Tako so na včerajšnji skupščini izvolili člani kluba. Klub dobil tudi nov upravni odbor in nadzorni svet.

V sedemčlanski upravni odbor, prejšnji je pred skupščino podal odstopne izjave, tako vstopajo štirje Nizozemci, kar jim daje večino. Sedmerico dopolnjujejo Kristjan Gregorič, Drago Ružič in predsednik Miroslav Topič. Klub bo ponovno imel nadzorni svet, kar določa nov statut, ki je bil potrjen na skupščini. Štel bo tri člane, to so Puhan, Celec in Martinuzzi.

Investitorji želijo Muri samo svetovati, ji pomagati

Osrednja oseba skupščine je bil Ronald Steenbergen, direktor družbe Readen Holding, katera bo vlagala v ND Mura 05, on pa je moral prepričati člane kluba. Najprej je predstavil družbo, ki je v preteklosti že sodelovala z amsterdamskim Ajaxom, rotterdamskim Feyernoordom, boksarjem Mikeom Tysonom, francoski pentlji Tour de France… Steenberg en je poudaril, da hočejo Muri samo pomagati, da imajo kader, ki je usposobljen za oglaševanje, marketing, trženje in prodajo igralcev… »Muri želimo ponuditi 'okno v Evropo'. Mi bomo le svetovali, Mura pa ostaja lokalna. Naš namen je, da gremo korak za korakom. Fokus bo na mladih, domačih igralcih, mlajših od 25 let. A danes mora pasti odločitev,« je povedal Steenbergen. Na vprašanje, s čim lahko zagotovi, da imajo resne namene, je povedal, da ima družba 22 milijonov na računu, da so vpisani v registre, torej se lahko znajdejo pod drobnogledom, in da nameravajo v Muro vložiti pol milijona evrov. Potrdil je še, da bodo krili vse stroške, ki so nastali s prihodom novih igralcev v klub, njihove prve aktivnosti pri Muri pa bodo povezane s finančno konsolidacijo kluba. Doslej so na račun Mure nakazali 100 tisoč dolarjev. Polovica tega se je že znašla na Murinem računu, druga polovica pa še »potuje« iz Hong Konga, od koder so nakazali denar.

Denar od prodaje igralcev se bo delil

Dobiček od prodaje igralskega kadra se bo mel investitorji in klubom delil. Klub bo dobil minimalno 40 %, lahko tudi več, odvisno od posameznega primera. »V delo strokovnega štaba se mi ne bomo vmešavali,« avtonomnost na igrišču zagotavlja Steenbergen. Zadovoljen je tudi, da »so se sestali z igralci in da so imeli konstruktiven pogovor«.

Dolg znaša približno 500 tisoč evrov

Finančno poročilo prejšnje sezone je predstavil predsednik kluba Topič. »Konec junija je dolg znašal 640.000 €. Maja smo bili bližje igranju v peti ligi, kot pa igranju v Evropi. S pomočjo komunale in drugih smo uspeli odblokirati račun ter poplačati nekaj upnikov. Dolg danes znaša približno pol milijona. Igralcem dolgujemo 120 tisoč.« Denar, ki so si ga priigrali v evropskih pokalih, ne bo romal samo na račune igralcev, saj je klub dolžan še komunali in drugim dobaviteljem.

Avtor: Tomaž Štrakl

S spleta

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nani17

san cuj ka sta dva tabora. Topič ma svojega z nizozemci,Puhan pa z domačimi invenstitorji. ge so prlej bilij tej domači ka so nej prlej vcuj šli,zdaj kda so prišli resni tujci se on neka rivlejo poleg. Zakoj? Zato ka nedo mogli domači peneze prati pa kradniti. Kak je do zdaj bilo. zato pa je mura tu ge je. Z takšnimi dolgovi. Naj se malo zamislijo ka so prlej bili v muri g.Bel., g.Kut., tudi Fraj., je bil poleg. Vsi so samo kradnili.

copicar

Zelo čudno,zakoj so se pa te že nej prle oglasili te lokalni šerifi?Zakoj gli sedaj kda se je pojavo resen investitor iz Nizozemske ?Skoraj san 100%,če te lokalni šerifi prevzamejo klub,smo drugo leto v stečaju.

przelmuding

copicar
Točno tak, Puhan Frajman pa kompanija bi rada bijla pri koriti.

Mihy

Tej zgledajo multinacionalka proti ovim italijanom :)

http://readenholdingcorp.com/

The company was founded in 1953 and is based in Hartford, Connecticut USA

With companies and subsidiaries in Europe and Asia, the Readen name has been respected for over 30 years for its coherence to strong value and business ethics. We have over 30 years of solid trading and manufacturing experience.

Man dober feeling :)

nani17

ja vse izgleda bole pozitivno kak s tistimi italijani. kda pa je biu keri italjan pošten. mafija italijanska. dajmo priložnost nizozemcem. kda de v slo sposoben telko penaz dati noben,sploj v nason prekmurji

Plemeniti

Se strinjam. Dobro je, da želijo dati poudarek mladim domačim igralcem. Topič bi si morda res zaslužil še eno šanso, kljub temu, da je nasedel italjanskim nategantom, je Muro spravil iz nemogočega položaja.

marianne1789

ka stoji za nami velki investitor je čista pozitivno. Če de s epodpisalo za nekaj lejt naprej neje vrag ka mo skoraj sako sezono špilali kvalifikacije ua evropsko ligo.

zadržek man edino pri prodaji kadra, ge de zagotovljeno vsaj 40% sredstev od prodaje. ka nebi zaj vložili 500k €, za dvej sezoni pa brez dodatnoga vložka pobrali šila in kopita, kda de se zoudalo 5, 6 igralcov za min. 500k po glavi.

kakorkoliže. pozdravlan prihod novoga invsetitora absolutno samo naj se vse do zadnje pike zguči točno in naj zaboga pripelajo nekši dober kader (športni direktor npr.) ka nemo meli pejnez kak maribor, špilali pa kak lendava.

Dobrodošli!

no-limits

Jasno mi je, ka je v UO tisti, ka daje denar ... ali mi je nej jasno po kakšnon ključi so izvolili nadzorni? Tou bi morali biti neki nevtralni in zunanji ....

komentator

Topič je pripelo in včlano svoje prijatelje ka so volili za njega. Sicer mejne boli vse skuper ka itak neman kaj od tistega pa ne odin na tekme ka se mi zdi škoda penez ka tan sedin ALI TO KA ŠTEN SE MI ZDI RESNO SMEŠNO. Pojavljajo se imena ka so povezana z goljufijo. Tisti grbič ali ka je, ka je pripelo italijane pa jih je te nej pa niti nej iz murske pa zdaj se pa tu pojavlja pa sklepa nove z nizozemci na isti način en den prlej neko podjetje na njen nika penez.. nekšne obljube ka bi naj dali 100 000€ pa so samo 50.000. V sloveniji je en velki problem ka se lejko na legalen način kradne z papirami pa nišče nika nemre pa ne odgovarja.

komentator

[email protected] Topič je tak dugo odlašo z to sejo ka je nej imel zadosta ljudi ka so volili za njega. Ge mislin ka de mura za dve leti izčrpana brez denarja in tej glavni ka so zdaj do jo zapustili z puno penez. Če bi topič bil dober menežer ga nemec v petrovcaj nebi na cesto vrgo

BAMBINO

vijden ka sploj nevejš, zakoj je odišo s petrovec,.. zato, ka je od tistec keš nakazuvo v klub!!! zato je tude takoj od tisteh 180k keša, "izginilo" okole 40k, ker jih je mogo vrnote,.. ge san tude prote topiče, ka si neboš ger mislo, ka san njegov zagovornik, ale kak je zaj v spadnolo, je biu edine, kere je ščeu muro z dreka potegnote!! si je pa sam krijf, ka je pač največje lažnivec v spadno, zgujbo kredibilnost itd.

šimi (nepreverjen)

Topič je zrikto keš, igralce in strokovno vodstvo, pa se ga še dale šinfle. Pa ka se van mejša? Vsi ste meli šanso rejšiti Muro, vsi ste meli svoj čas predstaviti svoje načrte za prihodnost našoga kluba, vključno s Frajmanon, Hlastecon, Puhanon, itd., predstavo ga je samo Topič! Najbole ironično je, ka se Topiča obravnavle kak nekšoga lopova, črno ovco, čeprav je iz firme ge je že bil direktor rešavo Muro in zaradi toga zgujbo službo, Frajmana keri je pa že kradno v klubi in Hlasteca ka je zavozo Maribor se pa podpejra. Dobili smo investitora ka bi se ga nej branilo večina klubov na Balkani, z vezami pri Ajaxi, Feyenoordi, itd. Ka več bi radi? Klub je bil na nuli, brez teh investitorov bi v roki 1. leta šli v 5. ligo.

Cave

Btw. ka je zdaj z reflektorami?

šimi (nepreverjen)

Hmm, kelko ge znan so nazadnje svetniki sprejeli proračun MOMS za leto 2012/13 v keron je navedena izgradnja reflektorov in ozvočitev na stadioni. Strošek bi naj bil okrog 500k, s ten ka računajo na pomoč NZS-ja. Vrvlen ka san ti s ten nej podal konkretni odgovor, ampak recimo ka bi naj bili v leti dni :)

Spy

Dolg je pa še itak pol milijona, kljub tomi ka so, že samo od UEFE, dobili ogromno poenez... Žalostno.

droston

..saki človik si zasluži ''second chance'' in mislin ka je on tou dobro izkoristo. Vupan ka tisti navijači keri ste ga zmerjali, nebi zdaj o teh groznih žaljivkaj--seveda vse vpričo male dece, mate gobce odprete do poda pa ka van je vsaj malo žal za izrečeno. Resno ka je zabluzo z Italijanami, mogoče zatou ka je preveč delo z srcon kak pa z pametjo ali zdaj njemi je pa končno uspelo, za zdaj se je tou pokazalo za dobro in produktivno, ka de pa naprej pa de čas pokazo, šlo de še samo gor. Dejstvo pa je ka je nej lopov kak marsikeri drugi keri so ščeli priti v klub samo z enin namenon...Zdaj pa še samo igralci vtrgnejo pa je vse skup zlata jama!:)

peace

RobertH

neje fajn biti predsednik društva...še najbole pa ND Mura 05....ne vrvlen v te Nizozemce in Topič po mojem vsakši den slabo spi ali se pa potim...Zanimiva zgodba de....

copicar

http://www.youtube.com/watch?v=xwoPJ-uElzo Fajn si je to že zdaj vgojdno špilati,ko je za tabo zelo uspešen dan :-),pred nami pa je sedaj še trgatev :-)

ponosen_prekmurec

@spy, peneze od Uefe do dobili v novembri, kelko ges znan. De pa pol milijona evrov...

okroglazoga

COPICAR-Še kurva za eno seanso ne dobi 100 evrov! KEŠ PIČKA!!

BAMBINO

ja, novembra dobimo tej keš, al de takoj odišo k Komunale, v Terme, pa ga več nede.. torej ostane tej dolg, kak je,.. no mogoče se kaj malo zmenša :)

c0rleone

če ste slučajno nej kaj razmili....dolg je 560k...tu so že všteti pejnezi od UEFE....tak btw

šimi (nepreverjen)

Večina nas to zna. Je pa še vedno boukše dolg 560k z vupanjon in vrvanjon na boukše čase, kak pa dolg 560k s sigurnostjo ka mo v roki enoga leta šli po gobe.

przelmuding

c0rleone
Mijslin ka tij nika ne razmiš. Nika je nej cuj šteto. Telko je se skuper duga, da pa de UEFA pejneze dala pa de trbelo seveda plačati posojila. Kelko de te ostalo pa mo vidli.

copicar

okroglazoga,odi mi popuši ha ha ha prvič te nemo kasero ha ha ha

copicar

znan ka van je teško ali ka moreš se najdemo tudi mi in vam pokažemo da smo jači :-)

copicar

rush1 je napisal:

Klub ma 500.000€ duga. Kak je to možno? Kama so šli penezi od Komunale pa term Vivat?? Tu je telko nejasnoti ka glava boli. Slabše kak je zdaj, verjetno tak nemre biti. Jaz nen miren glede teh Nizozemcev, doklič igralci nedo meli svojih zasluženih penez na računi.

ti ge poven,ge je keš ? Obrni se na puhana in hlasteca in jiva pitaj kak se organizira katero potovanje,misli ka bi ti šel v rim direkt in nej prek dunaja ka bi tan spal.Mislim ka ,če bi mel do stadiona pol ure vožnje nebi v Mariboru spal ali jebi ga Jernej Šavel je napiso ka se mi idemo profesionalizem na VIP ložaj v Mariboru tudi nebi meli telko gostov kak smo jih meli ,če bi ti bil šef ali jebi ga Hlastc je povabo okrog 600 ljudi ka misliš što je to plačo ?Malo pitajte Topiča zakoj je nej bil v Vip -u ,zato ka da je samo pogledno notri njemi je slabo gratalo in je znal ka de pa na njemi vse zgorelo.

okroglazoga

COPICAR, ge bi tude rad bil član Mure! Mi topić vplača 100 evrov za članstvo? Pa rad bi šenki na tekme odo!!! Ti je tao kaj znano?

copicar

okroglazoga,boli me kurac ka si ti misliš ali še enkrat ti poven ka san nej nikdar dobo zašenki karto od Topiča,če pa ti to znaš pa mi povej na keri tekmi si me vido ka san zašenki notri šel,ajde ka te vidin pičkica ena,če že znaš telko.

okroglazoga

Obnašanje primerno 47 letniki!

copicar

okroglazoga,što je komi začo keš pička ?Nej si mi dal odgovor kda san zašenki notri šel ?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice