Predsednik republike Danilo Türk je danes obiskal občino Odranci, pri čemer si je ogledal proizvodnjo podjetja Carthago.

Po Türkovem mnenju je občina Odranci lahko zgled ostalim manjšim podeželskim občinam po Sloveniji, predvsem pri tem, kako je rešila vprašanje gospodarskega razvoja z gospodarsko cono in tujo investicijo. "To je posledica dolgega, skrbnega dela župana, občinskega sveta in vseh ljudi, ki tu živijo," je povedal predsednik po končanem ogledu proizvodnje Carthaga, ki izdela 50 avtodomov tedensko.

Predsednik raje v hribe kot na pot

Kot je povedal predsednik, si dopusta z avtodomon ne predstavlja, saj, kot pravi, je njegov koncept dopusta drugačen. "Nikoli si ne morem privoščiti več kot teden dni dopusta, zato grem raje v hribe, kjer gledam gore in uživam v miru," je povedal, hkrati pa dodal, da razume potrebo modernega, urbanega človeka po potovanjih z avtodomom, kar razume kot prijetno preživljanje dopusta

Investitorje privabiti s poenostavitvami, pospešitvami postopkov
"Kar pa moramo prav tako razumeti, pa je uspeh te investicije," je poudaril Türk, v Sloveniji namreč velikokrat govorimo, da nismo prijazno okolje za tuje investicije, tu v Odrancih pa imamo primer, kako se naredi prijazno okolj. Kot pravi, si želi, da bi imeli v Sloveniji več tovrstnih pozitivnih zgledov in da ne bi prevladovalo mnenje, kako je vse težko. Predsednik se je dotaknil tudi dolgotrajnih in mučnih postopkov, ki žulijo tuje investotorje pri nas. "V Sloveniji bi največ za tuje investitorje naredili z poenostavitvami, pospešitvami postopkov in hitrejšim urejanjem prostorskih vprašanj," meni Türk.

Občina ima koristi od investitorja
Župan občine Odranci Ivan Markoja je izpostavil pozitivne plati investitorja, kot je Carthago, v svoji občini. Poleg zaposlitev slednji prinaša tudi del davkov od dobička, kar med drugim odransko občino uvršča za kar 40 odstotkov višje od ostalih pomurskih občin kar se tiče razvitosti, je povedal župan.

Ob petmilijonski investiciji dodatnih 80 zaposlenih
Trenutno je v Carthagu 424 zaposlenih, od tega jih ima 65 odstotkov redno zaposlitev. Med šolskimi počitnicami so študentsko delo omogočili 30 dijakom in študentom.  Povečuje se tudi število dobaviteljev, trenutno jih je več kot 150. Prokuristka Sandra Županec Antolin je ob tem napovedala, da v marcu 2013 v Odrancih načrtujejo investicijo izgradnje nove proizvodnje hale, vredno pet milijonov evrov, s katero bodo dodatno delo dali 80 okoliškim prebivalcem.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Apachi

Zdaj de prekmurje zelo fajn zaživelo čudežno... ker je prišo ovi na obisk firme... woooooow.....
Me prav zanima ka je v vrečki pa če je prijavo davčni ka je dobo darilo za več kot 23 EUR...

BuLsHiT

nej je dobro ce pride sto :D nej je dobro ce nisce ne pride...

Dary

zakoj do zaposluvale dodatneh 80 lidi za določen delovni čas? naj rajše trenutnen delavcan delavcan dajo redno zaposlitev nej pa ka do zaj v oktobre začale odpuščate te delavce s pogodbo za določen čas.

Marduk

"Mista president" ma isti okus za dopustovanje kot jaz. S tem, da on verjetno ne spi v spalki. Đebiga nejsmo vsi kak Indiana Đons.

jojo2404

Vsebina komentarja

jojo2404

Zaposlovali do te ka so na zavodi... dobijo subvencijo... z tejmi ka bi jih pa mogli redno zaposliti pa majo strošek... jebiga... Tou je naša država...

Swan

delavec v podobni branži v Nemčiji ali Avstriji ima okoli 1500 € plače netto. Pri nas pa 700 € ali manj. In še vedno se ona budala od doktorjev ekonomije derejo da smo nekonkurenčni. Jebeš takšno EU.

komentator

Prej sploh ni vedel kje je prekmurje, sedaj ko se bližajo volitve pa je vsak teden dvakrat pa se razkazuje.

BB

Tja, to je žalostno ka smo samo pred volitvami del slovenije :(((

No ja, nesmin biti krivičen saj glasove pri volitvaj tüdik vzemejo...

jonie

drujge teden prijde pahor ka de delo :D včuo de se z siko :P

ales92

Pa dekalijn :D

Spy

BuLsHiT: ''nej je dobro ce pride sto :D nej je dobro ce nisce ne pride...''

Nej je dobro, če prijde pred volitvami vsaki den, v času mandata pa skoro nikdar.

KIRA

Točno tak kak je pravla ga. Likovič: "Predsednik države je kot lepa vaza. Hodi okoli in se kaže, odgovornosti pa nima. Ne bomo plačevali ljudi, ki niso za nič odgovorni." http://www.youtube.com/watch?v=oUmiVQf35Gg&feature=player_embedded

Vipko
Wizeman

Pa ka zaj ščeš praviti, ka bi mogo Türk krumče okapati, ali ka? Dela tou, ka je njegovo delo, in tou prekleto dobro.

Mihy

Ka pa te dela tak dobro? Volilno kampanjo na naše stroške?

V Prekmurju je bil v zadnjih mesecih 20x, pred tem pa kakšno leto nič. Kak mate eni nizke kriterije za to ka je dobro, samo ka je vaš kandidat.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice