Foto: BoBo
Od jutri naprej bo PCT pogoj potreben tudi za obisk kmetijske zadruge, nakup kosilnice ali oblačil in celo za kmete, ki v klavnico pripeljejo živali na zakol.

Na vratih obeh prodajaln Kmetijske zadruge Selnica ob Dravi je že danes zalepljeno obvestilo, da bodo jutri ob vstopu preverjali PCT pogoje. »S tem obvestilom jim sporočamo, da morajo izpolnjevati enega izmed pogojev, se pravi PCT,« pravi direktor Janko Stojković.

V zadrugi večino strank poznajo, zato težav ne pričakujejo

Če bi v kmetijski zadrugi prodajali le živila, kot so kruh, zelenjava in sadje, PCT pogoja ne bi preverjali. A ker v zadrugi prodajajo tudi semena, krmo in druge izdelke za kmetijstvo, bodo prodajalke pri strankah povpraševale, če so prebolele, cepljene ali testirane.

»Isti delovni dan bo kot vsaki dan in upam, da ne bo težav. Večino strank poznam in vsi so dobrodošli, mi pa se bomo potrudili, delo pa bo potekalo nemoteno,« pravi prodajalka Valerija Pečonik.

Manjše trgovine si varnostnikov ne morejo privoščiti

Pogoje za omejitev širjenja okužb naj bi preverjali tudi v trgovini s kosilnicami in drugo vrtno opremo. »Mi kot mala prodajalna si ne moremo privoščiti varnostnika, da bi na vratih preverjal PCT, niti sami nismo za to pristojni, da bi to preverjali, vsaj tako si jaz mislim osebno,« pravi prodajalec Sašo Hojnik.

Tudi po telefonu, spletu ali pred trgovino

V manjši prodajalni z oblačili v Račah večjih težav ne pričakujejo. Že od izbruha epidemije redno razkužujejo oblačila in garderobe ter omejujejo število strank v trgovini.

»Večjih težav ne bo, zato ker si tudi stranke želijo, da se ta celotna situacija čimprej pomiri in konča. Tiste stranke, ki so pripravljene priti k nam, tako ali tako pridejo. Druge, ki rabijo pomoč pa bomo pač postregli preko telefona, spleta ali pa od zunaj,« pravi Ana Švehla iz Butika Allure Rače.

Ana Švehla, Butik Allure Rače

So trgovci pristojni za preverjanje testov?

Na jutrišnji dan se pripravljajo tudi v salonu keramike, kjer so danes iskali načine, kako čimbolj upoštevati nove zahteve.

»Table bomo izobesili, to kar pač mora biti, razkužila in maske pa tako ali tako že morajo biti. Načeloma bi morali kontrolirati tudi teste, nevem če smo prave osebe za to,« pravi Gordana Mikuš iz Salona kermike Italko.

Gordana Mikuš, Salon keramike Italko

V klavnico le s PCT pogojem, ki pa za mesnico ni potreben

Obisk mesnice kmetijske zadruge Rače bo še naprej možen brez PCT pogojev, ne pa tudi vstop v klavnico. »V bistvu opravljamo storitveno dejavnost in na eni strani so to naši kmetje, ki pripeljejo živali, na drugi strani pa so to naši poslovni partnerji, torej mesarji iz drugih obratov in za vse te velja ta PCT pogoj, mi smo jih o tem obvestili,« pravi vodja obrata klavnice KZ Raše Simona Sternad Vogrin

Simona Sternad Vogrin, vodja obrata klavnice KZ Rače

Brez jasnih in natančnih navodil

Za stranke klavnice so že izobesili obvestila, čeprav pogrešajo jasnejša navodila.

»Nekih jasnih in natančnih navodil ni, mi si želimo, da to poteka čimbolj mirno, da naša dejavnost poteka čimbolj nemoteno,« upa Simona Sternad Vogrin.

Povsem brez težav pa verjetno vsepovsod ne bo šlo. »Vedno se najdejo ljudje zelo jezni na ves sistem, na politiko, na vse, na koncu pa vedno ljudje ta kratko potegnemo,« še pravi Gordana Mikuš iz salona keramike.

Janko Stojković, direktor Kmetijske zadruge Selnica ob Dravi

Direktor pred trgovino stal kot varnostnik

Še vedno so namreč sveži spomini na dan, ko so morali v svojih poslovalnicah od strank zahtevati, da nosijo maske in si ob vstopu razkužujejo roke.

»V začetku covida sem tukaj bil kot neki varnostnik pred trgovino in kljub temu, da smo z nekaterimi prijatelji, tega niso razumeli,« pravi Janko Stojković iz KZ Selnica ob Dravi.

Zato vsi trgovci upajo, da bodo obiskovalci, tako kot maske in razkužila, sčasoma vendarle sprejeli tudi PCT pogoje.

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
micikaaa (nepreverjen)

cepilni center poka po šivih.....potrpite.....DANSKA prihaja k nam...

Silvija31 (nepreverjen)

VSE JE TO NATEG IN PREVARA CEPLJENI TUDI VI STE NATEGNJENI ALI KAJ VAM NI JASNO DA PODPIRATE TA NATEG A VAS NI SRAM KRIMINALCI POHABLJENI!

A (nepreverjen)

Silvija31 Pohabljenec si tij ka žališ lidij na forumi . Prijdi pa mi povj tou v oči tenabijen ka te bouk ne spravi več k sebi.

In reply to by Silvija31 (nepreverjen)

Vanek76 (nepreverjen)

Koga boš ti nabijo luzer eden, ti dan takšen šamar, ka boš mislo ka te je vlak povozo.

In reply to by A (nepreverjen)

black panter

Silvija31
nategnjena boš tij da dobiš batino med noge..

In reply to by Silvija31 (nepreverjen)

Vanek76 (nepreverjen)
Yusuf (nepreverjen)

Ges san vsen necepljenin prijatelon gnes skopejro moje potrdilo o cepljenji, tak ka do lejko brez problemov sli kama koli. Osebne te itak nigi nisce nemre prositi ka bi prevero, ce je potrdilo rejsan tvoje. Tej PCT je svetovna oslarija. Tisti ka se je odloco ka se nede cepo se pac nede. Se celo, ce ma moznost normalno dale funkcionejrati s ponarejenimi dokazili. Ze pa ena dodatna blamaza nase lopovske politike in nesposobne stroke.

SOBOČANEC 75 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

BUDALA SE TI.

In reply to by Yusuf (nepreverjen)

_______ (nepreverjen)

Yusuf…bravo, tij si clovek na meste. Me veseli ka taksi tuj obsajata.

In reply to by Yusuf (nepreverjen)

gost512412 (nepreverjen)

super poteza :)
meni se tudi vijdi blesavo, ka zdaj ker san nej cepleni/preboleli nemren v trgovino, ker mi moj tedenski test za delo ne vela, čeglij san zdrav.... torej bi mogel prvo plačati 12€ za test pa te lejko hodien 2 dnij po trgovinaj, pošti, banki, itd... bedarija na cejli črti.. samo telko ka si blagajno punijo... finančna luknja je pa itak že prevelka..

In reply to by Yusuf (nepreverjen)

Hjgjghjj (nepreverjen)

Politika samo škoduje gospodarstvu nič dobrega vam ne želi al kaj vam ni jasno bomo jih pregnali na zgodovino smetišča pa kaj se grejo s temi cepivami da so zastonj če bi cepiva ščitila pred nevidnim sovražnikon bi bila plačljiva kristalno jasno je da se gre za NATEG in PREVARO!

prdni lujza (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

če komu kaj ne paše naj gre v avstrijo bo videl kaj je red in ne brezvezno cviljenje

Iovokizelini (nepreverjen)

Ma goni se ti v kurac kriminalec podkupljeni pohabljeni da te ni sram!

In reply to by prdni lujza (nepreverjen)

Yusuf (nepreverjen)

Bla bla bla, glih gnes san biu v Avstriji. Razen ka san ovomi vojaceki na meji pokazo QR kodo na telefoni me je nigi nisce nic nej proso. Pa san tudi na kosilo sou v Grazi brez problema.

In reply to by prdni lujza (nepreverjen)

prdni lujza (nepreverjen)

delan v avstriji pa nebi o ten

Ojul (nepreverjen)

Sigurno v lederfabriki, ka za drüjgo si itak nej sposoben glede na tou kakšen je tvoj mentalni domet tü gori.

In reply to by prdni lujza (nepreverjen)

Papaštrumpf (nepreverjen)

Yusuf, lažeš, kradeš, škampe ješ...V Avstriji brez QR kode nega piva..sem doživo, hvala za komentarin lp

neumen1 (nepreverjen)

Hi hi hi.... vas pijance je normalno ka kontrolejrajo, še jodlari znajo ka ste za pivo pripavleni vse napraviti.... hi hi hi

In reply to by Papaštrumpf (nepreverjen)

Prdni lujza (nepreverjen)

Ojul tak si neumen niti ne veš ka so zaprli lederfabriko res sama žalost in tvoji komentarji so na zelo visokem nivoju

neumen1 (nepreverjen)

Hi hi hi.... ti pa si tak neumen ka niti ne vejš kak se na forumi direkt nekomi odgovori.... hi hi hi

In reply to by Prdni lujza (nepreverjen)

Đe je ba zapelo (nepreverjen)

Dobro je Yusuf , dobro je , pravkar si osvojil prehodni pokal za naj norca tedna v trajno last , zdaj pa idi spat , ka ti je mamica že mlekeca segrela.

neumen1 (nepreverjen)

Hi hi hi.... in prevzel ga je od tebe.... hi hi hi

In reply to by Đe je ba zapelo (nepreverjen)

Hjchhjjjh (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA OVCE SOBOTAINFO VI STE TUDI NATEGNJENI IN VAŠI OTROCI A VAS NI SRAM DA SODELUJETE V TEJ PREVARI BUDALE JADNE ŠE SVOJO DECO BI ZAPRAVILI A VAS NI SRAM POHABLJENCI ENI!!!

tihi (nepreverjen)

Točno, mamo labolatorije, naj dokažejo zakaj so ljudje bolani, je to virus, bakterija..... samo serejo po nas, vej pa bi se držali pravil, če bi nam što kaj povedo......

In reply to by Hjchhjjjh (nepreverjen)

Normalen (nepreverjen)

Prišlo de srmaštvo kakšno še nej bilo obrtniki do zapirali ni dobave materialov ko pa avto industrija zapira pa vemo kaj nas caka. Cene grejo gor mi pa dol vse skupaj u k..... še mali pa bomo pobesneli.

Vanek76 (nepreverjen)

V Google vpišite bitchute in potem vpišite spodnje besedilo, pa si oglejte video, da boste cepilci vedli zakaj smo nekateri antivakserji.

VACCINE ONLY WORKS FOR A FEW WEEKS ACCORDING TO CDC - GOVERNMENT TO RECOMMEND TWO SHOTS PER MONTH

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice