa kar neksne zgodbice trosite kere vam pasejo v kontekst.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Člankov je več, BBC, Politico, .... mainstream mediji !!! Nemren linka prilepiti, ka mi ne pusti !! Ni pa težko to najti !!

Tij cepec, kateri na vsak protiargument odgovoriš, "od kje je to, FB ali YouTube??" si isti, kot tistih par idiotov, ki pišejo o vstavljanji anten, čipov, 5G, pa ne vem ka še vse nej, hahaha... Samo skrajnež v drugo smer, nič drugega...

Realnost je pa taka: med idiotskim cepcem (kot si ti na primer) in med idiotskim anticepilcem je OGROOOOMNO normalnih ljudi (cepljeni in necepljeni !!!!! da se razumemo). Ki stvari preverijo, premislijo, debatirajo, upajo govoriti o resnici, o pozitivnih učinkih in o negativnih učinkih (kateri brez dvoma so prisotni),... Pameten pač pretehta zadeve in se odloči. Saj pa tudi kozarec, na pol poln tudi eden vidi "skoraj poln" drugi pa "skoraj prazen"- odvisno, od karakterja... In to je treba spoštovat.
Sem pa opazil toliko sovraštva med cepljenimi, da že dolgo ne. Je to še eden od stranskih učinkov cepiva, hihi?? Sovraštvo vedno poteka iz smeri cepcev proti necepcem... Ne spomnim se primera, da bi se kdo zgražal, "zakaj si se cepil???".

In reply to by 3xprav (nepreverjen)

- (nepreverjen)

👏👏👏👏👍👍👍👍 lepo napisano!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

madona (nepreverjen)

Ej, 3x si čuden! Najbrž je v Ognjišči prešto!!!!!

In reply to by 3xprav (nepreverjen)

3232 (nepreverjen)

IN...... če se NOBEDEN iz državne uprave ne bo šel cepit?? Ka lejko pol ljudi odpistijo??
(ja, mogoče v državnoj upravi rejsan samo sakši drugi dela, tak, ka de to šlo skoz).
Samo, ovce so ovce, že vutro do v vrsti stali in "zavihali rokav".

Dvojnidoktor (nepreverjen)

Imamo že tri mutacije kere se izmikajo oz. so odporne na cepivo. Kda precepimo 100%, te de se tisto začalo širiti. Verjetno de tudi bole smrtonosno in boš nuco 8 odmerkov pa 3 očenaše ka preživiš.

madona (nepreverjen)

No, vej pa.... zakoj virus mutejra?
On je tudi nej nouri. Je živi organizem, ki samo šče preživeti (na račun gostitelja, kak naša vlada).
Ste mogoče opazili..... več cepiv, več mutacij? On samo šče preživeti!!
Ges ga razmin, samo gostiti ga neščen!

In reply to by Dvojnidoktor (nepreverjen)

Vhjghvgd (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA OVCE ZBUDITE SE IN NE UPOŠTEVAJTE NOBENIH UKREPOV KER SE GRE ZA PREHLAD NATEG! CEPIVA ZA NEPLODNOST IN BOLEZNI ZDRAVSTVO JE SATANIZEM

black panter
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Znas ka je nateg,to ka tij mislis ka si pameten,v resnici pa si eno velko tele

In reply to by Vhjghvgd (nepreverjen)

Gjjvbb (nepreverjen)

Človik ma prav in je pravo istino ti tele podkupleno ka maš drek namesto možganof pa boš li to sranje podpero izmeček ničvreden!

In reply to by black panter

black panter
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

marš govno,necepilsko,čefursko,jugonostalgično,levičarsko,teoretik zarote smrdljivi

In reply to by Gjjvbb (nepreverjen)

madona (nepreverjen)

opaaaaaa, black panter, ti si pa nekši fini gospod.
Majke mi, ka ta astra zeneka dela!!

In reply to by black panter

micikaaa (nepreverjen)

CEPITE SE......čuvajte penzioniste.....njihove pokojnine trošite.... DANSKA.....AVSTRIJA...1000 LET pred vami....

sujsov (nepreverjen)

Se trinjam, zato pa ma Danska socialdemokratsko vlado, mi pa lažnive lopove.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

4ers (nepreverjen)

Dvakrat cepljeni,1.6. in 22.6,druga doza pred 3 meseci.
Sedaj pozitiven z malo vročine, močan glavobol, brez ukusa, celih 5dni pocutje za umret, naslednjih 5dni slabovidnost, zabuhlo krvave oči.
Vprašanje za zdravnico zakaj je do tega prišlo, če sem pa dvakrat cepljen?
Odgobor zdravnice, gospod ta odgovor pa ni za javnost, veste veeeliko več se jih okuži cepljenih kot pa necepljenih.

madona (nepreverjen)

ha, nej si leto po poživitveni odmerek!!
Tak, ka po štrtoga, petoga, šestoga, sedmoga itd. te li idi, ka neuš kesen!

In reply to by 4ers (nepreverjen)

Nekdo s kravato (nepreverjen)

Ko smo imeli debato o elektrarnah na Muri so bili vsi strkovnjaki za elektrarne, sedaj so vsi strkovnjaki za cepiva oz. farmacevti.......a še naj kaj dodam?......zdaj pa vsi anticepilci takoj do svojih staršev in jih vprašajte s čim so vas cepili ko ste bili otroci......če bi vsaj pol napora ki ga vlagate v propagande, vložili kam drugam, bi vsi dobro živeli.....ampak eni ste pač facebook strkovnjaki, ki ste diplomirali v 2 dneh branja fake news, sledite novicam ki jim drugi sledijo ker vam pač to odgovarja, lajkate novice, ki jih drugi lajkajo, ........no pa smo tam....ste ovce propagande nekaterih, ki zelo dobro propagirajo.....s svojo glavo pa noben ne zna razmišljat...

Pa lepo soboto vsem skupaj

Nekdo s kravato (nepreverjen)

Še ena primerjava.....ko se vsako leto cepijo ljudje priti gripi in imajo 2 dni vročino kot stranski učinek cepiva (ki je pri cepivih pogost in pričakovan, da ne rečem normalen), noben ne komentira....noben ne vpraša ali je dobil kako novo cepivo ali je dobil preizkušeno cepivo.........ko greste cepit otroke a kateri vpraša kako cepivo dobijo........ko jeste gensko spremenjeno hrano 10x škropljeno, a kateri vpraša v trgovini s čim so to škropili....pamet v roke, preden pišete komentarje in žalite vse povprek

- (nepreverjen)

Naša deca so cepljena z istén cepivom ,kak smo mij bili v otroštvu. (Preverjena cepiva leta in leta in leta)
Ka je pa tau gnes ?

In reply to by Nekdo s kravato (nepreverjen)

sujsov (nepreverjen)

Zato se pa nišče neje ščeo cepiti proti gripi. Kak po pravili je tisti ka se je cepo, glih tisto leto fasivo gripo. Očitno je enako pri toj koroni. Trenutno poznan dva v Soboti ka sta puno cepljeniva pa doma betežniva ležita s korono.

In reply to by Nekdo s kravato (nepreverjen)

black panter

Pijtaj jiva ge sta se vlacila,ka sta okuzeniva,poleg tistoga ka je že biu okuzeni

In reply to by sujsov (nepreverjen)

madona (nepreverjen)

Halo, panter, vej pa zatou sta se cepila, ka ta lejsko sakšo lujknjo na svejti gor vdarila!!

In reply to by black panter

Nekdo s kravato (nepreverjen)

Trenutno 2 poznaš......izračunaj % od vseh cepljenih in naredi primerjavo s preostalimi cepivi.....boš zelo presenečen...pogoj je da znaš računat :)

Janezzz (nepreverjen)

Do kda gnes cepijo? Do 20:00? Iden, ka nede ger zmanjkalo cepiva prlej. Na zdravje!

Zacepivo (nepreverjen)

Točno tak! Bunite se samo tisti, keri mate zelo nizko stopnjo izobrazbe in ste socialni problem oz. nejste daleč od toga. Država skrbi za vas in vašo deco, vi se pa odite zdirat pred parlament pa ste čedni ker ste na facebooki prešteli ka en pametnjakovič, keri je na iston nivoji kak vi napiso, ka je zaradi cepiva ogromno lidi melo razne stranske učinke. Naj se oglasi tisti, keri je rejsan pozno ali mel v rodbini nekoga ka je mrau zaradi cepiva.?Če ste tak čedni, dajte vsi odpovedi, odpovejte se socialni pomoči, henjajte plačuvati zdravstveno in dodatno zavarovanje, henjajte oditi okoli doktorov in živite kak znate. Pa vse ka te nucali si sami zriktajte in plačajte in začajte nositi posedice za to ka zdaj delate.

VRANA (nepreverjen)

Kere mamile pa tij gejš??? Aja, cepleni si, pa si postal cepec, hihi...

In reply to by Zacepivo (nepreverjen)

Opa (nepreverjen)

Druga doza že popušča? Imaš na voljo že tretjo! Je pa verjetno težava ,da nisi dobil " doze " človek= človek. (Starševska vzgoja)

In reply to by Zacepivo (nepreverjen)

madona (nepreverjen)

Zacepivo,
ti si ziher cepec. Pa ti je že žal? Si se komaj zdaj zavedel, kaj si tam podpisal?
Te je strah? Vsako jutro čakaš, čie živ gor staneš? Vsak dan se pregleduješ, če nimaš vijoličnih potplutb?
Zdaj, ko začneš razmišljati z lastno glavo o tvojem lastnem telesu ti je pa že žal, ka si si dal tankati, a ne?
Zato neskončno sovražiš necepce.
Želim ti vse dobro!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice