Jubilejni 30. Bűjraški dnevi v celoti odpovedani.

Organizacijski odbor 30. Büjraških dnevov, ki bi se morali odvijati 7. in 8. avgusta na Otoku ljubezni v Ižakovcih so sporočili, da v celoti odpovedujejo prireditev.

Razlog odpovedi je nezmožnost zagotavljanja PCT protokola udeležencev prireditve in s tem nezmožnosti zagotavljanja varnosti in zdravja le – teh.

Organizatorji upajo, da se bo prireditev odvila prihodnje leto.

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
micikaaa (nepreverjen)

KUL na oblast ......pa bo svoboda.....pa Švica.....

0apaa- (nepreverjen)

hahaha, to pa si nas nasmejal. Ne hvala za diktaturo socialistiočnih elit. Vidimo Venezuelo, kjer še za wc papir nimajo. Lahko ti pa plačam karto za Venezuelo in ostani tam in uživaj v socialitičnem raju. Vzemi s sabo veliko wc papirja, boš bogat.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Boosters (nepreverjen)

Ti si glih tak zabiti kak ova janšova prostitutka micikaa zgoraj keroj odgovarjaš. :)

In reply to by 0apaa- (nepreverjen)

Vipko
buldog

Ti pa si "bogat"? Ker imaš za toaletni papir in za karto v Venezuelo? Če imaš denar si plačaj za sebe karto. Ljudje mislijo, da 140 cm ekran odtehta brezplačno zdravstveno storitev.... Ali veš, da 50 milijonov Amerigosov nima nobenega zdravstvenega zavarovanja? Da tam lahko crkneš na vratih bolnišnice? In še nekaj: tvoj oboževani Glanzkopf bi vse privatiziral.... vse plačljivo! To je Amerika, to je raj! Bedaki mu verjamejo in med njimi si ti. Navadna ofca.

In reply to by 0apaa- (nepreverjen)

dogabji (nepreverjen)

Če bi bil v socializmu, mu tega ne bi mogel ponuditi, in ne rabiš biti bogat da kupiš karto za Venezuelo. To so dokazali razni polikolesarji in predsednica sindikata starih lenuhov, ki dopustuje na Sejšelih in xx otokih. Medtem ko kubanci letujejo na kubi in se jim zdravstevni sitem sesuva zaradi kitajskega virusa. Ti misliš, da državno zdravstvo odtehta občutek da imaš zdravstvo na dosegu roke, ko pa rabiš čakaš 1 2 ali več let in si plačaš privat pregled in zdravljenje (hvala bogu ga da imamo). Fajonisti z radiklanimi mesečniki bi vse podržavili in potem samo tisti s kuveratmi pridejo prej na vrsto, elita se pa itak zunaj zdravi, ostali pa naj čakajo dokler ne crknejo.

In reply to by buldog

Klobasica (nepreverjen)

Kak reterderani si ti od 1-10? Ka ti je doktor pravo? Ge ti dan cisto 10ko!

In reply to by dogabji (nepreverjen)

87655 (nepreverjen)

Razen biti nestrpen in zaliti, nimas nobenih argumentov, nobenih, kot vsak tipicen aktivist fajonistov ali skrajnih mesecnikov

In reply to by Klobasica (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Buldog, tij si školnik??? Vejpa tö ne bi smel biti tak glupi, pa takšne pisariti ! Nikjer, ampak res nikjer ne obstaja "brezplačna zdravstvena storitev" !!! Vse se plača, zato ne piši pravljic! Vprašanje je samo, kdo plača!! Amerika ima to zelo dobro porihtano, le ljudje nasedajo takim nevednežem, kot si ti !!! Zavaruje se lahko vsak, vendar je prostovoljno ! Če nimaš dovolj denarja, zaprosiš za državno pomoč, ki jo dobiš in NOBEDEN ne crkne na vratih bolnišnice! To ne dovoli že kodeks zdravniškega poklica, mimo vse ekonomije !!!! Vendar je res, da ljudje raje imajo več denarja v žepu, pa se ne zavarujejo !!! Saj pa je isto pri nas-poznam nekatere,ki hodijo v Avstrijo, delajo na črno in seveda nimajo zavarovanja, nobene delovne dobe,... To sedaj pišem o celotnem principu-da se ne boš vtaknil v detajle... In potem posledično manj pravic pri pokojnini, pri... Trenutno živijo na veliki nogi, ko pa pride starost, pa žalost!!! Pa bo "kriv sistem", aja še lepše: kriv bo JJ, hihi...

Sedaj pa imamo dolge vrste izključno zaradi tega, ker zdravstvo ni privatno. Naši vrli bogovi v belem si delo od 8-15 razporedijo tako, da potem greš od 16-20 raje k njemu v privatno samoplačniško ambulanto, kot pa da čakaš 2 leti na "brezplačni pregled", ki si ga pa itak že PLAČAL!!! In samoplačniški pregled ŠE ENKRAT mastno plačaš seveda !!

In reply to by buldog

Jesosmoj (nepreverjen)

Vrana, zavajas in lazes-kak ponavadi:

Kar se tice kakovosti zdravstvenoga sistema, rangera US izjemno slabo, poseban, ce upostevamo dejstvo, ka naj bi bila najbole “napredna” drzava na v zgodovini clovestva:

https://news.harvard.edu/gazette/story/2009/09/new-study-finds-45000-de…

https://www.who.int/healthinfo/paper30.pdf

Tau, ka so cakalne vrste duge izkljucno zaradi javnoga karaktera tudi z riti v potegnes. Optimizacijo sistema sploj ne omenis, niti ne podkrepis z nicemer svoje trditve (gostilniska nabijanja pustimo ob strani)- npr zakoj so najbaukse ocenjeni sistemi javni, in v cen se razlikujejo od nasoga? V karakteri javno/privat ziher nej.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Jesosmoj... če se oprimem izključno tvojih linkov-lažeš, kak pes beži, hihihi. Iz "tvojega" linka je razvidno, da je učinkovitost zdravstva ZDA boljša kot v Sloveniji in rangejra izredno dobro!!! 37. mesto pri 191 državah članicah WHO-ja je vsekakor bolj proti vrhu, saj je slabših kar 154 držav !! Tvoj brezvezen "še posebej, če upoštevamo dejstvo" je navadno gostilniško nabijanje, kot sam praviš!!! Tvoj pristranski komentar ne spremeni dejstva !!! Tvojemu nabijanju nasedejo edino neizobraženi, ki sploh ne preverijo ničesar.

Zdaj ti pa še razložim trditev o čakalnih vrstah: absolutno trenutno obstaja navzkrižje interesov pri doktorjih, specialistih in osebnih ambulantah in popoldanskem delu!! Doktor, ki dela v bolnici, NE BI SMEL imeti popoldanske obrti iz dejavnosti, ki jo opravlja v bolnišnici javnega značaja! In to nemalokrat na napravah, ki niti NISO njegove in jih po vseh moralnih kriterijih ne bi smel uporabljati!! Interes takega doktorja NI, da v normalnem delavniku pokrije čimveč klientov, ampak da pridejo in PLAČAJO popoldan. Seveda predlagajo samega sebe, delajo pa vsi simultano-ker na koncu kasirajo prav vsi. In to ne govorim "iz riti potegnjeno" ampak iz lastnega primera!! PAZI: Za nujen primer bi rabil čakati ohohohoho, ko sem poiskal SAMOPLAČNIŠKO varianto-sem klical v četrtek-dobil pregled v ponedeljek-(2 delavna dni!!!!). Seveda sem se moral peljati daleč po Sloveniji, imam možnost in sredstva, pa sem se peljal !!

In reply to by Jesosmoj (nepreverjen)

Jesosmoj (nepreverjen)

37. mesto za US seveda neje izredno dobro. Še posebej je za predmetno debato pomembno dejstvo, ka ma velka večina baukše ocenjenih držav javne zdravstvene sisteme. In to je v nasprotji s tvojimi trditvami. In tau je tudi bistvo te debate. Nigi san nej napiso, ka je slovenski sistem baukše ocenjni kak ameriški. Zavajaš.

Glede pristranskosti - Če se upošteva "naprednost" držav, bi moglo seveda biti sramotno primerjati US z drugim gospodarsko manj razvitimi državami "tretjega sveta". Ampak v sili vrag muje gej in je lejko "odličen" rezultat, če je US pred Slovenijo in Sudanom. Razmin te.

Opravljanje dela v javni bolnici in hkrati privat je svoja tema. Nema veze z tipon zdravstvenega sistema per se. Je del širšega vprašanja, kak izboljšati javni sistem, stimulacijo zdravnikov in preprečeti zlorabe. Probaš spelati debato kraj od bistva, kak vedno, kda nemaš argumentov. Torej spet zavajaš, nabijaš in pišeš komaj berljive pravljice.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Hahahaha, si se zvezal, hihi ??? 37.mesto sem zapisal izključno zaradi trolanja tvojemu žlobudranju "izjemno slabo" !!! Seveda je tou nej najbole super, ali je pa daaaaaaaaaaleč od "izjemno slabo". In če se navežem strogo na propagando Levice in podobnih mesečnikov- vzorčne in idoli KUL-ovcem države Venezuela, Kuba, Kitajska,... so vse za ZDA in celo za Slovenijo, hihihi.
Ja, kda ti pa statistika nej všeč, pa vklopiš dodatne kriterije- kot tvoj "naprednost", pa navržeš en Sudan in retardi ti ploskajo. Če pa tij praviš Sloveniji, Hrvaški, Češki, Poljski, Slovaški, Madžarski, Turčiji, Ukrajini,.... države "tretjega sveta" , pa se ti ne senja niti od pojma!!! Ali, za pretiravanje lejko dodaš še Etiopijo, pa Ruando... Razmin te.

Za čakalne vrste si pa TI zahteval, ka naj podkrepim trditev. Pa sem ti odgovoril, zdaj mi pa hočeš podtakniti "speljavanje debate kraj od bistva"? Zdaj pa naenkrat nema veze s tipom zdravstvenega sistema per se??? ZELO ima veze!!! Zdaj imamo nekšo mešanico, ki dopušča tej kaos, kak trenutno je, pa nema vejze za tebej??? Če bi vse bilo privatizirano, bi cene padle, kakovost storitev narasla, čakalne dobe bi izginile, trg bi stanje sam od sebe uredil, borili bi se za čim boljšo storitev in posledično več strank,...

In reply to by Jesosmoj (nepreverjen)

JanciKrek (nepreverjen)

Drzavna pomoč, prej :D Ajd, daj link do te drzavne pomoči

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

V Google napiši "usa health insurance subsidy", ka nemrem prilepiti linka.... Malo pobrskaj, pa se sam prepričaj !!!

In reply to by JanciKrek (nepreverjen)

JanciKrek (nepreverjen)

1. Aaa, ACA! Naš kak je tau mlado, nej? Znaš keri predsednik je tau skoz spravo, nej? Tau je blo 2014... (ne mantraj se prosin zdaj, ka bi mi ga probo uturiti, ker san ge nej fan demokratov)

2. Plus, lekar je nej vse tak rožnato, kak nan tu zdaj probaš odati:

However, millions remain uninsured despite being eligible to purchase on the Marketplace. Some uninsured people have been priced out of the market because their incomes did not qualify them for a subsidy; other uninsured people have been eligible for subsidized or even free Marketplace coverage but either did not know about the financial assistance available to them or still found coverage unaffordable or unappealing due to high deductibles. Additionally, people already purchasing Marketplace or off-exchange coverage may still face affordability challenges.

https://www.kff.org/health-reform/issue-brief/how-the-american-rescue-p…

In reply to by VRANA (nepreverjen)

ALAN FORD ccc (nepreverjen)
Hehehuii (nepreverjen)

Vas nasmejal? Me, myself and I? Ima vas puno. Tabletke de trbelo

In reply to by 0apaa- (nepreverjen)

Odnesel tudi d… (nepreverjen)

oe24/coronavirus/hetzartikel-gegen-impfung-hat-folgen-fuer-pfarrer
V Venezueli imajo nafto in bogati arabski managerji se vozijo u dragih avtih

In reply to by 0apaa- (nepreverjen)

goričanec2 (nepreverjen)

Politika je kriva ne Corona!

dnevii.a. (nepreverjen)

Pozabila si dodati besedo "lokalna"

In reply to by goričanec2 (nepreverjen)

dnejejio (nepreverjen)

Kaj se jim ni dalo organizrat, ker dobijo večjo državno pomoč, kot bi zaslužili. s prireditvijo. Halo, kitajski virus nima veze na odprtem prostoru. Organizatorju se ni ljubilo mal več enerije vložit v organizacijo za mal efekta.

Chhggg (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA!

NESPOSOBNEŽI (nepreverjen)

Beltinski festival je bil prava polomija in tako bi bili tudi Bujraški dnevi zato som rajši odpovedali. Organizatorji ene in druge prireditve ne znajo več organizirati privlačne, zanimive prireditve, kot so to vedeli njihovi predniki leta nazaj, res škoda.

. (nepreverjen)

Slo venci kje imamo zakone pa inšpekcijo da dovolimo da odlagajo odpadke vsepovsod? Korl bi že moral odstopiti, zdaj se pa ne zgodi nič. Svinjarija od države in fseh politikov in organof. Zakaj vas volimo da to dopuščate ka se dogaja?

Ižakovci11 (nepreverjen)

Najprej so rekli da ne bodo organizirali ker to ne gre tako na hitro (besede predsednika), nato dajo oglas da prireditev bo. In zdaj da ne morejo zagotavljati protokola PCT. Bejžte no, pa saj ne organizirate olimpijskih iger!

varazuia (nepreverjen)

Če nisi sposoben, je to več kot Olimpijske igre, vsaj tako moraš predstaviti ljudem, ki razen poptv in rtv ne poznajo drugih novic.

In reply to by Ižakovci11 (nepreverjen)

nikolinonikola (nepreverjen)

Če bi se ljudje cepili, ne bi bilo teh problemov, ne bi bilo teh omejitev. Tako pa ... vsak si sam kuha župo.

NATEG (nepreverjen)

Ti se cepi še 11x. Eno pa si daj direktno v možgane!

In reply to by nikolinonikola (nepreverjen)

g.bistrica (nepreverjen)

Tej bűjraški dnevi so vsako leto ponavljajoči tako kot forklora v beltincih .Verjetno tudi krofašge ne bodo imeli ciglarskih dnevov ker je tudi nič od nič .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice