V Gerlincih so danes razglasili Naj domačijo 2012.

Domačija Flegarjevih oziroma po domače Metlnovih iz Gerlinec je postala Naj domačija 2012. Poleg domačije je zato družina s častnim nazivom skupaj s sorodniki, domačini in Občino Cankova pripravila praznovanje s pestrim kulturnim programom in domačimi jedmi, ki je pritegnilo množico obiskovalcev od blizu in daleč. Radovedneže so zabavali Folklorna skupina Turističnega društva Cankova, tamburaška skupina Odpisani, Zamurjenci in mnogi drugi. Zvečer pa se nadaljuje zabava s ansamblom Štrk.  

Domačija Flegarjevih je tradicionalna kmetija zgrajena leta 1871, ki se ukvarja pretežno z živinorejo. Na domačiji živijo mlada prevzemnika kmetije Dušan in partnerica Renata s hčerkico Lili, pri vodenju kmetije pa mladi družini pomagajo še Dušanov oče Štefan in mama Anica. Flegarjevi so že leta 1989 so dobili priznanje za urejenost okolice, naziv Naj domačije pa je njihovo delo na kmetiji še bolj poplačal.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
KLIPAN

Danes sem se na to prireditev podal iz Gor. Radgone, da bi kupil kake kmečke dobrote (gibanice, domačo olje, kruh....).
Na prireditvenem prostoru pa so nudili čevapčiče, ražniče, pomfri, sladko peno in sladoled. Pevka na odru pa se je drla v mikrofon "ja sam devojka sa sela".
Mislim, vse ok, zanima me samo, če so izbirali Slovensko , Prekmursko ali domačijo bivše Jugoslavije??
Da ne moreš kupiti niti ene kmečke domače dobrote je pa katastrofa!!!

Vipko
tinka78

Se strinjam s klipanom, res žalostno. Včeraj na tej naj domačiji sicer nisem bila, sem bila pa pred kratkim na podobni prireditvi, kjer bi človek pričakoval ponudbo domačih jedi in izdelkov, prodajali pa so čevape, sladkorno peno in podobno. Tudi glasba je bila podobna. Ni čudno, da izginja naša nacionalna identiteta in vedno stopicamo za nekom.

Vipko
Wizeman

Nikdar v Jugovini je naša nacionalna identiteta nej bijla tak ogrožena z balkanizmi, kak je tou zdaj. Za mene je tou fenomen. V vojski san popizdevo, ka san mogo cejle dneve poslüjšati balkansko muziko arabskoga izvora, zdaj pa majo južnjaki prinas razprodane koncerte. Ka o "gastronomiji" niti ne gučin. Kak klipan san bil najbole srečen, da mi je oča pri nastajajoučon "kozolci" (bavarski dvor) v Lublani küjpo pečenico z žemlicof, na kijoski, se razmi. Pokašte mi gnes eno butiko v Sloveniji, ge se tou šče da dobiti, razen na kakšon smučišči.

mmartin

Samo ne filozofejrajte, da pa maš kaj domačega tistoga se pa te nišče ne tekne, pa še neka je: prvo trbej zakonodajo spremeniti, Gerlinci so poleg Avstrije, pa si ite vij pametni poglente kak se v vseh evropskih državah lejko na etno prireditvaj tudi etno prodaja.Tisti ki je tan kaj kupil si je pa san krijv če de ga vrag vzel, samo še je ednoga nej, pri nas pa moreš sto paperov pa certifikatov, pa izvor, pa haccap, pa xy stvari meti, zato kupiš najcenejše čvapčiče,šteri to vse majo pa si kvit! ja tak je to!Zakoj pa ne pijtate v državo, zakoj so naši zakoni načiši kak v cejloj EU??Pa te mo pekli gibance, pa palačinke, domače klobase, pa langaše itd....

Skipper

se strinjan z mmartinon, zaradi raznih dovoljenj pa problemov z birokracijo, so čevapčici še najboukša varjanta. 1. so vakumsko pakerani (beri manj papirjev za inšpekcijo), 2. mali % lidi jih ne gej, 3. enostavna priprava,...bi pa bilo fajn, ka bi nešče odavo tikvino olje,...,ka se tiče muzike, mo pa tuő osto.

crt (nepreverjen)

Na predstavitvi ptic ujed v Beltinškem gradu lansko leto so bili na voljo langaši in divjačinski golaž. Oboje je bilo po okusu zelo OK. Kaj vse so morali urediti prireditelji, da so lahko to servirali, pa ne vem.

Starejše novice