Po napadih in grožnjah, ki so se dogajale v začetku julija, ugotovljene pomanjkljivosti pri delu policistov.

Po napadih na poslance v neposredni bližini državnega zbora, na katere je prvi opozoril Jožef Horvat iz vrst NSi, je bilo slišati očitke, da policisti za zaščito poslancev niso storili vsega, kar je v njihovi moči.

Horvata so med omenjenim napadom obkolili, mu grozili in ga popljuvali.

Generalni direktor policije Anton Olaj je po dogodkih odredil strokovni nadzor nad delom policistov Policijske uprave Ljubljana in Centra za varovanje in zaščito.

»Ugotovljene so bile nepravilnosti pri delu policistov,« so danes sporočili z Generalne policijske uprave.

V okoliščinah, povezanih z dogajanjem 5., 6. in 7. julija v Ljubljani, so pooblaščeni nadzorniki ugotovili, da policisti niso »v zadostni meri opravili svojih nalog usmerjanja in usklajevanja dela območnih policijskih postaj«.

Dodali so, da na Policijski upravi Ljubljana območnim policijskim postajam niso dajali strokovnih pojasnil, nadzirali njihovega dela in jim zagotavljali strokovne pomoči.

Premalo pozornosti namenjene varnostnim razmeram

Nadzorniki so nadalje ugotovili še, da sektor uniformirane policije ljubljanske policijske uprave »ni dovolj spremljal, analiziral, proučeval in ocenjeval varnostnih razmer, učinkovitosti in uspešnosti policijskega dela ter uporabe pooblastil pri vzdrževanju javnega reda, zagotavljanju osebne varnosti in varovanju premoženja«.

Očitajo jim tudi, da niso pripravili načrta varovanja ali ocene tveganja, zaradi česar v pripravljalni fazi za varovanje ni bilo večjega števila policistov, ni bil dorečen način ukrepanja policistov in ni bilo neposrednega vodenja varovanja na kraju. 

Zapisali so tudi, da je bila komunikacija med ljubljansko policijsko upravo in Centrom za varovanje in zaščito premalo učinkovita.

Kdo je odgovoren, še ugotavljajo

Z Generalne policijske uprave so sporočili še, da so sprožili postopek ugotavljanja odgovornosti, ki še traja, policijskima enotama pa naložili »izvedbo določenih ukrepov«.

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Stiv (nepreverjen)

Kdo naj vam pa verjame !? Vrana še vrani ni in nikdar ne bo izkljuvala oči !!

krumplin (nepreverjen)

Škoda ka tej Prekmurec nej redno doubo !

Sijo1972 (nepreverjen)

Naj se spravi v penzijo, ka nede več škode delo, pa ga nede nišče napado. Če je znal najhitreje bežati iz parlamenta, bi naj še pred tečneži bežo.

Gostja123 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tau pa je zelo grd komentar. Zamisle se, če bi ti bil na njegovem mestu. Ni važno če si Levi ali Desni, ampak , da se nasilje ustavi. Vse več je napadov na pooblaščene uradne osebe in po tvoje potem vse odobravaš?? Preden naslednjič napišeš komentar, ga raje 5x preberi.

In reply to by Sijo1972 (nepreverjen)

Sijo1972 (nepreverjen)

Da podpira nasilje ka zaposleni na STA celo leto ne dobijo plače pa njim mij pomagamo takrat se pa ne oglašaš, kda podpira ka največji dobičkarji v zdravstvu igrajo golf z njegovim velikim vodjem te se ne oglašaš mij mamo čakalne dobe 10 let, kda ne spoštuje vladavino prava te se ne oglašaš.....pa zakoj ne razmiš ka ljudem kipi.

In reply to by Gostja123 (nepreverjen)

Gostja123 (nepreverjen)

Več kot očitno je, da si politično pristranski. Jaz tebi, da ne odobravam nasilja, ti pa politično naravnane odgovore. Več kot očitno, da si ......

In reply to by Sijo1972 (nepreverjen)

orglice (nepreverjen)

Vse več je napadov na pooblaščene uradne osebe in "posranec" ni pooblaščena uradna oseba ampak izvoljenec ljudstva, če ljudstvo z njim ni zadovoljno ga pač popljuva !!

In reply to by Gostja123 (nepreverjen)

Mimi123 (nepreverjen)

On je verjetno že v penziji in dobiva oboje

In reply to by Sijo1972 (nepreverjen)

Aaaa (nepreverjen)

Pa ka bi radi poslanci ka jih varuje FBI. Či bi delali v korist države pa naroda bi jih spoštovali, tou ka se dogaja je ogledalo njihovoga dela.

micikaaa (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

KUL zavaja mlade.....tako je bilo pri vodi, ko so sami priznali, da je zrežirano proti vladi....v jeseni bodo črede rdečih zvezd rušile še tako dobre zakone.....volitve bodo pokazale ali bomo postali rdeči otok v EU.....

rtvkalo (nepreverjen)

potem pa poplave in ljudje prisiljeni si sami kidajo blato izpred his, ker vodotoki niso urejeni. Nevladnikom iz metelkove voda ne poplavlja na kavici v centru balkanske lj.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Vah, (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa mi smo poleg Belorusije še zadnja komunistična država v Evropi , komentarji pa kot vedno , dno od dna , pač v duhu režima , ki je bil 70 let na oblasti , na žalost.

krumplin (nepreverjen)

Vah domobranec, vlak ti je odpelo 1945, sedaj na volitvah 2022 pa ti bo že drugič !

In reply to by Vah, (nepreverjen)

Mimi123 (nepreverjen)

No ena redkih držav, ki ima komunistične voditelje na oblasti

In reply to by Vah, (nepreverjen)

Yusuf (nepreverjen)

Aha, ze pa iscejo krivce drugje, namesto ka bi se vsi tej nasi poslanci malo zamislili nad sebov. To ka se jin dogaja povzrocajo oni sami s svojimi dejanji.

Vah, (nepreverjen)

Nič nisi odnesel od prejšnjega komentarja , si pač zabit , saj vem da ti je težko , poišči si pomoč.

vkm (nepreverjen)

če bi opravljale delo vestno in pošteno, kak so obljubile menim, ka be lejko med ludstvon odle, zdaj se pa skrivajo pičkice

bkv (nepreverjen)

mislis policiste.

In reply to by vkm (nepreverjen)

H..... (nepreverjen)

SODEČ PO KOMENTARJIH NAM DOSTI NE FALIJ DO NAJHUJŠEGA IN TO SAMO ZARADI ENIH PAR BEDAKOV TAKO NA DESNICI KOT NA LEVICI IN ZATO BI ULICA MOGLA BITI ENOTNA IN SAMO TAKO SE NEKAJ DOSEŽE NE PA Z GROŽNJAMI ENIH IN DRUGIH.

qkalap (nepreverjen)

Polovica policistov se ukvarja s politiko in tako tudi deluje, sabotira in je podkupljiva. Diktatura pa taka, ko niti policija ne mores odpustiti, ker ni opravil zakonske dolznosti.

2021 (nepreverjen)

g. Horvat ima v državmem zboru najboljše razprave, katere so v prid ljudem kateri delajo in državi, pa ga luftari ne prenašajo. Sigurno med napadalci ni bilo samostojnega podjetnika, ker praktično za takšne stvari nima časa. So pa bili iz vrst, kot je dejal pokojni I. Kramberger,...ko nebodo vladali, bodo protestirali in grozili z smrtjo. Vedite pa, da slovenski narod nebo šel drugič na led, kot je to bilo 1945 leta.

kingulo (nepreverjen)

trebalo bi jih vse ___________________

Mimi123 (nepreverjen)

Poslanci tudi svojega dela ne opravljajo dobro

HojSS PRESS (nepreverjen)

Iz tega poročila je jasno, da so policisti zaznali agresivne protestnike in opozorili poslance ter jim svetovali, kje se naj umaknejo in po kateri poti naj gredo.
Očitno so nekateri namerno hoteli, da pride do incidenta, da bi potem lahko obtožili politične nasprotnike.
Tipično za Janeza Janšo !!!!
Brzi Džouži pa je itak Janšev kuža in ga zvesto podpira in izpolnjuje njegove ukaze.
Ne bi se čudil, če bi te agresivneže poslal sam Janša, ker je mojster spletkarjenja !!!
Za pljunotega pa je itak tudi že skrajni čas, da se spoka v penzijo.

Vanek76 (nepreverjen)

Policija je še preveč dobro opravila za njihovo zaščito, jaz bi tako delo kot ščitenje golazni odpovedal, pa naj bi mi dali denarja kolikor hočejo.

Vanek76 (nepreverjen)

Samo zaradi kovid genocida nad prebivalstvom sem napisal ta komentar.

In reply to by Vanek76 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice