Od danes v veljavi razširjen pogoj PCT za več dejavnosti.

Z današnjim dnem se skladno z v soboto sprejetim vladnim odlokom pogoj PCT širi na številne dejavnosti. Izpolnjevati ga bodo morale osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami, izkazati ga bo moral tudi uporabnik.

Pri delu v neposrednem stiku z drugo osebo

Kot je v soboto povedal minister za zdravje Janez Poklukar, kljub formalni uveljavitvi odloka z današnjim dnem pričakuje, da se bo odlok uveljavil postopno prek tedna in da ga bodo začeli izvajati v naslednjih sedmih dneh.

Pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) bodo morale izpolnjevati vse osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami oziroma so udeležene v okoljih ali dejavnostih, kjer obstaja neposredna nevarnost za izbruh okužbe in s tem nevarnost za zdravje.

Pogoj PCT bodo tako morali izpolnjevati zaposleni v zdravstvenih dejavnostih, dejavnostih vzgoje in izobraževanja, socialno varstvenih in kulturnih dejavnostih.

Enako bo veljalo za osebne asistente ter zaposlene v javni upravi ter osebe, ki delajo v zavodih za prestajanje zapornih kazni, prevzgojnih domovih, centrih za tujce in varnih hišah.

Pogoj PCT za taksiste, policiste, občinske redarje ...

Pogoj PCT bodo morali prav tako izpolnjevati taksisti, osebje v zaprtih žičniških napravah, policisti, občinski redarji in varnostno osebje, ki izvaja naloge na področju zagotavljanja javnega reda in varnosti.

Veljal bo tudi pri izvajanju športnih dejavnosti, kolektivnem uresničevanju verske svobode, dejavnostih ponujanja blaga in storitev, dejavnostih ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil ter pri izvajanju strokovnih izobraževanj in usposabljanj.

Pogoj PCT bodo morali izpolnjevati še uporabniki zavodov za prestajanje zapornih kazni, prevzgojnih domov, centrov za tujce, azilnih domov, zavodov izvajalcev socialnovarstvenih storitev, ki ponujajo možnost nastanitve, prav tako pa športniki ob izvajanju kontaktnih športov, uporabniki zaprtih žičniških naprav, obiskovalci in spremljevalci pacientov ter obiskovalci zavodov za prestajanje zapornih kazni in prevzgojnih domov.

Osebam, ki ne bodo izpolnjevali pogoja PCT, uporaba storitve ali udeležba oziroma prisotnost pri izvajanju dejavnosti ne bo dovoljena.

Omejitve PCT pa ne bodo veljale v nekaterih posebnih primerih.

S spleta

Komentarji (37)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
HojSS PRESS (nepreverjen)

>>> Pogoj PCT bodo morali izpolnjevati še uporabniki zavodov za prestajanje zapornih kazni... <<<
>>> Osebam, ki ne bodo izpolnjevali pogoja PCT, uporaba storitve ali udeležba oziroma prisotnost pri izvajanju dejavnosti ne bo dovoljena. <<<

To pomeni, če nimaš pogoja PCT, te ne smejo zapret v zapor, ker kršijo odlok vlade !!!!!!!!!

Hmmmmm, me zanima, kdo bo to preverjal ?
Se bodo našli kakšni zaporniki, ki bodo zezali, ker na silo mu ne sme nihče rovat po nosu.
In v prekršku bo zavod in tam zaposleni, ker ga bodo imeli brez pogoja PCT tam.
Poklicat inšpektorja in zavodu za prestajanje kazni naložit globo.
In odgovorni osebi tudi.
To bodo še heci !!!!!!!!

100-100 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Si biu na pregledi, či nej si biu, hitro ga opravi, ka se neuš slučajno zapravo od premišlavanja.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

TeoretikiZarot (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Edino pravilno. Tisti, ka mislite ka te spocrkali če se cepite, od corone pa nej ker je samo prehlad, si teste plačüvlite.
Zaradi vas virus mutejra, zaradi vas ka ste necepleni, virus najde nove goste pa nove mutacije.

Tudi če si cepleni ga lejko dobiš. Štijma ampak je rukcug fertik virus in tudi ne mutejra naprej.

Vsi trmasti, ka mislite ka vas s strupon pa železon pa neven ka vse nej cepijo pa lepo dale stojte pri zdravstvenon daume. Še malo pa de -10 pa snejg. Lepo de van.

Tiste ka mislite ka de 2 miliarde lidij, kerih je ceplenih crknolo za 2 leti ste pritisnjeni v glavau do boga. Tau ka je 4.5 miliona lidi crknolo od corone, pa sake 3či še zdaj nema okusa vas ne briga. Glavno je ka je od 2500000000 lujde, 100 lujde strdke dobilo. Pa za vse pametnjakoviče, tudi corona virus povzroča strdke ;) Smo jih par meli na intenzivnon.

V glavnon. Plačuvlite si pa čakajte če vas je straj strupa.

Že se leto pa pol cepi. Stranskih učinkov skoraj da ni. Tisti keri pa bluzijo o dolgoročnih stranskih učinkih pa ste tudi zblojene pa za logaritemski padec še tudi nejste čuli. Srečno pri zdravstenom dome. Mate zdaj lejpo nauvo okolico, pa zidare za glejdati.

ja rejsan je

kak zna što fajn napijsate! Za tej, štere v stoumeterskeh kolonaj stogijo za testejranje, pa še plačate trbej pa praven, ka majo preveč časa, pa pejnez!

In reply to by TeoretikiZarot (nepreverjen)

Barbecue (nepreverjen)

Teoretik zarote, ti si resno pritisnjeno tele!! Se vidi ka ti cepiva že škodijo. Tak za info mutacij virusov nastane, gli zaradi cepljenja budalo neosveščeno!! Delan v zdravstvi taka ne bojte vsaki svoj doktor, ker delate bedake iz sebe budaletine!! 😅😅 Telko o širjenju mutacij virusov mutant zabiti!

In reply to by TeoretikiZarot (nepreverjen)

TeoretikiZarot (nepreverjen)

Itak ka brez veze z vame prauticepilcami se sploh pogajati. Za vas je tak vse strup.
Če rešilca voziš še nejsi doktor.

Virusi mutejrajo naključno, kda se razmnožuvlejo v celicaj. Dobre lastnosti za virus se nesejo naprej, slabe pa itak mergejo. Pa niti nema veze. Svojo facebook kemijo pa biologijo njaj v gostilniških debataj.

Takšen kak si tij bi rejsan trbelo kaj cuj mejšati k zdravili.

In reply to by Barbecue (nepreverjen)

Intestine (nepreverjen)

Brezveze njemi sploj odgovarjati na komentar, ka nema blagoga pojma o biologiji virusov imunskem sistemu in o cepivu za katerega še nisce nevej kak dolgoročno deluje a ga je vseeno vzel. Jaja strah pred neznanin ga vö pogej odznotraj.

In reply to by Barbecue (nepreverjen)

retretret (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Čedno. Škoda ka so se lidgej za ošpice takoj cepili. Škoda ka nejso čakali 50 lejt na stranske učinke. Bi nas zaj bilau 2 miliardi namesto 7.

In reply to by Intestine (nepreverjen)

Intestine (nepreverjen)

Že spet neka napamet pišeš, cepivo za ošpice je prišlo v uporabo po 10 letih od izoliranja virusa.
Zakaj bi se cepil za covid, ko pa je smrtnost tak mala kak pri gripi? Zakaj ne zaupaš svojemu imunskemu sistemu in prebolis virus kot si vsakega do zaj? Aja tebe pere drug sistem pa rabiš potrdilo in se gres cepit z nepotrebnim cepivom zaradi propagande lobija keri obrača pare in to de delo čimdalje da ma hasek. Kaj pa je v ozadji toga wannabe cepiva pa zna samo par lidi na vrhe.

In reply to by retretret (nepreverjen)

retretret (nepreverjen)

Čedno. Saj nej ka so v 18 stoletje malo duže nucale ka so cepivo razvili kak v leti 2020 jebote.

In reply to by Intestine (nepreverjen)

Intestine (nepreverjen)

Cepivo za ospice je bilo izdano za uporabo 50 lejt nazaj nerazgledano tele. Ce nemas pojma ka se more vsako cepivo vsaj desetletje testejrati, ka se lejko oznani kak "varno" za uporabnika. In ka še nerazgledano tele mogoče nevej ka so te cepili z delčkon virusa iz prvoga vala lani ka fajn tvoris protitelesa, pa še z dodatnimi zanimivimi substancami, kere sigurno nucajo testne zajcke 10let ka de se vidlo kak deluje na človeški sistem. Sam si si kriv ce ne zaupas svojemu imunskemu sitemu

In reply to by retretret (nepreverjen)

retretret (nepreverjen)

Čeden. Saj nej ka so še isto leto cepili praute ošpican ja, lani so začali prauti ošpicna cepiti ka je fix ka se ti možgani ne stopijo od cepiva. 60 let testne dobe zadosta bilau. Vejpa tij samo čakaj leto 2050 pa te se cepi prauti zeta varijanti, če te pred ten ne poberej.

Dejansko je leto do dvej in zatau je tudi letos po leti pa pol FDA odobril pfizerjevo cepivo. Samo če tij maš neka v glavej še ne pomejni ka je praf. Zavupaš tij imunskomi sistemi ja, kda pa se v mali prst brsneš pa že po tableti sejgaš.

In reply to by Intestine (nepreverjen)

Intestine (nepreverjen)

Spet glumis pa pretiravles.. saj.. se ti vidi ka si cist v propagandi pretiravanja.. in ne sodi človeka po sebi

In reply to by retretret (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi pajdaš. Jaz in moji vrstniki smo vsi preboleli ošpice, ker takrat še niso cepili. Nej smo meli nikšnih problemov, nihče nej mro. V šoli nihče nej imel alergije, kak gnešnji precepljeni otroci.

In reply to by retretret (nepreverjen)

erewr (nepreverjen)

Ka pa tij bak alergije not mejšaš. Če gej cepijvo za alergijo se vutro iden cepit.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Vah, (nepreverjen)

Tij si sigurno 100 let star , a pa eno tableto lekadola pa si vseeno vzel,geli majster.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Robin hud (nepreverjen)

Sto se scej cejpiti se naj cejpi, ges se pa nemo, pa nisce me nemre prisijliti. Vsi keri forsejrate prisilno ceplenje, se mi lejko v rit zakajlate fajn. Kak de se zaj palij fajn na carno slujzelo.... Skoda ka san nej frizer al pa kaj taksnoga.

100-100 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka boš pa srau, vej so te pa že cejpili, samo zgleda ka si dobo cepivo za noure konje.

In reply to by Robin hud (nepreverjen)

kovidnik (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Te bodo prisilili, brez skrbi. 😉

In reply to by Robin hud (nepreverjen)

I8I75 (nepreverjen)

NO WAY ZDAJ DO ZDRAVI DISKRIMINIRANI NE NE GREMO SE TEH VAŠIH IGRC IN JEBANJA LJUDI V GLAVO NE GREMO SE VEČ. ENDE!

Zaresovecovi (nepreverjen)

Ges san cepljeni zato spitavlen hipotetično.
Zdaj kao moreš tudi gda ideš v bolnico izpolnjevati PCT..... ka pa če nej? Če te naprimer kap zadene ali se ponesrečiš tak ali ovačik, hujše ali zelo hudo..... pa ne izpolnjuješ PCT. Ka te do te pred bolnico pistili ka crkneš ali kak?
Zanima me tudi kakšne so sankcije, če ne izpolnjuješ PCT pogoja.... naprimer, če zaposleni toga nemajo in to ne zahtevajo niti od strank. Tista neumnost ka prej delodajalci morejo zaposlenin plačati testiranje in ka se tej zaposleni lejko tudi doma samotestirajo pa je itak največja neumnost. Što de to delo? Nišče! Što de to kontrolejro? NIšče ka to se itak ne da kontrolejrati.
Že pa nekši bedasti ukrepi brez glave in rejpa, samo zaradi ustrahovanja in jeebanja naroda v glavo.

Tinka13 (nepreverjen)

Odličen komentar!

In reply to by Zaresovecovi (nepreverjen)

piškolin (nepreverjen)

Ostal boš zunaj pred bolnico. Hej, če pa umreš, te še pokopati ne smejo ... imaš pa možnost postita nova atrakcija v obliki prekmurske mumije.

In reply to by Zaresovecovi (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Či bi se bar malo pozanimo, tebi znau in nebi piso norosti. Fsakši šteri je nujno potrejben pomoči ide v urgenco. V urgenci do pa napravili test iin tan do že znali kaj je nujno.td. Samotestejranje, ka pa či bi dali za 100% bolniško v primeri okužbe z covidon. Te bi pa biu interes po samotestejranji.

In reply to by Zaresovecovi (nepreverjen)

dodomat (nepreverjen)

Ja itak, gda človeka na pou mrtvoga pripelajo na urgenco do meli še časa enih 15 minut ka do ga testejrali ka korono. Samo ti si car, znaš tou? :)

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Jack Frank (nepreverjen)

No problemo. Itak nas ima večina "fake PCT potrdila".

FakeTest (nepreverjen)

Itak. Ges san že pou evrope prepotoval s ponarejenin potrdilon. In te na konci gor prideš ka te pri nas pa na avstrijski meji sploj nigi drugje to ne prosijo. Edino v grčiji so v gostilnah težili. Pa san pokazo screenprint covid potrdila o cepljenji pa je bilo vse OK. Tak ka je to vse redno brezveze.

In reply to by Jack Frank (nepreverjen)

saeeb (nepreverjen)

link prosim

In reply to by Jack Frank (nepreverjen)

- (nepreverjen)

Zelo malo se pa govori o tistih, ki so Korono že preboleli in so zdaj imuni. Potrdila jim pa vseeno potečejo... Kot da je imunost datumsko omejena.

FakeTest (nepreverjen)

Na tistih ne služijo prodajalci cepiv in prodajalci testov, zato se pač o njih ne govori. In zato tudi ne valajo testi na protitelesa.

In reply to by - (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Zanimivo, da je danes, ko bi naj bili vsi pismeni in ima vsak že internet s seboj in pametni telefon, tako malo razgledanih ljudi.
No, pred leti, ko so se pojavili pametni telefoni je en znanec rekel, da je to zato, ker ljudje niso več pametni.
In očitno je imel prav !!!!!!
Zanimivo, da jih je toliko, ki ne verjamejo v znanost !
Če si bil na netu, da si prebral, da bi naj cepivo bilo ve prej kot učinkovito bi si še malo bolj poguglal in bi ugotovil, da število protiteles s časom pada.
Seveda pri vsakem človeku drugače.

In reply to by - (nepreverjen)

juppycide (nepreverjen)

Če že tak rad guglaš, te še malo poguglaj o ton kak se imunost veča s konstantnin stikon z nekšin viruson, pa to s kerinkoli viruson. Zdaj moderno se tomi pravi prekuženost, negda se je pa tomi pravlo zdrav človik z dobrin imunskin sistemon. To so osnove medicine dragi moj pajdaš, v prvon letniki je tou v učbeniki.
Lejko bi tudi pravo ka so pred farmacevtskin prevzemon sveta in družbe lidje tudi bili bole pametni kak pred telefonami. Te so se viroze zdravile s čajon, vitaminami pa večdnevnin počitkon v posteli. Gda si prešvico si biu zdrav ali si pa pač petej ftegno, če si meou kakšne druge težave še pouleg. Te pa so prišla zdravila od kerih je narod grato odvisen in kera so (še celo antibiotiki) oslabila človeško telo do takšne mere ka pride ena korona, kera ma na določeni procent lidij smrtnonosen vpliv zato ka zaradi odpornosti telesa na vse živa zdravila nemrejo človeki olajšati poteka bolezni. To se najbole opazi pri lidaj keri majo pridružene bolezni in že več lejt konzumejrajo večje količine različnih zdravil. Smo meli primere ge je stari človik brez zdravstvenih težav korono prebolel v bolnici brez težjoga poteka, ker so njemi že osnovni antibiotiki in vitaminske tablete pomagale, tisti ka pa so v bolnico prišli s torbico puno zdravil pa so kak po pravili vsi umrli.
Tak ka ti samo še dale pridno guglaj, mogoče kaj pametnoga ge zaslediš.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

NECEPLJENI.....pomagajte okuženim doma in v bolnicah....bodite HEROJI.....

Intestine (nepreverjen)

Sem pomago. V domu..na izoliranem oddelku.. necepljen.. ga tudi prebolel in glej ga zlomka sem še živ..pomagam naprej in necepljen! Sta pa nam za tem dva frisko cepljeniva takoj umrla zaradi pljučnice.. zlomka

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Banda domobranska!!!

pingven (nepreverjen)

San najbolje osamljeni človek na ton svejti. V časi te famozne corone enga človeka ne poznan ka bi mel te šit. Jih je pa par podleglo raki pa drujgin boleznin...

Pudelj2021 (nepreverjen)

Se pravi ko pride en velepametwn inspektor v spremstvu policaja do mene mam prqvico prositi papirje od obeh ka izpolnjujeta. Ali se motim pa ide samo obratno? Pokljukica in banda porinite si palcko nekam pa si testirajte 🤪 ... gostilbe na crno in frizeri na crno in se marsikaj na crno bo laufalo v nulo ker ste sami tak sceli 👌

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice