Proti covidu-19 cepljeni že skoraj vsi poslanci, so razkrile poslanske skupine.

Predsednik državnega zbora Igor Zorčič in vodje vseh poslanskih skupin so pred časom v skupni izjavi pozvali državljane k čim širšemu cepljenju proti covidu-19, in tudi sicer je velika večina poslancev cepljena proti covidu-19.

Kot so pojasnili za STA, so v številnih poslanskih skupinah že cepljeni vsi poslanci.

V poslanskih skupinah SDS, SD, SAB, NSi poslanski skupini nepovezanih poslancev ter italijanske in madžarske narodne skupnosti so precepljeni vsi poslanci, so navedli za STA.

V SMC pravijo, da so trdni zagovorniki cepljenja in da so tudi poslanci javno povedali, da so opravili cepljenje.

V SNS so zapisali, da sta z obema odmerkoma cepljena Dušan Šiško in Jani Ivanuša, Zmago Jelinčič Plemeniti pa še ne, saj je prebolevnik.

V LMŠ so za STA navedli, da je odločitev za cepljenje oziroma necepljenje lahko povezana z občutljivimi osebnimi podatki ali okoliščinami, med katere spada tudi zdravstveno stanje posameznika, zato poslancev ne sprašujejo, ali so se cepili ali ne.

So pa potrdili, da je cepljena velika večina poslancev LMŠ, saj so to sami povedali, med njimi tudi vodja poslanske skupine Brane Golubović in predsednik stranke Marjan Šarec.

V Levici so pojasnili, da je bila cepljena večina njihovih poslancev in strokovnih sodelavcev. Tisti, ki niso izpolnjevali zdravstvenih pogojev za cepljenje, pa bodo cepljeni v novem terminu oziroma takoj, ko bo to mogoče.

Zorčič je skupaj z vodji poslanskih skupin v skupni izjavi, ki jo je državni zbor objavil 15. julija, pozval državljane k cepljenju, saj je precepljenost prebivalstva, sploh ob napovedi o bližajočem četrtem valu epidemije covida-19 in z njim povezanimi posledicami, ključnega pomena za zdravje in normalno življenje. Ob tem so navedli, da so se cepili tudi poslanke in poslanci.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
turk

Prosim poslanci pokažite potrdila.Bo šlo?

Saaššš (nepreverjen)

Pa rit, v štero so jih piknuli!

In reply to by turk

Krblaca (nepreverjen)

In vlada nam pridiga o cepljenju

kernakl (nepreverjen)

in potem boš spet bluzil da živimo v diktaturu, ker poslanci niso svobodni, ker vlada pritiska nanje da se cepijo. Poslanci in stranke, nimajo neposredno veze z vlado. To je strankarska politika. Eni so pač antivaxerji

In reply to by Krblaca (nepreverjen)

čači mači (nepreverjen)

Zato bom na naslednjih volitvah volil tiste stranke ki še nikoli niso bili v tem butalskem parlamentu! Pa me baš briga če so levi ali desni ali pametni ali budale, večji od teh vseh skupaj že ne bodo.

LEBAR (nepreverjen)

Ja ja Vijoleta Bulc ustanavla novo stranko in 2026 leta bo isto kot danes z SMC, LMŠ ITD.

In reply to by čači mači (nepreverjen)

orglice (nepreverjen)

Bo ustanovila stranko skupaj z Zorčičem in Slugo? Isto sranje, le malo prepakirano !!

In reply to by LEBAR (nepreverjen)

Starejše novice