Slika je simbolična.
V sredo stopajo v veljavo obsežne spremembe odlokov za omejevanje širjenja epidemije covida-19, ki uvajajo pogoj PCT v veliko večino javnega življenja v državi. Zaradi tega nas zanima, ali bralci Sobotainfo podpirajo uvedbo pogoja PCT. Izpolnite anketo.

Odlok, ki ga je vlada sprejela v soboto na dopisni seji, določa, da morajo od srede dalje pogoj PCT izpolnjevati tako zaposleni kot tudi uporabniki storitev ali dejavnosti. Izjema je nujna oskrba z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami, zagotavljanja javnega reda in miru, varnosti in obrambe, nujne medicinske pomoči ter zaščite in reševanja.

Pogoja PCT tako ne bo treba izpolnjevati le mlajšim od 12 let oziroma ob obisku trgovine z živili ali lekarne. Izjema bo še obisk zdravnika zaradi nujnega zdravstvenega stanja.

Izpolnjevanje PCT pogoja zaposlenih

Pogoj PCT morajo za čas opravljanja dela izpolnjevati vsi delavci in osebe, ki na kakršni koli pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu, ali samostojno opravljajo dejavnost.

Preverjanje pogoja PCT so dolžne organizirati odgovorne osebe, ki izvajajo ali organizirajo opravljanje dela. Oseba, ki za izpolnjevanje pogoja PCT potrebuje negativen test, lahko to dokazuje s PCR testom, hitrim testom ali samotestiranjem.

PCT pogoj tudi za skoraj vse storitve

Pogoj PCT morajo izpolnjevati vsi uporabniki storitev ali udeleženi oziroma prisotni pri izvajanju dejavnosti, uporabniki zavodov za prestajanje kazni zapora, prevzgojnih domov, centrov za tujce, azilnih domov in integracijskih hiš ob sprejemu v nastanitev ali po vrnitvi v nastanitev, če so bili odsotni več kot 48 ur.

Ni pa treba izpolnjevati pogoja PCT potrošnikom ob obisku trgovine z osnovnimi življenjskimi izdelki, drogerije ali lekarne, zagotavljanja javnega reda in miru, varnosti in obrambe, nujne medicinske pomoči ter zaščite in reševanja.

V nujno oskrbo z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami se štejejo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila in pijačo, vključno s prodajo živil in pijače zunaj prodajaln. Prav tako izjema od izpolnjevanja PCT pogoja velja za stranke specializiranih prodajaln s farmacevtskimi, medicinskimi, kozmetičnimi in toaletnimi izdelki. V to izjemo ne sodijo prodajalne znotraj trgovskih centrov.

Pogoj PCT bo potreben tudi za vstop na pošte, banke in celo na bencinske servise, prav tako ga morajo izpolnjevati udeleženci verskih obredov. Pogoj PCT je obvezen tudi za uporabnike zdravstvenih storitev, razen, če gre za nujno medicinsko pomoč.

Kako poteka dokazovanje pogoja PCT?

Pogoj PCT posameznik izpolnjuje z dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali testiranju. Prebolelost se dokazuje s potrdilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni in ni starejši od 180 dni.

Cepljenost oseba dokazuje z dokazilom o cepljenju proti covidu-19, če je prejela drugi odmerek cepiva proizvajalcev BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac Biotech ali Sinopharm oz. cepiva Sputnik V. Poleg tega za izpolnjevanje pogoja cepljenosti velja tudi potrdilo o prejetem odmerku cepiva Janssen.

Za osebe, ki so prebolele covid-19 in so cepljene, pa velja dokazilo, da so se v obdobju do 240 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov cepile z enim odmerkom katerega koli od naštetih cepiv. Prebolevnik status cepljenega pridobi z dnevom prejema cepiva.

Kot dokazilo o cepljenju se priznava izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju.

Anketa o izvajanju pogoja PCT

Zaradi začetka strogega preverjanja pogoja PCT nas zanima, koliko bralcev Sobotainfo podpira odločitev vlade, ki je uvedla izpolnjevanje pogoja PCT za vse zaposlene in uporabnike storitev.

Svojo namero izrazite v anketi.

Ali podpirate odločitev vlade o izpolnjevanju pogoja PCT za vse zaposlene in uporabnike storitev?

Da.
34% (623 glasov)
Ne.
64% (1150 glasov)
Nisem prepričan(a).
2% (38 glasov)
Skupno glasov: 1811

S spleta

Komentarji (80)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jansa (nepreverjen)

To so majmuni

Tanjša (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

majmuni so proticepilci? Po moje so oni pravi anarhisti, samo zmedo povzročajo!

In reply to by Jansa (nepreverjen)

nuja (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Janša, daj že enkrat uvedi obvezno cepljenje za vse. Sem imel zaupanje vtebe, zdaj pa neki cincaš. Če nebo obveznega, sa ne bomo nikoli tege rešli, vam povem!

In reply to by Jansa (nepreverjen)

Papaštrumpf (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če je vojna, je vojna za vse, ali ? Pa nej majmune talat, to so " OPICE "m, samo što je zaj to? , je pa drugo vparašnje?
Cepljeni , ali necepleni, se.. se pravi ove države lka so dobro precepljene, so opice, tu #sloveniastan# pa majmuni...

oleander (nepreverjen)

jes kulturan svaka cast ali brate glup si ko pegla ....vidi ti se

In reply to by Papaštrumpf (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Če sloni na zakonski osnovi potem ni problema, če je pa samo vladni odlok, pa sankcij ni mogoče izrekati je pa dobra volja.

ja rejsan je

Tou mijslen ka ne držij. Tej epidemiološke zadejve predpišavlejo doloučene podzakonske akte. Niti Teršek je nej pravo, ka je z vladnen "odlokon ale predpijson" ka naupak. Edijno je male problem, ka se glij osebna nesme prosete. Dobro, je ne pokažeš, ale notre te pa te ne spistijo. Ges ne ven, zakoj be komplecejro?

In reply to by p3p (nepreverjen)

alaopra (nepreverjen)

ker ves ne, zato ti samo mislis. Ne vem od kdaj je Terska kaksa refrenca, kot da je edini.

In reply to by ja rejsan je

ja rejsan je

Nej je somo Teršek tou pravo. Tüde Kovačič-Mlinar, zagnječ v oddaje Tarča. Nekdanje ustavne sodnijk Rajko Pirnat glij tak. Kelko imejn še štejš?
Pa še neka ne vejš, pa tüde dosta drüjgeh: četüde je odlok prouteostaven vala do momenta, dokejč tou ne povej ustavno sodišče. Tou pa traja več ale menje pejt mejsecof. Dotač pa, kelko je bilou glij tak povejdano, kazne valajo. In vörvle, ustavno sodišče de čakalo z odločijtvejof tak dugo, ka se precejpemo in epidemija precek doj spadne. Dvakrat so že tak napravele, zakoj ne be še trejtječ? Ka MIJSLEŠ?

In reply to by alaopra (nepreverjen)

apapaai (nepreverjen)

torej tudi davki so na način če kod hoče?

pa ustavljanje pri znaku STOP?

pa plačevanje na blagajni trgovine?

In reply to by ja rejsan je

apapaai (nepreverjen)

kazni velajo, in ce je protiustavno dobis kazen + obresti iz proracuna povrnjeno. saj iz proracuna se z lahko placujejo neumnosti.

In reply to by ja rejsan je

yuioop (nepreverjen)

vlade ne vlad z odloki, ampak z zakoni in to je protiustavno. naslednji teden bo odlok vsak ki ni vsaj 3 cepljen nima vstopa. in kaj bos potem sledil do 8 doze kot dzankiji.

In reply to by ja rejsan je

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp yuioop

Tvoje pravno znanje je očitno na nivoju vrtca.

odlok; kar kaj uradno določa, ukazuje...odlok pravni akt, ki določa, da je kaj splošno veljavno,

Lnoč

In reply to by yuioop (nepreverjen)

....o (nepreverjen)

pojma nimas. zal. V temeljne človekove pravice se lahko posega samo z zakonom. v tem priemru je to zakon o nalezljivih boleznih. Ne želite si, da nam vladajo z odloki. To je hiter, nepremišljen postopek.Privolitev pomeni, da če odklonim posredovanje osebnih podatkov, se meni potem ne sme nič zgoditi. Kaj se bo torej zgodilo, če ne pokažem svojega certifikata? Me bo moral gostinec spustiti noter? Ali mi bo rekel, da ne smem? To se zna v praksi zaplesti.

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp ....o

Boš ostal pred vrati.
Če boš pa vstopil na silo, klic policiji pa se bodo oni z teboj ukvarjali.
Če prodajalec pri nakupu cigaret, alkohola oceni da si mladoletnik lahko zahteva dokument. Če se ne izkažeš z dokumentom ni prodaje. Kapiš.
Vsi se nekaj vlečete na temeljne pravice, tudi jaz se imam pravico POSRATI pred tvoja vrata, pozvonit in te prositi za papir. Pa če se boš pizdil, boš dobil na gofljo, ker mi kršiš pravico do mirnega Sranja. Sranje je naravna in temeljna pravica ....😎😎

Lnoč

In reply to by ....o (nepreverjen)

malo beri (nepreverjen)

citiramo: »Posege v človekove pravice lahko v demokratični državi sprejemajo samo neposredno izvoljeni predstavniki ljudstva,« je razmerje med vlado in parlamentom pojasnila sodnica Katja Šugman Stubbs. »To samo po sebi pomeni, da se lahko takšne posege ureja samo z zakoni in nikakor ne s pravnimi akti nižjega hierarhičnega ranga, kot so na primer odloki (ki jih sprejema vlada, op.p.). Pristojnost poseganja v človekove pravice se nikoli ne sme prenesti na izvršilno oblast; ta lahko deluje samo na vsebinski podlagi in v okviru zakona,« je zapisala v pritrdilnem ločenem mnenju. Ustavno sodišče zdaj od državnega zbora zahteva, da v dveh mesecih – torej še pred jesenjo, ko bi se lahko epidemiološka slika spet poslabšala – sprejme ustrezno zakonsko podlago za epidemiološke ukrepe. vir. dnevnik

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

...eri (nepreverjen)

to je razlog zakj nicejo razglasiti epidemije. vec okuz kot v casu epidemije, mi pa nimamo razglasene epidemije. to vam pove samo eno, da gre za politicne poteze porabiti cim vec cepiv, ki se jim izteka rok uporabe. v oktobru bo v bolnisnicah iz sedanjih 25% dvignilo na 45% cepljenih tako kot je sedaj v angliji.

In reply to by malo beri (nepreverjen)

Laci (nepreverjen)

Pa logicno ka je cilj porabiti cim vec cepiv, toga nihce niti ne skrivle. Pa to je edina prava pot. Procent cepljenih v bolnici pa ti ne povej nič. Dan ti banalen primer, če so cepljeni vsi prebivalci, de procent cepljenih v bolnicah 100% tudi če sta v bolnici samo 2 človeka. Večje je skupno število cepljenih, večji je tudi delež cepljenih v bolnici. Kmečka logika ki jo nekateri proticepilci tak radi "uporabljate"

In reply to by ...eri (nepreverjen)

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp malo beri

Boš videl, da bo Slovensko Ustavno sodišče o eventualni pritožbi zaradi PCT pogojev, izreklo sodbo konec maja leta 2022.

Lnoč

In reply to by malo beri (nepreverjen)

Pesner (nepreverjen)

Skrajni čas da se javna uprava ,zdravstvo, učitelji, policija vsi ki dobijo denar iz javne blagajne
cepijo. Ko je bila razglašena in so dobili velike dodatke ni bil problem sedaj ko se morejo cepiti
pa so problemi. v nasprotnem primeru naj vrnejo denar za korona dodatke...........

plkjjk (nepreverjen)

aja, tudi vsa socialna pomoc prihaja iz proracuna, bomo obvezno ceplil vse brezposelne ki itak samo okrog hodijo. pa vojska, pa CSD.ji pa vse Nevladnike, ki dobijo iz proracuna, a se sploh kdo ostane v tej drzavi razen nekaj burekasev

In reply to by Pesner (nepreverjen)

Cato the Censor
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vrag je odnesel salo..zdaj anticepilci cakajo v vrsti za cepljenje. Prav je tako in bravo njim. Tistih nekaj ki se ne cepijo pa v celoti onemogociti stik z druzbo. Taksni pac namenoma zelijo skodovati ostalim.

ssasd (nepreverjen)
Kozel (nepreverjen)

Verjetno namerno provociras.. ka ne vrvlen ka bi lejko tak glupe biu. Taka se z nami anticepilcami strinjas samo ti dugi cas pa malo po forumi provociras.. idi rajsi nekse igrice spilat

In reply to by Cato the Censor

Cato the Censor
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Haha celi razumni in inteligentni govori kot jaz..vi anticepilci ste provokatorji in madez na cloveski druzbi..teoretiki zarote. Gausova krivulja v vasem e primeru pravi..zacne se z 10 procenti ekstremnih idiotov..militantnih antivaxerjev..nato pride 20 procentov molcecih anticepilcev..inteligenca povprecna..verjamejo naprimer da je svet lahko tudi ploscat...nato pride 20 procentov ki ne vedo kaj bi...ampak so med tistimi ki se cepijo..bojijo se pika itd..potem na vrhuncu krivulje je 10 procentov ki se bodo cepili..samo nimajo radi ukazovanja...krivulja gre na stran inteligentnih..30 procentov ki se nemudoma cepijo ker niso seljaki v pameti in 10 procentov humanistov ki se trudijo s svojo biti svetli primer najlepsega v clovestvu in borcev za resnico o pozitivnem cepljenju. Jaz mislim da ti s tistega kraja krivilje ja ne mislis da si drugo kot intelektualni paramecij in provokator?

In reply to by Kozel (nepreverjen)

Cato the Censor
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vrag je odnesel salo..zdaj anticepilci cakajo v vrsti za cepljenje. Prav je tako in bravo njim. Tistih nekaj ki se ne cepijo pa v celoti onemogociti stik z druzbo. Taksni pac namenoma zelijo skodovati ostalim.

plkjjk (nepreverjen)

ker ko bodo cepljeni bodo okuzili svoje starse ki so tudi cepljeni in bodo zboleli in spet zaradi covid umreli, Ker ce si ceplje ne mores skdovati druzbi, tako razmislja vladi aktivist. Edini ki ne skoduje je tisti ki je vska dan negativen, vse ostalo je politikanstvo zato da se dobi % in jj prejme 3,5 milijarde za place javne uprave in nove dodatke.

In reply to by Cato the Censor

VRANA (nepreverjen)

Bravo, še je nekaj razuma !!! Napisal si bistvo: "Edini, ki ne škoduje je tisti, ki je vsak dan negativen, vse ostalo je politikanstvo... "
Isto jaz pišem že nekaj časa: jaz, zdrav, z XYZ testi, ki dokazujejo, da sem zdrav-OGROŽAM, koga že? Celo to COVID zadevo se držim vseh ukrepov, nisem zbolel,... In JAZ ogrožam, koga že, nej san dobro čüo??
A nek cepec že par mesecev hodi neomejeno okoli, s cepljenjem asimptomatsko prenaša virus, pa je "plemenitež" ??
Sicer pa, pokazalo se je samo, kako bolana družba je dandanes. Tile ovce, cepci, bi v času Hitlerja tudi slepo sledili "ukazom v dobrobit ljudstva"... Tako so se vojni zločinci vsi zagovarjali - "samo sledil sem ukazom"....in so brez problema pobijali Žide. In eksperimenti so pokazali, da je takšnih ovčic v povprečnem prebivalstvu kar 65% !! Ta rezultat je šokiral marsikoga... Vidi kdo kakšno podobnost??

In reply to by plkjjk (nepreverjen)

Seljačina (nepreverjen)

Najbole je smejšno, kak anticepilci čakajo v vrsti za cepljenje. Trbej pač nekšne fičnik dati za test. In proticepilska vnema se topi. Žalostno pa je, ka do žicali gostilničare pa frizere, ka naj jih postrežejo in zemejo brez pogoja. Kak si samo drznejo!

San cepleni (nepreverjen)

Praf smilite se mi eni omejenci ka saksoga ka se ide zdaj cepit oznacujete za anticepilca. To so pac lidje ka so se nej cepili zato ka so nej vidli smisla ali ka jih je to nej omejevalo. Zdaj jih in so se sli cepit. To je vecina pasivnih opazovalcov tej histerije. Anticepilci se nedo nigdar cepili. Na konci de ostalo cca 10% necepljenih anticepilcov kak v vseh drugih drzavah. In tiste nebos z niksimi zakoni prisilo v cepljenje. Eni so pac taksi kak so in nemres nic. Se celo nej s taksimi plitvimi komentari kak je tvoj.

In reply to by Seljačina (nepreverjen)

Seljačina (nepreverjen)

Samo ne nakladaj. Maš 30% riti, štere so do zdaj bile glasne. Zdaj pa stojijo v vrsti. 10% pa se jih nede cepilo, to maš prav.

In reply to by San cepleni (nepreverjen)

San cepleni (nepreverjen)

Si mogoče s to tvojo prazno glavo premislo ka so med temi mogoče tudi takšni ka jin je ali de jin v kratkom preteklo potrdilo o prebolelosti, če so bili med tistimi tisočimi, keri so se okužili pozimi in spomladi? Mogoče jin je preteklo že avgusta pa so se nej šli cepit in so čakali ka de jin mogoče što dovolo ka uveljavljajo protitelesa. Na to ne misliš? Eni maloumneži ste resno že prav obsedeni s temi anticepilci, kerih je dejansko po moje celo menje kak 10%. Ostali so se pač nej cepili zato ka so nej vidli potrebe. Zdaj pa jo vidijo in so se šli cepit. In zato so še nej anticepilci in zato nej trbej srati po njih. S ten ka žališ tej lidij samo dokazuješ ka si ti tisti ka je totalno zarukani, oni pa so pač normalni lidje keri se idejo cepit iz potrebe ali druge koristi. Sigurno si se ti tudi šou cepit iz nekšoga razloga in tudi ti si sigurno nej šou prvi den kak so začali cepiti v vrsto s prijavo. Tak ke se ne špotaj in ne delaj še večjo budalo iz sebe kak si že.

In reply to by Seljačina (nepreverjen)

Vah, (nepreverjen)

pa fala Bogu ka se tu napravi red , ka de si zdaj vsak nekaj zmišljeval , te pa naj idejo v druge EU države pa tan nekaj palamudijo o neustavnosti pa protizakonitosti , vidli smo kak sta v Bruslju stala Jenulček pa Jarčka lepo z masko na obrazu , saj pravim vsak osel , ki se skoti v Lipici še ni lipicanec.

eisiai (nepreverjen)

od kdaj pa? ko je bil odlok omprepovedi zdruzevanja vec kot 10 let, pa so politkolesarji veselo paradirali naprej, kaj je sedaj drugace, prej ni bil red, sedaj pa kao naj bo red. pri dvolicnezih nikoli ne bo red.

In reply to by Vah, (nepreverjen)

samo.evri (nepreverjen)

V prekmurju zivi slabih 80.000 ljudi in vceraj je bilo 35 novih okuzb, vau, to pa je stevilka, pazi okuzb. zbolel ni nihce, nihce. Halo to ni niti za en avtobus. Zakaj ne razglasijo epidemije ce je tako kot napihujejo. Dejansko pa ni, vsaj v prekmurju ne.

tihi (nepreverjen)

Točno, mamo labolatorije, naj dokažejo zakaj so ljudje bolani, je to virus, bakterija..... samo serejo po nas, vej pa bi se držali pravil, če bi nam što kaj povedo......

In reply to by samo.evri (nepreverjen)

qlalai (nepreverjen)

Tako je že v Izraelu. Dvakrat cepljenim 'kartica svobode' poteče po pol leta in jo lahko podaljšajo izključno s tretjim odmerkom (čez pol leta s četrtim, trenutno je nastvaljno v aplikacijo do osem itd.). Ovce debilne. Dokaz da cepivo no pkmaga veliko, sploh ne zdravim, kvecjemu rizicnim skupinam, sam kaj ce so v ozadju milijarde evrov.

Vah, (nepreverjen)

Ja odzadi so milijarde , v tvoji glavi pa prepih , ovca nepismena.

In reply to by qlalai (nepreverjen)

bahakw (nepreverjen)

malo beri ovca, tudi vladne strani ovca, Predsednik vlade Janez Janša na srečanju z izvršno direktorico Mednarodnega denarnega sklada Kristalino Georgievo. dne 10.9.2021.Pogovor je bil namenjen predvsem posledicam pandemije COVID-19 na svetovno gospodarstvo in načrtih za okrevanje gospodarstva.
Nic ni zastonj.

In reply to by Vah, (nepreverjen)

Vah, (nepreverjen)

no , tebe poimenovati ovca je žalitev za ovco.

In reply to by bahakw (nepreverjen)

bah (nepreverjen)

potem pa nehaj zalit ovc, in s tem samega sebe.

In reply to by Vah, (nepreverjen)

novinarji, kje so (nepreverjen)

Kakšen je procent cepljenih in necepljenih v bolnicah? Zadnji podatek o tem je star že 2 tedna. Kakšen je ta procent po starostnih skupinah? Kako je s pridruženimi boleznimi, koliko obolelih jih ima? Kje so se največkrat okužili ti, ki so hospitalizirani? Ali te hospitalizacije res torej opravičujejo PCT pogoje - da se ljudje znajdejo v bolnici, ker so šli npr v galerijo, knjižnico, točit bencin ali kupit gojzarje? Cepljeni dokazano tudi prenašajo virus - zakaj se jih torej ne testira niti za bolnišnične obiske? Ne meji to na malomarnost? Kdo bo odgovarjal, če bo netestirani cepljeni okužil cel oddelek?

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp novinarji, kje so

Poišči si Covid sledilnik. Podatki so vsak dan osveženi.
Nobene potrebe ni, da uporabljaš LAŽI.

Lnoč

In reply to by novinarji, kje so (nepreverjen)

Blablablablabl… (nepreverjen)

Kateri učitelji so dobili dodatke? Prosim poimensko.... In kolko.... Goveda ena...

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp Blablablablabl..

Skoraj VSI. Tudi ona kravetina s Tarče, OŠ Ljubno ob Savinji, ravnatelj OŠ Prebold, pa učiteljica na OŠ Franc Rozman Stane Maribor. Ker virusa ne priznavajo bi bilo najmaj fer, da vsi vrnejo Covid dodatke. Pa tudi vsi tisti delavci v javnem sektorju, ki se ne želijo cepiti.

Lnoč

In reply to by Blablablablabl… (nepreverjen)

viruš (nepreverjen)

Pa vsi cepleni in prebolevniki, keri bi s ten mogli biti zaščiteni.

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Fhzzggg (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA OVCE VSI STE NATEGNJENI OPICE ZBUDITE SE!!!

mawesw (nepreverjen)

KO SE CEPIŠ ne zaradi ZDRAVJA ampak ker ne moreš tankat bencina.. nova normalnost tudi židi so najprej imeli prepoved vstopa v neke ustanove šele nato se je stopnjevalo ...................................... ZA KIMAJOČE OVCE pa vprašanje? Če se cepiš a moraš uporabljati masko v trgovini ali ne ? Torej maska pomaga ali ne pomaga? Če pomaga ni potrebe po cepljenju. če ne pomaga ukinit maske.

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp mawesw

Odlična poteza PETROLA, kateri bo sledil tudi MOL in OMW.⛽⛽⛽⛽
Anticepci od jutri vsi na KOLO za zdravo telo.🚲🚲🚲🚲

Lnoč

In reply to by mawesw (nepreverjen)

Kozel (nepreverjen)

Vupan ka nemas potomcov izmecek druzbe. Unicujes prihodnost naslednjin generacijan.

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp Kozel

Imam potomca in to zelo uspešnega, z izjemno izobrazbo, izjemnin delom, ter izjemno plačo. Vse to je dosegel s izjemno pametjo, izjemno vztrajnostjo, izjemnim odnosom do dela. Prepričan sem, da je prenesel vse te pozitivne lastnosti tudi na svojega potomca.
Spoštovani Kozel, Ti se pa lahko v svoji majhnosti, zaplankanosti, ter večnem iskanju krivcev (pri drugih) za lasten neuspeh samo smiliš samemu sebi. Vsi Tisti, za katere misliš, da Te trenutno podpirajo, Te bodo ob prvi priložnosti zavrgli kot STARO KANTO. Zato predlagam "Uzdaj se use i svoje kljuse"
Knjige v roke, pamet v glavo in malo več skromnosti Ti ne bo škodilo📓🔬🔭📐📈📊.

Ldan

In reply to by Kozel (nepreverjen)

Kozel (nepreverjen)

Aja ti se zdaj pomembnoga pocutis ka si se cepo.. koncno si neka v zivoti dosego. Cestitan

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Butalci poglednite v Izrael, kjer so ljudje najbole precepljeni. Cepljenih je 85% odraslih. Zdaj pa so dvakrat cepljeni bole ogroženi kak necepljeni. Cepljenje vam zmanjša naravno imunost, te pa prisili, ka se pikaš vsake pol leta. Seveda če ne boš prej crkno zaradi krvnega strdka. Poglednite si kak Janša uživa na jahti trgovcov z zdravili. Vi somarje pa ga podpirate. Vidite, ka je totalno znoro.

rtvaw (nepreverjen)

oznake "cepljenje proti covid 19" zavajujoče,če cepivo ne uniči virusa,si še vedno prenašalec potem ni to cepivo proti covidu! če bi bilo bi ga moralo eliminirat! po moje noben v slovenkem "strokovnem" skupku ne ve kaj bi rad povedal in kaj je in ni cepivo!skratka,po moje je samo izsiljevanje,in če je še politika zraven,potem je sigurno blef!

Cato the Censor
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Jansa nima nic z zadevo. Ta vlada je se preblaga v primerjavi z nekaterimi evropskimi. Ja..10 procentov se na koncu ne bo cepilo vseeno ampak teh 10 procentov bo v celoti izvrzeno iz druzbe. Pravijo..ok..naj bo tako..ok..pa bo tako.

Gustavo Lima (nepreverjen)

Ja itak, Janša nima nič z zadevo. On samo sidi in gleda iz ozadja in se hinavsko smeje, kak se bo narod med sebo požrl zaradi kosti, ki jih on in njegovi pomagači mečejo tedensko na sceno.

In reply to by Cato the Censor

rtvaw (nepreverjen)

Odlok je glede ukrepov je politicni ukrep, ni pa strokovni.

val202 (nepreverjen)

Kliknite na vroči mikrofon. Gostja, dr. Mateja Logar. priporocam. Novinarka obvlada, in to z logiko.

starhjai (nepreverjen)

SDS ni več niti najbolša niti sprejmljiva opcija. Bilo je to nekoč, danes pa ne več.
Druge alternative na obstoječem političnem prostoru ni. Torej gremo ven iz politike.

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp starhjai

Naslednje leto na volitvah:
SDS..35-40% garant,
Na levem političnem polu pa se bodo med sabo raztrgali🐕🐕🐕🐕

In reply to by starhjai (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

Neeeeeeeee!!!!!

Df_hejter (nepreverjen)
Blablablablabl… (nepreverjen)

Cepljeni nej cepljeni vsi ste že od toga malo betežni, ka van že dvej leti tupijo. Kdo se cejpi naj se cejpi, kdo pa nej pa nej. Vsak zase odgovarja. Ka je problem???

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp Blablablablabl

Če se jaz Tebi POSERJEM pred vhodna vrata? Kje je problem?
Daj vklopi možgane💡💡💡.

Lnoč

In reply to by Blablablablabl… (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Uvedite ze koncno enouk obvezno ceplenje in z istin dnen odpravite vse omejitve pa je to to...

Kozel (nepreverjen)

Toga filma nebos vido. Samo vupan ka taksen izmecek kak ti nema potomcov. Pfuj

In reply to by tutu (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Toga filma z obveznin cepljenjon nemo vido? Mas prav, politika nema jajc... Rajsi trpi duze tej ukrepe, steri so v veljavi zaradi vas, borcon proti cepivi in proti ukrepon. Kda vidite, kakni so ukrepi na Danskon ste vsi mokri in jih mate za pametne, a v bistvi pozablate, ka si Danks a odpravo ukrepov lejko privosci glih zato, ker so precepleni. Samo ste se nej skapcali, ka je tak... Z drugin pa te moren razocarati. Covid ma vecjo verjetnost ka dela neplodnoga kak cepivo...

In reply to by Kozel (nepreverjen)

lama (nepreverjen)

Borci proti cepivi, čüdna kasta, eni jin pravijo tudi anarhisti, nered povzročajo, do onemoglosti!

In reply to by tutu (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

A pametnjakovič, pa razloži zakoj v še bole precepljenon Izraeli nega svobode, nego tretji šus.

In reply to by tutu (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Prvih 14 cepljenj je ključnih, hihihi... potem pa nazaj v normalo...

In reply to by tutu (nepreverjen)

Kozel (nepreverjen)

Smrt fasizmu, svoboda narodu!!!!!

Kozel (nepreverjen)

Sumljivo, da je tu toliko cepilcov, ker so anonimni.. a na facebooku 90% nasprotujocih cepljenju. Zelo zanimivo

Zemla nuca gnoj (nepreverjen)

Haha. Prav vam je tako. Anticepilkarji odjebali ste. Boste pač plačevali za teste ali pa imate drugo možnost- poiščite obolelega in se poskušajte okužiti. In ko boste na ventilatorju se spomnite name. Debili. Bravo vlada. Zdaj pa mi navalte z minusi. Nerazgledani kmetavzarji

Czd (nepreverjen)

Komunisti-domobranci, levi-desni, cepljeni-ne cepljeni.
Pa to jim je namen delijo nas, da smo zaslepljeni s to igro medtem, ko oni delajo stvari iz ozadja. Če kapitalizem preživi se nam vsem slabo piše.

Vanek76 (nepreverjen)

V Google vpišite bitchute in potem v bitchute vpišite spodnje besedilo, pa si oglejte video posnetek.

VACCINE ONLY WORKS FOR A FEW WEEKS ACCORDING TO CDC - GOVERNMENT TO RECOMMEND TWO SHOTS PER MONTH.

Balin (nepreverjen)

ki ste glasovali z da, ste resnično adijo pamet. če vam bo vlada rekla da skočite v vodnjak, boste tudi, kajne? no, saj za takšne ljudi potem ni škoda. za svet je itak najbolje, da prevladajo, preživijo pametnejši

Zemla nuca gnoj (nepreverjen)

Preživijo anticepilkarji😂😂😂😂yes yes

Piškot (nepreverjen)

Nibiru je tukaj

black panter

Anticepilci,da te crkavali te vas naj facebook doktori zdravijo,pa wanabe znanstveniki

Luna 2 (nepreverjen)

Okužbe se širijo privat ne pa v javnem življenju.....s temi ukrepi dobrodošli pri uničenju gospodarstva!!!!!vse te stroške bi namenili za nakup medicinske opreme za v bolnisnice.......za kovid oddelke!!!!!kratenje svobode....NAJ SE JAVIJO TISTI KI SO SE CEPILI ZARADI BOJAZNI PRED KOVIDOM?????VELIKA VECINA ZARADI TESTIRANJA.....ZATO ENA IN EDINA RES EDINA ZAŠČITA JE PPRREEEBBOOOLLEELLOOSSSTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice