Čeprav naj bi danes dobili vsaj delni odgovor kako naprej, se v soboškem prvoligašu ni nič premaknilo z mrtve točke. Občni zbor se je končal še preden se je zares začel.

Saj ni res, pa je. Potem, ko naj bi današnji občni zbor prinesel določene spremembe se to naposled ni zgodilo. Po ugotavljanju navzočnosti in besedah Tugomirja Frajmana, ki se je skliceval na statut kluba, je postalo jasno, da danes rešitev ne bo. Glede na to, da Miroslav Topič po statutu skupščine ne bi smel sklicati, ker teh pooblastiil nima, je bil občni zbor neveljaven in prekinjen.

Kljub vsemu so navzoči nato nadaljevali z odprto debato, kjer pa je bilo povedanega veliko, znanega pa praktično skoraj nič novega. V neformalni debati so se na trenutek na sosednih polih znašli igralci ter predsednik kluba Miroslav Topič in župan mestne občine Murska Sobota Anton Štihec. Igralce je predvsem zanimalo kaj je z njihovim denarjem, na kar pa jim Topič še enkrat več ni znal podati jasnega odgovora.

Polemike so bile predvsem glede denarja, in sicer okrog tistih 180 tisoč evrov, ki so jih Muri posodile Terme Vivat. Po besedah podpredsednika Mateja Puhana je bilo 90 tisoč evrov porabljenih za deblokado računa, ostalih 90 tisoč naj bi Topič nakazoval po lastni presoji. Predsednik črno-belih sicer pravi, da denar nikakor ni romal v žepe posameznikov in da se z njim ni okoristil nihče. Toda kam točno je šel denar, še vedno ni jasno.

Direktor kluba Dimitrij Hlastec je na koncu pojasnil, da naj bi bil denar od evropskih tekem na računu črno-belih nekje na polovici novembra, prav tako je dodal, da naj bi obstajal interes za odkup teh terjatev. Hlastec je ob tem izrazil še upanje, da bi igralci čimprej dobijo zaostali del denarja, ki jim ga klub dolguje. Po besedah Topiča naj bi se to zgodilo že ta teden. Na žalost vseh simpatizerjev črno-belih se tragikomedija na Kopališki 45 nadaljuje.

S spleta

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
chelsea22

pa štere idiot je frajmana zval?? vejpa on lejko samo od 4-5 lige zapovidavle... mure neme ka ma muro prek NZS...

marianne1789

Takšni uspehi, takšni potencial ekipe pa vendar skrajna pokvarjenost vlade.

Topič boj moški, boj človik, skliči TK, začaj z besedami mea culpa in dostojno ter brezpogojno odstopi ter pozovi, da enako stori še preostala uprava.

Zgled si zemte recimo pri olimpiji, če že nej pri ostalih klubaj na svejti. Malo več profesionalizma prosin.

Ali te rejsan mogli pokopate še tou muro, kda več nede zadnjoga evroja za scecate??

PROSIM DA UPRAVA ODSTOPI!

bajkec

Ka je tej Frajman sploj v Muri oziroma ka ma on za ene funkcije? Mislin zdrkanec eden je že enok bil v Muri in vsi znamo kak se je tista zgodba končala. prokleti prisklednik eden, ka misli ka ta on pa njegov zadrogerani "radbibil nekdo" sin klub vodila? Sramota pa takšna!

sejre003

chelsea22:znaš mogauče što je zrikto ka de se prva tekma med Lazio - Mura05 špilala v MB???znaš mogauče što je predstavnike vozo po MB ka so si hotele gledali???......

I-OWN-YOUR-MOM

Znaš što je nej znal za Muro, kda je bila v 3. pa 2.ligi?

sejre003

ge san znau ka san odo na tekme !!!!

chelsea22

@sejre003 znaš ti mogoče što je bil prlej dvakrat predsednik pa kradno kak tovšakova!?

chelsea22

kacjan pa frajman sta najvekševa izdajalca prekmurskega nogometa!! kacjan se je izkazo že glede tekme tišina : roma na cigane se nede spravlo ka ga namlatejo te se pa raje na pavre spravla...

chelsea22

pa še igalce so tan zadaj stale naprej pa nekši fakin nepomembni pa fajn sedijo (kibby,...) žalostno

slavko1958

Kako dolgo bo še zraven Tugomir Frajman?

amazone

Oprostite mi realni in pametni komentatori, ali eni ste stvarno bedaki največji pa ti iz lendavske ulice, da te ne imenuje po priimku in imenu.

joshy

Če Topič nešče povedati kama je šlo preostalih 90,000eu od Vivata, mo pa ges povedo! Torej kak je znano je Vivat Muri posodil 180,000eu, od toga je 90,000eu šlo za deblokado računa, 60,000eu je Topič mogo vrniti svojin bivšin delodajalcon od kerih si je brez njihove vednosti sposodil denar za Muro in so ga zaradi tega tudi odstavili, preostalih 30,000eu pa je moral vrniti "prijateljem" ki so mu prav tako posodili denar za Muro! Ob tem naj še povem da bo Mura mogla Vivatu vrniti 200,000eu, torej do mogli doplačati 20,000eu obresti!!! In ta denar je že rezervirani pri NZSju, tako da bo nakazan direktno na Vivatov račun, ko bo prišel denar od evrope! Tak ka polovico denarja od evrope Mura sploh nebo videla, ob tem pa seveda ne smemo pozabiti na posojilo Komunale, ki ga bo prav tako potrebno vrniti!!!

krsone

Torej, če si je 2x sposodo pejneze (in vse naj bi šlo za Muro), te je to cuj všteto, kak da so njihovi:) drugo je, če bi si sposodo za privat zadeve:) telko je čeden bil, ka je še tak posel spelo...sposodo, pa vrno...zaj na kakši način, je pač njegova stvar...samo je nej tak črno, kak v vidi...na svojo roko je delo, grdau, ali tan je še zaradi Mure službo zgubo...sam sebe je s to potezo odstavo...

Pišen na podlagi toga posta nad mojin, če je tak sploj rejsan:) torej za Muro doubo 90 + 60 + 30 jurjov...sicer teh drugih sposojenih 90, neven kama je šlo...ali, e piše za Muro, te pač za Muro:)

Vipko
tinka78

Kaj?? Izposojen denar je porabil za to, da je vrnil denar tistim, kjer si ga je prej izposodil?! Ne morem verjeti kako lahko nekdo naredi kaj takega!! Naj ga nekdo pošlje v šolo k Šrotu, Bavčarju in podobnim, da ga naučijo, da se izposojenega denarja pač ne vrača.

copicar

tinka78,ha ha ta je dobra,že za zajtrk se moren smejati.

gorgona

mi je kolega prava ka je cifer baje pijan priša...kje ste navijače da ga malo podučite kak se to dela?legenda gor legenda dol tak se to ne dela

brundaš

Mura dobi od Uefe 500.000€(za vsaki krog 100.000+ 100.000 tolažilnih ker izpade v četrtem krogu)kot je zgoraj napisano 200.000€ takoj na račun vivata 250.000€ komunali če ne prodajo kakšnega igralca in vse bo po starem.

copicar

Največi problem je, ka je do petka samo prelazni rok in kelko ge znan bi nizozemci pripelali tri igralce,sedaj pa to vse skup visi v zraku.Mislin ka z tak malim igralskim kadrom kak ga mamo bole žmetno ka mo se borili palik za europo.

copicar

Še najbolj žalostno pa je od tebe Jernej Šavel ka si nej povedo pravo istino o potovanju v Baku.Kda si mel intervju z Topičen,ti je on faj pravo ,ka de eden doma osto in to je on, Puhan pa Celec pa ka ta šla z igralci, je bilo tak ?Povedo ti je tudi po istini ka nema veljavnoga pasoša ali to nebi niti bil problem,saj se da zrihtati v den-dva je tak?Ali oni so se v klubu tak zgučali što de šel ali kda je prišlo do vseh teh kolobocij okoli potovanja sta rep med noge stisnola Puhan in Celec in pistila igralce na cedilu je tak ?Zakoj pa se te nej njiva včeraj pito ,zakoj sta nej šla v Baku ?Miroja si napadno kakšen je on direktor brez pasoša, malo nizkotno nej,človek pa je po istini pravo a ti si njemi včeraj povedo ka naj bi se zlago ka me nekšne obveznosti ali se to spodobi za enoga novinara ka napelava človeka ka naj za medije laže.Se pravi ka si ti mogoče Puhanu in Celecu svetoval ka naj povejta ka mata obveznosti eno uro pred odhodom v Baku.Aha pa žalostno ka si nej objavo članek keroga si dobo že pred mesec dni nazaj,verjetno dobro znaš za ka se ide,če nej me pitaj pa ti poven

loncarm

Joshy; če je to res kar pišeš, to Topiča postavlja v čisto drugo luč. Zaradi denarja, ki si ga je pri svojem podjetju sposodil za MURO 05 je zgubil službo direktorja? Mogoče je moral vrniti tudi tistim, kateri so dali denar, da so igralci sploh lahko šli v Sofijo, Baku ali Kijev. Verjetno so enako storili tudi ostali trije modeli, kateri vodijo Muro. Mogoče Celec ni takoj nakazal na policijo denarja od pobranih glob za prekrške? Že nekaj časa premišljujem ali je še v Sloveniji kdo to kdaj naredil, da je zaradi kluba izgubil dobro plačano službo direktorja v dobro stoječem podjetju. Vivat je pa tudi pravi sponzor, če hoče vrnjeno nazaj z obrestmi.
Tinka78; dober komentar, od mene dobiš plus. Pa tudi druge komentarje imaš v redu. Za tiste, kateri jih razumemo, ostali pa….
Skupščina oz. otroški vrtec, pa je pokazala pravo sliko. Drakovič, tudi nekateri delavci so že nekaj časa brez plač, pa morajo zdržati. Jelić isto. Zanima me samo, če imata enako plačo kot ti delavci, ki imajo minimalno. Cifer, zelo lep vzgled daješ mlajšim selekcijam, če si res prišel pijan na skupščino.
Brundaš; ko potrošijo ves denar bo spet vse po starem, le dolga ne bo. Ta dolg ni ustvarilo to vodstvo in ne ti nogometaši. Ga je mogoče pomagal ustvarjati T.Frajman?
Copicar,se strinjam,s tabo. Nekateri člani in nogometaši Mure sami kopljejo jamo Muri 05. S takšnim obnašanjem, če so to videli nizozemci, jih bodo prej odgnali, kot pa privabili.
Frajman je zmagovalec t.i. skupščine in pravi pristaš Mure. Na skupščini je hotel pokazati, kako je pameten in da skupščina ni legalna. Kot da ni bilo časa prej obvestiti upravo. To ga kaže samo kot človeka, kateri drži fige v žepi in eno govori, drugo pa dela. Kaj si mislijo bodoči investitorji o njem? Podobnost s Celecom in Puhanom, ko sta povedala, da bosta šla na tekmo potem pa nista šla je zgolj slučajna. Ali pa ne? Zanima me če bosta sedaj šla v Rim ali mora vsaj eden od njiju ta čas biti v službi in usmerjati promet na križišču.
Topič, mnogo nas verjame, da si zelo dosti storil za Muro, sam mislim, da nas je več kot tvojih nasprotnikov, samo časa nimamo ves dan viseti na internetu in pisati za tvojo podporo, tako kot to delajo tvoji nasprotniki.
Ajmo ča

loncarm

A tako Jernej Šavel. Takšen človek si postal, res pravi primer novinarja.Pazi, enkrat se boš zmotil in se boš obrnil proti vetru, ko bo scal, pa bodo hlače polulane.
Sramota
Copicar, samo tako dalje.
Ajmo ča

brundaš

"Brundaš; ko potrošijo ves denar bo spet vse po starem, le dolga ne bo. Ta dolg ni ustvarilo to vodstvo in ne ti nogometaši. Ga je mogoče pomagal ustvarjati T.Frajman?"

Predobro vem kdo lahko ustvari dolg v klubu. Še vedno se ponavljajo iste napake(torej če niso sposobni naj prepustijo mesto nekomu drugemu naj zaveje novi veter v upravi) pa ne s temi forami pa ti prevzemi funkcijo vsi te možnosti nimamo(iz različnih vzrokov....)
Nogometaši so zadnji, ki ga lahko, so pa najbolj zaslužni, da so sami priigrali toliškno vsoto €(na kakšen način pa ne bi debatiral pač je bila prisotna sreča)
Ne vem kaj omenjaš Frajman jaz ga nisem nikjer.
@loncarm vprašaj dotičnega g. ki ga ščitiš kolikšna bo kazen za Baku in na tekmi v Lendavi?????
Kar precejšnja tako, da ne mi govoriti, da ta upravi ni kriva, da se je dolg povečal na takšen znesek kot se je.
Ko je g. prevzemal funkcijo v klubu je verjetno bil podrobno seznanjen z stanjem v blagajni in bi lahko pravočasno reagiral, če tega ni naredil je njegova napaka ne pa, da nekdo naredi napako potem pa se izgovarja na drugega........itd.

ms-d

tako se govori-čopičar.sedaj je dosti ljudi sprevidelo resnico o klubo in o topičiu,zato je puhan pripeljal-frajmana in je ta pizdlek znal za luknjo v statuti,in ga je stem stanjem speljal,ker če nebi bi bilo puhanu in celecu trda plela,samo so zdaj poduklšali sitoacio o resnici,dobra je bila do sedaj naveza šavel-celec-cipot,malo jin je pomogo drakovič,ampak kad tad do ti mušketirji pogoreli,

rumble on

@loncarm. Za tvojo informacijo. Koliko sem jaz seznanjeni ima Draković menjšo plačo od minimalca.

loncarm

Brundaš;vem, da nisi omenjal Frajmana, mogoče pa veš odgovor. G. zagovarjam, ker je pod njegovim vodstvom MURA 05, v športnem smislu, prišla najdalj. O kakšni kazni govoriš? Pojasni prosim.
Rumble on; To je v nasprotju z zakonom o delovnih razmerjih, če ima manjšo plačo. Če on tega ne ve, ga lahko ti prijaviš na Inšpektorat za delo. Lahko ga tudi jaz. Mislim pa da to ni res. Mogoče res ne dobiva toliko, kot ima v pogodbi, lahko pa bo razliko kasneje iztožil.
Ajmo ča

landon

pa ge ti živeš loncarm?! :D minimalna profesionalna pogodba nema nič z minimalno plačo pa poleg toga niti nema profesionalne lekaj ampak je plačani prek študentskoga servisa (kar je podobno honorarnome deli) tak ka ne pametuj pa ma gladko plačano menje od minimalca poleg toga nejde njemi to v penzijo ipd., bil je tuo eno leto pa je fejst zaslužen za to kama so prišli in mislim ka je čas ka dobi ka njemi pripada. ge te čakajo na plačo eno leto pa več? v keri firmi to? pa kelko ge znan te tan štrajkajo ipd. tu pa san nej vido ka ne bi špilali.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice