Preverjanje pogoja PCT v gostinstvu je naletelo na številne kritike. Da med gosti ne nameravajo ločevati, so že napovedali nekateri gostinci. Mariborski lokal pa se do nadaljnjega celo zapira.

Vlada je sprejela nove ukrepe za obvladovanje epidemije, s katerimi otežuje delo gostincev. Mariborski lokal Therapy room je zato začasno zaprl svoja vrata.

»S solznimi očmi lepim obvestilo na vrata našega in vašega Therapy room, da jutri do nadaljnjega zapiramo,« je na družabnih omrežjih zapisal lastnik lokala in mestni svetnik Matic Matjašič.

Več kot polovico strank bi odslovili že pri vhodu

Kot je povedal, so se za to odločili, ker strank ne želijo deliti na dve skupini. Matjašič meni, da bi s spoštovanjem ukrepa morali več kot polovico strank odsloviti že pri vhodu. 

Kot pravi, preverjanja PCT pogojev ob vhodu ne bi mogli učinkovito izvajati zaradi pomanjkanja kadra, saj je nemogoče, da bi natakar stregel in hkrati preverjal stranke pri vhodu. Zato bi morali zaposliti še enega študenta, ki bi stal pri vratih in preverjal potrdila in dokumente. 

Matjašič: »V to ne gremo samo iz ekonomskega razloga, ampak čuta do ljudi« 

Ob ločevanju strank, so se za zaprtje odločili tudi iz ekonomskega razloga. »Po tem težkem letu si kazni privoščiti ne moremo,« je povedal Matjašič.

Dodaja, da se ne želijo zameriti rednim strankam in jih na vhodu odgnati. »Razumem pogoje, da je epidemija in da gre za javno zdravje, a če država to odgovornost prelaga na nas, potem pa naj zagotovi enega, ki bo stal pri vhodu in naj nam povrne 50 odstotkov prometa, pa lahko to mogoče pogojno izvajamo. Pod zdajšnjimi pogoji pa to ni izvedljivo nikakor,« pojasnjuje. 

Odločitev gostje pozitivno sprejeli

Kot pravi Matjašič, je njihova odločitev, da zaprejo lokal, naletela predvsem na pozitiven odziv. Gostinec se je že lotil iskanja začasnih rešitev, razmišlja o opciji lastne dostave in možnosti prevzema pijače s seboj. 

Kot pravi, je v zadnjem letu in pol korona gostince spravila na tla, ampak kljub temu vstajajo in upajo na čase po koronavirusu.  

S spleta

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cepljeni 2x (nepreverjen)

Podpiram! Sem polno cepljeni in se mi vseeno taksni ukrepi zdijo zgreseni, glede na to da lahko v trgovine in trgovske centre vstopamo brez omejitev. Svetovna stroka pocasi izgublja razsodnost pod pritiski raznih lobijev. O politikih pa itak nima smisla razpravljati.

Parodija (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če pa bi imel lokal v AT. te pa bi tu na netu na velko razlagal kak je to pravilno , samo v At gostov ne rabiš nekaj prositi , oni ti sami pokažejo potrdila , tu pa balkanci vidijo samo svoje pravice , dvoličnež , te pa naj zaprejo te pajzline.

Rasheed (nepreverjen)

Bravo 👍👏

In reply to by Parodija (nepreverjen)

Nemec xxx (nepreverjen)

Naš ti parodije ja

In reply to by Parodija (nepreverjen)

Jbg ffstgdfgjbc (nepreverjen)

Prvo nan davlejo bone, zaj pa edni zapirajo drugi pa nedo izkoristili te jeb. bone ker z vsakin dnem nas kvazi-stroka jeb*e na različne poze.

In reply to by Parodija (nepreverjen)

Krucefix (nepreverjen)

ovca pa res ni treba bit

In reply to by Parodija (nepreverjen)

Ta je , (nepreverjen)

svetovna , gostje so z odobravanjem sprejeli zaprtje lokal, lol.

Jajklkllakka (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Boug pomagaj kaksno tele 🤦🏻‍♂️😂

A (nepreverjen)

Nej ka bi slučajno pejneze fekto od države, ka tou so naši pejnezi kere bi ti marsišto prneso v lokal samo odprejti moreš biti. Mijsli ka je najbole pameten na svejti.

Gobrsvetni (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA.

Igor Makari (nepreverjen)

Prav ima vsi gostinci bi morali tako ravnati. V trgovino noben ne prosi pct potrdilo... Zakaj bi v gostilno?

Srakica (nepreverjen)

Pravilno,vse vec takih pa da vidimo kolko dni bi trajalo,aja sorry zivim v sloveniji ,hlapci cepljeni kje stee?

loo (nepreverjen)

hlapec zgleda ka si ti glede na to, ka se jasno vidi kak si neizobrazeni. ale niti ne delas? vleces socialno?

In reply to by Srakica (nepreverjen)

barcelona (nepreverjen)

To kar je za mnoge na svetu možno in sprejemljivo, za nas balkance pač ni. Če se je odločil, da bo zaprl lokal ima sigurno druge razloge. Čudno, da mnogim na svetu takšne stvari niso problem.

zaset (nepreverjen)

ne mi o nas, nismo v sloveniji vsi balkanci, je tudi nekaja slovencev in to sposobnih

In reply to by barcelona (nepreverjen)

Jbg ffstgdfgjbc (nepreverjen)

Ja rejsan, ste sposobni da lastno mater prodate za 1 cent. Edino ka znate da svoje lastne prijatelje vö zajebete, tü ste v ton prvaki. Vi eni zlovenceljni ne zaslužite niti tou ko van šteri pove v faco pohabljeno da ste balkanci ker ste 100x bolj primitiven narod od bilo katerih balkanskih držav, tak ka če ednij pohabljenci še nej ste hodali po balkanskih državah jih prosin ne zmerjajte ker nimate blage veze koliko v kulturnem smislu edni zaostajate...

In reply to by zaset (nepreverjen)

ahakll (nepreverjen)

Hvala, ker zelo pristno potrjuješ tezo o balkancih.

In reply to by Jbg ffstgdfgjbc (nepreverjen)

Jbg ffstgdfgjbc (nepreverjen)

Znaš ka

In reply to by ahakll (nepreverjen)

ALAN FORD ccc (nepreverjen)

Jebe mi se in to ne navadno , ampak prav prisrčno se mi jebe , če do zaprli , v kerem lokali pa dobiš dobro kavo , redko kje , z častnimi izjemami , tak da doma si skuham dosti boljšo kavo , da vinčeka sploh ne omenjam , ponudba je izvrstna privat , ne pa nekša čmrga po lokalih , moje mnenje.

.wwi (nepreverjen)

itak bi zaprli, ker nimajo gostov. in kaksen bum vau za 2 tedna so zaprli. naj zaprejo do konca leta. Teh pajzlov je v mariboru malo morje.

reklamaa (nepreverjen)

Itak, pa te lokal je od pamti veka poleti prazen. Ze te je bil kda ga je se mel lastnik v uporabi, kda ga je mela kelnarca v najemi. Zdaj pa tak. Itak so njemi edine stranke studenti iz medicinske. Frajer fajn ide na dopust, pa skoristi priliko ka je zdaj on kao fer. zasenki reklama, nic drugoga

In reply to by .wwi (nepreverjen)

sawer (nepreverjen)

Boli nas, on nam ne bo placeval poloznic, naj zapre ce ni sposoben. njegov problem.

soc (nepreverjen)

Dečko je pokasiral državo in se odpravo na zaslužen dopust. Naj mu vreme služi.
https://erar.si/prejemnik/99990946/#transakcije

Svast (nepreverjen)

24.000€ je potegno subvencij?? Pa telko fer gostinec z delon ne zasluze letno. Jeb*** se te njemi ce kuja tiste kave ale nej.

In reply to by soc (nepreverjen)

deolpa (nepreverjen)

tip je politik, mestni svetnik v mb, zato tipicna politicna odlocitev. Dol s politiki. Najdite pravega gostinca.

Natakar soboski (nepreverjen)

Ne vem ce vsi veste kako je to ko te stranka ki izpolnjuje vse pogoje za vstop v lokal ob 8 zjutraj poslje v "RODNE KRAJE TVOJE MAME" zato to ker izpolnjujes pravila ki ti jih je dala vlada da lahko spet delas po 10 mesecih ter upas da nebo spet zapiranja. Ko vidis na v restavraciji iz 150 obrokov prides na 32 obrokov v eni noci zaradi ukrepov vlade da odslavljas stalne goste ker nimajo pct pogojev ter po 20 letih dela v gostinstvu srce boli . Ter zacnes razmisljati o drugi sluzbi ker te sluzbe ne smeš delati samo zaradi denarja ampak tudi z srcem do poklica ki nam ga je drzava vzela z temi ukrepi. ZATO PA NASLEDNJIC KO BOSTE DRAGI GOSTJE JEZO STRESALI NA STREZBO OSEBJE SE VPRASAJTE KDO JE KRIV natakar-ica ALI NASA VLADA KI NAM NE PUSTI UPRAVJATI NASEGA POKLICA .
L.p.vas soboski natakar .hvala pa zdravi ustanite

Vanek76 (nepreverjen)

V Prekmurju se je diskriminacija v gostilnah začela že veliko let pred korono, ko ste se srbski mafijaši prišli sem pametni delat, brez skrbi doletela vas bo kazen.

Jbg ffstgdfgjbc (nepreverjen)

"država vzejla" ka ti tou modrüvleš, država ti je dala zakonov, katerih mi vsi moramo spoštovati.
Vidim pri vas enih je problem da nimate jajc, ker če bi jih mejli bi delovali po zakonih in mi vsi bi bili zmagovalci. Po 35. členu dragi prijatelj ti od mene nemaš pravico prosit za noben jeb. test, ker to samo prosjačijo loleki katere pa tak al tak bomo preganjali po Slovenskem zakoniku!
Za vas gostince pa velja: NAJDITE SI ŽE ENKRAT TISTA VAŠA DROBNA JAJČKA!!!

Lipaa (nepreverjen)

Tudi Lipa v Cepincaj je zapreta! Pa ne prosjacijo medije naj se pise o njih!

paola (nepreverjen)

mogoče ker lastnik ni pokvarjeni politikant ali celo občinski svetnik?!

In reply to by Lipaa (nepreverjen)

Krucefix (nepreverjen)

Vsaka čast mu

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice