Mura je na gostovanju pri Rudarju hitro prišla v vodstvo, vendar pa je izključitev Travnerja popolnoma spremenila potek tekme. Z dvema zadetkoma Bratanovića so Velenjčani prišli do prve zmage z novim trenerjem.

Srečanje se je pričelo z napadalno igro domačih, ki jih je prvič na prvenstveni tekmi vodil Aleš Čeh. V 8. minuti pa je sledil šok za knape. Po poskusu Eterovića je vratar Rozman odbil žogo v kot. Tega je izvajal Vaš, v kazenskem prostoru pa se je najboljše znašel Cipot in rutinirano spravil v žogo v domačo mrežo. Zadetek je igralcem prekmurskega prvoligaša dal novih moči in prevzeli so pobudo na igrišču.

V 13. minuti je z lepim strelom od daleč poskusil Vaš, vendar je domačemu vratarju s težavo vendarle uspelo preprečiti nov zadetek črno-belih. V drugi polovici prvega polčasa so knapi prišli do nekaj lepih priložnosti, kljub temu pa je vratarju Drakoviću uspelo ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno. V zadnji minuti prvega polčasa pa je sledil mrzel tuš še za goste. Ko so nekateri igralci bili z mislimi že v odmoru, je svoj drugi rumeni karton dobil branilec Travner in s tem tudi rdečega. Mura je tako drugi polčas začela z igralcem manj.

Preobrat v drugem počasu

Trener Bogatinov je tako ob začetku drugega polčasa Matusiwo zamenjal s Kramarjem. Domači so pričakovano poskusili čim prej izenačiti, vendar se je nekajkrat izkazal Draković. V 56. minuti je Bogatinov opravil še drugo menjavo, Buzetija je zamenjal Maruško. Ta je že naslednjo minuto poskusil s strelom, ki pa ni zadel ovira vrat. Že v naslednjem napadu domačih pa se je v kazenskem prostoru črno-belih odvijal pravi biljard. Zatresla je je prečka, na koncu pa je mrežo zatresel Bratanovič in tako izenačil rezultat. V 67. minuti je isti igralec zadel še drugič in povedel knape v vodstvo. Do konca tekme se je Mura večinoma le branila, izkazal se je tudi Draković, vendar pa jim ni uspelo priti v resno priložnost za izenačenje. Domači so tako zasluženo slavili, črno-beli pa bodo morali točke za pobeg iz zadnjega mesta na lestvici iskati na prihodnjih tekmah.

Tomaž Štrakl

foto: Aleš Cipot

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
hupkaš

Spelah, rezultat je bil 2-1.

Spelah

Hvala za opozorilo, neljubi zatipk smo že popravili. Lep dan!

jonie

mah če že rudara ne zmagajo te pa rejsan nekaj narobe

denis...

ka pa te zaj z črno-belimi dresami? ka skoz v tej špilajo ? Po moje je to krivo....

joshy

žalostno ka se je včeraj v Velenje dogajalo... dejstvo ka je Fabi malo pred koncon tekme šal dol iz igrišča sedet na Rudarovo!!! klop, pove vse o stanju v Murini ekipi...
pa Fabi, hvala ka si se edini od igralcov na konce tekme šal zahvalit nam navijačom za navijanje...

Starejše novice