Foto: Policijska uprava Novo mesto
Zjutraj se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila poškodovana dva policista.

Policisti Policijske postaje Novo mesto so okoli 5.20 med kontrolo prometa na avtocesti pri postajališču Starine zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Volswagen passat. 

Voznik svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo ter vijugal po vozišču.

Novomeški operativni-komunikacijski center je z opisom vozila seznanil policiste na terenu in policista Policijske postaje Novo mesto sta se takoj odzvala z namenom, da voznika ustavita in mu preprečita nadaljevanje nevarne vožnje. 

Vozilo sta poskušala ustaviti

Službeno vozilo sta ustavila na Andrijaničevi cesti in izstopila, da bi za morebitno uporabo pripravila sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil. 

V tem trenutku je iz nasprotne smeri z veliko hitrostjo pripeljal voznik passata, trčil v robnik ob cesti in izgubil oblast nad vozilom. Avtomobil je bočno drsel, čelno trčil v službeni avtomobil policije, potem pa je vozilo odbilo v policista, ki sta bila ob vozilu. 

Iz Policijske postaje Novo mesto za uredništvo razkrivajo, da so poškodovanima policistoma kolegi in občan, ki je bil v bližini, nudili prvo pomoč in reševali policista, ki je bil ukleščen pod vozilom

Po prvih podatkih iz bolnišnice je eden izmed policistov utrpel hude telesne poškodbe, drugi pa je lažje poškodovan. Povzročitelj in dva potnika v njegovem vozilu v nesreči nista bila poškodovana.

Nesrečo povzročil pijan 25-letnik

Iz Policijske postaje Novo Mesto za uredništvo še pojasnjujejo, da je po prvih ugotovitvah s kraja trčenja prometno nesrečo povzročil 25-letni voznik z območja Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in so ga policisti že 33-krat obravnavali zaradi cestnoprometnih kršitev, od tega sedemkrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola.  

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so zanj odredili strokovni pregled, mu odvzeli prostost in ga pridržali. 

O prometni nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
krumplin (nepreverjen)

Vozil je NAŠ ! Naši so ga brez izpita !

Tejjja (nepreverjen)

Točno tako, NAŠ je bil, samo tega ne smemo povedat. Kako pa napolpismeni in manj inteligenten sploh lahko naredi izpit - teorijo.

In reply to by krumplin (nepreverjen)

Jack Frank (nepreverjen)

Novo mesto v Prekmurju.

Linkoln (nepreverjen)

Pameten sinko,tak nevejs ge je Novo Mesto. Tak ka zapri to golo,pa vogasni tej prazne možgane.

In reply to by Jack Frank (nepreverjen)

Vilmoš Tkalec (nepreverjen)

Zaščitena vrsta💩fjuuj💩

HojSS PRESS (nepreverjen)

Tako je to danes.
Za časa bivše države so miličniki take hitro porihtali.
Noben ni prišel do 33 prekrškov.
Se je prej spametoval.
Tudi sodišča in položnic ni bilo treba.
No, tudi inkasanti niso bili.
Imeli so pamet in delovali po načelu zdrave kmečke logike.

Tejjja (nepreverjen)

Pa poleg tega, da so zaščiteni, so romske podpore tudi večje, kot neromske. Naše podpore so največ 400 eur, romske pa od 631 naprej do 1100 eur, otroški dokladi paše ekstra zraven.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

nagicigan (nepreverjen)

Jaz ne razumem, zakaj imajo policaji pištole, zaradi lepšega ????? Pištolo bi morali VEČKRAT UPORABITI, CELO V OKOLICI NOVEGA MESTA, bi NAŠI že prišli k pameti.

Starejše novice