Pahor, Poklukar in strokovna skupina starejše od 50 let pozivajo k cepljenju.

Predsednik republike Borut Pahor, minister za zdravje Janez Poklukar in del članov svetovalne skupine za obvladovanje epidemije covida-19 so danes v predsedniški palači razpravljali o epidemiji. Po posvetu so pozvali k cepljenju, še posebej vse starejše od 50 let.

Poklukar je napovedal, da bo, če bo to potrebno, vlada zopet razglasila epidemijo.

V bolnišnicah bolniki vseh starosti

Poklukar je opozoril, da se v bolnišnicah zdravijo ljudje vseh starosti, tudi mladi. Po njegovih besedah je povprečna starost bolnikov od 61 do 62 let, na intenzivnih oddelkih pa 59 let. Zato je vse starejše od 50 let pozval k cepljenju.

V zadnjih dneh je sicer opažen porast ljudi, ki se odločajo za cepljenje, je povedal minister. Po njegovih besedah se je v tem tednu doslej cepilo okoli 24.000 ljudi.

»Epidemija ni problem zdravstva, je naš skupen problem, zato nas mora povezovati,« je državljanom sporočil Poklukar.

K cepljenju pozval tudi Pahor

Pahor je vse državljane, ki tega še niso storili, pozval k razmisleku o cepljenju. Tudi on je še posebej nagovoril vse starejše od 50 let, saj veljajo za posebej ogroženo skupino.

»S tem ne zavarujete le sebe, pač pa tudi svoje otroke,« je poudaril predsednik.

Pozval je k strpnosti, saj da bomo le skupaj lahko premagali stisko, v kateri smo se znašli.

»Razumem, da imamo ljudje različna stališča, a znanost pravi, da je cepivo varno in znanosti moramo zaupati,« je dejal Pahor.

Opozoril je, da časa ni več veliko, saj je zdravstveno osebje že sedaj podvrženo velikim obremenitvam.

Namen cepljenja ohranjanje delujoče družbe

Infektologinja in članica strokovne skupine Bojana Beović je poudarila, da je namen cepljenja ohranjati delujočo družbo. Velik del delujoče družbe pa po njenih besedah predstavljajo tudi šole.

»Treba je prevzeti odgovornost in s cepljenjem zagotoviti, da bodo šole odprte,«  je pozvala.

Otrokom pa je priporočila samotestiranje.

Ljudem bi morali približati cepljenje

Kot je pojasnila Beovićeva, je pogovor tekel tudi o različnih skupinah, ki se ne želijo cepiti. Po njenih besedah je precepljenost slabša med manj izobraženimi in deprivilegiranimi.

»Ljudem bi se morali približati in razlagati, zakaj je cepljenje primerno,« je povedala Beovićeva.

Dejstvo, da je v Sloveniji cepljena približno polovica prebivalstva, se Beovićevi glede na siceršnjo nizko sprejemljivost cepljenja zdi uspeh.

»Tisti, ki spremljamo cepljenje že daljši čas, smo pričakovali, da bo cepljenje proti covidu-19 slabše sprejeto,« je pojasnila.

Razglasitev epidemije skrajni ukrep

Poklukar je pojasnil, da je razglasitev epidemije skrajni ukrep.

»Če bo treba, jo bomo seveda razglasili,« je napovedal.

Kdaj bi bilo to potrebno, Poklukar ni želel ugibati.

S spleta

Komentarji (73)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
soul hunter (nepreverjen)

ja seveda takoj grem se cepit

Hospitaliziran159 (nepreverjen)

Seljak svoje tira. To je istina. Poberejo vse gor po facebooki in vsi so doktorge čez noč.

Indigo1 (nepreverjen)

ka si?

In reply to by Hospitaliziran159 (nepreverjen)

Fhgfftf (nepreverjen)

Ne se cepiti s temi strupi saj pa je kristalno jasno da vam hočejo škodovati! Pa še odgovarjajo ne za posledice kaj vam to pove evil things!

Janez 78 (nepreverjen)

Zakoj se pa eni doktore ne cepijo?

fakt (nepreverjen)

Zakoj se pa večina doktorov cepi? in 100% infektologov je cepljenih, torej edinih doktorov ka se razmijo na to področje?

In reply to by Janez 78 (nepreverjen)

dolenski Đanči (nepreverjen)

Ka tisto si nej prešto, kak so si doktori med sebof podpišavali potrdila, nej? Pa gnes po dnevniki, kak klošaron v Lublani plačuvlejo 350 ojrov za en špik samo, ka se idejo namesto njij cejpit. Oboje je že na policiji. Pa tej, ka plačuvlejo po 350 ojrov, tou so ziher menje izobraženi. Tej si tou lejko privoščijo, ja. Ve pa malo povezuvlite informacije lidge dragi. Njuve informacije so tou. Ka sploj več ne vejo, ka so že vse skup namotali, ka se v svojij lažej notri lovijo.

In reply to by fakt (nepreverjen)

doktor342 (nepreverjen)

Necepljenih je 10% doktorov, mogoče tisti ka so kupili faks na Rijeki:)

In reply to by Janez 78 (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Po navadi izjema ne potrjuje pravila, ali? Glede na to, ka je ceplenih negi 90% doktorov in 45% prebivalstva, trbej prvo pri sebi spucati podstresje pa te napadati druge, se ti ne zdi?

In reply to by Janez 78 (nepreverjen)

Muraa pfuj (nepreverjen)

Daj daj ne se cepit folk...zakaj nekateri doktori itd itd se niso se cepili?caka ze 3 doza,caka ze naslenji val po novem letu EMMA in kdaj bo 4 runda susanja???dajte banda ena pokradena spizdite z slovenije

neimenovan254 (nepreverjen)

Sramotno in nečloveško da se zdaj poskuša vse prevaliti na manj izobražene,saj če pogledaš jih je ogromno z kupljenimi in prepisanimi diplomami ki so priklenjeni na državno korito in v realnem svetu vedo astronomsko manj kot pa tisti ki ima samo srednjo šolo.

Hrib (nepreverjen)

Ni res cepijo se neizobraženi ...ìzobraženi vejo,da je cepivo strup,ki bo deloval čez čas in se ne cepijo. Cepljene so ovce,ki poslušajo firerje

A (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Itak. Ti si verjetno doktor znanosti. Jadan.

In reply to by Hrib (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

A! ka si? govno!

In reply to by A (nepreverjen)

lažejo.. (nepreverjen)

Kovid pozitivna učiteljica iz Brežic, zaradi katere je cela šola v karanteni, kar vsi rolajo že par dni, je bila polno cepljena???? In to so vsi pozabili povedat?

A (nepreverjen)

Ne razmis koncepta cepljenja. In teras svoje. Ceplen ne pomeni ka nemres dobiti.

In reply to by lažejo.. (nepreverjen)

B.. (nepreverjen)

Ne, ne razmin, očitno ti ne razumeš, ni problem da ne moreš dobiti okužbe kot polno cepljeni, problem je da cepljeni lahko prenaša in širi okužbe, necepljeni pa ne sme. Opaziš razliko??

In reply to by A (nepreverjen)

A (nepreverjen)

Ja, ker je manjsa. To si nej na Facebooku izvedel?

In reply to by B.. (nepreverjen)

Fjnbbb (nepreverjen)

Takoj ukiniti vsa cepljenja s temi strupi in jih zavrčti v smeti!

87% starejših … (nepreverjen)

"Na Danskem odpravljajo še zadnje omejitve, ki so jih oblasti uvedle za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Popolno sproščanje ukrepov je omogočila visoka stopnja precepljenosti v državi. Covid-19 na Danskem ni več označen kot bolezen, ki ogroža družbo."

98a.. (nepreverjen)

kako pa je s precepljnostjo v Afganistanu, od koder uvažajo v EU nove tolmače?

In reply to by 87% starejših … (nepreverjen)

aopčč. (nepreverjen)

Na Danskem mora ilegalni imigrat, ki je prejemnik socialne pomoč na teden oddelati vsaj 37 ur koristnih del v javno dobro. Kaj pa v Sloveniji?

In reply to by 87% starejših … (nepreverjen)

danec (nepreverjen)

Na Danskem so na oblasti socialisti (po naše SD), pri nas pa populistični lopovi.
Na Danskem morejo migranti delati, pri nas pa še vedno dobivajo ogromno podporo, če prav so tisti keri so prej cela leta cvilili proti temi, že leto in pol na oblasti. Pa se je nič nej spremenilo!

In reply to by aopčč. (nepreverjen)

black panter

samo danska SD je nej komunajzerska stranka kak naša,naša SD se je javno izrazila kak naslednica komunajzerov

In reply to by danec (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Slabo poznaš zakonodajo pa stanje o migrantih. Radi bi delali, pa nesmijo. V časi azilnega postopka nesmijo delati, te postopki pa so dugi. Večino prošenj zavrnejo, do izgona pa itak pa nesmijo delati.

In reply to by danec (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Pa tudi tisto o podpiram ne drži - tisto, ka dobijo, jim večino pobere država za plačilo namestitve pa hrane.

In reply to by danec (nepreverjen)

_______ (nepreverjen)

Se vijde kak so politiki vsi solani pa ge smo, v p….. tak ka prosin nej o neksij solanih pa nesolaneh, ka to tu veze nema….to je za mene zaljenje ljudstva oz. zvisenost

X (nepreverjen)

Nemaji drugoga dela kak kadijo pa na kavi sedijo, te pa en drugoga gor pumpajo z budalaštinami. Zato so pa manj razvite regije najmanj ceplene. Čik, alko pa čips ne škodi, cepiva pa ja...

Kuki (nepreverjen)

Tij tuj nemres biti extra izobrazen pa bogat zato ka bogati, nadarjeni, ka so nekaj dosegli..m se bolj kadijo pijejo, se drogirajo, fafajno banano, se na delovnem mestu samozadovoljujejo snemajo, sfingajo imajo cudne spolne prakse in se in se. Aja, to se dogaja na privat zabavaj za bogate ti to ne ves. Pa to so preverjene informacije... vse lehko preverite. Jp samo trbej malo raziskati zgodovino teh uspesnezov in biti v druzbi bogatunov ti je takoj jasno....

In reply to by X (nepreverjen)

Hawk (nepreverjen)

Zato pa se v parlamenti ne cepijo ka so ne izobraženi

čarni vrag (nepreverjen)

Ka je nej sram te doktore, ka nam lažejo in nas silijo v experimentalno cepljenje. Dr. Beović je Dr. Mengele. Mi smo jim plačali dragi študij, da nas bodo zdravili. Oni pa so potegnili s farmacevtsko mafijo in evgeniki, ki hočejo zmanjšati število prebivalcev. Vse zaprejti in jim soditi.

tutu (nepreverjen)

Poznan negi 50 lidij, steri so se cepili. Pa oni poznajo dale lidij steri so se cepili. Pa se vsi zivijo. Ocitno farmacija dela neka izjemno narobe, ker jin to zmanjsevanje prebivalcov ocitno ne uspeva zadosta dobro.
Sicer pa, ce ze gucis o zmanjsanje prebivalstva. Povej mi en motiv, zakoj bi farmacija naj bila zainteresejrana, ka jin uporabniki mergejo? Zato, ka do meli v prihodnosti menje strank in menje dobicka? Daj no, farmaciji je zadnje v interesi, ka lidgej mnozicno crkavlejo...
Sicer pa mamo zadosta drugih faktorov, steri dosta bole efektivno zmanjsujejo stevilo prebivalstva: viska razvitost, uzivanje nezdrave hrave, cukra, kajenje, uzivanje alkohola, onesnazen zrak, premalo gibanja, stres... To vodi v rake, infarkte, kapi... Ampak ja, tocno, Gates se nas sce znebiti, seveda. Predvsem nas na zahodi. Ka bi se stevilo uporabnikov Microsofta zmensalo...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

korona-corona (nepreverjen)

Tij jih poznaš 50 veselo cepljenih,
ges san pa pozno, znaš, tak bližnjih,, samo štiri, kerih po cepljenji več nega!!
Tou mi folga.
Ne pjevaj mi o pridruženih........!!!!!

In reply to by tutu (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Aja, štirje bližnji so ti mrli zaradi cepiva.. To si še san dejansko vrvleš?

In reply to by korona-corona (nepreverjen)

korona-corona (nepreverjen)

Ja, štirje dobri znanci: ena tašča od enoga advokata, .............................
ti je kapnolo, ka ti valda poimensko nemren dokazovati, bumbar!!

In reply to by tutu (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Šest mojih dobrih znancev je šlo po cepljenji na izobraževanje k Svetomi Petri. Pet moških in ena ženska.

In reply to by korona-corona (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Hmmmm, nikoli si ne bi mislil, da imamo v Sloveniji polovico neukih in neizobraženih ljudi !

499oo (nepreverjen)

Nikoli si nisem mislil da bos pristas Janse in Hojsa....

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

BEDAK !!!!!!!!
Na kubik !!!!!!!
Ravno zato je pri nas tako, kot je !!!
Sem velik nasprotnik vlade JJ !!!!!!
Sem se pa že spomladi cepil !!!!
Kritična infrastruktura !

In reply to by 499oo (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Potem so Skandinavci popolnima neizobraženi, če so med najbolj precepljenimi.
Na Danskem so danes preklicali vse omejitve, ker je 90 % precepljenosti !!!
No, mogoče pa bodo Dancem čez kak mesec zrasle antene iz hrbta in jih bodo Kitajci na daljinsko upravljali !!!!
Pa, proticepilci, TAKOJ telefone v smeti, ker vas bo 5G spražil, kot čevapčiče !!!!

I899o (nepreverjen)

Nikoli si ne bi misli, da ti podpiras SDS vlado, ki bi naj izvajala diktaturo.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

BEDAK !!!!!!!!
Na kubik !!!!!!!
Ravno zato je pri nas tako, kot je !!!
Sem velik nasprotnik vlade JJ !!!!!!
Sem se pa že spomladi cepil !!!!
Kritična infrastruktura !

In reply to by I899o (nepreverjen)

informa (nepreverjen)

Evo poglejte kaj je sam izumitelj MRNA cepiva povedeal. Čisto nasprotje naša stroke. https://www.youtube.com/watch?v=4jAZuNwopIM mnenje si pa lahko sami ustvarite.

Jesen220 (nepreverjen)

Bojana se ti ne zdi ka ti tak malo ljudi žališ? Ne cepiji se predvsem tisti, keri razmisljajo s svojo glavo nej z vasimi ... se na lekadoli je napis ka.se o tveganju in nezelnih ucinkih posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, pri cepljenju pa ajde idemo .... ka ma veze ucinki... saj to je pa ja majhen %... zmigas zcglavo na televiziji obrnes.besede pa gremo dalje
...

1344 (nepreverjen)

Potem je polovica zdravstva in osebja NIJZ neizobrazenih

In reply to by Jesen220 (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

Vec mi ni jasno ka se idejo, letos se je ponovil isti scenarij kot lani, take in drugacne restrikcije v stilu ajde da se vidi da mi strucnjaki nesto radimo, poleti pa zopet razpusceno , radi sta hoces, I virus je na odmoru! Pa kak naj narod resno jemlje to epidemijo! Mediji so samo copy-paste, v neskoncnost lajnajo eno in isto, Pa istina nemamo vec sposobnih in resnih ljudi, strokovnjakov, politikov , novinarjev , ki bi se skupaj sedli, prenehali z temi groznjami katere se bolj odvracajo ljudi ter zaceli resno, normalno delovati.

danec (nepreverjen)

"Po njenih besedah je precepljenost slabša med manj izobraženimi..."
.
Zato pa je pri nas največji procent necepljenih med podporniki desnice.

Cato the Censor

Neizobrazeni necepljeni prpasi pazite kaj pisete na forumih..pocasi pa vam bo policija trkala na vrata

_______ (nepreverjen)

In te tij v tvojen komentari zalis lidij…policija de pa trkala na vrata drugih. Ja pa ja, pol pa svizec zavije cokolado v folijo, majster ge tij zives, v televizije?

In reply to by Cato the Censor

korona-corona (nepreverjen)

Pazi Cato, ka pri tebi ne potrka Banfi
(predvidevam namreč, da si izobražen, privilegiran in tako tudi cepljen)

In reply to by Cato the Censor

korona-corona (nepreverjen)

Na moja vrata lejko potrka samo necepljeni policaj!

In reply to by Cato the Censor

čarni vrag (nepreverjen)

To ti misliš gestapo ali pa udba. Isto sranje drugo pakovanje!

Cato the Censor

Ti samo pisi..ozna sve dozna

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ka ti si tudi šnofaš? Tele mamino¨!

In reply to by Cato the Censor

čarni vrag (nepreverjen)

Šest mojih znancov se je kmalu po cepljenji vpisalo v šolo pri Svetom Petri. Nekda so bili doktori spoštovani in ljudje so jim zaupali. Gnes pa so to lobisti farmacevtskih firm. Tak ma Kacin jahto na Hrvaškom pa se z njo vozi tan gor pa dol. Nam pa je Hrvaško opiso kak najbole nevaren kraj na sveti.

čarni vrag (nepreverjen)

Precepljenost slabša med manj izobraženimi in deprivilegiranimi

Depreviligirani so tisti, ka nemrejo žreti iz vladnoga korita.

EU driver (nepreverjen)
Crnigoj (nepreverjen)

Prasica beovič, prasca pahor in janša

. (nepreverjen)

Neman nic proti cepijvan , znanosti itd. Ali ce bi tak Pahor pa nasa smetena promovejrala vecje plače bar 1x :) tudi nebi blo slabo ,pa problematiko z stanovanjame pa še najdejo se stvarij ....

čarni vrag (nepreverjen)

Neverjetno neznanje vlada med slovenskimi doktorji in politiki. Nobeno cepivo ne more preprečiti okužbo z respiratornim virusom in da cepljeni okožuje druge. Cepivo ne generira protitelesa v sluznici, ampak v krvi. Zato protitelesa preprečujejo hujšo obliko bolezni. In to je vse. Mogoče so verjeli reklamnim tiradam proizvajalcev cepiv. Na žalost je to samo propaganda, brez podlage. Cepljeni ščiti samo sebe in ogroža druge cepljene in necepljene.

Luna 2 (nepreverjen)

Cepilo se je v 99% zaradi testiranja ne pa zaradi bojazni pred kovidom.....točno tako je in pika......dajte cepljene testirat in bomo vidli kaj bo......revolucija......sem prebolela imam protitelesa tako da se ne bom cepila tudi za ceno svobode!!!!vsi pa virusa tudi ne dobijo,ok......vemo iz izkušenj ne pa iz vaše preračunljive zdravstvene stroke.............dajte teste na imunust in bomo v same vrhu Evrope....

cmoon (nepreverjen)

torej iz prve roke ka se lejko hitro zarazis. torej tvoj point?

In reply to by Luna 2 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Kdo je depriviligejrani?

Epidemina (nepreverjen)

Dajte že razglasit epidemijo... dajte dodatke... pa dva mesca uzivanja... kak se čaka... garaža party čakajo

korona-corona (nepreverjen)

Beovič: necepljeni so manj izobraženi, deprivilegirani,......
Zato do pa javno upravo prisilno cepili, ha-h-ha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdravstveni minister je tak lepo proso; cepite se, bojte solidarni,.......,
te ga pa Beovička izpljune neizobražene in deprivilegirane ..... in zminejra še tiste tri, ka bi jih Pokljukar spravo na cepljenje.
Mamo tak blesavo vodstvo, ka toga nema niti ena država!!!
To je že kovidna inkvizicija,,,,,, in dale se narod nede za nalašč šou cepit!!!
Vključno z menof!! Pa san nej anti.vakcer, ker so mi tej tudi isto tak glupi, kak covid-inkvizicija.
Če me zaodi, mo "prebolevnik", Beovička in njeni doktori pa zdaj naj cepijo svojo rodbino, kak so jo v časih, ko cepiva še nej bilo in so mislili, ka do edino prvocepleni preživeli. Pa to hitro, ker se ogromno dozan rok uporabe izteče in jih trbej ponucati!!
Cepite se za mojo volo s sedmimi dozami, vej prej ne škodi, je pravo brezdomec, keroga lejko rentaš, ka namesto tebe zdigne rokav.
Norhaus, toj državi več nemreš nači praviti, kak norhaus!!

dolenski Đanči (nepreverjen)

Ta Beovička si tudi palico išče? Takše bedastouče je negda Kacijnar kvaso. Kao, vij na seli ste krijvi, ka je telko okužb, ka se po zijdancaj dobijvlete. En keden za ten je pa njegova Gorenjska rdeča gratala on pa pomalo odskako doj z govorskoga odra za bluzenje. Butlin, butasti. Ta si pa tudi išče. Bedača s takšimi budalaštinami samo šče bole kuntra hasek napravi.

Sava (nepreverjen)

Zakoj pa v Švici nega nikšnih ukrepov?

. (nepreverjen)

Ker velki imajo zadosti denarja.

In reply to by Sava (nepreverjen)

Ena pač (nepreverjen)

Potem takem je v slo vec kot polivica drzavljanov neizobrazenih. Jebemo statistiko katera nam laze kako smo izobrazeni. Zaljenje davko placevalcev! Tipicno ponavljanje po nasi vladi. Ce pa kdo njim kaj rece pa je zaljenje im ze bi laairali. lopovi

čarni vrag (nepreverjen)

Na dan prihajajo dokumenti, ki dokazujejo, da je bil ta virus modificiran v laboratorijih kot biološko orožje. Najprej so na njem delali v ZDA, ko pa so tam gain of Function zaradi nevarnosti prepovedali, pa so Luciferjevo delo nadaljevali na Kitajskem. Antony Faucci je raziskovanje na Kitajskem financiral.
Cepivo je pač druga faza biološkega orožja. O njem je govoril Bill Gates portparol bande zarotnikov proti človeštvu. Izjavil je, da se da s cepivi pobiti kakšno milijardo ljudi, kar je nekje 15% svetovnega prebivalstva.

black panter

In ti idiot to sveto vrvleš

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem ka bi ti zdaj še rad? Ameriški republikanski senatorji zahtevajo preiskavo dr. Fauchijevega dela. Video z Bill Gatesom pa maš na Youtube.

In reply to by black panter

normalen (nepreverjen)

REGULACIJA VSEGA

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice