Med petimi občinami z najslabšo stopnjo precepljenosti so kar štiri sosednje občine v Slovenskih goricah, ob Juršincih še Cerkvenjak, Sveti Andraž in Sveta Trojica. Župani se na vse pretege trudijo, tudi s plačilom pijače.

Šaljivo cepljenje z alkoholnimi pijačami v Juršincih poteka kar v gostinskem lokalu, kjer so nizko stopnjo precepljenosti v občini izkoristili za obogatitev ponudbe.

»Sputnik, Pfizer, AstraZeneca in Johnson, pa smo rekli mi pa bomo nekaj takega naredili. Šefica je dala predlog in mi se pač cepimo s tem,« nam je nekoliko šaljivo dejala natakarica Marjetka Vičar.

Župan za cepljenje obljubil plačilo pijače

Gostje v Juršincih največkrat naročajo Astra Zeneco. Juršinski župan je sicer za dvig precepljenosti s pravim cepivom vsakemu, ki se za to odloči, obljubil plačilo pijače, a je trenutno na dopustu.

Šalo na stran ... Občani, ki so že cepljeni, pa neslavnega naziva najslabše precepljene občine niso najbolj veseli.

»Mi smo se cepili, tudi ti bi se mogli, zato pa bomo drugi naj***li zaradi takih bedakov. Res, čisto odkrito vam povem,« se je ostro odzvala mimoidoča občanka Juršincev.

»Če se narod misli s tem igrati? Jesen je tukaj, šole se bodo zaprle in spet bomo tam, kjer smo bili pred letom dni ali pa šest mesecev nazaj,« pa je pripomnil starejši gospod.

Marjetka Vičar, natakarica v Juršincih

Na cepljenje, da se izognejo plačljivemu testiranju

Otoček dobre precepljenosti v občini je juršinska enota doma upokojencev, zadnje dni pa se vse več domačinov vendarle odloča za cepljenje, predvsem zaradi službe in napovedanih plačljivih testiranj.

»Odločila sem se, da se bom dala cepiti, zato ker so rekli, da se bo začelo testiranje plačevati in jaz sem bila sedem mesecev in pol doma, pa sem rekla, da se bom dala cepiti,« pravi natakarica v Juršincih.

Občine iz Slovenskih goric v vrhu neslavne lestvice

Sosednje občine v tem delu Slovenskih goric sicer krojijo vrh lestvice z najmanj precepljenimi prebivalci. Juršincem sledi Cerkvenjak, na četrtem in petem mestu pa sta še Sveti Andraž in Sveta Trojica.

Pravega razloga za majhno število cepljenih zdravstveni delavci ne poznajo, prav tako ne župani.

Akcijska ponudba pijač z imeni farmacevtskih podjetij

Tudi v gostinskem lokalu v Cerkvenjaku je akcijska ponudba, poimenovana po farmacevtskih podjetjih, kar pa večine ne prepriča, da bi se cepila s pravimi cepivi.

»Nisem se še cepil in nisem bil okužen. Cepil se bom že enkrat, takrat, ko se bomo vsi mogli,« nam je dejal starejši gospod.

Mobilna cepilna enota za starejše in zaposlene v Avstriji

V Cerkvenjaku so v zadnjih tednih sodelovanju z lenarškim zdravstvenim domom pred občinsko zgradbo že večkrat postavili mobilno cepilno enoto, ki naj bi vendarle pomagala povišati delež precepljenih.

»Kar nekaj je starejšega prebivalstva, ki težje pride do Lenarta, tudi naši ljudje so zaposleni v Avstriji, ne vem pa, kje so še drugi razlogi, da nimamo take precepljenosti, kot mogoče že v nekih urbanih okoljih,« nam je povedal župan Cerkvenjaka Marjan Žmavc.

Marjan Žmavc, župan Občine Cerkvenjak

Skupni poziv županov občin Upravne enote Lenart

Razlog za cepljenje je bil do zdaj večinoma služba ali dopust.

»Že maja sem se cepil, tako da nimam nobenih problemov. Nisem imel nobenih pomislekov, ker sem bil tudi v Turčiji na dopustu in je bilo to tudi potrebno,« nam je v Cerkvenjaku pojasnil eden izmed gostov gostinskega lokala.

Župani Upravne enote Lenart so pred dnevi v skupnem pozivu svoje občane ponovno nagovorili, naj se cepijo, o morebitnih pomislekih in vprašanjih pa se pogovorijo predvsem s svojim osebnim zdravnikom.

Komentarji (39)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)

FOLK NE BRATI VSEBINE CLANKA KER JE FAKE.
SPET NEKO NAKLADANJE ZA KLIKE

alako (nepreverjen)

v bistvu beremo samo komentarje, kdo sploh še bere članke??

In reply to by realnoo (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

jaz preberem samo naslov. iz njega ze razberem ali gre za pretiravanje ali realnost.:)

In reply to by alako (nepreverjen)

Linkoln (nepreverjen)

Jebi ga,če si pa pameten.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

0a0aa (nepreverjen)

vsem bi pa bilo potrebno predpisati malo več gibanja in manj sladke in junk food hrane,

infoalaoa (nepreverjen)

Vedno gremo najprej pogledat ERAR. Šumica bar.
https://erar.si/prejemnik/92991939/#transakcije
so preveč dobili od države se preseravajo.

62wu (nepreverjen)

Zapisi o Šaljivem cepljenju na naivoju Šarca alias Serpentinška. Doseže nasmeh pri publiki ki itak rabi zdravljenje predvsem od alkohola.

Cepelinko (nepreverjen)

Samo neka van poven….. leto pa pou san nej doubo tej famozne korone ce glih san vec ali menje nej upostevo niksih ukrepov. Te san se pa par tednov nazaj odloco ka se vseeno cepin. Teden dni san biu doma z glavobolon, vrocino , prviva dva dni pa se z mocno mrzlico. Nigdar vec se nemo cepo proti tomi prehladi. Par pajdasov mi je pravlo ka so meli korono pa so simptomi nej bili pou tak hudi kak jih je vdarilo cepivo. S ten ka do me zdaj kak ceplenoga se vseeno omejevali, me nonstop preverjali in me posiljavaliz masko. Isto kak necepljene. Tak ka ja, prvic pa zadnjic san to napravo.

....acepaooa (nepreverjen)

Lepo da si delil tvojo izkušnjo z nami. Po pogovoru s tistimi, ki so bili okuženi, večina jih ima zelo blage simptome ali nobenih ali prebolijo kitajski virus v dneva ali dveh, redki največ en teden (glavobol, driska, zadihanost, vročina). Problem je tistih 1% s pridruženimi boleznimi, ki pridejo na urgenco in so v kritičnem stanju. Zato pa bi bilo cpeljenje samo nujno za rizične skupine, ne pa da se vse posiljuje s tem. Razlog zakaj, pa tiči v evrih, seveda.

In reply to by Cepelinko (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

priden na letalisce j.pucnika in obvezni hitri test. Pravin ka se ne bom dal testirati za 30 eur, ker je NESMISELNO PREDRAGO. Pravijo ok, dobite karanteno. Pravin ok, ampak prvi dan karantene iden na free hiter test v ms. Pravijo oni, prvo morete biti doma oz. v karanteni teden dni in potem lejko idete na hitri test.
PITAM v cem je poanta tega, odgovora ni:)
SAMO ZA KES SE JIM GRE:)

In reply to by ....acepaooa (nepreverjen)

FlyFly (nepreverjen)

Zato pa lepo v budimpesto ali v graz na letalisce. Tam te nihce ne gnjavi s testiranjon. Na meji nazaj v slovenijo pa te tudi nihce ne preverja ce gres na pravi mejni prehod.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

JONSON (nepreverjen)

Bravo si legenda, če si se cepil z Jonsonom se ti tako nebo trebalo več. Imaš pa vsaj potrdilo za v oštarijo.

In reply to by Cepelinko (nepreverjen)

....000 (nepreverjen)

priporočilo je da za vse tiste, ki se seveda imate namen cepiti in ste že preboleli kitajca, se ne priporoča cepivo od Jonsona.

In reply to by JONSON (nepreverjen)

to sem jaz (nepreverjen)

Cepelinko, hvala enako, kar se stranskih učinkov po prvem - in zadnjem! - cepljenju tiče. Le da jih je bilo še več in so dlje časa trajali.

In reply to by Cepelinko (nepreverjen)

žiži.. (nepreverjen)

Gnjes de že dobil obisk inšpektorja :) ( ne mislim nič slabega vendar komaj čakajo da nekdo pove proti JJ oz cepljenju ( preverjeno iz lastne izkušnje ))

6754 (nepreverjen)

“Okužbe se širijo zaradi dopustnikov, ki se vračajo domov!”
Kako, če je treba imeti negativen test ob vstopu?
Kdo je pol prenašalec? Cepljeni?
Mi zna kdo to razložit? Krek? Beović? Hojs? Janša?

045 (nepreverjen)

Tega ti nikoli ne boš sposoben razumeti očitno... če ima nekdo test ki velja 48ur potem verjetno jasno da je lahko kljub temu okužen oz se bolezen pokaže pozneje, ali? Edina garancija da ni nihče vnesel virusa bi bila testiranje na sami meji, kar pa spet ni sprejemljivo zato pač nek kompromis.

In reply to by 6754 (nepreverjen)

PrenosnikCOV (nepreverjen)

Glede na to ka lejko virus širijo tudi cepljeni je vse to brezveze. Če pa moreš pri kao najbole nevarnoj bolezni delati kompromise pa je to še bole brezveze. Oziroma to samo dokazuje kakšen nateg je to. Pri resnih zadevaj kompromisov nega.

In reply to by 045 (nepreverjen)

Čista resnica (nepreverjen)

Sem tudi jaz vprašal že oo facebooku pa ni odgovora
Cepljeni do največji problem, necepljeni pa bomo krivi za to!!!!

In reply to by 6754 (nepreverjen)

jhgjghjgh (nepreverjen)

prehlad nateg in prevara strupi za neplodnost in ruska ruleta

Linkoln (nepreverjen)

Uh,spet eden ,ki vse ve,brez obrazlozitve.

In reply to by jhgjghjgh (nepreverjen)

Gred (nepreverjen)

Narod zaca spoznavati kak nas j….. , to zajebancijo in z njo povezano nesposobnostjo stroke lahko prekine samo ljudstvo!! Po svetu razlicno jemljejo ta virus, za ene drzave kot da ga ni, za druge pa je kot apokalipsa! Vse pa je povezano z denarjem, pa dejstvom da ce gre kaj narobe ko se cepis ne mores nikogar tozit ! Idealno za kapital! Odpadejo milijonske tozbe, !

žiži.. (nepreverjen)

j.... nas že od prvega dne..

In reply to by Gred (nepreverjen)

papa (nepreverjen)

in to iz birokratsko pokvarjenega Bruslja

In reply to by žiži.. (nepreverjen)

žiži.. (nepreverjen)

Bolj od Amerike Bruselj je itak samo presesek

In reply to by papa (nepreverjen)

Mjkox (nepreverjen)

Ka pa misle ova koza stara ka de vsen sto se ne cepimo bedake talala, naj mi to v obraz povej bi joj takse samar stisno pa ci je 90let stara... ci se je cepila se je, naj pa drugen ne tala bedakov, ci se ne cepimo...

Gost30 (nepreverjen)

Takši šamar ka de še z desno novo v trügi, diagnoza pa COVID.

In reply to by Mjkox (nepreverjen)

Linkoln (nepreverjen)

Ti si isti,talas koze. Tak ka,brezveze se neka bonus,če si isti kak ona. To se da drugače povedate,če si normalen..

In reply to by Mjkox (nepreverjen)

Gost30 (nepreverjen)

"zadnje dni pa se vse več domačinov vendarle odloča za cepljenje, predvsem zaradi službe in napovedanih plačljivih testiranj." vse povedano. Noben se ne cepi ker bi se bal """""""smrtonosnega virusa"""""""", ampak zaradi PRISILE.

goazau9 (nepreverjen)

NE Prisle, samo zaradi odvisnosti ljudi od raznih dogodkov, morja in podobnih materialističnih uživancij.
Doma imam vse ka nucan, zato se inan sploj ne trucan.

In reply to by Gost30 (nepreverjen)

Gred (nepreverjen)

Vsi sodelujoci na olimpiadi so se morali cepiti, pa koliko so jih ze domov poslali???

gostajaa (nepreverjen)

s čim so se ceplili, placebo, A si bil zraven? Zakaj se potem an NIJZ niso cepili?

In reply to by Gred (nepreverjen)

Gred (nepreverjen)

Hmm, ne razmim ka sces z tem povedati

In reply to by gostajaa (nepreverjen)

Makro the Roman (nepreverjen)

Ni res. Priporocalo se je cepljenje ni pa bilo obvezno ne za sportnike ne za trenerje. Lp

In reply to by Gred (nepreverjen)

uaiaia (nepreverjen)

pogrešamo g. Potrča, da bi malo pokomentiral precepljenost Švedov,oziroma severnjakov ....

JONSON (nepreverjen)

Ja bi komemtiral samo nima časa čaka na vrsto za ceplenje drugače nemore na Balkan

Hrib (nepreverjen)

Bedni ste z tem cepljenjem in laznim covidom. 5G antene so postavljene brez protestov med pandemijo sedaj treba ljudi cepit. CEPIT ZAKAJJJJ??. Da bo lahko pol 5G deloval lp

Dh (nepreverjen)

🖕🖕🖕

pacen1234 (nepreverjen)

»Mi smo se cepili, tudi ti bi se mogli, zato pa bomo drugi naj***li zaradi takih bedakov. Res, čisto odkrito vam povem,« se je ostro odzvala mimoidoča občanka Juršincev.
ČE VERJAMEŠ V CEPIVO.... ZAKAJ SILIŠ DRUGE V CEPLJENJE????

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice