Foto: Jože Žerdin
Celo Pomurje je dišalo po bograču, saj je bogračijada potekala kar na več koncih.

V Lendavi je se včeraj, 28. avgusta, z Bogračfestom začel festival Vinarium, ki bo letos v prilagojeni obliki, 4. septembra pa bo Lendavska trgatev, ko se bo Lendava s kuhanjem 1500-kilogramskega bograča potegovala za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.

Svoj čas so v Veliki Polani v okviru Društva ŠTRK Slovenija na prireditvenem prostoru Športno – rekreacijskega centra Poljana pri Osnovni šoli Miška Kranjca Velika Polana pripravljali tekmovanje v kuhanju bograča in se tudi uvrstili v Guinnessovo knjigo rekordov.

V domu Danijela Halasa v Veliki Polani mini bogračijada

V Domu Danijela Halasa - Zavod Karion so se v teh zadnjih avgustovskih dneh odločili, da bodo pripravili mini bogračijado za zaposlene in stanovalce doma

Projekt jim je uspel, saj so se na bogračijado pripravljali kar nekaj dni. Treba je bilo pripraviti prostor pred domom, pa kotliček in sestavine za kuhanje bograča. Najprej so narezali čebulo katero so dali v količek, kjer se je že kurilo s plinom. Več vrst mesa so narezali na kocke, narezan krompir na kocke, zavili z vodo, to se je vse skupaj nekaj časa kuhalo. 

Ko je bilo vse kuhano so dodali še razne začimbe, kot je paprika, česen, lovorjev list in druga zelišča. Pri sestavinah in pri kuhanju je sodelovala socialna delavka doma. 

Ves bograč na »mini« bogračijadi so vsi skupaj tisti dan tudi pojedli za kosilo. Vsi zaposleni in stanovalci doma Danijela Halasa imajo željo, da bi v bodoče sodelovali tudi in kuhali bograč skupaj z drugimi domovi v Pomurju in širše.

Foto: Jože Žerdin
Foto: Jože Žerdin
Foto: Jože Žerdin
Foto: Jože Žerdin

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zdravstveni delavci (nepreverjen)

Pohvalno. V domu starejših v rakičanu se pa nič ne dogaja. Kaj bi šele skuhali kakšen bograč, če so malice za zaposlene in kosila za stanovalce čista katastrofa.

Krpan2 (nepreverjen)

Bljak, navzgravžno... Pa so jeli pa staro bolano meso iz tujine. Edni sploj ne znate da je ta bograč narejen dobesedno iz dreka in vablja ljudi da naj tan pustijo denar. Tü se ide samo za umazan profit z umazanim mesom iz tujine, bljak in fuj nesnaga 🤮

In reply to by Zdravstveni delavci (nepreverjen)

.... ..... (nepreverjen)

Debeli fuknjenec tij si najvekša nesnaga na ton sveti.

In reply to by Krpan2 (nepreverjen)

Amaterka1A (nepreverjen)

Avtorica članka Ines Zupanič Tomažič....Na polanskih dnevih so BUJTO REPO kuhali pa nej bograč !

Starejše novice